Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Parsleyek wrote:Ból owulacyjny?
Jakie badania robiłaś?
Tak, podejrzewam, że owulacyjny.
Powtórzyłam badania z 5dc i dołożyłam do tego jeszcze anty-tpo i anty-tg.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80aec4f85f75.png
edit: wcześniej tsh było 3,075 - więc duży skok w ciągu 12dniWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:54
-
agape wrote:Ja znowu mam różnie- 2 miesiące temu tak mnie bolał brzuch w 1 dzień okresu, że zwymiotowałam nawet
a są miesiączki, w których nie czuje zupełnie nic.
Ja od kiedy pamiętam to zawsze bolące, zawsze cierpiałam- ból brzucha, biegunka, osłabienie.. Raz nawet zdarzyło mi się omdleć.. Muszę po prostu wtedy siedzieć/leżeć i nafaszerować się lekiem przeciwbólowymNic przyjemnego..
-
Dzezabella kiedy do endo idziesz? wysokie bardzo to Twoje tsh. a jak ft3 i ft4 było?
anty-tpo jest ok
anty-tg są wprawdzie ale malutko, także to nie jakiś wielki problem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:00
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
ines. wrote:Dzezabella kiedy do endo idziesz? wysokie bardzo to Twoje tsh. a jak ft3 i ft4 było?
anty-tpo jest ok
Było: ft3 3.25 (norma 2.3-4.2)
ft4 0.91 (norma 0.89-1.76)
Nie podoba mi się ten niski progesteron... może być tak, że badania robiłam rano, a jajko uwolniło się dopiero po południu/wieczorem i stąd taki wynik?
Do Endo jeszcze się nie umówiłam, czekam co dzisiaj mi powie gin i się zapiszę... -
Dzezabella wrote:Było: ft3 3.25 (norma 2.3-4.2)
Nie podoba mi się ten niski progesteron... może być tak, że badania robiłam rano, a jajko uwolniło się dopiero po południu/wieczorem i stąd taki wynik?
Do Endo jeszcze się nie umówiłam, czekam co dzisiaj mi powie gin i się zapiszę...Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Do Endo jeszcze się nie umówiłam, czekam co dzisiaj mi powie gin i się zapiszę...
Mialam lekarza na 12 i lipa. Jego mama jest ciezko chora i go dzis nie ma( dodam ze rejestrowalam sie do niego pod koniec lipca wiec troche sie do niego czeka) no ale Pani w rejestracji powiedziała mi ze w innym miejscu od niedawna przyjmuje ktos na fundusz i poszlam i wyobrazcie sobie znalazla mi miejsce na godz 16!
kasik25 lubi tę wiadomość
agape wrote:Według mnie tak niski progesteron świadczy raczej o tym, że owulacji nie było, ani się na nią nie zanosiło.
Biedroneczka niby wiem, pewnie gin wyśle mnie za tydzień jeszcze raz na proga... a jak twoja wizyta?
Poza tym, ogólnie mam problem z drugą fazą cyklu, właśnie przez niski progesteron... dlatego zawsze zostałam coś na wywołanie @ .kasik25 lubi tę wiadomość
-
19Biedroneczka91 wrote:Mialam lekarza na 12 i lipa. Jego mama jest ciezko chora i go dzis nie ma( dodam ze rejestrowalam sie do niego pod koniec lipca wiec troche sie do niego czeka) no ale Pani w rejestracji powiedziała mi ze w innym miejscu od niedawna przyjmuje ktos na fundusz i poszlam i wyobrazcie sobie znalazla mi miejsce na godz 16!
To dobrze, że tak szybko znalazłaśja tez idę na 16
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Do Endo jeszcze się nie umówiłam, czekam co dzisiaj mi powie gin i się zapiszę...
Mi się wydaje że masz problemy z tarczycą. Nie znam się na tym dobrze, ale z tego co widzę u Ciebie ft4 jest znikome... Daleko mu do choć 50%
Ja miałam tsh 3,6 i gin mi przepisał Euthyrox 25. Po miesiącu tsh spadło, ft4 się podniosło. Wizyta u endokrynologa była, ale kazała tylko dalej brać Euthyrox i kontrolować tsh co 3 miesiące.29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
19Biedroneczka91 wrote:Mialam lekarza na 12 i lipa. Jego mama jest ciezko chora i go dzis nie ma( dodam ze rejestrowalam sie do niego pod koniec lipca wiec troche sie do niego czeka) no ale Pani w rejestracji powiedziała mi ze w innym miejscu od niedawna przyjmuje ktos na fundusz i poszlam i wyobrazcie sobie znalazla mi miejsce na godz 16!
Biedroneczko a co to masz za wizytę? taką tylko kontrolną?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
M_Belly wrote:Ja od kiedy pamiętam to zawsze bolące, zawsze cierpiałam- ból brzucha, biegunka, osłabienie.. Raz nawet zdarzyło mi się omdleć.. Muszę po prostu wtedy siedzieć/leżeć i nafaszerować się lekiem przeciwbólowym
Nic przyjemnego..
M_Belly lubi tę wiadomość
Marti
31 l. , 2cs
-
Dzezabella wrote:No ale wszystkie inne hormony wskazują, że owulacja jednak była w trakcie...
Biedroneczka niby wiem, pewnie gin wyśle mnie za tydzień jeszcze raz na proga... a jak twoja wizyta?
Poza tym, ogólnie mam problem z drugą fazą cyklu, właśnie przez niski progesteron... dlatego zawsze zostałam coś na wywołanie @ .Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Parsleyek wrote:Biedroneczko a co to masz za wizytę? taką tylko kontrolną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:29
agape wrote:A co masz na wywołanie @? Musisz pilnować poziomu progesteronu bo jak będzie za niski to może nie dojść do zagnieżdżenia i ciąży.
Parsleyek teoretycznie co to może być z tarczycą? Niedoczynność? -
Dzezabella wrote:Najpierw miałam dupka, a ostatnio luteinę dopochwowo.
Parsleyek teoretycznie co to może być z tarczycą? Niedoczynność?
Bo przyjmowana za wcześnie luteina może zablokować owulację.Wiem to z własnego doświadczeniaPotrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wysokie tsh chyba świadczy o niedoczynności. Ale nie chcę tu Cię w błąd wprowadzać, bo tak pobieżnie o tym czytałam. Też miałam podwyższone tsh i niskie ft4, ale nie takie jak Twoje. I podobno wystarczą tabletki z tyroksyną, czyli np. wspomniany przeze mnie Euthyrox.
Wiem że są tu obecne dziewczyny, które bardziej się orientują, więc może ktoś podpowie?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
19Biedroneczka91 wrote:Szukam lekarza na nfz... Godnego zaufania. A do tego chcialabym zeby ktos, kto nie mial nic wspolnego z ciaza i porodem, spojrzal na wyniki sekcji... Chcialabym wiedziec czy jest cos co moge zrobic zeby zapobiec temu e kolejnej ciazy... Wg mnie w lozysku byly duze zmiany, ale nie wiem czy to dlatego ze sie fizjologicznie zestarzalo czy cos bylo nie tak ... Lekarze zwiazani z ta sprawa twierdza ze nic tam nie widza, ale nie wiem czy moze sie boja ze pojde gdzies z ta sprawa.... Nie wiem. Bede spokojniejsza jak ktos jeszcze spijrzy na te wyniki. Tylko ze to ginekolog kobieta a ja do kobiet w tym fachu sie zrazilam... No ale zobaczymy...
Ja jakoś też trafiam na ginekologów facetów, chociaż nie powiem, bo ten przedostatni z kliniki leczenia niepłodności mnie wku***ł, naciąganie na kasę, na inseminację, na in vitro przy zrobionych badaniach podstawowych, bez drożności, zakłamując wyniki badań męża.
19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Hej, ja mam wysokie TSH - tak to się nazywa niedoczynność tarczycy. Przyjmuję Letrox z samego rana na czczo, 30 min przed posiłkiem.
Po 2 miesiącach ładnie spadło