Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Tulisiu witaj ponownie i ma cię być tu dużo bo my tęsknimy za tobą :*Tuliska wrote:Dla tych które mnie nie znają może ja coś o sobie napiszę

Tak pokrótce
O dzidzie staramy się od sporo ponad roku. Na ovu jestem od równego roku. 4 miesiące temu piękne 2 kreski i tak zaprzyjaznilam się z naszym skarbem ale w 13 tygodniu trafiłam na zabieg
(serduszko przestało bić
) wracam do ładu i wracam do was zatem. Nie tak nałogowo jak wcześniej bo obiecałam sobie na spokojniej do tego wszystkiego podejść... chociaż teraz tak mówię a za chwilę i tak zacznę się spinac 
Problem z hiperprolatynemią czynnosciową, pco, przez rok nie pękały pęcherzyki. Pierwszy pęknięty i była nasza corunia, niestety na krótko...
Troszkę już się nauczyłam, troszkę wiem.. chętnie pomogę jeśli się będę orientowala :*Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO

-
Kimiś ty wiesz że ja Cię lovciam, nie?

Wracając do pytania to widzisz, sama nie wiem co zrobić
jedno mówią tak, drudzy siak
a ja żem baba niezdecydowana jak mało kto
chociaż u mnie to i tak będzie długa droga znowu pewnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:56
Kim87 lubi tę wiadomość

-
Tuliska wrote:Bo mój gin mówił po 2 cyklach, a internety mówią 3 miesiące
tak z ciekawości o doświadczenia pytam :*
ja poroniłam w 6tc, nie miałam łyżeczkowania a ginekolodzy w szpitalu mówili abym odczekała 3 cykle, odczekałam dwa i na nowo wystartowaliśmy
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
-
Cześć,
Wczoraj byłam na monitoringu. Pecherzyk miał 21 mm. Myślałam że owulacja będzie w ciągu kilkunastu godzin. Wstałam rano a temperatura w porównaniu z dniem wczorajszym jest niższa. Jajnik mnie tak boli że to nie do opowiedzenia.
Mam nadzieję że jednak będzie dzisiaj albo jutro. Żeby się znowu nie okazało że pecherzyk,,zniknął,,
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne
-
Dzień dobry
U mnie dzisiaj 2 dc, wczoraj przyszłą @. Przyjęłam ją całkiem dobrze, tym bardziej, że pierwszy raz w życiu miałam 29 dniowy cykl. Nie wiem, czy to zasługa lametty, bromergonu czy ovarinu. Ale cieszę się, że nie muszę znów czekać ponad 30 dni na okres.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Emidomi

W moim "szczęśliwym" cyklu owu miałam potwierdzoną monitoringiem w poniedziałek a temp we wtorek spadła, dopiero dzień później zaczęła wzrastać
nie wszystko jest idealne jak w podręczniku
baaa test owu wyszedł pozytywny dopiero w dniu owulacji.

-
I jak się czujesz po bromergonie? Ja zażywam pół tabletki na noc.Tuliska wrote:Agape widzę że jesteśmy przyjaciółki od leków
też łykam bromka i ovarin
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Tuliska wrote:Emidomi

W moim "szczęśliwym" cyklu owu miałam potwierdzoną monitoringiem w poniedziałek a temp we wtorek spadła, dopiero dzień później zaczęła wzrastać
nie wszystko jest idealne jak w podręczniku
baaa test owu wyszedł pozytywny dopiero w dniu owulacji.
Niby wiem Tuliska, ale zawsze pozostaje ta niepewność
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne
-
Mnie tylko pierwsze dni bolała głowa, a tak to spoko. Ale jak się naczytałam na necie informacji o tym leku, to się zastanawiałam, czy w ogóle go braćTuliska wrote:Ja ogólnie też, tyle że zaczęłam na nowo w tym tygodniu więc na razie cwiartke
muszę stopniowo bo na pozatku przy polowce miałam odloty
I oczywiście biorę na noc 

Widzę, że też masz PCOS, masz normalnie owulację bez problemu?Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Aj lovciam ciebie tez. Wieaż to wszystko zależy od lakarza ,od czasu gdy bobo zmarło etc. Skoro twój lekarz nie widzi przeciwskazan to ja bym zaczęła znów się starać. Widzisz ja juz 4 cykl po się staram i nic ja na razie. Mówią ze łatwiej zajsc po.poronieniu. Może u ciebie to zadziała. Przede wszystkim to ze stracilas bobo nie może rzutowac na twoje starania. Jak ci lekarz powiedział po prostu tak musiało być i nie jest to wasza wina. Następna ciąża na pewno będzie zdrowa :*Tuliska wrote:Kimiś ty wiesz że ja Cię lovciam, nie?

Wracając do pytania to widzisz, sama nie wiem co zrobić
jedno mówią tak, drudzy siak
a ja żem baba niezdecydowana jak mało kto
chociaż u mnie to i tak będzie długa droga znowu pewnie
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat

-
Trzymamy kciukiemidomi wrote:Cześć,
Wczoraj byłam na monitoringu. Pecherzyk miał 21 mm. Myślałam że owulacja będzie w ciągu kilkunastu godzin. Wstałam rano a temperatura w porównaniu z dniem wczorajszym jest niższa. Jajnik mnie tak boli że to nie do opowiedzenia.
Mam nadzieję że jednak będzie dzisiaj albo jutro. Żeby się znowu nie okazało że pecherzyk,,zniknął,,

-
To ja się cieszę że ty się cieszysz z krotszego cykluagape wrote:Dzień dobry
U mnie dzisiaj 2 dc, wczoraj przyszłą @. Przyjęłam ją całkiem dobrze, tym bardziej, że pierwszy raz w życiu miałam 29 dniowy cykl. Nie wiem, czy to zasługa lametty, bromergonu czy ovarinu. Ale cieszę się, że nie muszę znów czekać ponad 30 dni na okres.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat

-
Poczekaj do jutra jak się nie rozkręci to testuj. Trzymam kciukistokrotka666 wrote:Hej. Ja zmierzylam temp teraz jak wstalam i mam 37.05 ale zrobiłam siku u mam plamienia. Wg kalenndarzyka powinnam @ dostać 5 ale wg prognoz 8...nie wiem jak to interpretować. Teoretycznie miałam wczoraj testowaćMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat

-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44d6ec85b0c8.jpg
ZAFASOLKOWAŁY

14.07 - Nutka88 - pozytywny
16.07 - Evelin - pozytywny
27.07 - Magdama - pozytywny
29.07 - KingaJulia91 - pozytywny
19.08 - Lokokoko - pozytywny
22.08 - Worldbyme - pozytywny
25.08 - Flaming vel Bita Śmietana - pozytywny
30.08 - Bbee - pozytywny
1.09 - Młoda19, Pink Sky- pozytywny
25.09 - Misiaq - pozytywny
29.09 - Lilith.P, 19Biedroneczka91 - pozytywny
30.09 - Ines - pozytywny
4.10 - Szatynka pozytywny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a228af1a7ab9.jpg
TESTUJĄ
6.10 - Stokrotka666
11.10 - Dobruska
16.10 - Mayes
24.10 -Violet146
26.10 - Magnolia82222
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/610b8b3d87f1.jpg
TESTUJĄ
3.11- Czarnulka24
4.11 -Kim87

Im się udało
Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg 

Sylwia91 - TP -> 30.10.2016
Duśka:) - TP -> 27.11.2016
WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
eveli_na - TP -> 26.12.2016
Anula1986 - TP -> 28.12.2016
szuflada - TP -> 29.12.2016
Allmita - TP > 09.01.2017
Sandrula - TP -> 03.02.2017
Nats - TP -> 05.02.2017
KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
Evelin - TP -> 23.03.2017
Flaming vel Bita Śmietana -TP -> 08.05.2017
ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html
magnolia82222 lubi tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH