Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzy któraś z was tam miała: tabletki anty przez 7 lat - odstawione teraz w maju , laparoskopia rok temu , obecnie torbiel na lewym jajniku 5 cm. staram się o dzidziusia właśnie od maja i nic. Czy po przebytej laparoskopii oraz obecnej torbieli jest szansa na zajście w ciążę.
-
nick nieaktualny
-
wvmvw wrote:Czyli lh, fsh, estradiol i amh? A ft3, ft4? Bo pani w lab powiedziała mi, że mogę je zbadać jak tsh będzie nieprawidłowe a że było ok to nie badałam. Zrobić wyniki?
kurcze,nie wiem... ja o swoich nieprawidłowościach wiem niedawno, ale chyba faktycznie może to nie mieć sensu -
LILITH.P wrote:Kimi, Ty masz cykl na luzie widzę
bez mierzenia, sikania, LWD???
No i dobrze mi z tym.dobuska, Pączek, bbee lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Kompletnie kochana. Mam wywalone na wszystko. Co ma być to będzie. Zajść zaszłam wiec płodny jestesny. Reszta przyjdzie w czasie kiedy będzie chciała.
No i dobrze mi z tym.Od teraz jesteś moim wzorem:D
Kim87 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:kurcze,nie wiem... ja o swoich nieprawidłowościach wiem niedawno, ale chyba faktycznie może to nie mieć sensu
edit... i tshWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 10:46
-
wvmvw wrote:Hormony tarczycowe chyba można zbadać w każdym dniu cyklu? To zrobię te podstawowe a najwyżej później "dobadam" ft3 i ft4
edit... i tsh
fsh, lh i estradiol powinnaś w tym przedziale, tam samo AMH, o ile chcesz faktycznie robić
a reszta to już... przy okazji -
Patrycja91 wrote:Czy któraś z was tam miała: tabletki anty przez 7 lat - odstawione teraz w maju , laparoskopia rok temu , obecnie torbiel na lewym jajniku 5 cm. staram się o dzidziusia właśnie od maja i nic. Czy po przebytej laparoskopii oraz obecnej torbieli jest szansa na zajście w ciążę.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
wvmvw wrote:Dziękuję!!! Czyli piątek zaplanowany
ja idę tak 20 września na badania tsh, prolaktyna z obciążeniem i endokrynologpoczekam może 7 dni po owu i zobaczę, jak progesteron, bo wykres jakiś dziwny w tym cyklu
a że i tak będzie pobieranko krwi, to... można się skusić
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:Skonsultuj z lekarzem nie wiem jaka to torbiel itd
byłam w lipcu 18-07-2016 r. u lekarza stwierdził tylko , że torbiel 5 cm do obserwacji, bez leków i dalszych zaleceń a kontrola na październik. Poprzednia moja torbiel była spowodowana niepękniętym pęcherzykiem ciałka żółtego także złośliwy nie był.
-
LILITH.P wrote:ja idę tak 20 września na badania tsh, prolaktyna z obciążeniem i endokrynolog
poczekam może 7 dni po owu i zobaczę, jak progesteron, bo wykres jakiś dziwny w tym cyklu
a że i tak będzie pobieranko krwi, to... można się skusić
Zaiste! Wręcz wskazane -
nick nieaktualny
-
Kim87 wrote:To ja już trzymam. Wow 7 lat dlaczego tak rzadko robisz przegląd?
Jak to się mówi zapracowana matka... Jak się nie ma potrzeby to się nie chodzi... Niestety ja należę do tych ludzi co tak mają... Wiem, wiem, że tak się nie powinno i tak dalej że tak nie można i że powinno się na kontrolę pójść tak tak tak. Wszystko się zgadza kiedy się pod zegarek nie żyje... No ale teraz idę więc jest to jednak krok w dobrym kierunkuKim87 lubi tę wiadomość
-
Patrycja91 wrote:byłam w lipcu 18-07-2016 r. u lekarza stwierdził tylko , że torbiel 5 cm do obserwacji, bez leków i dalszych zaleceń a kontrola na październik. Poprzednia moja torbiel była spowodowana niepękniętym pęcherzykiem ciałka żółtego także złośliwy nie był.
-
nick nieaktualnydobuska wrote:z taką torbielą spokojnie możesz zajść w ciążę. pytanie, czy często tak Tobie te ciałka nie pękają.
ponoć tak coś doktor wspominał o tej skłonności do niepękania pęcherzyka w dodatku nie podobało mu się to , ze pomimo tak długoletniej antykoncepcji podczas jej stosowania wystąpiła torbiel. Tłumaczył , ze przy torbieli jest właśnie zalecana antykoncepcja. Sama nie wiem -
nick nieaktualny