X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Wiesz co stałe mam bóle jak na @ , tylko latam do łazienki . Nie spodziewam się dobrych wiadomości ....może gdzieś w głębi serca mam malutka nadzieje , ale staram się ją uciszyć
    Wrecz zabraniam zebys uciszala nadzieje!!! Nadzieja umiera ostatnia, musisz miec nadzieje nie z takich przypadkow sie piekne dzieciaczki tworzyly :)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorek wrote:
    dzięki kochana :) czekam na inne podpowiedzi również zrobiłam test dzisiaj ale 1 kreska .. a plamienie mam dalej.. Help !
    Test wyjdzie negatywny, bo dopiero od zagnieżdżenia wydziela się hormon z tego co mi się kołacze w głowie.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorek wrote:
    dzięki kochana :) czekam na inne podpowiedzi również zrobiłam test dzisiaj ale 1 kreska .. a plamienie mam dalej.. Help !
    A który masz dzień cyklu ???

Może to być plamienie implantacyjne, jak i problemy z progesteronem

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • kolorek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja mam strasznie nie regularny cykl miałam miesiąc miesiaczke w tamtym tygodniu byłam u lekarza przeszła i teraz miałam spokój 2 tyg i znowu to wiem że robiłam test na dni plodne to 9 miałam dni plodne staramy się z mężem o dziecko.. wiec ja już nie wiem zobaczę co się z tego rozwinie

:)
  • kolorek Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że jak jestem na silowni to mnie podbrzusze boli na rowerku jak jeżdżę ..takie uczucie jak by ktoś igły wbijal

:)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... mam kryzys i juz opadam z sił... zanosi sie na owu ale w poniedzialek powtorka wizyty... z tymze Moj musi zrobic badania bo lekarz chce wiedziec czy jest sens popedzac moja owu czy nie tu jest problem a mezczyzn leczy sie duzo dluzej i powoli... a umnie jest to temat tabu i nie ma opcji na badania... przeryczalam ostatnie dwie godziny i trace nadzieje....

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, nie martw się... Może spokojną rozmową uda Ci się go przekonać?
    Ostatnio w necie znalazłam fajny film dokumentalny odnośnie płodności mężczyzn - pokazuje, że czasem nie trzeba wcale dużo zmieniać.

Klik - https://www.youtube.com/watch?v=kFzP0tVxo_A :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny... mam kryzys i juz opadam z sił... zanosi sie na owu ale w poniedzialek powtorka wizyty... z tymze Moj musi zrobic badania bo lekarz chce wiedziec czy jest sens popedzac moja owu czy nie tu jest problem a mezczyzn leczy sie duzo dluzej i powoli... a umnie jest to temat tabu i nie ma opcji na badania... przeryczalam ostatnie dwie godziny i trace nadzieje....
    Jeżeli Ty możesz biegać po lekarzach badać wszystko co możliwe to on też. Musicie to jakoś obgadać na spokojnie to nie jest łatwy temat ale musicie iść przez to razem. Cały świat, wszystko może być przeciwko Wam ale Wy musicie być razem na dobre i na złe. Przejść przez wszystko razem żeby mieć piękny finisz. Spróbuj na spokojnie z nim to jakoś obgadać a jeżeli się nie zgodzi to postaw mu ultimatum - jeżeli on się nie bada o Ty też nie. Po co starać się na 50% skoro można starać się na 100%. Życzę Ci dużo sił w tym czasie dla Ciebie trzymam mocno kciuki, mam nadzieję że się wszystko ułoży <3

bbee, Bella_Bella lubią tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Bella, przykro mi :( Nie ma chyba innego wyjścia jak próba rozmowy z facetem... Może da radę jakoś do niego dotrzeć?

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Przekonaj go ze ty musisz rozkładać nogi przed wieloma osobami gdzie Ci jeszcze grzebią i to jest krepujace ale koniecznie.
    A jego wacka nikt tam oglądać, dotykać i w nim grzebać nie będzie.

magnolia82222, Dzezabella lubią tę wiadomość

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dokładnie. Przekonaj go ze ty musisz rozkładać nogi przed wieloma osobami gdzie Ci jeszcze grzebią i to jest krepujace ale koniecznie.
    A jego wacka nikt tam oglądać, dotykać i w nim grzebać nie będzie.
    Dokładnie!!! Wielu facetów przez to przechodzi codziennie.

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie mogę nawet mu wytlumaczyc na czym polega badanie :(
    Ale jest jeszcze drugie wyjscie tymczasowe, mamy zrobic test pct, moze na to sie zgodzi, bo probka bedzie pochodzic ode mnie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella wcale Ci się nie dziwię... Płodność to także kwestia mężczyzn. Jak się krępuje pokoiku z gazetkami, może zrobić swoje w domku. Grunt to oddać nasienie do badań w ciągu 30 min.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Bella, nie martw się... Może spokojną rozmową uda Ci się go przekonać?
    Ostatnio w necie znalazłam fajny film dokumentalny odnośnie płodności mężczyzn - pokazuje, że czasem nie trzeba wcale dużo zmieniać.

Klik - https://www.youtube.com/watch?v=kFzP0tVxo_A :)

Właśnie sobie włączyłam to w tv :)

Dzezabella lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Bella wcale Ci się nie dziwię... Płodność to także kwestia mężczyzn. Jak się krępuje pokoiku z gazetkami, może zrobić swoje w domku. Grunt to oddać nasienie do badań w ciągu 30 min.

Moim zdaniem on się po prostu boi, że to jego wina :(

Dzezabella lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Dokładnie tak jak pisze Lilith...
    Bella rozumiem Cię bo ja również się obawiałam czy mój się na to zgodzi. Łatwo jest mówić pogadaj z nim, przekonaj go, postaw się.. Wiecie dziewczyny jak się ma trudny charakter w domu to ciężko czasem zaradzić.
    Nasienie można oddać w domu, ważne właśnie aby donieść w ciągu 30min, a to możesz zrobić nawet Ty. Ja też się obawiałam tej rozmowy z moim, ale w końcu co do czego zgodził się, bo wiedział że to dla mnie ważne.
    Dopiero po czasie powiedział mi że bał się jak odbierał wyniki. Bał się, że to z nim coś nie tak... Faceci też mają obawy, z jednym pogadasz o tym normalnie, a inny wprost nie powie. Rozumiem Twoje obawy i smutek, ale głowa do góry, wierzę że uda Wam się dogadać... :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Moim zdaniem on się po prostu boi, że to jego wina :(

Nie widząc tego posta, to właśnie napisałam... Trzeba próbować o tym rozmawiać, choć wiem, że może nie być łatwo. Wspieram Cię mocno <3

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno oni nie chca ze boja sie słabych wyników.
    Myślą pewnie że to wadzi ich męskości jeśli jest coś nie tak.
    Oni też cierpią jak nie wychodzi zajść w ciążę, tylko są mniej emocjonalni.
    Dlatego tu jest ważna spokojna rozmowa.

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to naprawdę ciężki przypadek niestety, nawet nie ma mowy żeby w ogole porozmawiac o tym bo od razu klotnia i to ja jestem ta zla ze go zmuszam itp... :( Mam nadzieje ze nie bedzie mial nic przeciwko badaniu pct i ze tam wyjdzie ze wszystko okej i nie bedzie trzeba robic badania nasienia....

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginek zapowiedział owu na jutro bądź pojutrze a testy coraz jaśniejsze zamiast ciemniejsze :/
    no żesz wszystko nie tak...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2879 2880 2881 2882 2883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ