X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • bbee Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek, Lilith, to pewnie dosyć typowe u mężczyzn, mój też się blokuje, właśnie w te najważniejsze dni. Najlepiej wychodzi kiedy jest całkiem spontanicznie. Nie da rady przecież przez parę dni niemal z rzędu zainicjować wszystko tak super spontanicznie... Też mam z tym zagwozdkę. Ale mam nadzieję, że w tym cyklu było wystarczająco często.

Madziula, trzymam kciuki za leczenie. Nie martw się, przynajmniej wiesz co się dzieje. Będzie dobrze.

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Na pewno boją się wyników. Mój wie, że jak do końca listopada się nam nie uda, idzie na badania. Do końca roku będziemy wiedzieć, co i jak. Widzę ten strach w oczach, jednakże...co poradzę? Mój ma zawsze jakąś blokadę w czasie owulacji, dzień przed ciężko z <3, choć nie mówię mu, że to już ten czas... sama nie wiem, co z tym począć. Jak to zmienić. Mam wrażenie, że nie udaje się, bo nie trafiamy w odpowiedni czas. Z reguły 3 dni przed owu ostatnie <3 i w dzień owu. Teraz w końcu coś drgnęło,ale czy ktoś z tego będzie... Mam wrażenie, że męska psychika w kwestii potomstwa jest niestety bardziej skomplikowana.
    Lilith tak jak piszesz, psychika męska jest skomplikowana. Ja w tym cyklu powiedziałam mężowi że chcę bardzo zajść w ciąże i że może to być już więc żeby się nie stresował ze nie chce. Od razu reakcja inna i stres podczas <3 że ja juz chce zajśc w ciąże. Ja jeszcze głupia mu mówiłam że dzisiaj najlepiej jakby <3 bo jutro to już nie, bo poluję na dziewczynkę. Pojawiły się zaraz problemy bo nie zawsze mógł skończyć i mi o tym powiedział, że zaczął się stresować. Dlatego w przyszłym cyklu wcale nie będę mu nic mówiła co i jak i nawet nie chce żeby mnie wyczaił ze ja robie testy owulacyjne bo nadal będzie się stresował.

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    ZNAM TO !!! Mój jakby blokował się na owulację, ale też mu nawet nie mówię że ją mam...! :/
    dokładnie i mój też wiec nic nie mówie i koniec. Na nich to źle działa !!!

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella kochana, musisz pare dni odczekać jak emocje opadną i na spokojnie podjąć temat. Tak jak dziewczyny pisały, niestety my musimy nogi rozkładać i się badać, ciąże nosić i poród przetrwać. To jest dopiero wyzwanie. Faceci wydaje mi się, że boją się badań, boją się naruszenia ich ego. Nie dopuszczają więc myśli o tym, ze to u nich coś jest nie tak. Boją się tego. Myślę, że po rozmowie zgodzi się, na pewno pragnie tak samo dziecka jak i Ty. Moja koleżanka nie mogła mieć dzieci, leczyli się 7 lat. Spotkałam ją kiedyś na zakupach i mi opowiadała, że problem jest własnie po stronie jej męża. Wyszło, że bardzo słabe ma plemniki. Tak się podłamał że nie chciał nawet słyszeć o wyjeździe na jakiekolwiek leczenie. Odczekali aż emocje opadną i wiecie co...
    dziś już ich maluszek ma 4 miesiące. Są bardzo szczęśliwi ale ile musieli przejść by dotrzeć do celu. Bella naprawdę nie naciskaj go już. Daj mu czas, a sama zobaczysz że nie będzie problemu by on się przebadał. On na pewno też to przemyśli. Trzymaj się kochana :)

35 lat, 2 ciąża
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u mnie odpada, żeby nie wiedział co i jak bo zna mój cykl ;p
    nie zauważyłam jednak jakiegoś stresu
    ale fakt typowo spontanicznie nie zawsze się da, aczkolwiek w tym cyklu nie narzekałam

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    to u mnie odpada, żeby nie wiedział co i jak bo zna mój cykl ;p
    nie zauważyłam jednak jakiegoś stresu
    ale fakt typowo spontanicznie nie zawsze się da, aczkolwiek w tym cyklu nie narzekałam

Mój niestety też za dużo wie... Jak to programista, ścisły umysł, plus moje mocno regularne cykle. Czasami próbowałam go zmylić, ale...ciężko :-D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mój się będzie domyślał, ale pewności miał nie będzie :D

35 lat, 2 ciąża

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym zakupiłam mu Fertilmen plus więc może w przyszłym cyklu będzie ten złoty strzał :D

czarnulka24 lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Mój niestety też za dużo wie... Jak to programista, ścisły umysł, plus moje mocno regularne cykle. Czasami próbowałam go zmylić, ale...ciężko :-D

dokładnie... my oboje ścisłe umysły xD
    przerąbane ;p

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej jak tu dzisiaj smutno:* dziewczynki ściskam Was bardzo mocno... Wszystkie.... Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie będziemy mogły się cieszyć małym, wielkim Szczęściem:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Bella kochana, musisz pare dni odczekać jak emocje opadną i na spokojnie podjąć temat. Tak jak dziewczyny pisały, niestety my musimy nogi rozkładać i się badać, ciąże nosić i poród przetrwać. To jest dopiero wyzwanie. Faceci wydaje mi się, że boją się badań, boją się naruszenia ich ego. Nie dopuszczają więc myśli o tym, ze to u nich coś jest nie tak. Boją się tego. Myślę, że po rozmowie zgodzi się, na pewno pragnie tak samo dziecka jak i Ty. Moja koleżanka nie mogła mieć dzieci, leczyli się 7 lat. Spotkałam ją kiedyś na zakupach i mi opowiadała, że problem jest własnie po stronie jej męża. Wyszło, że bardzo słabe ma plemniki. Tak się podłamał że nie chciał nawet słyszeć o wyjeździe na jakiekolwiek leczenie. Odczekali aż emocje opadną i wiecie co...
    dziś już ich maluszek ma 4 miesiące. Są bardzo szczęśliwi ale ile musieli przejść by dotrzeć do celu. Bella naprawdę nie naciskaj go już. Daj mu czas, a sama zobaczysz że nie będzie problemu by on się przebadał. On na pewno też to przemyśli. Trzymaj się kochana :)

Tak bardzo bym chciała żebyś miała rację ... <3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    trzymam kciuki i wierzę że będzie dobrze <3 <3 <3 :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella, mężczyźni też pragną dzieci... Wiesz to ich przedłużenie rodu, idea pozostawienia czegoś po sobie. Daj mu nieco oswoić się z tą myślą. Jeśli myślą o tym, że coś może być z nimi nie tak, postrzegają to przez pryzmat braku męskości. Męska dumą robi swoje...

Bella_Bella lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, też myślę, że Twój Mężczyzna, potrzebuje czasu na pogodzenie się z tym, że z nim może być coś nie tak.... I to z jego męskością.... My jak coś jest nie tak, płaczemy, mówimy o tym i chociaż trochę jest nam łatwiej. A oni chcą być silni, duszą wszystko w sobie, ale też przeżywają. Ale myślę, że to kwestia tego, żeby on sobie to wszystko poukładał. Bądź przy nim, nie naciskaj, doceń i będzie mu łatwiej:* przytulam Cię mocno:*

Bella_Bella, Dzezabella lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Lilith!! No nie wierzę, mój też jest programistą :D

Dzezabella, LILITH.P lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane Dziewczyny <3 Co ja bym bez Was zrobiła <3
    Dziękuję, że jesteście... :*

magnolia82222, Dzezabella lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jesteśmy po to by się wspierać i dawać sobie cenne rady wtedy jest nam łatwiej ☺ W ogóle chyba się uzależniam od Was ☺

Bella_Bella, Dzezabella lubią tę wiadomość

35 lat, 2 ciąża
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia82222 wrote:
    Wszystkie jesteśmy po to by się wspierać i dawać sobie cenne rady wtedy jest nam łatwiej ☺ W ogóle chyba się uzależniam od Was ☺

Ja juz sie uzależniłam <3

19Biedroneczka91, Lokokoko, Dzezabella, magnolia82222 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie właśnie poczytałam co pisałyście o chłopach. Wszystkie wiemy, że Ci nasi partnerzy mają rozdmuchane ego i jak przychodzi co do czego, to nie dadzą byle komu pooglądać ptaszka. A jeszcze jakby się okazało, że zamiast jajek są wydmuszki? Się chłop załamie i nawet na ovufriend nie będzie się mógł wyżalić, no bo jak?
    Trochę czasu i delikatności, ja ustawiłam "limit" do końca roku. Potem obiecałam, że pójdę razem z nim do lekarza i będziemy przez to przechodzić razem, bo wychowywać też będziemy razem. Ten argument przeważył :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane ,

czy któraś wie czy żel FEMINIUM ten zwykły z kwasem mlekowym może być stosowany podczas starań??nie wpływa na plemniki ??

wyczytałam tylko na ulotce że jest napisane że można go stosować wiele razy, nie zaburza gospodarki hormonalnej, można używać w ciąży,eliminuje niedobory śluzu, chroni przed otarciami i jest obojętny dla skóry, nie jest środkiem antykoncepcyjnym , pisze że jest środkiem neutralnym i o lekko kwaśnym odczynie ok 4,0 ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 2881 2882 2883 2884 2885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ