X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilitek <3 <3 <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Zołza, Bella smutno będzie bez Was.
    Ale rozumiem. Tylko obiecajcie, że wrócicie z dwoma tłustymi krechami!
    Albo lepiej, życzę, żeby krechy były z zaskoczenia, zanim zdążycie uciec. O, tak! :)

Wrócę na pewno, mam nadzieję, że z dobrymi wiadomościami ;)

Justyś91, Dzezabella lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wrócę na pewno, mam nadzieję, że z dobrymi wiadomościami ;)
    Oby tak było
    Myślę że nie zapomną o nas

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wróciłam z rossmana. Tam pracuje żona kolegi mojego męża, co prawda nie jesteśmy na cześć ale wie kim jestem. Szłam i prosiłam w duchu aby jej nie było, albo jak by była to żeby na kasie nie siedziała. Wchodzę a tu ona wraz z koleżanką wystawia kosmetyki na półki. No więc wzięłam karmę dla psa, chusteczki nawilżone i poszłam do kasy, a nie daleko kasy jest półka m.in. z testami. Stoję tak przy kasie i czekam która podejdzie, na szczęście podeszła inna a wtedy myk szybko test i kupiłam :) Jakby to ona jednak siadła na kasę to nie odważyłabym się kupić bo na bank poszłaby fama wśród znajomych że my się staramy. A nie chcemy aby inni wiedzieli, nawet jakby nam się udało to i tak nie zamierzam mówić znajomym aż do 12tc jedynie siostrze i tacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:52

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Podtytuł dla mojego bloga to.. Pamiętnik Staraczki ;) mam nadzieję, że kiedyś będą to wpisy nie tylko o staraniach o dzieciątko, ale później o to by się urodziło zdrowe, a potem by wyrosło na dobrego człowieka :)

Ja również czekam na link ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    a ja właśnie wróciłam z rossmana. Tam pracuje żona kolegi mojego męża, co prawda nie jesteśmy na cześć ale wie kim jestem. Szłam i prosiłam w duchu aby jej nie było, albo jak by była to żeby na kasie nie siedziała. Wchodzę a tu ona wraz z koleżanką wystawia kosmetyki na półki. No więc wzięłam karmę dla psa, chusteczki nawilżone i poszłam do kasy, a nie daleko kasy jest półka m.in. z testami. Stoję tak przy kasie i czekam która podejdzie, na szczęście podeszła inna a wtedy myk szybko test i kupiłam :) Jakby to ona jednak siadła na kasę to nie odważyłabym się kupić bo na bank poszłaby fama wśród znajomych że my się staramy.
    zakupy na stresie tez tego nie lubię
    Bo zazwyczaj ktoś znajomy się napatoczy jak kupuje test ciążowy lub owulacyjne
    Do mnie to masakra jest jakas wtedy

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounty wrote:
    Witaaam dziewczyny! :D
    Jestem nowa, konto założyłam wczoraj. Starania o maluszka.. no więc właśnie!
    Założyłam już osobny wątek, jednak odpowiedzi nie dostałam :( a bardzo mi zależy bo nie mam co liczyc na razie na wizyte u gin!
    4 dni po stosunku przerwanym w dni płodne zaczęłam plamić na brązowo - aktualnie jest juz siódmy dzień takiego lekkiego brązowego plamienia..
    Szansa jakaś jest?

Chcesz maleństwo i stosujesz stosunek przerywany? Bo nie wiem czy na pewno dobrze zrozumiałam :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    a ja właśnie wróciłam z rossmana. Tam pracuje żona kolegi mojego męża, co prawda nie jesteśmy na cześć ale wie kim jestem. Szłam i prosiłam w duchu aby jej nie było, albo jak by była to żeby na kasie nie siedziała. Wchodzę a tu ona wraz z koleżanką wystawia kosmetyki na półki. No więc wzięłam karmę dla psa, chusteczki nawilżone i poszłam do kasy, a nie daleko kasy jest półka m.in. z testami. Stoję tak przy kasie i czekam która podejdzie, na szczęście podeszła inna a wtedy myk szybko test i kupiłam :) Jakby to ona jednak siadła na kasę to nie odważyłabym się kupić bo na bank poszłaby fama wśród znajomych że my się staramy. A nie chcemy aby inni wiedzieli, nawet jakby nam się udało to i tak nie zamierzam mówić znajomym aż do 12tc jedynie siostrze i tacie.
    To jest czasem przykre, że musimy aż tak kombinować... Ja jak kupiłam testy (2 paczki owulacyjnych i dwa ciążowe) to musiałam reklamówkę z rossmana za kanapę wrzucić, żeby mama która wpadła z zaskoczenia nie chciała oglądać 'kosmetyków' ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:55

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella odpoczywaj i wracaj w dwupaku Skarbie!! :*

Bella_Bella, magnolia82222 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeść mi się chce ale jakoś takie mam nerwy na mojego małża że wszystkiego mi się odechciewa. Dostał zjebkę. Tyle czekałam na wznowienie staranek a jak się doczekałam to on akurat musiał się ochlać jak mi testy owu mocniejsze wychodzą. Jak tak to nie pił, a jak już to sporadycznie w małej ilości a wczoraj to już przeszedł samego siebie. Twierdzi, że nie spodziewał się że aż tak go sponiewiera ... wrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 14:00

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    To jest czasem przykre, że musimy aż tak kombinować... Ja jak kupiłam testy (2 paczki owulacyjnych i dwa ciążowe) to musiałam reklamówkę z rossmana za kanapę wrzucić, żeby mama która wpadła z zaskoczenia nie chciała oglądać 'kosmetyków' ...

dokładnie jest się dorosłym a czasem trzeba zabawić się jak dzieciak w podchody.
    Normalnie głupio się czułam w rossmanie jak ją zobaczyłam bo bardzo mi zależało alby nie widziała po co przyszłam.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Ja ostatnio juz nie kupuje u siebie testów tylko jak jadę do Częstochowy to tam się zaopatruję u nas jest zbyt dużo ludzi którzy mnie znają i nie czuje się komfortowo jak za mną stoi ktoś znajomy i kuka przez ramie co ja tam kupuje

• szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    zakupy na stresie tez tego nie lubię
    Bo zazwyczaj ktoś znajomy się napatoczy jak kupuje test ciążowy lub owulacyjne
    Do mnie to masakra jest jakas wtedy

czasem trzeba się nakombinować aby jakaś znajoma osoba nie była świadkiem zakupu testu :)

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    jeść mi się chce ale jakoś takie mam nerwy na mojego małża że wszystkiego mi się odechciewa. Dostał zjebkę. Tyle czekałam na wznowienie staranek a jak się doczekałam to on akurat musiał się ochlać jak mi testy owu mocniejsze wychodzą. Jak tak to nie pił, a jak już to sporadycznie w małej ilości a wczoraj to już przeszedł samego siebie. Twierdzi, że nie spodziewał się że aż go sponiewiera ... wrrrr

za dobrze i za szybko wchodziło :D

mój wczoraj dostał zjebkę od swojej Mamy :D wie, że się staramy, bo konsultowałam z nią tarczycowe wyniki...chwalił się, że zacznie chodzić na saunę, bo ma w pakiecie basen+sauna. No i Mama do niego, że chyba zwariował :D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

mój wczoraj dostał zjebkę od swojej Mamy :D wie, że się staramy, bo konsultowałam z nią tarczycowe wyniki...chwalił się, że zacznie chodzić na saunę, bo ma w pakiecie basen+sauna. No i Mama do niego, że chyba zwariował :D
    Sauna nie wskazana przy staraniach

Wysokie temperatury zle wpływają na plemniki

Zołza:) lubi tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Ja ostatnio juz nie kupuje u siebie testów tylko jak jadę do Częstochowy to tam się zaopatruję u nas jest zbyt dużo ludzi którzy mnie znają i nie czuje się komfortowo jak za mną stoi ktoś znajomy i kuka przez ramie co ja tam kupuje

jakbym chciała iść do innego rossmana to musiałabym jechać 60km do najbliższego, więc muszę jakoś kombinować aby tu na miejscu jednak się udało.
    Dużo osób mnie zna, z racji tego że mąż prowadzi własną działalność gospodarczą i masę osób go zna a w tym mnie.

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

twierdzi że organizm był przyzwyczajony do małej ilości alkoholu więc go bardzo szybko ścięło z nóg. Współtowarzysz od kieliszka niby zachował w miarę formę a mój to ledwie dowlókł się do domu. A teraz przez niego mam stresa bo <3 dziś na bank odpada i boję się że jutro to już będzie musztarda po obiedzie.

Taa sauna aby se klejnoty przegrzał ... akurat w przypadku staranek to niezbyt dobry pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 14:06

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    masz racje, ja też nie mówiłabym nikomu do 12tc, bo to różnie bywa, a potem niepotrzbne plotki

35 lat, 2 ciąża
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    jakbym chciała iść do innego rossmana to musiałabym jechać 60km do najbliższego, więc muszę jakoś kombinować aby tu na miejscu jednak się udało.
    Dużo osób mnie zna, z racji tego że mąż prowadzi własną działalność gospodarczą i masę osób go zna a w tym mnie.
    U nas jest właśnie to samo mąż prowadzi działalność a ja całymi dniami jestem w biurze wiec wszyscy mnie znają. A wcześnie pracowałam w sklepie odzieżowy więc na anonimowość nie ma co liczyć

• szatynka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no trza coś przełknąć ... bo brzuch zaczyna warczeć :P

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
‹‹ 2920 2921 2922 2923 2924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ