X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was tam miała: tabletki anty przez 7 lat - odstawione teraz w maju , laparoskopia rok temu , obecnie torbiel na lewym jajniku 5 cm. staram się o dzidziusia właśnie od maja i nic. Czy po przebytej laparoskopii oraz obecnej torbieli jest szansa na zajście w ciążę.

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    to nie ma sensu :)
    Czyli lh, fsh, estradiol i amh? A ft3, ft4? Bo pani w lab powiedziała mi, że mogę je zbadać jak tsh będzie nieprawidłowe a że było ok to nie badałam. Zrobić wyniki?

ex2bi09kelfb8snq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    może lepiej przed drożnością wysłać mena na badania???
    Też jest taki plan :)

• LILITH.P Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Czyli lh, fsh, estradiol i amh? A ft3, ft4? Bo pani w lab powiedziała mi, że mogę je zbadać jak tsh będzie nieprawidłowe a że było ok to nie badałam. Zrobić wyniki?

kurcze,nie wiem... ja o swoich nieprawidłowościach wiem niedawno, ale chyba faktycznie może to nie mieć sensu

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Kimi, Ty masz cykl na luzie widzę :)

bez mierzenia, sikania, LWD???
    Kompletnie kochana. Mam wywalone na wszystko. Co ma być to będzie. Zajść zaszłam wiec płodny jestesny. Reszta przyjdzie w czasie kiedy będzie chciała.

No i dobrze mi z tym. :-)

dobuska, Pączek, bbee lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zółza, a który to Twój cykl starań ? :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kompletnie kochana. Mam wywalone na wszystko. Co ma być to będzie. Zajść zaszłam wiec płodny jestesny. Reszta przyjdzie w czasie kiedy będzie chciała.

No i dobrze mi z tym. :-)
    Kim piękne podejście!:) Od teraz jesteś moim wzorem:D

Kim87 lubi tę wiadomość

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    kurcze,nie wiem... ja o swoich nieprawidłowościach wiem niedawno, ale chyba faktycznie może to nie mieć sensu
    Hormony tarczycowe chyba można zbadać w każdym dniu cyklu? To zrobię te podstawowe a najwyżej później "dobadam" ft3 i ft4
    edit... i tsh :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 10:46

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Hormony tarczycowe chyba można zbadać w każdym dniu cyklu? To zrobię te podstawowe a najwyżej później "dobadam" ft3 i ft4
    edit... i tsh :-)

fsh, lh i estradiol powinnaś w tym przedziale, tam samo AMH, o ile chcesz faktycznie robić

a reszta to już... przy okazji ;)

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    fsh, lh i estradiol powinnaś w tym przedziale, tam samo AMH, o ile chcesz faktycznie robić

a reszta to już... przy okazji ;)

Dziękuję!!! Czyli piątek zaplanowany :-P

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja91 wrote:
    Czy któraś z was tam miała: tabletki anty przez 7 lat - odstawione teraz w maju , laparoskopia rok temu , obecnie torbiel na lewym jajniku 5 cm. staram się o dzidziusia właśnie od maja i nic. Czy po przebytej laparoskopii oraz obecnej torbieli jest szansa na zajście w ciążę.
    Skonsultuj z lekarzem nie wiem jaka to torbiel itd

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Dziękuję!!! Czyli piątek zaplanowany :-P

ja idę tak 20 września na badania tsh, prolaktyna z obciążeniem i endokrynolog ;) poczekam może 7 dni po owu i zobaczę, jak progesteron, bo wykres jakiś dziwny w tym cyklu ;) a że i tak będzie pobieranko krwi, to... można się skusić :D

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Skonsultuj z lekarzem nie wiem jaka to torbiel itd

byłam w lipcu 18-07-2016 r. u lekarza stwierdził tylko , że torbiel 5 cm do obserwacji, bez leków i dalszych zaleceń a kontrola na październik. Poprzednia moja torbiel była spowodowana niepękniętym pęcherzykiem ciałka żółtego także złośliwy nie był.

• wvmvw Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja idę tak 20 września na badania tsh, prolaktyna z obciążeniem i endokrynolog ;) poczekam może 7 dni po owu i zobaczę, jak progesteron, bo wykres jakiś dziwny w tym cyklu ;) a że i tak będzie pobieranko krwi, to... można się skusić :D

Zaiste! Wręcz wskazane :-D

ex2bi09kelfb8snq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Zółza, a który to Twój cykl starań ? :)

Szczerze ? Nie licze...
    5 albo 6

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    To ja już trzymam. Wow 7 lat dlaczego tak rzadko robisz przegląd?

Jak to się mówi zapracowana matka... Jak się nie ma potrzeby to się nie chodzi... Niestety ja należę do tych ludzi co tak mają... Wiem, wiem, że tak się nie powinno i tak dalej że tak nie można i że powinno się na kontrolę pójść tak tak tak. Wszystko się zgadza kiedy się pod zegarek nie żyje... No ale teraz idę więc jest to jednak krok w dobrym kierunku :)

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja91 wrote:
    byłam w lipcu 18-07-2016 r. u lekarza stwierdził tylko , że torbiel 5 cm do obserwacji, bez leków i dalszych zaleceń a kontrola na październik. Poprzednia moja torbiel była spowodowana niepękniętym pęcherzykiem ciałka żółtego także złośliwy nie był.
    z taką torbielą spokojnie możesz zajść w ciążę. pytanie, czy często tak Tobie te ciałka nie pękają.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Szczerze ? Nie licze...
    5 albo 6
    Kochana to wierzę, że niedługo się uda!:)

Zołza:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    z taką torbielą spokojnie możesz zajść w ciążę. pytanie, czy często tak Tobie te ciałka nie pękają.

ponoć tak coś doktor wspominał o tej skłonności do niepękania pęcherzyka w dodatku nie podobało mu się to , ze pomimo tak długoletniej antykoncepcji podczas jej stosowania wystąpiła torbiel. Tłumaczył , ze przy torbieli jest właśnie zalecana antykoncepcja. Sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kochana to wierzę, że niedługo się uda!:)
    Oby oby :) :*

dobuska lubi tę wiadomość

‹‹ 3011 3012 3013 3014 3015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ