Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Kim87 wrote:Ja jeszcze hormony robiłam i różyczke jak byłam w ciąży no i proga ale ja plamilam.aaaa i żelazo
ja różyczkę miałamwięc nie trzeba
hormony będę ogarniać za kilka dni - kolejna wizyta u endo
a na proga mam duphaston, nie jest za niski, nie plamię, ale mam...bo nie zaszkodzi
jak już będę mieć kartę ciąży, to wtedy i proga w pakiecie zrobięczyli za tydzień zapewne
Kim87 lubi tę wiadomość
-
żelazo badałam przed zajściem, jest ok
pewnie i tak dostanę jakieś cudne badania do zrobienia w poniedziałek... oby tylko znów 2 pielęgniarki były, bo jedna dzisiaj spanikowała, widząc moje żyły
a że ja dzisiaj od rana na mega mdłościach i nie tylko, to wyjątkowo ciężko było, ale... Małż zawiózł, przywiózł, ukochałKim87 lubi tę wiadomość
-
Malwiś124 wrote:Dziewczyny postanowilam isc do pracy i przetrwac jakos do 31.10. nie bede kombiowac.. Trzymajcie kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 09:17
EmiKa lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:No i git Lili
czyli ręką na pulsie jest
no ba!
specjalnie na kartę się skusiliśmy, bo jednak płatne wizyty endo+ginekolog to jakby nie patrzeć 300 zł, a jak można zapłacić 170 zł i mieć nieograniczone konsultacje z wszystkimi lekarzami, położną plus pakiet badań w ciąży... dodatkowo Mąż może pochodzić po laryngologu i alergologu, to w sumie wartoKim87 lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:zawsze możesz pojechać na IP... albo inny ginekolog. Może zagnieżdżenie? wstrzymałabym się póki co ze współżyciem
progesteron badałaś? -
ewa231 wrote:Na IP nie mogę bo siedzę aktualnie że swoim chorym dzieckiem i nie mam z kim zostawić. Zagnieżdżenie jest prawidłowe. Pewnie pojadę do innego gina niech to sprawdzi... Ale dopiero dziś wieczorem. Albo jutro... Niestety nie mam możliwości wczesniej.
to ostrożnie
dużo odpoczywaj, poleżcie z dzieckiem, pooglądajcie bajeczki
powinnaś określić poziom progesteronu, robiąc betę, bo to zawsze daje jakiś pogląd na sytuację... plamienia zawsze gdzieś mogą się pojawić, a progesteron jest kluczowy
a seksowaliście? bo może jakaś nadżerka jest temu winna... -
Pączek wrote:Nie wiem co mi jest - chyba ta pogoda ale głodna chodzę
Zjadłam jogurt, płatki, banana, wypiłam kawe i czuje sie głodna !
Już mysle o obiedzie - straszne to jestMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Dzezabella wrote:Dupek na regulację i zagnieżdżenie.
Pytałam o to gina i powiedział, że w dawce 2x1 tabletka jest 20mg progesteronu, a dopiero dawka powyżej 30mg może hamować owulację. Ale wiadomo, co organizm to inny efekt.
Do tej pory wydaje mi się, że owu powinnam mieć ok 19-20dc, ale potem mam cykle po 40kilka dni, więc tak być nie może za bardzo... Ogólnie mam problem z niskim progesteronem w fl (a praktycznie jego brakiem, bo jest tak niski) więc chyba lepiej najpierw to unormować
Oczywiście, że lepiej najpierw unormować. Tylko czy to przypadkiem z duphastonem nie jest tak, że po odstawieniu progesteron spada do Twojego naturalnego? Masz go brać ile cykli? Jestem ciekawa jak taki sposób na Ciebie zadziała. Bo do tej pory myślałam że duphaston na zagniezdzenie owszem ale po stwierdzonej owulacji. Ja brałam 2 tabletki na podtrzymanie, więc to nie jest mała dawka u Ciebie.
Mam jednak nadzieję, że Twój lekarz wie co robi i zakończy się to sukcesem ❤ Jestem bardzo ciekawa też czy pomoże Ci to w skróceniu cykli. Pisz nam tutaj co się zmienia :* -
ewa231 wrote:Na IP nie mogę bo siedzę aktualnie że swoim chorym dzieckiem i nie mam z kim zostawić. Zagnieżdżenie jest prawidłowe. Pewnie pojadę do innego gina niech to sprawdzi... Ale dopiero dziś wieczorem. Albo jutro... Niestety nie mam możliwości wczesniej.
Możesz mieć nadzerke, polipa lub krwiak, albo nieszczęsny progesteron. Nie wolno lekceważyć plamienia! Lez jak najwięcej,nic nie podnos i nie mecz się. Koniecznie zgłoś się jak najszybciej do innego ginekologa. Trzymam kciuki ❤ -
Dzień dobry ❤
Wstyd się przyznać ale dopiero wstaje z łóżka... Wczoraj późno się położyłam bo jesteśmy w trakcie składania mebli w kuchni.
Byłam w pracy rozmawiać z szefową, wracam 2 listopada.
Udanego dnia Kobietki :*
Wieczorem Was nadrobie. -
hej hoł
ja właśnie troche ponadrabiałam, pracować mi się nie chce. ogólnie nic mi się nie chce.
czy tylko u mnie cały piździernik jest taki do dupy?
btw. Lil wysyłam Ci zaraz privaCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Bella_Bella wrote:Dzień dobry ❤
Wstyd się przyznać ale dopiero wstaje z łóżka... Wczoraj późno się położyłam bo jesteśmy w trakcie składania mebli w kuchni.
Byłam w pracy rozmawiać z szefową, wracam 2 listopada.
Udanego dnia Kobietki :*
Wieczorem Was nadrobie.Bella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Mowie Nivea bądź sudocrem i zobacz jak nie przejdzie po kilku dniach to tylko lekarz kochanie. Ze mnie też leci i tez noszę wkładkę ale nic mnie nie piecze. Chyba ze nosisz stringi to ma prawo cie chorcowac. Stringi to zło choć ładnie wygladaja;-)
Oj ja po ciąży pozbylam się wszystkich! Dobrze,że mój mąż nke lubi
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Malwiś124 wrote:Hej laski. Powiedzcie mi jak to jest. Z bety wynika ze to 4-5 tydz. Lekarza mam dopiero 31.10 a ja pracuje w piekarnii i dzwigam worki po 25kg, czy na zwolnienie moge juz isc?
Możesz ale musisz iść do gina. Moja praca + ciąża to teżniebezpieczne połączenie i od razu szłam, podobnie jak moje koleżanki
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)