Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnulka24 wrote:hej kochane ,
czy któraś wie czy żel FEMINIUM ten zwykły z kwasem mlekowym może być stosowany podczas starań??nie wpływa na plemniki ??
wyczytałam tylko na ulotce że jest napisane że można go stosować wiele razy, nie zaburza gospodarki hormonalnej, można używać w ciąży,eliminuje niedobory śluzu, chroni przed otarciami i jest obojętny dla skóry, nie jest środkiem antykoncepcyjnym , pisze że jest środkiem neutralnym i o lekko kwaśnym odczynie ok 4,0 ..
I proszę, dobrze wiedzieć.
Dobra cena tego feninum
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:Mój niestety też za dużo wie... Jak to programista, ścisły umysł, plus moje mocno regularne cykle. Czasami próbowałam go zmylić, ale...ciężko
Też przed moim nie ukryję za bardzo mojego cyklu. Jak wpisuję coś na wykresie to sobie sam studiuje go zaglądając mi przez ramię. Poza tym ciężko przy jego zmianowej pracy nie powiedzieć, że "dziś mi zależy", bo jak na dni płodne wypadają 4 nocki... to trzeba kombinować, kiedy co i jak, a jeszcze dziecko w domu, więc żeby w środku dnia coś zorganizować... Najłatwiej jak ma się zawsze wieczory dla siebie nawzajem
Temperatura na wykresie ładnie rośnie dalej, cieszę się chociaż, że cykl dobrze przebiega19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry dziewczyny. Zycze wspanialego piatku, z dobrymi humorami i sukcesami na kazdym kroku:*
magnolia82222, LILITH.P, czarnulka24, Bella_Bella lubią tę wiadomość
Witajcie, a ja własnie wróciłam z pracy i już zaczynam dziś weekend bo jutro mam wolne jupii jupii
Bella_Bella lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Tez tak macie im dluzsza @ tym dluzszy cykl ?
wiem ze to dziwne ale przegladajac poprzednie cykle zauwazylam to...
-
KarolaFasola wrote:Tez tak macie im dluzsza @ tym dluzszy cykl ?
wiem ze to dziwne ale przegladajac poprzednie cykle zauwazylam to...
nie , np. moja ostatnia miesiączka trwała 6 dni , 7 dzień było plamienie a miesiączkę dostałam 23dc , wcześniej miałam miesiączkę tylko 3 dni w 4 było tylko plamienie i wtedy miałam cykl 26 dniowy, także chyba to nie ma znaczenia ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 08:35
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lokokoko wrote:Czesc kochane! Co u Was? Widze, ze niektore juz weekend zaczynaja! Super!
Ja sie troszke podlamalam... Ale co zrobic.
kurczę , a co się stało?? nio , my już weekendujemyhihi
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Wlasnie od pol roku mniej wiecej tak mam @ trwa 2-3 dni to cykl 25. A jezeli @ jest 4-5dni to cykl 28.. Moze to tylko przypadek
-
ja od następnego cyklu nie mierzę tempki, wrzesień jest dla nas miesiącem luzu
)
z tego też, co wyczytałam na portalach naturalnego planowania rodziny, wcale nie jest tak,że owulacja następuje dzień przed skokiem...może być w dniu skoku, a nawet 2 dni przed nim, czy dzień ponajbardziej wiarygodny jest szczyt śluzu płodnego i szyjka, a najlepsze USG
wszystko zależy od organizmu
Zbliżenie może zatem odbyć się pod koniec trwania objawu śluzu płodnego, gdy jest on najbardziej rozciągliwy i obfity lub gdy jest najmocniejsze odczucie mokrości; czasami (według badań hormonalnych) dniem jajeczkowania jest pierwszy dzień wysychania śluzu po dniu szczytu, a niekiedy owulację sygnalizuje jednodniowy spadek temperatury, poprzedzony kilkudniową obecnością śluzu płodnego, dlatego współżycie rano w takim dniu spadku temperatury może być bliskie owulacji. Również pierwsza podwyższona poranna temperatura (po dniach ze śluzem i dniach z temperaturą niższą) może wystąpić w kilkugodzinnym odstępie od jajeczkowania - współżycie rano w tym dniu może być również bliskie owulacji. Badania wykazały też, że dzień owulacji przeważnie wypada w bardzo bliskim sąsiedztwie dnia szczytu śluzu. Warto także nauczyć się obserwacji zmian w szyjce macicy - jej uniesienie się, miękkość i otwarcie są bardzo wiarygodnymi sygnałami płodności.
Sama temp. nic nam nie daje, a wrzucenie na luz może tylko pomóc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 08:44
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:No spojrz tylko na moj wykres. Tak ladnie sie zapowiadalo, a tempks juz spada
//
a może jutro urośnie?
-
Lokokoko wrote:No spojrz tylko na moj wykres. Tak ladnie sie zapowiadalo, a tempks juz spada
//
zauważyłam właśnie minimalny spadek, ale tym się póki nie ma @, nie dołuj!!
może jeszcze odbić! i ciągle temp.jest w 2 fazie -
Masakra...
No coz, ja juz w srodku czuje ze nic z tego. Testu tez nie mam bo chcialam kupic juteo i testowac w Niedziele. A bylabym spokojniejsza...
Dziewczyny a prosze powiedzcie mi ile nalezy mierzyc tempke termometrwm rteciowym? Bo chyba bede od przyszlego xyklu rteciowego uzywac.Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
KarolaFasola wrote:Wlasnie od pol roku mniej wiecej tak mam @ trwa 2-3 dni to cykl 25. A jezeli @ jest 4-5dni to cykl 28.. Moze to tylko przypadek
może u Ciebie tak działa , też zawsze myślałam że im dłuższa @ tym dłuższy cykl bo zawsze miałam miesiączkę 3 dni w 4 resztki-plamienie. Ale ostatnio miałam 6 dni w 7 plamienie a miesiączka przyszła szybciutko w 23dc, dziś mam 6dc i już tylko plamienie zobaczymy kiedy przyjdzie @ -choć mam ogromna nadzieję że nie przyjdzie .
miesiączka zależy głownie od owu tak mi się wydaję, im szybciej wystąpi owu tym szybciej przyjdzie @ załóżmy że masz stała fazę lutealna 14 dni , to np jak owu wystapi w 10 dniu to @ przyjdzie w 24 dc a jak owu wystąpi w 15 dc to wtedy @ przyjdzie w 29 dc ,
ja miałam zawsze 13-14 dniową fazę lutealna ale ostatnio coś mi się po kiełbasiło i miałam 12 dniową27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity