Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Nuteczka1337 Koleżanka

Wysłany: 12 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć , jestem tu nowa .. Macie może jakieś sprawdzone suplementy diety na wywołanie owulacji i wzrost pęcherzyków? ? Czy tylko na receptę .. ?

• Szaron Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak a propos suplementów - nakupowałam na zapas przez internet ;) (bo przecież cykl na zmarnowanie miał być...) Castagnusa, wiesiołka, Inofemu, tranu, Asparginu. Paczka mi przyszła dzień przed pozytywnym testem (taka klasyczna ironia losu u mnie ;)), więc Castagnusa wsadzam do szafki, zastanawiam się co z resztą?
    Tran ponoć i tak warto, Inofem ma kwas foliowy. Łykać te suplementy, czy na wszelki wypadek odstawić wszystko i czekać co mi lekarz powie?

W Krakowie obrzydliwie leje i ziąb, a mnie strasznie roznosi energia :) Mniej śpię (to pewnie z przejęcia), za to bardzo mnie nosi na łażenie, sprzątanie, pracowanie, itp.

tb7382c324e9cpbx.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuteczka1337 wrote:
    Cześć , jestem tu nowa .. Macie może jakieś sprawdzone suplementy diety na wywołanie owulacji i wzrost pęcherzyków? ? Czy tylko na receptę .. ?
    Hormony na stymulacje to tylko na receptę. Jedynie witaminy, suplementy zostają bez recepty. Najlepiej skonsultuj się z gibekologiem. Najstaranniej oceni twoją sytuację, oceni jakość owulacji i zapisze odpowiednie leki.

My możemy jedynie witaminki polecić :)
    A tak wogole to witam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:09

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:
    Hej, tak a propos suplementów - nakupowałam na zapas przez internet ;) (bo przecież cykl na zmarnowanie miał być...) Castagnusa, wiesiołka, Inofemu, tranu, Asparginu. Paczka mi przyszła dzień przed pozytywnym testem (taka klasyczna ironia losu u mnie ;)), więc Castagnusa wsadzam do szafki, zastanawiam się co z resztą?
    Tran ponoć i tak warto, Inofem ma kwas foliowy. Łykać te suplementy, czy na wszelki wypadek odstawić wszystko i czekać co mi lekarz powie?

W Krakowie obrzydliwie leje i ziąb, a mnie strasznie roznosi energia :) Mniej śpię (to pewnie z przejęcia), za to bardzo mnie nosi na łażenie, sprzątanie, pracowanie, itp.
    Lepiej zaczekaj :) ja po zejściu w ciążę ovarin odstawiłam, lepiej zapytac

8p3ovfxm8uset94e.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron wrote:

Ja też bym poodstawiała, lepiej nie ryzykować. Sama biorę tylko witaminy Feminovit+DHA fajną ma cenę a skład taki jak te wszystkie drogie...

A ja za to ciągle bym spała. Mąż ma nocki, więc jak wracam z pracy to dosypiam obok niego, a wieczorem zasypiam jak tylko się położę. :)

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Dobry :)

Co za sen - co ja miałam za głupi sen - snilo mi sie ze tak mi wypchnęło na wierzch macice ze mogłam ja trzymać przez skore i trzymałam, głaskałam normalnie jakas schiza
    Normalnie jak sie obudziłam to obmacalam brzuch czy przypadkiem mi nic nie wystaje :D

Dżizas, ja też miałam kiedyś taki sen, z tym, że mnie wystawały jajniki! :D
    Tuliska wrote:
    Lepiej zaczekaj :) ja po zejściu w ciążę ovarin odstawiłam, lepiej zapytac

Gdzie kupujecie ovarin i po ile? Gin mi na ostatniej wizycie polecił, ale przeszłam chyba z 7 aptek i nigdzie nie mieli na miejscu, wszystko do sprowadzenia z hurtowni, o ile był... :/ A że w super-pharmie znalazłam femibion classic w promocji, to póki co tylko jego łykam z takich rzeczy.

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ovarin kupiłam w Bonarce w Krk i zapłaciłam okolo 40 zl ....Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 23:01

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Nie było mnie już miesiąc, po ostatniej porażce odpuscilam. Nie starałam się w ogóle olałam liczenie, mierzenie i wszelkie inne rzeczy które mogłyby mi pomóc. Nawet kwas foliowy odstawilam. Zastanawiałam się czy dać sobie z tym spokój. Nie należę do osób silnych które po kolejnej porażce się podnoszą. Trochę opadła z sił pozwoliłam sobie nawet na piwo bo skoro odpuscilam. Wczoraj miałam Wam napisać że właśnie wczoraj powinnam dostać okres ale nie chciałam zapeszac. Dziś zrobiłam test, i się udało. Wynik pozytywny!!! Jesteście pierwsze. Zastanawiam się jak powiedzieć mężowi :)

Kim87, AniaŁ123, Szaron, Evelin, Cherry_Blossom, Violet146, Josephine lubią tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczynki.
    Nie było mnie już miesiąc, po ostatniej porażce odpuscilam. Nie starałam się w ogóle olałam liczenie, mierzenie i wszelkie inne rzeczy które mogłyby mi pomóc. Nawet kwas foliowy odstawilam. Zastanawiałam się czy dać sobie z tym spokój. Nie należę do osób silnych które po kolejnej porażce się podnoszą. Trochę opadła z sił pozwoliłam sobie nawet na piwo bo skoro odpuscilam. Wczoraj miałam Wam napisać że właśnie wczoraj powinnam dostać okres ale nie chciałam zapeszac. Dziś zrobiłam test, i się udało. Wynik pozytywny!!! Jesteście pierwsze. Zastanawiam się jak powiedzieć mężowi :)

Ewa, strasznie się cieszę, gratuluję!

Powiedz mężowi i leć zaraz na betę :*

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Ewa, strasznie się cieszę, gratuluję!

Powiedz mężowi i leć zaraz na betę :*

Gratuluję Ewuś :)

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa kup skarpetki dziecięce i mu daj w pudełku :)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Gdzie kupujecie ovarin i po ile? Gin mi na ostatniej wizycie polecił, ale przeszłam chyba z 7 aptek i nigdzie nie mieli na miejscu, wszystko do sprowadzenia z hurtowni, o ile był... :/ A że w super-pharmie znalazłam femibion classic w promocji, to póki co tylko jego łykam z takich rzeczy.

Ovarin ma w składzie inozytol, to co innego niż zwykle witaminki ;)
    W Bakrze są na miejscu ale u mnie prawie 60zł... najtaniej w Internecie, na zamówienie w tanich aptekach to koło 50 zl

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ewa :-) Niesamowite jak ten LWD działa ;-)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrii dzień :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szaron nie pamiętam czy gratulowałam, więc gratuluję :-D

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzisiaj nie wyspałam :-\ Chciałam zamówić szybki transport wprost do mojego łóżeczka!

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczór znowu dzwonili do mnie z laboratorium, że wyszły mi bardzo złe wyniki :-\ nawet moja ginka skomentowała że wymagają pilnej konsultacji. TSH mi wyszło 0,008!!! Masakra! Mój dotychczasowy endo poecie pewnie nie zwróciłby na to uwagi, twierdząc ze ft-ki sa ok. Zaczynam mieć przeczucie że moje problemy wynikają tylko z tego TSH...

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyjątkowo się wyspalam dziś, mimo zapalenia zatok a to sukces ;)

Wg to moja temperatura wariuje... mierzylam o jakiejś 4:30 i było 37,1 a dwie godziny później bo zasnelam jeszcze tylko 36,8... kurka zawsze rosła a nie spadała;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa gratulacje! :D
    LWD to zdecydowanie TO :)

To suplementów nie łykam, faktycznie macie rację. Chyba że dziś kupię sobie jakieś witaminki dla ciężarnych dedykowane?

tb7382c324e9cpbx.png
‹‹ 3345 3346 3347 3348 3349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ