Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
19Biedroneczka91 wrote:Dziekuje:*:*i obiadku tez troche mozesz podeslac:D
-
LILITH.P wrote:a Gemini też mają
http://www.aptekagemini.pl/fertilcare-30-kapsulek.html
nie dla osób z niedoczynnością tarczycy, bo mają jod -
Justyś91 wrote:Mojemu też zamawiam witaminki z tego sklepu
testy owulacyjne też tam zamawiałam termometr
szybko wysyłają bo w ciągu dwóch dni już jest paczuszka
Ciekawe czy mój małż by jadł ? To takie kobyły a on nawet rutinoskorbinu nie umie połknąćha ha
Justyś91, Kim87 lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Zołza:) wrote:Justyś mam Avatarowe ADHD :p
-
Justyś91 wrote:i troszkę tańsze
Bo to kapsułki a ja ofiara losu zakupiłam tabletki. Muszę je łykać jak bocian żaby - takie wielkie ...Dużo tańsze?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
emidomi wrote:Ciekawe czy mój małż by jadł ? To takie kobyły a on nawet rutinoskorbinu nie umie połknąć
ha ha
-
emidomi wrote:Bo to kapsułki a ja ofiara losu zakupiłam tabletki. Muszę je łykać jak bocian żaby - takie wielkie ...Dużo tańsze?
mój też ma tabletki tylko te plus nie zwykły fertil -
emidomi wrote:Dziewczyny biorę F.....( witaminy dla staraczek ) i kwas foliowy 0,4 mg. Na waszych wykresach widzę że bierzecie też wit B i D.
Może jestem ignorantką ale zapytam : co wspomagają?
Jezuuuu....ile się trzeba nażreć tych tabletek
witamina D jest naprawdę ważna witaminą dużo czytałam na ten temat bo wykryto u mnie poważny niedobór jak robiłam dużo badań po poronieniu ..kiedyś mówili że jest nawet ważniejszą niz C , bardzo dużo schorzeń się pojawia przy jej niedoborze ,
Witamina D w odpowiednim stężeniu sprawia, że kości są mocne, a zęby zdrowe.
Witamina D - objawy niedoboru
bóle kostno-mięśniowe,
choroby przyzębia,
utrata apetytu,
biegunka,
bezsenność,
zaburzenia widzenia,
niesmak i pieczenie w jamie ustnej i gardle.
dużo by pisać o witaminie D musiałabyś poczytać na necie ja jeszcze do niedawna nie wiedziałam jak jest ważna .. ale wykryto niedobór u mnie
Niedostateczna ilość tej witaminy przyczynia się do rozwoju krzywicy u małych dzieci, a u dorosłych do osteoporozy .
Ponadto niedobór witaminy D zwiększa ryzyko rozwoju otyłości, chorób układu krążenia , cukrzycy, chorób zapalnych, autoimmunologicznych - ja taką mam i kto wie czy to właśnie przez niedobór
zwiększa ryzyko nowotworów (piersi, prostaty, jelita grubego). Niedobór witaminy D może także przyśpieszyć proces starzenia.
Kim87 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:witamina D jest naprawdę ważna witaminą dużo czytałam na ten temat bo wykryto u mnie poważny niedobór jak robiłam dużo badań po poronieniu ..kiedyś mówili że jest nawet ważniejszą niz C , bardzo dużo schorzeń się pojawia przy jej niedoborze ,
Witamina D w odpowiednim stężeniu sprawia, że kości są mocne, a zęby zdrowe.
Witamina D - objawy niedoboru
bóle kostno-mięśniowe,
choroby przyzębia,
utrata apetytu,
biegunka,
bezsenność,
zaburzenia widzenia,
niesmak i pieczenie w jamie ustnej i gardle.
dużo by pisać o witaminie D musiałabyś poczytać na necie ja jeszcze do niedawna nie wiedziałam jak jest ważna .. ale wykryto niedobór u mnie
Niedostateczna ilość tej witaminy przyczynia się do rozwoju krzywicy u małych dzieci, a u dorosłych do osteoporozy .
Ponadto niedobór witaminy D zwiększa ryzyko rozwoju otyłości, chorób układu krążenia , cukrzycy, chorób zapalnych, autoimmunologicznych - ja taką mam i kto wie czy to właśnie przez niedobór
zwiększa ryzyko nowotworów (piersi, prostaty, jelita grubego). Niedobór witaminy D może także przyśpieszyć proces starzenia.
warto dbać o siebieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
bbee wrote:o ja też
bbee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak trzeba dbać o siebie, bo we wrześniu bedzie deszcz fasolek. Podsylam staraczkowy usmiech kreseczkowy = )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 12:04
Zołza:) wrote:Chyba zacznę prowadzić pamiętnik...
" Jak rozpętałam 3 wojne światową w mojej chorej głowie - czyli starania o Bąbla i kłody pod nogami w tym czasie "dobuska, daga_00 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Justyś91 wrote:Ja badałam witaminkę D po biochemicznej i mam w normie ale stosuje suplementy witaminowe dla kobiet starających się o dziecko
warto dbać o siebie
ja akurat przebywam w tzw zgnitym kraju gdzie słońce jest sporadycznie , non stop deszcz ,, możecie nie wierzyć ale czasem w ciągu 2 miesięcy jest tylko 4-5 dni ładnych reszta deszcz - więc stąd ten niedobór , odżywiam się dobrze, jem dużo jogurtów, owoców, warzyw, itd więc nigdy wcześniej nie suplementowałam się witaminami , a witamina d rzadko występuje w pożywieniu , głownie ze słońca ją czerpiemy - a ja nie mam takiej pogody żeby na polu posiedzieć . reszta witamin typu B12, magnez , żelazo dobrze mi wyszły
Jakby kogoś interesowało to jest specjalna witamina D dla kobiet w ciąży o nazwie Detrical cena około 14-15 zł za 30 tabletekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 12:11
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kurcze a ja leżę i brzuch zaczyna dobrze dawać o sobie znać. Coraz mocniej29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"