X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Z calym szacunkiem... Ta znajoma to calkiem normalna!!!? Co za glupie gadanie. Jakbyś ją zabila, to byloby zabojstwo w afekcie:) Ines by Cie wybronila:):)

szkoda brudzić sobie ręce :D :D :D

ja dzisiaj latam z ubraniami, przestawiam... przyjeżdża nowa sofa ;)

w Gda wynajmujemy kawalerkę i mieliśmy łóżko rodem z IKEI... okropne. Mój zwyrodniały kręgosłup powiedział dość! A przy okazji czas spakować letnie ubrania do worków próżniowych ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nie wiem, skąd się tacy ludzie biorą, ale... mam dzisiaj taką mega małą satysfakcję...

i dlatego wielu znajomym nic o ciąży nie mówię, bo jak coś się stanie złego, wielu powie "dobrze im tak"!

Ten tekst.. tej Twojej niby koleżanki... co on miał na celu?! Ludzie są dziwni. Na szczęście teraz możesz cieszyć się groszkiem a takich znajomych chyba trzeba omijać szerokim łukiem.

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Może czwarty będzie szczęśliwym?! :)
    No pewnie że tak! A teraz dzidzia ci będzie podpowiadala i przede wszystkim zabroni się denerwować ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Parsleyek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    No wreszcie:) wielki powrot:)

<3 <3 <3
    Wielki byłby z dwoma kreskami, ten powrót na razie taki mały ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • ines. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    U mnie tez zakaz wspolzycia, po <3 co drugi dzien ciezko to wytrzymac:):) ale czego sie nie robi dla Fasolci:) a kawa bleee:) w ogole wszystko jest bleee. Tylko marchewki i jablka rządzą:)

u mnie nic nie rządzi to najgorsze. wszystko mi śmierdzi i staje w gardle. jem z rozsądku i na siłe.

19Biedroneczka91 wrote:
    Z calym szacunkiem... Ta znajoma to calkiem normalna!!!? Co za glupie gadanie. Jakbyś ją zabila, to byloby zabojstwo w afekcie:) Ines by Cie wybronila:):)

hahaha no proste B|

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ale mi dzisiaj moja ulubiona znajoma "dowaliła" (AniaŁ na pewno pamięta, która/jaka, jak i kilka dziewczyn)... Walczy z nadżerką i zapytała mnie, jak u mnie sprawy jajnikowo-maciczne... więc odpisałam, ze jakiś czas temu byłam u ginekologa na usg, na przeglądzie i wszystko ok i co zobaczyłam w sms'ie...

"a ciąży jak nie ma, tak nie ma... to już lepiej mieć nadżerkę i dziecko" WTF????

o moim stanie nic nie wie i w sumie... heh

??????? Zamurowało mnie!!! Co za pi***!!! Ale się babsztyl zdziwi :-P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Luuuz - ja zdawałam 5 razy :D

Na jednym z egazminów facet kazał mi zaparkować prostopadle przodem. Zaparkowałam. Akurat miejsce było przy kościele. No i on otwiera drzwi i mówi ze nie moze wyjść - na co ja mówie że ale ja moge :D
    No i on do mnie z tekstem a jak teściową do kościoła trzeba bedzie zawieźć to jak ona wysiądzie ? Na co ja mówie - to ją wysadzę i pojadę zaparkować. Na co on mówi no ok ale ja nadal wyjść nie moge - na co ja już tam mega poirytowana...trzeba było tyle nie żreć to by Pan wyszedł - ooooo jak sie wsciekł :D oczywiście oblałam :D

Pączek Ty Krejzolko jedna :-D

Pączek lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    worldbyme wrote:
    Ooo to też niedługo już po kursie? Mi się wydaje że w ciąży nie umiem się aż tak skupić :(

A ja to wygodę jestem panika za kierownicą jak zdam to cudem hehe :)

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili chcialabym jej mine widziec jak sie dowie, wtedy pozycz jej milego dnia :-D

ex2bi09kelfb8snq.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Lili chcialabym jej mine widziec jak sie dowie, wtedy pozycz jej milego dnia :-D

za szybko to nie nastąpi, czekamy na koniec 1 trymestru, a to daleka droga :)

edit: pewnie będzie zła, bo tak późno jej powiem, a ona przecież powiedziała mi po 1 pozytywnym teście, zanim poszła do ginekologa...

najbardziej zaskoczyła mnie moja Przyjaciółka, ale wiecie, taka Przyjaciółka, że wszystko praktycznie bylibyście dla niej zrobić... znamy się praktycznie 20 lat, przyjaźnimy pewnie z 15-16... 3 dni po pozytywnym teście zadzwoniła do mnie (mieszka w Hiszpanii) z tekstem " myślałam wczoraj o Tobie, że jesteś w ciąży, jesteś????". Rozryczałam się praktycznie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 12:59

0b52cec6da.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Owu może być w dzień szczytu śluzu lub dzień po szczycie :)
    Nie wazne! Idę się bzykac :-)✌✌✌

ines., Cherry_Blossom, Kim87, Bella_Bella, Violet146 lubią tę wiadomość

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Nie wazne! Idę się bzykac :-)✌✌✌

i tak trzymać!!

stokrotka666 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

edit: pewnie będzie zła, bo tak późno jej powiem, a ona przecież powiedziała mi po 1 pozytywnym teście, zanim poszła do ginekologa...

najbardziej zaskoczyła mnie moja Przyjaciółka, ale wiecie, taka Przyjaciółka, że wszystko praktycznie bylibyście dla niej zrobić... znamy się praktycznie 20 lat, przyjaźnimy pewnie z 15-16... 3 dni po pozytywnym teście zadzwoniła do mnie (mieszka w Hiszpanii) z tekstem " myślałam wczoraj o Tobie, że jesteś w ciąży, jesteś????". Rozryczałam się praktycznie..
    I to sie nazywa przyjazn :-).

Zapisalam sie do gina dopiero na 12 grudnia ma termin :-O czyli ten cykl i prawie caly kolejny musze przeczekac. Chcialam isc do kogos innego ale chodze do niego od lat no i ma najlepsza opinie... stad takie chinskie terminy. No nic wyglada na to ze bede musiala sobie poczekac cierpliwie. Kupie tylko testy owu na te dwa cykle bo co wiecej moge zrobic? Sfrustrowalam sie tylko bardziej. W tym terminie to juz bede po 8 cyklach staran... eh...

ex2bi09kelfb8snq.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:

Albo jasnowidz, albo jakaś czarownica :-P a to bardzo ciekawe, musicie być bardzo zżyte, jakaś telepatia czy co? :-)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    I to sie nazywa przyjazn :-).

Zapisalam sie do gina dopiero na 12 grudnia ma termin :-O czyli ten cykl i prawie caly kolejny musze przeczekac. Chcialam isc do kogos innego ale chodze do niego od lat no i ma najlepsza opinie... stad takie chinskie terminy. No nic wyglada na to ze bede musiala sobie poczekac cierpliwie. Kupie tylko testy owu na te dwa cykle bo co wiecej moge zrobic? Sfrustrowalam sie tylko bardziej. W tym terminie to juz bede po 8 cyklach staran... eh...

Przede wszystkim - nie frustruj się. Pomyśl tak - bzykam się, bo lubię i chcę, idę na badania w grudniu, a póki co <3 dla przyjemności i dla Was :) Łykaj witaminki, faszeruj mężczyznę cynkiem, wit C i kwasem foliowym i zdajcie się na los :)
    możesz wprowadzić sobie taki luz do grudnia :)

wvmvw, Parsleyek lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Albo jasnowidz, albo jakaś czarownica :-P a to bardzo ciekawe, musicie być bardzo zżyte, jakaś telepatia czy co? :-)

Mąż powiedział, że zawsze myślał, że I. to czarownica i się nie pomylił :D

bardzo jesteśmy zżyte - to taki rodzaj przyjaźni, że możemy nie rozmawiać ze sobą miesiącami, a jak cos się dzieje, to jak zadzwonimy do siebie w nocy, żeby się wyżalić, to zawsze mamy czas...

bardzo dobrze się rozumiemy i często nazywamy siebie ALTER EGO :)

AniaŁ123, Szaron lubią tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Przede wszystkim - nie frustruj się. Pomyśl tak - bzykam się, bo lubię i chcę, idę na badania w grudniu, a póki co <3 dla przyjemności i dla Was :) Łykaj witaminki, faszeruj mężczyznę cynkiem, wit C i kwasem foliowym i zdajcie się na los :)
    możesz wprowadzić sobie taki luz do grudnia :)
    I to chyba najsensowniejsze rozwiazanie bedzie bo nie moge przez prawie dwa miesiace siedziec jak na bombie.... Mial byc miesiac przerwy ale bedzie wiecej. Ktos na gorze tak chcial musze sie jakos z tego wku*wu otrzasnac i zyc bo nie przespie dwoch miesiecy :-). Moze w tym czasie jakies menu nam zdrowsze wprowadze bo ostatnio to cos licho sie odzywiamy moze zrzuce kilka kilogramow :-).

Kim87 lubi tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Bella
    Wvmvw
    Tulisia

tumblr_n11xxcqZMI1smoqluo1_500.gif

Wisienka Kochana ❤❤❤

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dziewuszki które biorą Bronka proszę o odbiór :)

Aniu Ty chyba łykasz ciagle prawda?

Mam pytanie... wcześniej w szczęśliwym cyklu brałam tylko 3 tygodnie a teraz mam problem... dziś mój 11 dpo chyba a mi zawsze przed @ piersi dawały w kość... A teraz dość że ich nie ma ( :D ) to nie czuję ich zupełnie... czy ja czasami całkiem prolaktyny sobie nie zbilam ??? Buuu nie biorę źle, biorę tez problem...

Ja biorę cały czas bez przerwy, z tymże po kontrolnych badaniach mam dawkę zmniejszoną do 1/2 tabletki co drugi dzień, żeby właśnie nie przesadzić. Gdybym odstawiłam całkiem niedawno to najprawdopodobniej prolaktyna wzrosła by ponownie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja mam zamiar teraz w nowym cyklu zrobić: lh, fsh i estradiol. Do tego możesz dołożyć hormony tarczycy. I prolaktyne.
    Choć co z tą prolaktyną to do końca nie wiem w którym dniu powinno się ją robić, bo słyszałam różne info ;)

Prolaktyna 4dc :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 3397 3398 3399 3400 3401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ