Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ból owulacyjny?
    Jakie badania robiłaś?

Tak, podejrzewam, że owulacyjny.

Powtórzyłam badania z 5dc i dołożyłam do tego jeszcze anty-tpo i anty-tg.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80aec4f85f75.png

edit: wcześniej tsh było 3,075 - więc duży skok w ciągu 12dni :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 11:54

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Ja znowu mam różnie- 2 miesiące temu tak mnie bolał brzuch w 1 dzień okresu, że zwymiotowałam nawet :/ a są miesiączki, w których nie czuje zupełnie nic.

Ja od kiedy pamiętam to zawsze bolące, zawsze cierpiałam- ból brzucha, biegunka, osłabienie.. Raz nawet zdarzyło mi się omdleć.. Muszę po prostu wtedy siedzieć/leżeć i nafaszerować się lekiem przeciwbólowym :( Nic przyjemnego..

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella kiedy do endo idziesz? wysokie bardzo to Twoje tsh. a jak ft3 i ft4 było?
    anty-tpo jest ok
    anty-tg są wprawdzie ale malutko, także to nie jakiś wielki problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:00

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Dzezabella kiedy do endo idziesz? wysokie bardzo to Twoje tsh. a jak ft3 i ft4 było?
    anty-tpo jest ok

Było: ft3 3.25 (norma 2.3-4.2)
    ft4 0.91 (norma 0.89-1.76)

Nie podoba mi się ten niski progesteron... może być tak, że badania robiłam rano, a jajko uwolniło się dopiero po południu/wieczorem i stąd taki wynik?

Do Endo jeszcze się nie umówiłam, czekam co dzisiaj mi powie gin i się zapiszę...

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A jak plamienia ustały?

Ustały. Ciągle mam brać dupka i teraz przez tydzień jeszcze nospe max, trzy razy dziennie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Nie podoba mi się ten niski progesteron... może być tak, że badania robiłam rano, a jajko uwolniło się dopiero po południu/wieczorem i stąd taki wynik?

Do Endo jeszcze się nie umówiłam, czekam co dzisiaj mi powie gin i się zapiszę...
    Według mnie tak niski progesteron świadczy raczej o tym, że owulacji nie było, ani się na nią nie zanosiło.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Ale skoro wczoraj wieczorem poczulas bol owulacyjny to moze dopiero wtedy sie uwolnilo... Progesteron najlepiej badac 7 dni po owulce. Przed nia to dobrze ze jest niski:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 20 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam lekarza na 12 i lipa. Jego mama jest ciezko chora i go dzis nie ma( dodam ze rejestrowalam sie do niego pod koniec lipca wiec troche sie do niego czeka) no ale Pani w rejestracji powiedziała mi ze w innym miejscu od niedawna przyjmuje ktos na fundusz i poszlam i wyobrazcie sobie znalazla mi miejsce na godz 16!

kasik25 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Według mnie tak niski progesteron świadczy raczej o tym, że owulacji nie było, ani się na nią nie zanosiło.
    No ale wszystkie inne hormony wskazują, że owulacja jednak była w trakcie...

Biedroneczka niby wiem, pewnie gin wyśle mnie za tydzień jeszcze raz na proga... a jak twoja wizyta?

Poza tym, ogólnie mam problem z drugą fazą cyklu, właśnie przez niski progesteron... dlatego zawsze zostałam coś na wywołanie @ .

kasik25 lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Mialam lekarza na 12 i lipa. Jego mama jest ciezko chora i go dzis nie ma( dodam ze rejestrowalam sie do niego pod koniec lipca wiec troche sie do niego czeka) no ale Pani w rejestracji powiedziała mi ze w innym miejscu od niedawna przyjmuje ktos na fundusz i poszlam i wyobrazcie sobie znalazla mi miejsce na godz 16!

To dobrze, że tak szybko znalazłaś :) ja tez idę na 16 :)

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Mi się wydaje że masz problemy z tarczycą. Nie znam się na tym dobrze, ale z tego co widzę u Ciebie ft4 jest znikome... Daleko mu do choć 50%
    Ja miałam tsh 3,6 i gin mi przepisał Euthyrox 25. Po miesiącu tsh spadło, ft4 się podniosło. Wizyta u endokrynologa była, ale kazała tylko dalej brać Euthyrox i kontrolować tsh co 3 miesiące.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:

Biedroneczko a co to masz za wizytę? taką tylko kontrolną? :)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_Belly wrote:
    Ja od kiedy pamiętam to zawsze bolące, zawsze cierpiałam- ból brzucha, biegunka, osłabienie.. Raz nawet zdarzyło mi się omdleć.. Muszę po prostu wtedy siedzieć/leżeć i nafaszerować się lekiem przeciwbólowym :( Nic przyjemnego..
    z drugiej strony mowi sie, ze takie kobiety latwiej porody przechodza... Takze moze nie ma tego zlego ;)

M_Belly lubi tę wiadomość

Marti

31 l. , 2cs
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    No ale wszystkie inne hormony wskazują, że owulacja jednak była w trakcie...

Biedroneczka niby wiem, pewnie gin wyśle mnie za tydzień jeszcze raz na proga... a jak twoja wizyta?

Poza tym, ogólnie mam problem z drugą fazą cyklu, właśnie przez niski progesteron... dlatego zawsze zostałam coś na wywołanie @ .
    A co masz na wywołanie @? Musisz pilnować poziomu progesteronu bo jak będzie za niski to może nie dojść do zagnieżdżenia i ciąży.

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie

Wysłany: 20 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Biedroneczko a co to masz za wizytę? taką tylko kontrolną? :)
    Szukam lekarza na nfz... Godnego zaufania. A do tego chcialabym zeby ktos, kto nie mial nic wspolnego z ciaza i porodem, spojrzal na wyniki sekcji... Chcialabym wiedziec czy jest cos co moge zrobic zeby zapobiec temu e kolejnej ciazy... Wg mnie w lozysku byly duze zmiany, ale nie wiem czy to dlatego ze sie fizjologicznie zestarzalo czy cos bylo nie tak ... Lekarze zwiazani z ta sprawa twierdza ze nic tam nie widza, ale nie wiem czy moze sie boja ze pojde gdzies z ta sprawa.... Nie wiem. Bede spokojniejsza jak ktos jeszcze spijrzy na te wyniki. Tylko ze to ginekolog kobieta a ja do kobiet w tym fachu sie zrazilam... No ale zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 12:29

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    A co masz na wywołanie @? Musisz pilnować poziomu progesteronu bo jak będzie za niski to może nie dojść do zagnieżdżenia i ciąży.
    Najpierw miałam dupka, a ostatnio luteinę dopochwowo.

Parsleyek teoretycznie co to może być z tarczycą? Niedoczynność?

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

A id którego dnia cyklu bierzesz luteinę? a w którym masz owulację?
    Bo przyjmowana za wcześnie luteina może zablokować owulację.Wiem to z własnego doświadczenia :/

PCO
    wysoka prolaktyna
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Wysokie tsh chyba świadczy o niedoczynności. Ale nie chcę tu Cię w błąd wprowadzać, bo tak pobieżnie o tym czytałam. Też miałam podwyższone tsh i niskie ft4, ale nie takie jak Twoje. I podobno wystarczą tabletki z tyroksyną, czyli np. wspomniany przeze mnie Euthyrox.

Wiem że są tu obecne dziewczyny, które bardziej się orientują, więc może ktoś podpowie?

l22nkrhmpu973w26.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Szukam lekarza na nfz... Godnego zaufania. A do tego chcialabym zeby ktos, kto nie mial nic wspolnego z ciaza i porodem, spojrzal na wyniki sekcji... Chcialabym wiedziec czy jest cos co moge zrobic zeby zapobiec temu e kolejnej ciazy... Wg mnie w lozysku byly duze zmiany, ale nie wiem czy to dlatego ze sie fizjologicznie zestarzalo czy cos bylo nie tak ... Lekarze zwiazani z ta sprawa twierdza ze nic tam nie widza, ale nie wiem czy moze sie boja ze pojde gdzies z ta sprawa.... Nie wiem. Bede spokojniejsza jak ktos jeszcze spijrzy na te wyniki. Tylko ze to ginekolog kobieta a ja do kobiet w tym fachu sie zrazilam... No ale zobaczymy...
    Wcale Ci się nie dziwię takiego podejścia. Na pewno już będzie wszystko ok, nie może być inaczej :) Ja jakoś też trafiam na ginekologów facetów, chociaż nie powiem, bo ten przedostatni z kliniki leczenia niepłodności mnie wku***ł, naciąganie na kasę, na inseminację, na in vitro przy zrobionych badaniach podstawowych, bez drożności, zakłamując wyniki badań męża.

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

PCO
    wysoka prolaktyna
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:

Hej, ja mam wysokie TSH - tak to się nazywa niedoczynność tarczycy. Przyjmuję Letrox z samego rana na czczo, 30 min przed posiłkiem.
    Po 2 miesiącach ładnie spadło :)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
‹‹ 3204 3205 3206 3207 3208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ