X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie też był przypadek ze laska została uznana za bezplodna a przeszli wszystko in vitro kliniki zagraniczne cuda niewidy bo bogaci są. I teraz jak po 13 latach starań odpuscila to od razu z miejsca zaszła ....

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj dalej bez okrsu. Czuje sie jakos dziwnie wrocilam z moim 6 latkiem od lekarza i spalam godzinke. Jej jak za dwoch a nigdy tak nie bylo i do tego szybko sie denerwuje:(

Stres niczemu dobremu nie sprzyja . Powtórz test lub najlepiej idź na betę

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka starała się 5 lat i w tym roku na początku powiedziała dość ile to nerwów kosztuje. Mówi do mnie: daje dobie spokój, widocznie jestem skazana na bezczelność. I teraz spełnię swoje życzenie i pojadę do Barcelony. Minął miesiąc i... zaszla ☺ W listopadzie rodzi ☺

35 lat, 2 ciąża
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Moja przyjaciółka starała się 5 lat i w tym roku na początku powiedziała dość ile to nerwów kosztuje. Mówi do mnie: daje dobie spokój, widocznie jestem skazana na bezczelność. I teraz spełnię swoje życzenie i pojadę do Barcelony. Minął miesiąc i... zaszla ☺ W listopadzie rodzi ☺
    Takie sytuacje powinny dawać nam nadzieje :-)

Parsleyek jak Twoje jajo?

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Też się obawiam jutrzejszej wizyty u ginekologa...

Będę trzymać kciuki i czekać na wieści. Ja już po.

Okazało się dziś, że owulka była! Więc jajo wczoraj albo dziś pękło, skłaniałabym się, że było to dziś...
    Od piątku mam brać Duphaston przez 14 dni a potem zrobić test... Tak więc testować będę na pewno, bo okres się nie pojawi dopóki będę przyjmować dupka ;) jednak nie pierwszego, jak strzeliłam wcześniej, a 02.09 na pewno :)

wvmvw lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:

Parsleyek jak Twoje jajo?

Testować będę jednak kilka dni po Tobie ;) Edit: chyba aż ze 2 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 18:42

l22nkrhmpu973w26.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Okazało się dziś, że owulka była! Więc jajo wczoraj albo dziś pękło, skłaniałabym się, że było to dziś...
    Od piątku mam brać Duphaston przez 14 dni a potem zrobić test... Tak więc testować będę na pewno, bo okres się nie pojawi dopóki będę przyjmować dupka ;) jednak nie pierwszego, jak strzeliłam wcześniej, a 02.09 na pewno :)
    Trzymam kciuki ;)

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Trzymam kciuki ;)

Dzięki Kochana :* <3

ja trzymam za Twoją wizytę u gina! Może jednak to była późna owulka? Tylko to jajo w 11dc... Może lekarz będzie mądrzejszy od nas :*

l22nkrhmpu973w26.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Super, trzymam && żeby pod koniec cyklu było zielono :)

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    to samo parę razy już usłyszałam od kobiet "po latach", że żałują, że nie miały więcej dzieci, mnie chyba to częściowo ruszyło w staraniach o drugie dziecko, przestałam się tak przejmować, że kasa, że mieszkanie niezbyt wielkie itd. Najważniejsze jest mieć kochającą rodzinę, im większa tym więcej osób do kochania, do wspierania.

Mam nadzieję, że my też będziemy mieli wkrótce maleństwo do kochania. Wyczekujemy na nie z tęsknotą już od dawna. Mój zagląda do każdego wózka, który nas mija na spacerze :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj dalej bez okrsu. Czuje sie jakos dziwnie wrocilam z moim 6 latkiem od lekarza i spalam godzinke. Jej jak za dwoch a nigdy tak nie bylo i do tego szybko sie denerwuje:(

Robiłaś betę ostatnio?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Super, trzymam && żeby pod koniec cyklu było zielono :)

<3

A ja wcześniej chce się cieszyć z Twojej zieloności! W tym sierpniu musi się tu coś w końcu pozytywnego zdarzyć!!! :*

l22nkrhmpu973w26.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

W końcu jakaś pozytywna wiadomość :-). Była owulacja będzie i ciąża trzymam kciuki <3

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    W końcu jakaś pozytywna wiadomość :-). Była owulacja będzie i ciąża trzymam kciuki <3

Dzięki Kochana za miłe słowa! Ja już teraz nie chcę o tym myśleć, chociaż to tak łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.. :/ co ma być to będzie, w tamtym cyklu były 3 jaja, w tym tylko (albo aż) jedno.

To na pewno będą długie dwa tygodnie, ale trzeba brać się w garść i nie siedzieć tylko i odliczać dni! :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:

Też bym chciała zeby dał mi dupka :(

Moja siostra brała właśnie w ten sposób w ostatnim cyklu. Niestety nie zdążyła zrobić testu bo w pierwszy dzień po odstawieniu dostała @ :(

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Dzięki Kochana za miłe słowa! Ja już teraz nie chcę o tym myśleć, chociaż to tak łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.. :/ co ma być to będzie, w tamtym cyklu były 3 jaja, w tym tylko (albo aż) jedno.

To na pewno będą długie dwa tygodnie, ale trzeba brać się w garść i nie siedzieć tylko i odliczać dni! :)

Zawsze tak jest :-). Do owulacji jakoś leci gorzej jest później :-P. Trzeba być dobrej myśli a te 14-16 dni zleci, że nie będziemy wiedzieć kiedy :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    <3

A ja wcześniej chce się cieszyć z Twojej zieloności! W tym sierpniu musi się tu coś w końcu pozytywnego zdarzyć!!! :*

A ja czuję że się @ rozkręca :(

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a może Wy się orientujecie jak to jest. Normalnie miałam "wysyp" pryszczy jakieś kilka dni przed @ a teraz sypie mnie ciągle od poprzedniej miesiączki. Czym to może być spowodowane? Co się coś zagoi to wyłażą kolejne kwiatki... :-( Mogą mieć na to wpływ hormony?

Cerę mam normalną niewymagającą nigdy na nią nie narzekałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 19:21

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Też bym chciała zeby dał mi dupka :(

Moja siostra brała właśnie w ten sposób w ostatnim cyklu. Niestety nie zdążyła zrobić testu bo w pierwszy dzień po odstawieniu dostała @ :(

Mi gin kazał brać przez 14 dni i następnego zrobić test - czyli nie odstawiam tylko kolejnego ranka robię test. Jeśli będzie negatywny nie brać już wtedy dupka i czekać na okres. Jeśli pozytywny brać dalej i dzwonić do niego.
    Ja będę brała pierwszy raz, zobaczymy jak skutki uboczne ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    A ja czuję że się @ rozkręca :(

Marcia wypluj to!!!

l22nkrhmpu973w26.png
‹‹ 2869 2870 2871 2872 2873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ