X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Violet Rozumiem. To faktycznie, myślę, że w ciągu 2-3 dni maksymalnie powinna być @, albo dwie krechy na teście :)

Testy owu niestety nie pokazują samej owulacji, tylko wyrzut hormonu przed nią. Więc owulacja powinna być 24-36h od pozytywnego testu :)
    No cóż poczekam jeszcze i zobaczymy, a może jest jeszcze szansa na 2 krechy...

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    No cóż poczekam jeszcze i zobaczymy, a może jest jeszcze szansa na 2 krechy...

Pamiętaj, że dopóki nie ma @, jest nadzieja! :)

Violet146, Kim87 lubią tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Panieny ;)
    Jak mija niedziela?
    Mnie jakieś plamienie nawiedziło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 17:30

Zołza:) lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w pracy, szef mnie opieprzył za brak przepływu informacji, które powinny wyjść od niego do mnie i nie dotarły :/
    Brzuch nadal boli.

Bella implantacja? :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Ja nadal w pracy, szef mnie opieprzył za brak przepływu informacji, które powinny wyjść od niego do mnie i nie dotarły :/
    Brzuch nadal boli.

Bella implantacja? :)

Chciałabym :)
    W zeszłym cyklu trzy dni przed @ zaczęło mi się plamienie i obawiam się, że to może być powtórka.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Yellow Debiutantka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :) Właśnie się zarejestrowałam i miło mi dołączyć do Was. Zaczynam swoją przygodę ze staraniem się, pierwszy cykl za mną i na dniach okaże się, czy coś się udało :) Jutro termin @. Ciało podpowiada mi, że mnie nawiedzi z całą pewnością, pierwsze nadzieje zostaną wtedy zawiedzione, bo bardzo wnikliwie obserwowałam wszystko co się dzieje i dużo symptomów podpowiadało mi, że coś może być na rzeczy ;) Teraz już raczej te nadzieje odeszły, bo robiłam test..
    Cóż, w każdym razie wsparcie innych kobiet w podobnej sytuacji z pewnością się przyda,dlatego jestem i już teraz życzę Wam upragnionego małego, wielkiego cudu :)

bbee, Kim87 lubią tę wiadomość

Dreams come true.. :)
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jeśli było wcześniej w poprzednim cyklu, to teraz chyba wyjątkowo wcześnie...
    Ale dopóki nie będziesz testować, to się nie dowiesz, niestety. ;)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa... ku ku :D !!!!

Kim87 lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yellow wrote:
    Witajcie Dziewczyny :) Właśnie się zarejestrowałam i miło mi dołączyć do Was. Zaczynam swoją przygodę ze staraniem się, pierwszy cykl za mną i na dniach okaże się, czy coś się udało :) Jutro termin @. Ciało podpowiada mi, że mnie nawiedzi z całą pewnością, pierwsze nadzieje zostaną wtedy zawiedzione, bo bardzo wnikliwie obserwowałam wszystko co się dzieje i dużo symptomów podpowiadało mi, że coś może być na rzeczy ;) Teraz już raczej te nadzieje odeszły, bo robiłam test..
    Cóż, w każdym razie wsparcie innych kobiet w podobnej sytuacji z pewnością się przyda,dlatego jestem i już teraz życzę Wam upragnionego małego, wielkiego cudu :)

Witam ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Chciałabym :)
    W zeszłym cyklu trzy dni przed @ zaczęło mi się plamienie i obawiam się, że to może być powtórka.
    trzymam kciuki by to była implantacja!

U mnie emocje już sięgają zenitu... jutro powinna przyjść ta wredna małpa @. wykres niby ładnie wygląda, objawy są, nie ma PMSu, lekkie bóle miesiączkowe, nie takie jak typowe jak zawsze. Piersi mam takie jakby osinaczone od biustonosza, ale nie takie bolące jak zawsze przed @. Ale nic nie wiadomo, co to będzie, mój mózg potrafi świetnie oszukiwać. Mogę mieć chociaż nadzieję, że @ nie przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 18:03

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Nawet jeśli było wcześniej w poprzednim cyklu, to teraz chyba wyjątkowo wcześnie...
    Ale dopóki nie będziesz testować, to się nie dowiesz, niestety. ;)

Mam nadzieję, że @ nie przyjdzie i dane mi będzie testować w tym cyklu ;) Następny jest luzacki więc jak teraz się nie uda to następna szansa w październiku.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:

A ku ku Zołzita ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    trzymam kciuki by to była implantacja!

U mnie emocje już sięgają zenitu... jutro powinna przyjść ta wredna małpa @. wykres niby ładnie wygląda, objawy są, nie ma PMSu, lekkie bóle miesiączkowe, nie takie jak typowe jak zawsze. Piersi mam takie jakby osinaczone od biustonosza, ale nie takie bolące jak zawsze przed @. Ale nic nie wiadomo, co to będzie, mój mózg potrafi świetnie oszukiwać. Mogę mieć chociaż nadzieję, że @ nie przyjdzie.

Zapowiada się pięknie :) Przypomnij mi, który to Twój cykl starań?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • bbee Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Zapowiada się pięknie :) Przypomnij mi, który to Twój cykl starań?
    Niby drugi, ale przy pierwszym w zasadzie nie wiem nawet czy nie zaczęliśmy się starać jak już dni płodne się kończyły... bo to była taka spontaniczna decyzja.

Właśnie to jest najgorsze, że ten wykres się tak ładnie zapowiada, mózg oszukuje objawami, jeszcze gorzej niż miesiąc temu. Rozczarowanie będzie jeszcze większe :(

28 lat,
    <3 Aurelia <3
    dev128prs__.png
    a9bb65c7c8.png

Beta hcg 16dpo -780
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn które brały luteinę (zwłaszcza dowcipnie :) ).

Miałyście plamienia w trakcie, czy @ przychodziła dopiero po skończeniu 'kuracji'? Jakie są wasze doświadczenia?

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yellow wrote:
    Hej rozgość się

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Hej bejbe nie poznałam cię na tym avatarze ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbee wrote:
    Niby drugi, ale przy pierwszym w zasadzie nie wiem nawet czy nie zaczęliśmy się starać jak już dni płodne się kończyły... bo to była taka spontaniczna decyzja.

Właśnie to jest najgorsze, że ten wykres się tak ładnie zapowiada, mózg oszukuje objawami, jeszcze gorzej niż miesiąc temu. Rozczarowanie będzie jeszcze większe :(
    Kochana każda z nas tak ma jesteśmy tu aby wspierać się na wzajem. Będzie dobrze. Na razie nie oceniamy czy grochu jest czy nie. Nie myśl o tym na zapas ;) ;*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    A ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn które brały luteinę (zwłaszcza dowcipnie :) ).

Miałyście plamienia w trakcie, czy @ przychodziła dopiero po skończeniu 'kuracji'? Jakie są wasze doświadczenia?

Nie pomogę bo ja tylko proga w ciąży brałem

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeej

straszny weekend miałam, masakra... byle do pon., byle się wyspać.

jutro 24 dc, zobaczymy, jak tempka się zachowa

Kim87 lubi tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
‹‹ 2970 2971 2972 2973 2974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ