Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołza:) wrote:Witam Was herbatka z cytryną i imbirem...
Chyba mnie coś łapieZołza:) lubi tę wiadomość
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
czesc Dziewczyny.
az sie boje zarzucic ten temat, ale z kim mam porozmawiac o tym jak nie z Wami.
ogolnie czytam o cyklach bezowulacyjnych (mam krotkie cykle) i do tego bezbolesne przewaznie (nie zawsze, ale zazwyczaj).
zastanawiam sie jak maja sie bole menstruacyjne do cyklu bezowulacyjnego.
wyczytalam przed chwila gdzies, ze ich brak moze byc spowodowany wysokim poziomem prolaktyny (nie mialam badanej), a to niweluje bol...
czy ktoras cos na ten temat dorzuci?Marti
31 l. , 2cs
-
Marti... wrote:czesc Dziewczyny.
ogolnie czytam o cyklach bezowulacyjnych (mam krotkie cykle) i do tego bezbolesne przewaznie (nie zawsze, ale zazwyczaj).
wyczytalam przed chwila gdzies, ze ich brak moze byc spowodowany wysokim poziomem prolaktyny (nie mialam badanej), a to niweluje bol...
czy ktoras cos na ten temat dorzuci?
Marti... wrote:czesc Dziewczyny.
czy ktoras cos na ten temat dorzuci?
Ja nigdy nie zwracałam uwagi na cyklej bezowulacyjne. Z tego co wiem to po mierzeniu temp można zobaczyć. Wykres jest płaski i nie dwóch faz tempMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
dzieki!
kiedys bolaly. pamietam nawet, ze ketonalem sie faszerowalam jak mialam z 18 lat. tak z wiekiem jest coraz latwiej.
ale dobre wiesci, ze mowicie, ze sa takie niecierpiace i dzieciowe
u lekarza bylam, narazie zlecil podstawowe (duzo podstawowych). pojde po te 4: FT3 FT4 prolaktyna i progesteron, jesli nic nam nie wyjdzie w przeciagu dwoch miesiecy.... niestety mam problem z lekarzami. nie cierpie ich, sama sie zawsze wolalam leczyc ;p
trudno jest mi sie przestawic do biegania do nich co chwila... ale jak trzeba bedzie, to czego nie robi sie dla realizacji marzen.
wysylam pozytywna energie wszystkim jajnikom. na USG w sierpniu wyszlo, ze moj prawy jajnik produkowal jajeczko. zakladam ze to utracone we wrzesniu bylo z lewego. wiec podwojne pozytywne mysli wyslam do prawego w tym miesiacu
dzieki za slowa otuchy i rady :*
ps. co to jest ten monitoring. czy chodzi o dopochwowe USG?Marti
31 l. , 2cs
-
Zołza:) wrote:Ale ciszaaaaaa... :o
ja zarobiona wyjątkowo... musze się powyrabiać bo chce iśc na urlop od przyszłego tygodnia a niestety nikt niczego za mnie nie zrobi.
Marti ja mam na odwrót, za młodu mnie nic nie bolało a od kilku lat w 1 dzień @ bez ketonalu nie wstane z łóżka. myśle, że to bóle czy ich brak niekoniecznie muszą być objawem bezowulacyjnych cykli.
może zacznij od mierzenia temperatury i testów owulacyjnych, zobaczysz co jest grane mniej wiecęj.Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Marti... wrote:dzieki!
kiedys bolaly. pamietam nawet, ze ketonalem sie faszerowalam jak mialam z 18 lat. tak z wiekiem jest coraz latwiej.
ale dobre wiesci, ze mowicie, ze sa takie niecierpiace i dzieciowe
u lekarza bylam, narazie zlecil podstawowe (duzo podstawowych). pojde po te 4: FT3 FT4 prolaktyna i progesteron, jesli nic nam nie wyjdzie w przeciagu dwoch miesiecy.... niestety mam problem z lekarzami. nie cierpie ich, sama sie zawsze wolalam leczyc ;p
trudno jest mi sie przestawic do biegania do nich co chwila... ale jak trzeba bedzie, to czego nie robi sie dla realizacji marzen.
wysylam pozytywna energie wszystkim jajnikom. na USG w sierpniu wyszlo, ze moj prawy jajnik produkowal jajeczko. zakladam ze to utracone we wrzesniu bylo z lewego. wiec podwojne pozytywne mysli wyslam do prawego w tym miesiacu
dzieki za slowa otuchy i rady :*
ps. co to jest ten monitoring. czy chodzi o dopochwowe USG?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Tak kochana to usg idziesz kilka razy do gina aby zobaczył jak jajo rośnie i wykalkulowal kiedy będzie owulka ostatni raz idziesz aby potwierdzil ze jajo się uwolnilo; -)
no dobra. to ja jeszcze poprobuje domowym sposobemMarti
31 l. , 2cs
-
Marti... wrote:no dobra. to ja jeszcze poprobuje domowym sposobem
berło krzywdy nie robi;-) jest to metoda która ci odpowie czy masz rzeczywiście cykle bezowulacyjne
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
bac sie nie boje, nie lubie.
moj gin jest, jakby to delikatnie powiedziec: gburem. i jezdzac "berlem" (ahahhaha, usmialam sie) troche bolu wyrzadzil. az strach zwrocic mu uwage. wiec teges.. pomierze sobie te temperature przez dwa miechy
a potem bede musiala odszczekac i wkupywac sie w laski "okulisty"
Kim87 lubi tę wiadomość
Marti
31 l. , 2cs
-
Dzezabella wrote:Cześć kochane :*
Ja wczoraj poszłam spać o 19. Zwijałam się z bólu (prawy jajnik się obudził) a potem podłamałam się wynikami badań.
Miłego dnia! :*
Ból owulacyjny?
Jakie badania robiłaś?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Ja znowu mam różnie- 2 miesiące temu tak mnie bolał brzuch w 1 dzień okresu, że zwymiotowałam nawet
a są miesiączki, w których nie czuje zupełnie nic.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie