Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaFasola wrote:No tak,pewnie zalezy to wszystko od naszego organizmu, przeciez kazda z nas jest inna. Zobacze jak w tym cyklu to sie sprawdzi
To bedzie moj pierwszy cykl z testami, mam pewne obawy ze nie bede umiala dobrze zinterpretowac tego czy owulacja juz byla albo czy i kiedy bedzie.
Zycze powodzenia dziewczyny
co do owu to niema nigdy 100% pewności, nawet czasem dziewczyny które starają się dłuższy czas nie wiedzą czy owu była czy nie, chyba tylko monitoring daje pewnośc, testy mogą oszukiwać27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:co do owu to niema nigdy 100% pewności, nawet czasem dziewczyny które starają się dłuższy czas nie wiedzą czy owu była czy nie, chyba tylko monitoring daje pewnośc, testy mogą oszukiwać
masz rację, owulację tylko monitoring potwierdza
najlepiej od dni płodnychco 2 dni, żeby też żołnierzyki były dobrej jakości, owu wyznacza owulację na podstawie naszych danych, posługując się algorytmem, ale często było tak,że na monitoringu wychodziło coś innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:20
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:masz rację, owulację tylko monitoring potwierdza
najlepiej od dni płodnychco 2 dni, żeby też żołnierzyki były dobrej jakości, owu wyznacza owulację na podstawie naszych danych, posługując się algorytmem, ale często było tak,że na monitoringu wychodziło coś innego
u mnie owu chyba szybko się zjawi, w tym cyklu już w 3dc zaczęły mnie jajniki boleć .. także od 8 dc będę zaczynać serduszkować, w tamtym cyklu przegapiłam owu nie współżyłam ani razu przed owu hehe nie spodziewałam się jej tak szybko,,,
dziś mam 6dc jeszczę trochę plamię a już się zaczął pokazywać śluz płodny lekko rozciągliwy ,Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:31
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
LILITH.P wrote:aa... to nie jest rtęciowy
to stopy galu,indu
wygląda jak rtęć, bo jest taka szara ciecz, ale koło rtęci to nie leżało
UE wycofała z rynku takie termometry i zakazała ich produkcji
http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-basal-owulacyjny.html
ja mam taki, spokojnie możesz mierzyć w ustach
A mam jeszcze jedno pyt.
Z reguly mierze temp okolo 10 rano. Dzis natomiast zmierzylam o 8 rano. Czy to moglo wplynac na obnizenie temperatury? Czy raczej nie?
Przepraszam, ze zasaje tak banalne pytania, ale ja naprawde sie nie znam.haha :-* i ogromnie dziekuje za odpowiedz!
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
czarnulka24 wrote:u mnie owu chyba szybko się zjawi, w tym cyklu już w 3dc zaczęły mnie jajniki boleć .. także od 8 dc będę zaczynać serduszkować, w tamtym cyklu przegapiłam owu nie współżyłam ani razu przed owu hehe nie spodziewałam się jej tak szybko,,,
dziś mam 6dc jeszczę trochę plamię a już się zaczął pokazywać śluz płodny lekko rozciągliwy ,
bardzo szybko jak na płodny śluz, ja bym już jutro zaczęłaczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
aha a mam takie pytanie jak jest śluz przejrzysty ale rozciąga się tylko trochę nie tak bardzo to mam zaznaczyć jako rozciągliwy ?? ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Tak wiem ze testy nie daja 100% pewnosci ze owulacja byla, ale moze chociaz "pokazuja" w ktorym dniu prawdopodobnie bedzie? Czytalam ze owulacja moze wystapic na kilka dni przed skokiem jak i po skoku wiec chce tylko tak orientacyjnie sprawdzic.
-
LILITH.P wrote:bardzo szybko jak na płodny śluz, ja bym już jutro zaczęła
no własnie ostatnio też w tym samym dniu się pojawił ale nie wiedziałam że owu szybko przyjdzie a koło 8-9 dnia zanikł a test owu pokazał niby 2 prawie identyczne krechy w 9 i 10dc w 11 dniu już była druga bardzo blada ale detektor niby wyznaczył że była w 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:37
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
czarnulka24 wrote:no własnie ostatnio też w tym samym dniu się pojawił ale nie wiedziałam że owu szybko przyjdzie a koło 8-9 dnia zanikł a test owu pokazał niby 2 prawie identyczne krechy w 9 i 10dc w 11 dniu już była druga bardzo blada
czyli 10 wieczorem/w nocy lub 11 rano mogło juz dojść do owulacjiczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
KarolaFasola wrote:Tak wiem ze testy nie daja 100% pewnosci ze owulacja byla, ale moze chociaz "pokazuja" w ktorym dniu prawdopodobnie bedzie? Czytalam ze owulacja moze wystapic na kilka dni przed skokiem jak i po skoku wiec chce tylko tak orientacyjnie sprawdzic.
dają orientacyjny pogląd na czas owu, od 1 testu może minąć 48h do owutakże mamy już jakiś orientacyjny czas, jak do tego doliczyć swoje objawy, znajomość ciała, no to...całkiem nieźle to wygląda
-
LILITH.P wrote:czyli 10 wieczorem/w nocy lub 11 rano mogło juz dojść do owulacji
no a ja współżyłam pierwszy raz w 11dc późnym wieczorem dziś nie mogę serduszkować bo mam jeszcze plamienia , czytałam że jak ma się miesiączkę to nie można współżyć bo szyjka jest otwarta i można infekcji się nabawić , ale nie wiem czy to prawda..tylko wyczytałam27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Bella_Bella wrote:Dzień dobry wszystkim
Ja niestety jutro też do pracy więc piątek nie robi na mnie wrażenia
;( współczuję ,mi się udało że mam wolne także nie muszę wstawać o 23.30 lub 00.30 hihi wyśpię się godnieBella_Bella lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Lokokoko wrote:Masakra...
No coz, ja juz w srodku czuje ze nic z tego. Testu tez nie mam bo chcialam kupic juteo i testowac w Niedziele. A bylabym spokojniejsza...
Dziewczyny a prosze powiedzcie mi ile nalezy mierzyc tempke termometrwm rteciowym? Bo chyba bede od przyszlego xyklu rteciowego uzywac.
Rtęciowy chyba nie jest odpowiedni do mierzenia temperatury do wykresu. -
Bella_Bella wrote:Rtęciowy chyba nie jest odpowiedni do mierzenia temperatury do wykresu.
nie ma dwóch miejsc po przecinku, to prawda, ale u mnie się bardzo dobrze sprawdzał w pierwszych cyklach z mierzeniemspadki i wzrosty było widać idealnie
Bella_Bella, Lokokoko lubią tę wiadomość
-
marciaa wrote:Tzn dziś okej bo wiedziałam że tak będzie.
Gorzej wczoraj
No nie ukrywam, jest mi smutno, ale idzie się,do przodu
Będzie dobrze