Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
agape wrote:A id którego dnia cyklu bierzesz luteinę? a w którym masz owulację?
Bo przyjmowana za wcześnie luteina może zablokować owulację.Wiem to z własnego doświadczenia
Wiesz co, tak naprawdę to nie wiem. Od kwietnia totalnie mi się popierdzieliły cykle (wtedy miałam ok 70dni, gdzie normą było max 28-30) i od tamtej pory wszystko się rozregulowalo. Najpierw brałam dupka od 20któregoś dc przez 10 dni i czekałam na @, a luteine poprzednio zaczęłam brać chyba od 30dc bo tak miałam wizytę u gina.
Co do owulacji, to wydaje mi się, że mam ok 17-18dc, ale tez nie wiem na pewno, bo mam policystyczne jajniki. -
19Biedroneczka91 wrote:Szukam lekarza na nfz... Godnego zaufania. A do tego chcialabym zeby ktos, kto nie mial nic wspolnego z ciaza i porodem, spojrzal na wyniki sekcji... Chcialabym wiedziec czy jest cos co moge zrobic zeby zapobiec temu e kolejnej ciazy... Wg mnie w lozysku byly duze zmiany, ale nie wiem czy to dlatego ze sie fizjologicznie zestarzalo czy cos bylo nie tak ... Lekarze zwiazani z ta sprawa twierdza ze nic tam nie widza, ale nie wiem czy moze sie boja ze pojde gdzies z ta sprawa.... Nie wiem. Bede spokojniejsza jak ktos jeszcze spijrzy na te wyniki. Tylko ze to ginekolog kobieta a ja do kobiet w tym fachu sie zrazilam... No ale zobaczymy...
W takim razie powodzenia, oby ta kobieta była dobrym ginekologiem. Bardzo ważne jest mieć godnego zaufania lekarza, tak jak piszesz... Daj znać po :*19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Dzień dobry Wam. U nas chyba kolejny cykl w plecy czekam na @. Tak się zastanawiam czy brak orgazmu może mieć jakiś wpływ na zajście w ciążę? W internecie są różne opinie. Ostatnio masa stresów do tego w pracy po 10-12 godzin dwie pracownice odeszły i mamy deficyt kadrowy. Wszystkim się stresuje, denerwuje orgazmu to nie miałam nie pamiętam kiedy. Serio myślę że mi to by się przydał bardziej psycholog a nie ginekolog
.
-
Dzezabella wrote:Wiesz co, tak naprawdę to nie wiem. Od kwietnia totalnie mi się popierdzieliły cykle (wtedy miałam ok 70dni, gdzie normą było max 28-30) i od tamtej pory wszystko się rozregulowalo. Najpierw brałam dupka od 20któregoś dc przez 10 dni i czekałam na @, a luteine poprzednio zaczęłam brać chyba od 30dc bo tak miałam wizytę u gina.
Co do owulacji, to wydaje mi się, że mam ok 17-18dc, ale tez nie wiem na pewno, bo mam policystyczne jajniki.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
wvmvw wrote:Dzień dobry Wam. U nas chyba kolejny cykl w plecy czekam na @. Tak się zastanawiam czy brak orgazmu może mieć jakiś wpływ na zajście w ciążę? W internecie są różne opinie. Ostatnio masa stresów do tego w pracy po 10-12 godzin dwie pracownice odeszły i mamy deficyt kadrowy. Wszystkim się stresuje, denerwuje orgazmu to nie miałam nie pamiętam kiedy. Serio myślę że mi to by się przydał bardziej psycholog a nie ginekolog
.
Hej Wczemu uważasz że w plecy ten cykl? jakieś oznaki @ ?
co do orgazmu ja też miewam go "od święta", ale raczej nie uważam że to jest (i może być) powód braku ciąży. Nawet o tym nie czytałam, co ciekawego piszą w Internetach?
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
wvmvw, Parsleyek nie wydaje mi się, żeby orgazm miał wpływ na zajście w ciążę. Ale też trochę się dziwie orgazmem od święta - bo ja oczywiście, że uprawiam seks po to, żeby mieć dziecko, ale też po to, żeby mieć z tego przyjemność
Waszym facetom to nie przeszkadza? Że oni kończą happy endem a Wy nie? Przecież można się postarać zawsze
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
agape wrote:wvmvw, Parsleyek nie wydaje mi się, żeby orgazm miał wpływ na zajście w ciążę. Ale też trochę się dziwie orgazmem od święta - bo ja oczywiście, że uprawiam seks po to, żeby mieć dziecko, ale też po to, żeby mieć z tego przyjemność
Waszym facetom to nie przeszkadza? Że oni kończą happy endem a Wy nie? Przecież można się postarać zawsze
No u mnie to jest jakiś większy problem, bo mimo starań męża po prostu rzadko jest. Nie mam mu tego za złe29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek wrote:No u mnie to jest jakiś większy problem, bo mimo starań męża po prostu rzadko jest. Nie mam mu tego za złePotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Dzezabella wrote:Tak, podejrzewam, że owulacyjny.
Powtórzyłam badania z 5dc i dołożyłam do tego jeszcze anty-tpo i anty-tg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80aec4f85f75.png
edit: wcześniej tsh było 3,075 - więc duży skok w ciągu 12dni
Kochana, zdecydowanie masz NIEDOCZYNNOŚĆ
endokrynolog wita i euthyrox w dawce 25 mg lub 50 mg. -
Parsleyek wrote:Hej W
czemu uważasz że w plecy ten cykl? jakieś oznaki @ ?
co do orgazmu ja też miewam go "od święta", ale raczej nie uważam że to jest (i może być) powód braku ciąży. Nawet o tym nie czytałam, co ciekawego piszą w Internetach?
hej z tego co wiem podczas orgazmu uwalnia się hormon oksytocyna i właśnie orgazm podczasułatwia plemnikom lepsze, szybsze dotarcie do celu
Bella_Bella lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
agape wrote:wvmvw, Parsleyek nie wydaje mi się, żeby orgazm miał wpływ na zajście w ciążę. Ale też trochę się dziwie orgazmem od święta - bo ja oczywiście, że uprawiam seks po to, żeby mieć dziecko, ale też po to, żeby mieć z tego przyjemność
no właśnie a jak nie to są inne sposoby na to by mieć dobrzenie koniecznie musi być przez stosunek żeby mieć orgazm są dziewczyny które nie mogą osiągnąć orgazmu przez stosunek i wspomagają się innymi sposobami
Bella_Bella lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No u mnie właśnie cisza nie dzieje się nic. Żadnych objawów więc zakładam, że cykl nieudany... podobno orgazm a dokładnie skurcze ułatwiają przejście plemników no i czyni pH pochwy przyjaźniejeżeli. Doskonale pamiętam objawy mojej ciąży biochemicznej niestety i nie pokrywają się z tym co dzieje się teraz... cóż...
-
czarnulka24 wrote:no właśnie a jak nie to są inne sposoby na to by mieć dobrze
nie koniecznie musi być przez stosunek żeby mieć orgazm są dziewczyny które nie mogą osiągnąć orgazmu przez stosunek i wspomagają się innymi sposobami
-
wvmvw wrote:No u mnie właśnie cisza nie dzieje się nic. Żadnych objawów więc zakładam, że cykl nieudany... podobno orgazm a dokładnie skurcze ułatwiają przejście plemników no i czyni pH pochwy przyjaźniejeżeli. Doskonale pamiętam objawy mojej ciąży biochemicznej niestety i nie pokrywają się z tym co dzieje się teraz... cóż...
A ile jesteś po owulacji? Ja mam 6dpo i na razie większych objawów też brak. Cały czas czekam aż poczuje co to wrażliwe piersi29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Parsleyek wrote:A ile jesteś po owulacji? Ja mam 6dpo i na razie większych objawów też brak. Cały czas czekam aż poczuje co to wrażliwe piersi
-
Dzięki dziewczyny :*
Co do orgazmu, to ja też nie miewam podczas stosunku, jest tak odkąd pamiętam. Na szczęście sa inne sposoby, żeby było przyjemnieczarnulka24, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
wvmvw wrote:Stwierdziliśmy z mężem to samo ale nie mamy pomysłów ...
Przecież nie jest powiedziane, że musisz mieć orgazm w tym samym momencie, co Twój mąż, wiadomo kobiety potrzebują większej stymulacji i więcej czasu
Trening czyni mistrza
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
wvmvw wrote:Dziś 10... może ja po prostu jestem psychiczne źle nastawiona. Stwierdzam, że mój problem to chyba nie leży po stronie medycznej tylko po psychicznej. Bo jak tłumaczyć dwoje młodych ludzi przebadanych (fakt nie wszystko mamy zbadane ale wszystkie dotychczasowe wyniki ksiazkowe) nie może już kolejny cykl splodzic maluszka...Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie