X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    A id którego dnia cyklu bierzesz luteinę? a w którym masz owulację?
    Bo przyjmowana za wcześnie luteina może zablokować owulację.Wiem to z własnego doświadczenia :/

Wiesz co, tak naprawdę to nie wiem. Od kwietnia totalnie mi się popierdzieliły cykle (wtedy miałam ok 70dni, gdzie normą było max 28-30) i od tamtej pory wszystko się rozregulowalo. Najpierw brałam dupka od 20któregoś dc przez 10 dni i czekałam na @, a luteine poprzednio zaczęłam brać chyba od 30dc bo tak miałam wizytę u gina.
    Co do owulacji, to wydaje mi się, że mam ok 17-18dc, ale tez nie wiem na pewno, bo mam policystyczne jajniki.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Szukam lekarza na nfz... Godnego zaufania. A do tego chcialabym zeby ktos, kto nie mial nic wspolnego z ciaza i porodem, spojrzal na wyniki sekcji... Chcialabym wiedziec czy jest cos co moge zrobic zeby zapobiec temu e kolejnej ciazy... Wg mnie w lozysku byly duze zmiany, ale nie wiem czy to dlatego ze sie fizjologicznie zestarzalo czy cos bylo nie tak ... Lekarze zwiazani z ta sprawa twierdza ze nic tam nie widza, ale nie wiem czy moze sie boja ze pojde gdzies z ta sprawa.... Nie wiem. Bede spokojniejsza jak ktos jeszcze spijrzy na te wyniki. Tylko ze to ginekolog kobieta a ja do kobiet w tym fachu sie zrazilam... No ale zobaczymy...

W takim razie powodzenia, oby ta kobieta była dobrym ginekologiem. Bardzo ważne jest mieć godnego zaufania lekarza, tak jak piszesz... Daj znać po :*

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wam. U nas chyba kolejny cykl w plecy czekam na @. Tak się zastanawiam czy brak orgazmu może mieć jakiś wpływ na zajście w ciążę? W internecie są różne opinie. Ostatnio masa stresów do tego w pracy po 10-12 godzin dwie pracownice odeszły i mamy deficyt kadrowy. Wszystkim się stresuje, denerwuje orgazmu to nie miałam nie pamiętam kiedy. Serio myślę że mi to by się przydał bardziej psycholog a nie ginekolog :-).

ex2bi09kelfb8snq.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Wiesz co, tak naprawdę to nie wiem. Od kwietnia totalnie mi się popierdzieliły cykle (wtedy miałam ok 70dni, gdzie normą było max 28-30) i od tamtej pory wszystko się rozregulowalo. Najpierw brałam dupka od 20któregoś dc przez 10 dni i czekałam na @, a luteine poprzednio zaczęłam brać chyba od 30dc bo tak miałam wizytę u gina.
    Co do owulacji, to wydaje mi się, że mam ok 17-18dc, ale tez nie wiem na pewno, bo mam policystyczne jajniki.
    Ja też mam jajniki policystyczne, sama wiem, że trudno do końca określić owulację, ale musisz chociażby przez monitoring to zrobić, żeby nie hamować sobie owu. Też inaczej jak stymulujesz jajniki do owulacji, a jak czekasz na naturalną. Ciężko to ogarnąć wszystko :/

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Dzień dobry Wam. U nas chyba kolejny cykl w plecy czekam na @. Tak się zastanawiam czy brak orgazmu może mieć jakiś wpływ na zajście w ciążę? W internecie są różne opinie. Ostatnio masa stresów do tego w pracy po 10-12 godzin dwie pracownice odeszły i mamy deficyt kadrowy. Wszystkim się stresuje, denerwuje orgazmu to nie miałam nie pamiętam kiedy. Serio myślę że mi to by się przydał bardziej psycholog a nie ginekolog :-).

Hej W ;) czemu uważasz że w plecy ten cykl? jakieś oznaki @ ? :/ co do orgazmu ja też miewam go "od święta", ale raczej nie uważam że to jest (i może być) powód braku ciąży. Nawet o tym nie czytałam, co ciekawego piszą w Internetach? ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw, Parsleyek nie wydaje mi się, żeby orgazm miał wpływ na zajście w ciążę. Ale też trochę się dziwie orgazmem od święta - bo ja oczywiście, że uprawiam seks po to, żeby mieć dziecko, ale też po to, żeby mieć z tego przyjemność :) Waszym facetom to nie przeszkadza? Że oni kończą happy endem a Wy nie? Przecież można się postarać zawsze :)

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    wvmvw, Parsleyek nie wydaje mi się, żeby orgazm miał wpływ na zajście w ciążę. Ale też trochę się dziwie orgazmem od święta - bo ja oczywiście, że uprawiam seks po to, żeby mieć dziecko, ale też po to, żeby mieć z tego przyjemność :) Waszym facetom to nie przeszkadza? Że oni kończą happy endem a Wy nie? Przecież można się postarać zawsze :)

No u mnie to jest jakiś większy problem, bo mimo starań męża po prostu rzadko jest. Nie mam mu tego za złe ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    No u mnie to jest jakiś większy problem, bo mimo starań męża po prostu rzadko jest. Nie mam mu tego za złe ;)
    Nie ma co mieć mu tego za złe, skoro mówisz, że faktycznie jakiś większy problem. Może chodzi o to, że czasem nam starającym się seks kojarzy się jedynie z zapłodnieniem.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Tak, podejrzewam, że owulacyjny.

Powtórzyłam badania z 5dc i dołożyłam do tego jeszcze anty-tpo i anty-tg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80aec4f85f75.png

edit: wcześniej tsh było 3,075 - więc duży skok w ciągu 12dni :(

Kochana, zdecydowanie masz NIEDOCZYNNOŚĆ :)

endokrynolog wita i euthyrox w dawce 25 mg lub 50 mg.

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella, ja dostałam euthyrox, przy tsh 4,5 - normę miałam do 4,9 :D 25 mg i po miesiącu mam 2,5

szybko Ci spadnie :*

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Hej W ;) czemu uważasz że w plecy ten cykl? jakieś oznaki @ ? :/ co do orgazmu ja też miewam go "od święta", ale raczej nie uważam że to jest (i może być) powód braku ciąży. Nawet o tym nie czytałam, co ciekawego piszą w Internetach? ;)

hej z tego co wiem podczas orgazmu uwalnia się hormon oksytocyna i właśnie orgazm podczas <3 ułatwia plemnikom lepsze, szybsze dotarcie do celu

Bella_Bella lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:

no właśnie a jak nie to są inne sposoby na to by mieć dobrze :D nie koniecznie musi być przez stosunek żeby mieć orgazm są dziewczyny które nie mogą osiągnąć orgazmu przez stosunek i wspomagają się innymi sposobami ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie cisza nie dzieje się nic. Żadnych objawów więc zakładam, że cykl nieudany... podobno orgazm a dokładnie skurcze ułatwiają przejście plemników no i czyni pH pochwy przyjaźniejeżeli. Doskonale pamiętam objawy mojej ciąży biochemicznej niestety i nie pokrywają się z tym co dzieje się teraz... cóż...

ex2bi09kelfb8snq.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    no właśnie a jak nie to są inne sposoby na to by mieć dobrze :D nie koniecznie musi być przez stosunek żeby mieć orgazm są dziewczyny które nie mogą osiągnąć orgazmu przez stosunek i wspomagają się innymi sposobami ;)
    Stwierdziliśmy z mężem to samo ale nie mamy pomysłów ... :-)

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    No u mnie właśnie cisza nie dzieje się nic. Żadnych objawów więc zakładam, że cykl nieudany... podobno orgazm a dokładnie skurcze ułatwiają przejście plemników no i czyni pH pochwy przyjaźniejeżeli. Doskonale pamiętam objawy mojej ciąży biochemicznej niestety i nie pokrywają się z tym co dzieje się teraz... cóż...

A ile jesteś po owulacji? Ja mam 6dpo i na razie większych objawów też brak. Cały czas czekam aż poczuje co to wrażliwe piersi :P

l22nkrhmpu973w26.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    A ile jesteś po owulacji? Ja mam 6dpo i na razie większych objawów też brak. Cały czas czekam aż poczuje co to wrażliwe piersi :P
    Dziś 10... może ja po prostu jestem psychiczne źle nastawiona. Stwierdzam, że mój problem to chyba nie leży po stronie medycznej tylko po psychicznej. Bo jak tłumaczyć dwoje młodych ludzi przebadanych (fakt nie wszystko mamy zbadane ale wszystkie dotychczasowe wyniki ksiazkowe) nie może już kolejny cykl splodzic maluszka... :(

ex2bi09kelfb8snq.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl ciąża biochemiczna a teraz już 4 cisza... :(

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Co do orgazmu, to ja też nie miewam podczas stosunku, jest tak odkąd pamiętam. Na szczęście sa inne sposoby, żeby było przyjemnie :)

czarnulka24, Bella_Bella lubią tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Stwierdziliśmy z mężem to samo ale nie mamy pomysłów ... :-)
    Internet jest pełen sugestii, pomysłów. Warto też eksperymentować, może znajdzie się coś, co sprawi Ci przyjemność :) Przecież nie jest powiedziane, że musisz mieć orgazm w tym samym momencie, co Twój mąż, wiadomo kobiety potrzebują większej stymulacji i więcej czasu :) Trening czyni mistrza :)

PCO
    wysoka prolaktyna
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Dziś 10... może ja po prostu jestem psychiczne źle nastawiona. Stwierdzam, że mój problem to chyba nie leży po stronie medycznej tylko po psychicznej. Bo jak tłumaczyć dwoje młodych ludzi przebadanych (fakt nie wszystko mamy zbadane ale wszystkie dotychczasowe wyniki ksiazkowe) nie może już kolejny cykl splodzic maluszka... :(
    Mi lekarz mówił, że po pół roku starań można zrobić badania, a spora część par zachodzi po roku. 5cykli to naprawdę niewiele, wiem, że to żadne pocieszenie, ale tak jest.

PCO
    wysoka prolaktyna
‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ