X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie31 wrote:
    Cześć dziewczyny:) skoro nie ma głupich pytań to pytam:) zafasolkowane - czy objawem ciąży u którejś z was był... brwk objawów:) czyli brak bolow piersi brzucha itp przed terminem miesiaczki:)?
    U mnie mialam brak innych objawów niż zwykle. Cycki spuchly. Pms w pełni. Tyle że brzuch zawsze bolał mnie po tym jak okres przyszedł a gdy zaszłam bolał mnie tak dziwnie juz kilka dni przed . Tak jakby macica mi spuchla.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to naprawdę przestoje są jakieś ;) cisza przeplatana ciszą.

Ja tu już siedzę jak na szpilkach, nie mogę się doczekać wtorku, a równocześnie się boję, że @ przyjdzie i chciałabym być w nieświadomości łudząc się, że może jednak, ale się brutalnie nie rozczarować :(
    Wkurzają mnie te moje objawy i urojenia. Chciałabym nie mieć tych objawów jeśli się tam w dole nic nie dzieje :/ Czuję się idiotycznie.

Jutro jadę na działkę z córeczką i mamą na full relaks 8) książka i leżak :)
    Oczywiście forum przez telefon co jakiś czas będę pilnować :P

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Dzisiaj to naprawdę przestoje są jakieś ;) cisza przeplatana ciszą.

Ja tu już siedzę jak na szpilkach, nie mogę się doczekać wtorku, a równocześnie się boję, że @ przyjdzie i chciałabym być w nieświadomości łudząc się, że może jednak, ale się brutalnie nie rozczarować :(
    Wkurzają mnie te moje objawy i urojenia. Chciałabym nie mieć tych objawów jeśli się tam w dole nic nie dzieje :/ Czuję się idiotycznie.

Jutro jadę na działkę z córeczką i mamą na full relaks 8) książka i leżak :)
    Oczywiście forum przez telefon co jakiś czas będę pilnować :P
    Kochana każda z nas tak ma. Tylko spokój i cierpliwość nas ratuje
    Zrelaksuj się jutro i zobaczysz szybciej czas będzie leciał

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane uciekam. Jutro kolejny busy day przede mną. Buziam was staraczki i w grupie siła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 21:55

3jgxflw1867zd36k.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)

Ja się już w pracy odrobiłam, więc wpadłam do Was :)
    Przed pracą odebrałam już wyniki z rana i jak teraz przeanalizowałam, to wszystko wygląda ok.
    Będę wobec tego wsadzać sobie dwa razy na dobę luteinę i czekam na @ ... ;)

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Szatynka kochanie m wrażenie ze się strasznie przejełaś. Kochana pieczenie może wystąpić po stosunku bez względu na twoje infekcje. Zobacz jak będzie następnym razem. Wystarczy jeden plemnior abyś zaszła wiec wydaje mi się że z seruchami u ciebie dobrze. Jak zobaczysz neg wynik to dorwij męża raz albo dwa i będzie dobrze kochana :)

Owszem przejęłam się, bo jak nie urok to sraczka. Wiecznie coś.
    Powiem Ci, że dziwne to pieczenie. Jak wcześniej miałam infekcję to czułam pieczenie, swędzenie warg sromowych + zaczerwienienie i dużo upławów. A teraz jedynie co to czuję pieczenie ale nie pieką mnie wargi sromowe ale wejście do pochwy ... 33icon_yyk.gif
    U męża kolega, który przy okazji siorpie pifko. Mój nic bo myśli że dziś zaliczymy <3 No ale ja jednak opuszczę dziś. Wezmę na noc dopochwowo probiotyk Invag. Mam nadzieję że brak dzisiaj <3 nie przekreśli mojej szansy na zieloność w tym cyklu

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    U mnie mialam brak innych objawów niż zwykle. Cycki spuchly. Pms w pełni. Tyle że brzuch zawsze bolał mnie po tym jak okres przyszedł a gdy zaszłam bolał mnie tak dziwnie juz kilka dni przed . Tak jakby macica mi spuchla.

to ja właśnie dziś odczuwam tak jakby mi macica spuchła. I tak delikatnie ćmi jak przed @. A dopiero 13dc :)

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:

najgorsze jest to czekanie i myślenie "przyjdzie @ a czy nie @".
    Trzymam kciuki aby nie przyszła.
    A ja tak bym chciała iść dziś spać i obudzić się w dniu testowania :P baaa każda staraczka tak by chciała :) byłoby wtedy o wiele mniej stresu

Bella_Bella, misiaq lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella to fajnie że wyniki masz ok i cieszę się że humor Ci się poprawił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 22:05

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Dzezabella to fajnie że wyniki masz ok i cieszę się że humor Ci się poprawił :)

Krew cała w normach, crp też, jedynie w moczu wyszły mi ketony (5mg/dl), krew (25/ul), nitraty pozytywnie i bakterie (gęsto pokrywają pole widzenia) - ale sądzę, że wyniki są na tyle spoko, że to może być granica błędu statystycznego, czy coś w tym rodzaju.
    Jak sądzicie?

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    najgorsze jest to czekanie i myślenie "przyjdzie @ a czy nie @".
    Trzymam kciuki aby nie przyszła.
    A ja tak bym chciała iść dziś spać i obudzić się w dniu testowania :P baaa każda staraczka tak by chciała :) byłoby wtedy o wiele mniej stresu
    dokładnie, takie głupie zawieszenie...
    ech...no nic, jakoś przeleci. Idę czytać książkę,

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączyłam do forum jakis tydzień temu, nadal się ucze :) fajnie ze powstał nowy watek bo trochę się gubilam :D mam 20 lat, zdecydowalismy się z moim M na dzidzie i to jest dopiero Nasz pierwszy cykl starań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 22:16

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania122 wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączyłam do forum jakis tydzień temu, nadal się ucze :) fajnie ze powstał nowy wontek bo trochę się gubilam :D mam 20 lat, zdecydowalismy się z moim M na dzidzie i to jest dopiero Nasz pierwszy cykl starań :)

Cześć Aniu :)
    Rozgość się :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • worldbyme Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my właśnie wyjeżdżamy z groszkiem do Słowacji miłego dnia wam wszystkim kochane buziaki + wiruski ciążowe łapcie <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

07.04.2017 Alex 3240 g
    249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
    8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
    22 sierpnia - 2 kreseczki
    Aniołek 14.10.2015
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łapiemy :) Wypoczywaj dużo kochana <3

worldbyme lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaczęłam mierzyć sobie temperaturę co prawda dopiero drugi raz dziś był ale był. Co dzień o tej samej porze. Zastanawiam się czy ja coś może źle robię, bo temperatura pokazuje mi a to 36,26 a to dziś 36,09 tak patrzę sobie na wykresy niektórych z Was i macie a to 36,30 lub wyżej. Nie mówię że coś jest nie tak ale nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się, czy na pewno ja to dobrze robię. Temperaturę mierze w ustach termometrem elektronicznym. Zawsze po tej samej stronie pod jeżykiem (tak wyczytałam ż tak właśnie się to robi ) :P.
    Pozdrawiam

3jgxskjos321v3oy.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura jest indywidualna dla każdej z nas, może po prostu masz trochę niższą :) Póki co mierz dalej i zapisuj, po pełnym cyklu pewnie całościowy obraz już Ci się bardziej wyklaruje :)

ewa231 lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Młoda19 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) moge dolaczyc? To moj 9 cykl staran, 1 wrzesnia planuje testowac o ile @ nie przyjdzie ;/
    Chcialam Was zapytac jak sobie radzicie jezeli Wam sie za ktoryms razem juz nie udaje... Wiem ze 9 cykli to nie jest duzo bo niektore kobiety staraja sie latami, ale ja juz jestem na skraju wyczerpania. W tym cyklu co prawda sobie odpuscilam. Nie mierzylam tempki, nie badalam sluzu, przestalam brac wiesiolka, ale kochalam sie codziennie z moim M. Czytalam gdzies wlasnie ze pare dziewczyn tak sobie odpuscilo i zaszly ale ja zaczynam miec wyrzuty sumienia ze nie sprawdzalam sobie chociazby tempki ;/
    Milego dnia :)

[link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • bbee Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny, zaczęłam mierzyć sobie temperaturę co prawda dopiero drugi raz dziś był ale był. Co dzień o tej samej porze. Zastanawiam się czy ja coś może źle robię, bo temperatura pokazuje mi a to 36,26 a to dziś 36,09 tak patrzę sobie na wykresy niektórych z Was i macie a to 36,30 lub wyżej. Nie mówię że coś jest nie tak ale nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się, czy na pewno ja to dobrze robię. Temperaturę mierze w ustach termometrem elektronicznym. Zawsze po tej samej stronie pod jeżykiem (tak wyczytałam ż tak właśnie się to robi ) :P.
    Pozdrawiam
    dokładnie jak napisała Dzezabella, poza tym jeśli mierzysz temp o dosyć wczesnej godzinie tym prawdopodobnie jest niższa, ale to nie ma znaczenia, ważne jak układa się wykres.

U mnie temperatura na takim poziomie jak wczoraj była, taki coś słaby ten skok o 0,1 :/ Wczoraj wieczorem mnie jajnik dosyć mocno bolał :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    zmierzyłam tempkę z nadzieją że będzie ciut wyższa od wczorajszej a tu spadek ... zaczynam tracić nadzieję.
    Mój mąż obie ciąże wyczuł od razu, nie wiem jakim cudem ale wiedział że ustrzelił jajo i czuł to na sporo przed moim testowaniem. Wczoraj pytam go czy ma jakieś przeczucia, powiedział że nie bardzo ale po chwili dodał "nie uda się, nie tym razem" :(
    Do tego miałam dziś koszmar śniła mi się śmierć mojego taty, a przecież on żyje. W śnie rozpaczałam i szykowałam się na jego pogrzeb. Dziwne to bo nimy w moim śnie umarł, ludzie zbierają się na pogrzeb a mimo to widzę go żywego i nawet z nim rozmawiam. Obudziłam się pełna strachu, a jak pomyślę o tym koszmarze to płakać mi się chce. A do tego dzisiejszy spadek dodatkowo mnie dobił.
    Na dziś pozostał mi ostatni test owu wykorzystam go o 13.00 aż jestem ciekawa wyniku, czy negatyw a czy trzeci dzień z rzędu pozytyw.
    Mykam, bo nie chcę Wam marudzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 07:23

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
‹‹ 2943 2944 2945 2946 2947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ