X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobię Was jutro :*

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Niby drugi, ale przy pierwszym w zasadzie nie wiem nawet czy nie zaczęliśmy się starać jak już dni płodne się kończyły... bo to była taka spontaniczna decyzja.

Właśnie to jest najgorsze, że ten wykres się tak ładnie zapowiada, mózg oszukuje objawami, jeszcze gorzej niż miesiąc temu. Rozczarowanie będzie jeszcze większe :(

Jak dopiero 2cs to nie ma co się martwić ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zastanawiam się jak wygląda sytuacja z testami na owu jeśli jest się w ciąży ale się o tym nie wie, i uparcie robi się testy na owu jak one wychodzą... Wiecie coś na ten temat?

3jgxskjos321v3oy.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy infekcja pochwy może wpłynąć negatywnie na starania ?
    W sensie ze zapłodnienie jest niemożliwe możliwe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 19:55

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny czy infekcja pochwy może wpłynąć negatywnie na starania ?
    W sensie ze zapłodnienie jest niemożliwe możliwe ?

Myślę, że warto najpierw wyleczyć. Niestety przerwa w staraniach jest zalecana.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa lepiej sie wyleczyć i wrocic do starań bo w ciąży infekcje sie gorzej goja, a przy okazji może zagrażać malutkiemu groszkowi :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• S@ti Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wraz z mężem staramy się o dziecko.Więc chce was popytać czy używacie jakiś witamin dodam że cykl Mann co 30dni równo w zegarku :).Czy sądzicie ze nogi do góry po stosunku to paranoja??Czy od razu biegać do toalety.Czy pozycja ma jakieś znaczenie??I co ile się kochacie ??Raz dziennie czy częściej.CZy w dni płodne codziennie czy z przerwami.

ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • S@ti Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy torbiele w piersiach bez nacisków mogą być przyczyną problemów z zajściem w ciążę

ca0e443261a61cf46b314d2d75319ef3.png
  • ania122 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh cały dzień poza domem, byliśmy z M na odstresowanie na zakupach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) ja dzisiaj na basenie odkrytym byłam :-) ah sobie popływałam :-) co do starań pełen luz :-) w tym cyklu to bardzo mało serduszkek więc nie ma co sobie nadziei robić :-)

Ostatnio oglądałam wypowiedź lekarza w programie "Pytaniu na śniadaniu" o staraniach że duzo kobiet ma blokadę psychiczną że jak się bardzo czegoś chce to się nie uda i że najlepiej próbować sobie odpuścić troche.

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:* u mnie @ w pelni sie rozkrecila:* mam nadzieje, ze wrzesien dla nas wszystkich bedzie szczesliwy. Chociaz zycze dwoch kreseczek jeszcze tym testujacym w sierpniu. Przytulam mocno. Spokojnej nocki:*

Bella_Bella lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :)

Witam na chwilę.... trochę mnie nie było... :P dostalam @ w cyklu, gdzie mega myslalam, ze sie udalo, wiec teraz mam wszystko w d.... ;) Nie ma sexu bo owulka tylko dlatego, ze mamy ochote... ;) nie mierzę tempki w tym cyklu... dzis tylko zrobilam test owu i wyszedl pozytywny.. generalnie mam to gdzies :P

Gratuluję nowym zafasolkowanym..i bardzo mi przykro odnosnie Tuliska :( mam nadzieje, ze sie szybko pozbierasz... tulę i trzymam kciuki... !

Bede Was podczytwyac i trzymam kciuki za grochy :* :)

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S@ti wrote:
    Hej dziewczyny

Wraz z mężem staramy się o dziecko.Więc chce was popytać czy używacie jakiś witamin dodam że cykl Mann co 30dni równo w zegarku :).Czy sądzicie ze nogi do góry po stosunku to paranoja??Czy od razu biegać do toalety.Czy pozycja ma jakieś znaczenie??I co ile się kochacie ??Raz dziennie czy częściej.CZy w dni płodne codziennie czy z przerwami.
    Hej:) ja nie uwazam, ze nogi w gore to paranoja. Ja leze z poduszka pod pupa i czytam lub ogladam okolo pol godziny:) co do pozycji niby najlepiej w tych ktorym pomaga grawitacja czyli misjonarskiej i od tylu, ale my stawiamy na spontanicznosc, staramy sie przytulac co drugi dzien ale bez wiekszej presji, jak mamy ochote czesciej to nie czekamy, a jak w jakis dzien nie chcemy to odpoczywamy.:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy przed @ szyjka macicy powinna być nisko otwarta? Ja mam cały czas wysoko i zamknięta,ledwo ja dosięgnąć. Ok 2 godz temu sprawdzając jej położenie na palcu zostało troszkę śluzu zabarwione bardzo lekko na czerwono, ale okresu dalej brak i brzuch narazie przestał boleć teraz jakbym lekko czuła jajniki...co myślicie? Ja chyba zwarjuje...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczynki czy przed @ szyjka macicy powinna być nisko otwarta? Ja mam cały czas wysoko i zamknięta,ledwo ja dosięgnąć. Ok 2 godz temu sprawdzając jej położenie na palcu zostało troszkę śluzu zabarwione bardzo lekko na czerwono, ale okresu dalej brak i brzuch narazie przestał boleć teraz jakbym lekko czuła jajniki...co myślicie? Ja chyba zwarjuje...
    Hej kochana. Ja tez do konca mialam szyjke wysoko.... Wiec nie wiem od czego to zalezy. Zycze Ci zeby miesiaczka nie przyszla, ale spokojnie. Odpocznij, wyspij sie i badz cierpliwa:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Hej:) ja nie uwazam, ze nogi w gore to paranoja. Ja leze z poduszka pod pupa i czytam lub ogladam okolo pol godziny:) co do pozycji niby najlepiej w tych ktorym pomaga grawitacja czyli misjonarskiej i od tylu, ale my stawiamy na spontanicznosc, staramy sie przytulac co drugi dzien ale bez wiekszej presji, jak mamy ochote czesciej to nie czekamy, a jak w jakis dzien nie chcemy to odpoczywamy.:)
    U mnie to zdało egzamin zaszłam po trzymaniu nóg w gorze

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Czesc kochane :)

Witam na chwilę.... trochę mnie nie było... :P dostalam @ w cyklu, gdzie mega myslalam, ze sie udalo, wiec teraz mam wszystko w d.... ;) Nie ma sexu bo owulka tylko dlatego, ze mamy ochote... ;) nie mierzę tempki w tym cyklu... dzis tylko zrobilam test owu i wyszedl pozytywny.. generalnie mam to gdzies :P

Gratuluję nowym zafasolkowanym..i bardzo mi przykro odnosnie Tuliska :( mam nadzieje, ze sie szybko pozbierasz... tulę i trzymam kciuki... !

Bede Was podczytwyac i trzymam kciuki za grochy :* :)
    Hej bejbe :) głową do góry zajdziesz szybko :)

daga_00 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:

Przestań sprawdzać szyjke ;) tylko się stresujesz niepotrzebnie i możesz nabawic infekcji.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ja w ciąży miałam wysoko twarda i zamknięta ...chyba

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 2971 2972 2973 2974 2975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ