X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć Kobitki :)

Zołza:), Kim87 lubią tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Witam Was herbatka z cytryną i imbirem...
    Chyba mnie coś łapie :/
    Eeee tak być nie może! Męża do wygrzania i będzie git :)

Zołza:) lubi tę wiadomość

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was herbatka z cytryną i imbirem...
    Chyba mnie coś łapie :/
    Oj to nie dobrze bejbe

Zołza:) lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jak tylko wrócę do domu to ładuje się do wyra... i żadna siła mnie stamtąd nie wyciągnie... Chyba że budzik nastepnego dnia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciszaaaaaa... :o

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam wszystkie piękne Panie:)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Dziewczyny.

az sie boje zarzucic ten temat, ale z kim mam porozmawiac o tym jak nie z Wami.

ogolnie czytam o cyklach bezowulacyjnych (mam krotkie cykle) i do tego bezbolesne przewaznie (nie zawsze, ale zazwyczaj).

zastanawiam sie jak maja sie bole menstruacyjne do cyklu bezowulacyjnego.
    wyczytalam przed chwila gdzies, ze ich brak moze byc spowodowany wysokim poziomem prolaktyny (nie mialam badanej), a to niweluje bol...

czy ktoras cos na ten temat dorzuci?

Marti

31 l. , 2cs
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... wrote:
    czesc Dziewczyny.

ogolnie czytam o cyklach bezowulacyjnych (mam krotkie cykle) i do tego bezbolesne przewaznie (nie zawsze, ale zazwyczaj).

wyczytalam przed chwila gdzies, ze ich brak moze byc spowodowany wysokim poziomem prolaktyny (nie mialam badanej), a to niweluje bol...

To zalezy czy zawsze mialas bezbolesne czy kiedys bolaly... Ja zawsze mialam bolesne a dwie pierwsze @ po porodzie to tylko krwawilam i nie bolalo. Wiec w moim przypadku te cykle mogly byc bezowulacyjne, szczegolnie ze trzecia miesiaczke juz ladnie poczulam... Ale mam kolezanki ktore nie wiedza co to bol menstruacyjny, a maja dzieci:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... wrote:
    czesc Dziewczyny.

Musisz iść do lekarza i zobaczyć co w trawie piszczy. Cykle.bezowulacyjne się zdarzają nawet u zdrowych osób. 2-3 w roku. Ginekolog powinien ci zrobić monitoring i zbadać poziom hormonów na początku i końcu cyklu. Mam na myśli tsh FT3 FT4 prolaktyna i progesteron.

Ja nigdy nie zwracałam uwagi na cyklej bezowulacyjne. Z tego co wiem to po mierzeniu temp można zobaczyć. Wykres jest płaski i nie dwóch faz temp

3jgxflw1867zd36k.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki!

kiedys bolaly. pamietam nawet, ze ketonalem sie faszerowalam jak mialam z 18 lat. tak z wiekiem jest coraz latwiej.

ale dobre wiesci, ze mowicie, ze sa takie niecierpiace i dzieciowe :)

u lekarza bylam, narazie zlecil podstawowe (duzo podstawowych). pojde po te 4: FT3 FT4 prolaktyna i progesteron, jesli nic nam nie wyjdzie w przeciagu dwoch miesiecy.... niestety mam problem z lekarzami. nie cierpie ich, sama sie zawsze wolalam leczyc ;p

trudno jest mi sie przestawic do biegania do nich co chwila... ale jak trzeba bedzie, to czego nie robi sie dla realizacji marzen.

wysylam pozytywna energie wszystkim jajnikom. na USG w sierpniu wyszlo, ze moj prawy jajnik produkowal jajeczko. zakladam ze to utracone we wrzesniu bylo z lewego. wiec podwojne pozytywne mysli wyslam do prawego w tym miesiacu :)

dzieki za slowa otuchy i rady :*

ps. co to jest ten monitoring. czy chodzi o dopochwowe USG?

Marti

31 l. , 2cs
  • ines. Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciszaaaaaa... :o

ja zarobiona wyjątkowo... musze się powyrabiać bo chce iśc na urlop od przyszłego tygodnia a niestety nikt niczego za mnie nie zrobi.

Marti ja mam na odwrót, za młodu mnie nic nie bolało a od kilku lat w 1 dzień @ bez ketonalu nie wstane z łóżka. myśle, że to bóle czy ich brak niekoniecznie muszą być objawem bezowulacyjnych cykli.
    może zacznij od mierzenia temperatury i testów owulacyjnych, zobaczysz co jest grane mniej wiecęj.

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki jest plan Ines. tylko niech ta cholerna @ sie skonczy bo juz nie moge sie doczekac :)

Marti

31 l. , 2cs
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :*
    Ja wczoraj poszłam spać o 19. Zwijałam się z bólu (prawy jajnik się obudził) a potem podłamałam się wynikami badań.

Miłego dnia! :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... wrote:
    dzieki!

kiedys bolaly. pamietam nawet, ze ketonalem sie faszerowalam jak mialam z 18 lat. tak z wiekiem jest coraz latwiej.

ale dobre wiesci, ze mowicie, ze sa takie niecierpiace i dzieciowe :)

u lekarza bylam, narazie zlecil podstawowe (duzo podstawowych). pojde po te 4: FT3 FT4 prolaktyna i progesteron, jesli nic nam nie wyjdzie w przeciagu dwoch miesiecy.... niestety mam problem z lekarzami. nie cierpie ich, sama sie zawsze wolalam leczyc ;p

trudno jest mi sie przestawic do biegania do nich co chwila... ale jak trzeba bedzie, to czego nie robi sie dla realizacji marzen.

wysylam pozytywna energie wszystkim jajnikom. na USG w sierpniu wyszlo, ze moj prawy jajnik produkowal jajeczko. zakladam ze to utracone we wrzesniu bylo z lewego. wiec podwojne pozytywne mysli wyslam do prawego w tym miesiacu :)

dzieki za slowa otuchy i rady :*

ps. co to jest ten monitoring. czy chodzi o dopochwowe USG?
    Tak kochana to usg idziesz kilka razy do gina aby zobaczył jak jajo rośnie i wykalkulowal kiedy będzie owulka ostatni raz idziesz aby potwierdzil ze jajo się uwolnilo; -)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tak kochana to usg idziesz kilka razy do gina aby zobaczył jak jajo rośnie i wykalkulowal kiedy będzie owulka ostatni raz idziesz aby potwierdzil ze jajo się uwolnilo; -)

no dobra. to ja jeszcze poprobuje domowym sposobem :D

Marti

31 l. , 2cs
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti... wrote:
    no dobra. to ja jeszcze poprobuje domowym sposobem :D
    A co boisz się usg? :-) berło krzywdy nie robi;-) jest to metoda która ci odpowie czy masz rzeczywiście cykle bezowulacyjne :-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Marti... Znajoma

Wysłany: 20 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bac sie nie boje, nie lubie.

moj gin jest, jakby to delikatnie powiedziec: gburem. i jezdzac "berlem" (ahahhaha, usmialam sie) troche bolu wyrzadzil. az strach zwrocic mu uwage. wiec teges.. pomierze sobie te temperature przez dwa miechy :)
    a potem bede musiala odszczekac i wkupywac sie w laski "okulisty" ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

Marti

31 l. , 2cs
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :-)

Mama ok :-) teraz shopping :-D

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Cześć kochane :*
    Ja wczoraj poszłam spać o 19. Zwijałam się z bólu (prawy jajnik się obudził) a potem podłamałam się wynikami badań.

Miłego dnia! :*

Ból owulacyjny?
    Jakie badania robiłaś?

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • agape Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam różnie- 2 miesiące temu tak mnie bolał brzuch w 1 dzień okresu, że zwymiotowałam nawet :/ a są miesiączki, w których nie czuje zupełnie nic.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
‹‹ 3203 3204 3205 3206 3207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ