Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Kim piękne podejście!
Od teraz jesteś moim wzorem:D
misiaq, wvmvw, Parsleyek lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
nick nieaktualny
-
Patrycja91 wrote:byłam w lipcu 18-07-2016 r. u lekarza stwierdził tylko , że torbiel 5 cm do obserwacji, bez leków i dalszych zaleceń a kontrola na październik. Poprzednia moja torbiel była spowodowana niepękniętym pęcherzykiem ciałka żółtego także złośliwy nie był.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Patrycja91 wrote:ponoć tak coś doktor wspominał o tej skłonności do niepękania pęcherzyka w dodatku nie podobało mu się to , ze pomimo tak długoletniej antykoncepcji podczas jej stosowania wystąpiła torbiel. Tłumaczył , ze przy torbieli jest właśnie zalecana antykoncepcja. Sama nie wiemMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Bo anty to zło. Niestety. Ja tez miałam torbiele i co nie biore anty i żyje. Zrobił ci badania chociaż aby dopasować anty czy w ciemno dal
-
nick nieaktualnydobuska wrote:U mnie było podobne, diagnoza pcos.
Kup sobie Inofem, Infolic (to to samo), pomaga w owulacji u kobiet z pcos. Mi po jednym miesiącu testy owulacyjne wyszły pozytywne i czuję się dużo lepiej:) Podobno lekarze zalecają też to dla kobiet w celu uregulowania cyklu.
ok, rozumiem , ze to jest dostępne bez recepty ?? Martwi mnie tez to, że podczas ostatniej miesiączki a dokładnie dzień przed i rano w jej dniu bóle w dole brzucha , które wybudziły mnie ze snu po czym krwawienie średnie przez 3 dni i kolejne 3 dni plamienia a test ciążowy negatywny
-
nick nieaktualnyKim87 wrote:Bo anty to zło. Niestety. Ja tez miałam torbiele i co nie biore anty i żyje. Zrobił ci badania chociaż aby dopasować anty czy w ciemno dal
dał w ciemno żadnych badań wiem już teraz, że to błąd. Taki mam zamiar uporządkować to wszystko i zacząć kolejne starania od listopada na spokojnie. Jaki badania powinnam zrobić względem tych hormonów. Powiem tyle ,ze TSH, FT3 , FT4 , ANTY-TPO , ANTY-TG - tarczycowe wzorcowe robione w styczniu 2016 r. -
Patrycja91 wrote:dał w ciemno żadnych badań wiem już teraz, że to błąd. Taki mam zamiar uporządkować to wszystko i zacząć kolejne starania od listopada na spokojnie. Jaki badania powinnam zrobić względem tych hormonów. Powiem tyle ,ze TSH, FT3 , FT4 , ANTY-TPO , ANTY-TG - tarczycowe wzorcowe robione w styczniu 2016 r.
lh, fsh i prolaktyna, estradiol, progesteron 3-5 dc dowolny dzień : prolaktyna
7 dni po owulacji też progesteronWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 11:16
-
nick nieaktualny
-
Zołza:) wrote:Mój plan na wrzesień : Monitoring ( 12.09 mam wizytę )
I całkiem poważnie zaczełam myśleć nad... drożnością jajowodów...
Miałam robione badanie drożności, ale najpierw gin kazał zbadać nasienie faceta.
Monitoring to dobry plan, będziesz wiedziała mniej więcej jak blisko jesteś owulacji, więc łatwiej będzie trafić w te dni
Ja będę zaczynać 10cs i wcale nie myślę, że pociągnę z tymi staraniami do 90tki. Pozytywne myślenie i LWD pomaga - choć wiem, że czasem jest ciężko i są gorsze dni. Bo sama takie miewam
Ale... cycki w górę i walczymy!!!dobuska, Pączek lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"