Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Parsleyek, Lilith, to pewnie dosyć typowe u mężczyzn, mój też się blokuje, właśnie w te najważniejsze dni. Najlepiej wychodzi kiedy jest całkiem spontanicznie. Nie da rady przecież przez parę dni niemal z rzędu zainicjować wszystko tak super spontanicznie... Też mam z tym zagwozdkę. Ale mam nadzieję, że w tym cyklu było wystarczająco często.
Madziula, trzymam kciuki za leczenie. Nie martw się, przynajmniej wiesz co się dzieje. Będzie dobrze.
-
LILITH.P wrote:Na pewno boją się wyników. Mój wie, że jak do końca listopada się nam nie uda, idzie na badania. Do końca roku będziemy wiedzieć, co i jak. Widzę ten strach w oczach, jednakże...co poradzę? Mój ma zawsze jakąś blokadę w czasie owulacji, dzień przed ciężko z
, choć nie mówię mu, że to już ten czas... sama nie wiem, co z tym począć. Jak to zmienić. Mam wrażenie, że nie udaje się, bo nie trafiamy w odpowiedni czas. Z reguły 3 dni przed owu ostatnie
i w dzień owu. Teraz w końcu coś drgnęło,ale czy ktoś z tego będzie... Mam wrażenie, że męska psychika w kwestii potomstwa jest niestety bardziej skomplikowana.
że ja juz chce zajśc w ciąże. Ja jeszcze głupia mu mówiłam że dzisiaj najlepiej jakby
bo jutro to już nie, bo poluję na dziewczynkę. Pojawiły się zaraz problemy bo nie zawsze mógł skończyć i mi o tym powiedział, że zaczął się stresować. Dlatego w przyszłym cyklu wcale nie będę mu nic mówiła co i jak i nawet nie chce żeby mnie wyczaił ze ja robie testy owulacyjne bo nadal będzie się stresował.
35 lat, 2 ciąża -
Bella kochana, musisz pare dni odczekać jak emocje opadną i na spokojnie podjąć temat. Tak jak dziewczyny pisały, niestety my musimy nogi rozkładać i się badać, ciąże nosić i poród przetrwać. To jest dopiero wyzwanie. Faceci wydaje mi się, że boją się badań, boją się naruszenia ich ego. Nie dopuszczają więc myśli o tym, ze to u nich coś jest nie tak. Boją się tego. Myślę, że po rozmowie zgodzi się, na pewno pragnie tak samo dziecka jak i Ty. Moja koleżanka nie mogła mieć dzieci, leczyli się 7 lat. Spotkałam ją kiedyś na zakupach i mi opowiadała, że problem jest własnie po stronie jej męża. Wyszło, że bardzo słabe ma plemniki. Tak się podłamał że nie chciał nawet słyszeć o wyjeździe na jakiekolwiek leczenie. Odczekali aż emocje opadną i wiecie co...
dziś już ich maluszek ma 4 miesiące. Są bardzo szczęśliwi ale ile musieli przejść by dotrzeć do celu. Bella naprawdę nie naciskaj go już. Daj mu czas, a sama zobaczysz że nie będzie problemu by on się przebadał. On na pewno też to przemyśli. Trzymaj się kochana35 lat, 2 ciąża -
marciaa wrote:to u mnie odpada, żeby nie wiedział co i jak bo zna mój cykl ;p
nie zauważyłam jednak jakiegoś stresu
ale fakt typowo spontanicznie nie zawsze się da, aczkolwiek w tym cyklu nie narzekałam
Mój niestety też za dużo wie... Jak to programista, ścisły umysł, plus moje mocno regularne cykle. Czasami próbowałam go zmylić, ale...ciężko -
ojej jak tu dzisiaj smutno:* dziewczynki ściskam Was bardzo mocno... Wszystkie.... Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie będziemy mogły się cieszyć małym, wielkim Szczęściem:*
magnolia82222 wrote:Bella kochana, musisz pare dni odczekać jak emocje opadną i na spokojnie podjąć temat. Tak jak dziewczyny pisały, niestety my musimy nogi rozkładać i się badać, ciąże nosić i poród przetrwać. To jest dopiero wyzwanie. Faceci wydaje mi się, że boją się badań, boją się naruszenia ich ego. Nie dopuszczają więc myśli o tym, ze to u nich coś jest nie tak. Boją się tego. Myślę, że po rozmowie zgodzi się, na pewno pragnie tak samo dziecka jak i Ty. Moja koleżanka nie mogła mieć dzieci, leczyli się 7 lat. Spotkałam ją kiedyś na zakupach i mi opowiadała, że problem jest własnie po stronie jej męża. Wyszło, że bardzo słabe ma plemniki. Tak się podłamał że nie chciał nawet słyszeć o wyjeździe na jakiekolwiek leczenie. Odczekali aż emocje opadną i wiecie co...
dziś już ich maluszek ma 4 miesiące. Są bardzo szczęśliwi ale ile musieli przejść by dotrzeć do celu. Bella naprawdę nie naciskaj go już. Daj mu czas, a sama zobaczysz że nie będzie problemu by on się przebadał. On na pewno też to przemyśli. Trzymaj się kochana
Tak bardzo bym chciała żebyś miała rację ... -
Bella_Bella wrote:Tak bardzo bym chciała żebyś miała rację ...
Bella, mężczyźni też pragną dzieci... Wiesz to ich przedłużenie rodu, idea pozostawienia czegoś po sobie. Daj mu nieco oswoić się z tą myślą. Jeśli myślą o tym, że coś może być z nimi nie tak, postrzegają to przez pryzmat braku męskości. Męska dumą robi swoje...
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
Bella, też myślę, że Twój Mężczyzna, potrzebuje czasu na pogodzenie się z tym, że z nim może być coś nie tak.... I to z jego męskością.... My jak coś jest nie tak, płaczemy, mówimy o tym i chociaż trochę jest nam łatwiej. A oni chcą być silni, duszą wszystko w sobie, ale też przeżywają. Ale myślę, że to kwestia tego, żeby on sobie to wszystko poukładał. Bądź przy nim, nie naciskaj, doceń i będzie mu łatwiej:* przytulam Cię mocno:*
Bella_Bella, Dzezabella lubią tę wiadomość
LILITH.P wrote:Mój niestety też za dużo wie... Jak to programista, ścisły umysł, plus moje mocno regularne cykle. Czasami próbowałam go zmylić, ale...ciężko
Lilith!! No nie wierzę, mój też jest programistąDzezabella, LILITH.P lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
magnolia82222 wrote:Wszystkie jesteśmy po to by się wspierać i dawać sobie cenne rady wtedy jest nam łatwiej ☺ W ogóle chyba się uzależniam od Was ☺
Ja juz sie uzależniłam
19Biedroneczka91, Lokokoko, Dzezabella, magnolia82222 lubią tę wiadomość
-
A ja sobie właśnie poczytałam co pisałyście o chłopach. Wszystkie wiemy, że Ci nasi partnerzy mają rozdmuchane ego i jak przychodzi co do czego, to nie dadzą byle komu pooglądać ptaszka. A jeszcze jakby się okazało, że zamiast jajek są wydmuszki? Się chłop załamie i nawet na ovufriend nie będzie się mógł wyżalić, no bo jak?
Trochę czasu i delikatności, ja ustawiłam "limit" do końca roku. Potem obiecałam, że pójdę razem z nim do lekarza i będziemy przez to przechodzić razem, bo wychowywać też będziemy razem. Ten argument przeważył19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
hej kochane ,
czy któraś wie czy żel FEMINIUM ten zwykły z kwasem mlekowym może być stosowany podczas starań??nie wpływa na plemniki ??
wyczytałam tylko na ulotce że jest napisane że można go stosować wiele razy, nie zaburza gospodarki hormonalnej, można używać w ciąży,eliminuje niedobory śluzu, chroni przed otarciami i jest obojętny dla skóry, nie jest środkiem antykoncepcyjnym , pisze że jest środkiem neutralnym i o lekko kwaśnym odczynie ok 4,0 ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity