X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane. Zrobilam test, niestety negatywny. Plus jest taki, ze jesli miesiaczka dzis przyjdzie to ten cykl bedzie dlugoscia taki jak te przed porodem.... Walczymy od nowa

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny, zaczęłam mierzyć sobie temperaturę co prawda dopiero drugi raz dziś był ale był. Co dzień o tej samej porze. Zastanawiam się czy ja coś może źle robię, bo temperatura pokazuje mi a to 36,26 a to dziś 36,09 tak patrzę sobie na wykresy niektórych z Was i macie a to 36,30 lub wyżej. Nie mówię że coś jest nie tak ale nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się, czy na pewno ja to dobrze robię. Temperaturę mierze w ustach termometrem elektronicznym. Zawsze po tej samej stronie pod jeżykiem (tak wyczytałam ż tak właśnie się to robi ) :P.
    Pozdrawiam

Cześć, ja też mierzę temperaturę w ustach, też elektronicznym. I też jest niższa niż "książkowe" :) czytałam, że temperatura w ustach jest najniższa, potem w pochwie, a najwyższa i najbardziej dokładna jest mierzona w odbycie.
    Mimo wszystko mierzę w ustach od kwietnia :) Nieważna jest wartość temp, najważniejszy jest jej skok w okolicach owulacji. U mnie przed owu jest średnio 36,2 a po owu 36,6. Poprzeglądaj sobie moje wykresy (te historyczne, bo teraz dopiero zaczęłam cykl) :)

https://ovufriend.pl/graph/772438fc317b04b07cb8674c248f869a

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Czesc kochane. Zrobilam test, niestety negatywny. Plus jest taki, ze jesli miesiaczka dzis przyjdzie to ten cykl bedzie dlugoscia taki jak te przed porodem.... Walczymy od nowa
    Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła!

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    przykro mi :( tak już na 100% to dopiero jak @ przyjdzie chyba, co? może jednak nie przylezie.

Ja się zbieram na działkę, miłego dnia dziewczyny :*

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:

poczekaj spokojnie na @, jak przyjdzie dzisiaj czy jutro to znak, że organizm doszedł do siebie i następny cykl będzie Wasz :*

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    poczekaj spokojnie na @, jak przyjdzie dzisiaj czy jutro to znak, że organizm doszedł do siebie i następny cykl będzie Wasz :*
    juz czuje jej podstepne kroki, ten bol brzucha i piersi....ale niech przychodzi i szybko sobie idzie. W czwartek za tydzień ide sprawdzic do lekarza moje jajniki... A do tego podjelismy wczoraj z mezem wazna decyzje. Chcemy nadac sens smierci naszej Coreczki, uchronic jakies dziecko przed brakiem Milosci. We wrzesniu idziemy do osrodka adopcyjnego:*

Dzezabella, Katie31, bbee lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie :)

u mnie kolejna ciężka noc, pobudka o 1 na siku, potem standardowo o 4 :/ Na dodatek śniło mi się, że byłam policjantką rozbijającą grupę alfonsów. Wcieliłam się w role prostytutki :D Operacja była fatalnie przeprowadzona, ale z sukcesem. Nie zdążyłam wykazać się w nowym zawodzie :D Z wrażenia aż się obudziłam po 5 ;)

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj pierwszy raz nie zmierzylam rano temperatury, wiecie jak było ciężko się oprzeć? :P

19Biedroneczka91, Parsleyek lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A do tego podjelismy wczoraj z mezem wazna decyzje. Chcemy nadac sens smierci naszej Coreczki, uchronic jakies dziecko przed brakiem Milosci. We wrzesniu idziemy do osrodka adopcyjnego:*

Piękny gest!! Mnie kiedyś marzyło się stworzenie rodziny zastępczej... adopcja to poważny krok, mam w rodzinie kilka przypadków adopcji. Niestety niezbyt udanej.

0b52cec6da.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    witam serdecznie :)

u mnie kolejna ciężka noc, pobudka o 1 na siku, potem standardowo o 4 :/ Na dodatek śniło mi się, że byłam policjantką rozbijającą grupę alfonsów. Wcieliłam się w role prostytutki :D Operacja była fatalnie przeprowadzona, ale z sukcesem. Nie zdążyłam wykazać się w nowym zawodzie :D Z wrażenia aż się obudziłam po 5 ;)
    Masz jakies ukryte talenty:) wspanialy sen;)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj pierwszy raz nie zmierzylam rano temperatury, wiecie jak było ciężko się oprzeć? :P

ja się nie oparłam, mierzę i mierzę i nie poznaję swojego wykresu :D takich niskich temp.nigdy nie miałam :D

jednym słowem wchodzimy w fazę urojeniową :D :D

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Piękny gest!! Mnie kiedyś marzyło się stworzenie rodziny zastępczej... adopcja to poważny krok, mam w rodzinie kilka przypadków adopcji. Niestety niezbyt udanej.
    Siostra mojego męża, jest mama Aniolka, jest tez dwukrotna mama adopcyjna i doczekala sie rowniez rodzonego dziecka. Wiadomo sa ciezkie chwile, jak w kazdej rodzinie, ale tworza swietna ekipe:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Siostra mojego męża, jest mama Aniolka, jest tez dwukrotna mama adopcyjna i doczekala sie rowniez rodzonego dziecka. Wiadomo sa ciezkie chwile, jak w kazdej rodzinie, ale tworza swietna ekipe:*

U mojej cioci doszło do sytuacji, gdzie adopcyjna córka wynosiła z domu rzeczy na sprzedaż, by mieć na alkohol. Na szczęście nie każdy tak ma :)

0b52cec6da.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    juz czuje jej podstepne kroki, ten bol brzucha i piersi....ale niech przychodzi i szybko sobie idzie. W czwartek za tydzień ide sprawdzic do lekarza moje jajniki... A do tego podjelismy wczoraj z mezem wazna decyzje. Chcemy nadac sens smierci naszej Coreczki, uchronic jakies dziecko przed brakiem Milosci. We wrzesniu idziemy do osrodka adopcyjnego:*
    Pięknie !

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31ae21866d3e.jpg

Dzieeeeeeeeeeeń dobry !!!! :D

LILITH.P, 19Biedroneczka91, Bella_Bella, Parsleyek lubią tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, poszalałaś... jak FIT

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Zołza, poszalałaś... jak FIT

Jak nie idzie z groszkiem to trzeba sobie w jakiś inny sposób osładzać życie :P
    Trochę do tej 90tki mi jeszcze zostało :P

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jak nie idzie z groszkiem to trzeba sobie w jakiś inny sposób osładzać życie :P
    Trochę do tej 90tki mi jeszcze zostało :P

no raczej... musisz też mieć siły na pięcioraczki :D

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    no raczej... musisz też mieć siły na pięcioraczki :D

Chyba się zapiszę na Jogę... :P

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Chyba się zapiszę na Jogę... :P

Na Kołobrzeskiej jest centrum jogi :D

0b52cec6da.png
‹‹ 2944 2945 2946 2947 2948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ