Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:może to spadek przed owulacją??
już sama nie wiem ... zgłupiałam
od paru dni bolał lewy jajcor, dziś cisza nie kuje, nie ćmi. Jedynie leciutko boli mnie momentami po środku, ale myślę że to od wczorajszego seksu, bo wpadłam na pomysł aby podłożyć sobie poduszkę pod pupę aby była głębsza penetracja, oj czułam jak obija mi szyjkę
Ja mam regularne cykle najczęściej 26dni (sporadycznie 25 27) i mam wczesne owulki tak między 10-12dc. Dziś jest akurat 12dc i ciszaaa, jajcory w uśpieniu bo ich nie czuć.
Mam jeszcze 4 testy owu domowe laboratorium, osikam dziś dwa i kolejne dwa jutro. Wczorajszy o 21.00 też ładna kreska wyszła.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c4be6c5ab69.jpg
Oj owulka coś się ze mną w tym cyklu droczyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:31
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:już sama nie wiem ... zgłupiałam
od paru dni bolał lewy jajcor, dziś cisza nie kuje, nie ćmi. Jedynie leciutko boli mnie momentami po środku, ale myślę że to od wczorajszego seksu, bo wpadłam na pomysł aby podłożyć sobie poduszkę pod pupę aby była głębsza penetracja, oj czułam jak obija mi szyjkę
Ja mam regularne cykle najczęściej 26dni (sporadycznie 25 27) i mam wczesne owulki tak między 10-12dc. Dziś jest akurat 12dc i ciszaaa, jajcory w uśpieniu bo ich nie czuć.
Mam jeszcze 4 testy owu domowe laboratorium, osikam dziś dwa i kolejne dwa jutro. Wczorajszy o 21.00 też ładna kreska wyszła.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c4be6c5ab69.jpg
Oj owulka coś się ze mną w tym cyklu droczy
ja ostatnio miałam owu 12-14... byłabym skłonna uznać ten 14, system wyznaczył 15... i 13 dc miałam skok do 36,6, a potem spadek 36,3 i owulacja... także coś czuję, że u Ciebie może być podobniedziwny ten cykl w sierpniu
-
Szatynko, kreska faktycznie super... ja 2 cykle temu,zanim zaczęłam inofem i euthyrox, miałam też owulację 12 dc..maksymalnie
zarzuciłam sikanie na testy,a pewnie gdybym jeszcze z 2-3 dni wytrzymała, to by coś było widać
-
Violet146 wrote:Powiedzcie mi jeśli test pokazał owulacje i było przytulanko jakie są szanse? Bo coś mi mówi że chyba się nie udało...
pozytywny test owu informuje o skoku LH jaki jest przy owulacji ale jej nie gwarantuje że była.
Na opakowaniu testów domowe laboratorium z rosssmana jest informacja że owulka powinna nastąpić 24-36h po pozytywnym teście ... ale czy nastąpi to tylko monitoring może potwierdzić.
U mnie wreszcie się wypogadza, słoneczko przedziera się przez chmury, nareszcie.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Dziewczyny na lekach na niedoczynność - euthyrox... też odczuwałyście spadek apetyty po tabletkach???
mogłabym nic nie jeść tak do 12-13wmuszam w siebie banana z reguły, ale tak to ciężko cokolwiek zjeść
-
szatynka wrote:pozytywny test owu informuje o skoku LH jaki jest przy owulacji ale jej nie gwarantuje że była.
Na opakowaniu testów domowe laboratorium z rosssmana jest informacja że owulka powinna nastąpić 24-36h po pozytywnym teście ... ale czy nastąpi to tylko monitoring może potwierdzić.
U mnie wreszcie się wypogadza, słoneczko przedziera się przez chmury, nareszcie.
ja mam testy wskazujące na owu od 24h, mniejsza czułośćale cierpliwości mi zabrakło w tym cyklu
-
LILITH.P wrote:Szatynko, kreska faktycznie super... ja 2 cykle temu,zanim zaczęłam inofem i euthyrox, miałam też owulację 12 dc..maksymalnie
zarzuciłam sikanie na testy,a pewnie gdybym jeszcze z 2-3 dni wytrzymała, to by coś było widać
jak był jeszcze świeży test (nie wyschnięty) to ta kreseczka była ciut ciemniejsza, a po wyschnięciu lekko zbladła.
No nic zobaczymy jak o 13.00 sprawa będzie wyglądała.
Na chwilę obecną nie podoba mi się mój wykres no ale zobaczymy jak dalej tempki będą się układać.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:jak był jeszcze świeży test (nie wyschnięty) to ta kreseczka była ciut ciemniejsza, a po wyschnięciu lekko zbladła.
Na chwilę obecną nie podoba mi się mój wykres no ale zobaczymy jak dalej tempki będą się układać.
myślę, że mamy w niektórych momentach podobne wykresy
trzymam kciuki za jajo -
LILITH.P wrote:ja ostatnio miałam owu 12-14... byłabym skłonna uznać ten 14, system wyznaczył 15... i 13 dc miałam skok do 36,6, a potem spadek 36,3 i owulacja... także coś czuję, że u Ciebie może być podobnie
dziwny ten cykl w sierpniu
oj dziwny, bynajmniej u mnie.
Poprzedni był książkowy, piękna faza niskich tempek a potem piękna wyższych. Ból owulacyjny z plamieniem. No ale cóż jak tamty cykl musiałam odpuścić z powodu leczenia. A jak w tym cyklu wystartowałam to jak na złość tempki wariują. No ale cóż czasem tak bywa.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:jak był jeszcze świeży test (nie wyschnięty) to ta kreseczka była ciut ciemniejsza, a po wyschnięciu lekko zbladła.
Na chwilę obecną nie podoba mi się mój wykres no ale zobaczymy jak dalej tempki będą się układać.
Ja bym obstawiała że owulka jeszcze przed Tobą... Dzisiejsze testy powinny rozwiać wątpliwości29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
LILITH.P wrote:Dziewczyny na lekach na niedoczynność - euthyrox... też odczuwałyście spadek apetyty po tabletkach???
mogłabym nic nie jeść tak do 12-13wmuszam w siebie banana z reguły, ale tak to ciężko cokolwiek zjeść
Ja przyjmuję Letrox, ale to w sumie to samo. A jesli chodzi o apetyt - to mam zupełnie odwrotnie, bo mogłabym jeść i jeść i ciągle jestem głodna -
LILITH.P wrote:Dziewczyny na lekach na niedoczynność - euthyrox... też odczuwałyście spadek apetyty po tabletkach???
Ja biorę dopiero od 11 dni euthyrox. Nie zauważyłam u siebie żadnej różnicy29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
ja czegoś takiego jak spadek apetytu po euthyrox nie mam, a biorę go dzień w dzień od 2009r.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 09:47
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Parsleyek wrote:Ja biorę dopiero od 11 dni euthyrox. Nie zauważyłam u siebie żadnej różnicy
ja od 13 dni... zero apetytu na słodycze, mniej miejsca w żołądku, ale dla mnie to duuuży plus
a zauważyłaś wzrost energii? ja bardziej senna, ospała byłam i taka...depresyjna, teraz wróciłam do opcji wulkanu -
LILITH.P wrote:ja mam testy wskazujące na owu od 24h, mniejsza czułość
ale cierpliwości mi zabrakło w tym cyklu
Na ten cykl pójdzie mi 3 opakowania testów owu domowe laboratorium z rossmana. Zostały jeszcze 4 testy i koniec. Nie zamierzam kupować kolejnego.
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
LILITH.P wrote:myślę, że mamy w niektórych momentach podobne wykresy
trzymam kciuki za jajo
w taki razie trzymam kciuki za Twoje i innych dziewczyn jaja co by pięknie wystrzeliły, no i za swoje też trzymam
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:Na ten cykl pójdzie mi 3 opakowania testów owu domowe laboratorium z rossmana. Zostały jeszcze 4 testy i koniec. Nie zamierzam kupować kolejnego.
to się wykosztowałaś
mogłyby być tańsze te testy.... -
Parsleyek wrote:Ja bym obstawiała że owulka jeszcze przed Tobą... Dzisiejsze testy powinny rozwiać wątpliwości
miejmy taką nadzieję.
Sikne se jeszcze o 13.00 oby kreska była ciemna.
dziś chyba odpuszczębo mnie po wczorajszym bara bara trochę boli w środku. Chyba że przejdzie do wieczora to pomyślim
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙