X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - daj znaka jak tam !

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Hej dziewczyny <3

Ja dziś byłam na dwóch rozmowach o pracę, bo jestem wykończona moimi ciągłymi nockami i spaniem po 4-5h.
    3 dzień jestem na doopku, od wczoraj tak mnie brzuch boli, że chodziłam po ścianach niemalże i ciekawa jestem czy to efekt uboczny duphastonu czy zbieg okoliczności i owu była :)
    Test owulacyjny dzisiaj był jaśniejszy niż wczoraj, ale zrobiłam go 2h wcześniej... Pozostaje czekać...
    Jeszcze się wściekłam, bo nie chcieli mi przyjąć butów w sklepie, bo kobita wmawiała mi w żywe oczy, że są używane, mimo, że miałam je na nogach łącznie przez godzinę i to tylko w domu...
    Aa, no i umówiłam mojego w środę na badanie nasienia. Sam się upomniał o to :)
    Trzymam kciuki zeby udało Ci sie dostać któraś z tych prac :)
    Oddałaś w końcu te buty ?

Dzezabella lubi tę wiadomość

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Trzymam kciuki zeby udało Ci sie dostać któraś z tych prac :)
    Oddałaś w końcu te buty ?

Nie, nie przyjęła w końcu, łaskawie dostałam 15% rabatu na kolejne zakupy - a sądziłam, że Ryłko to taka porządna firma... Najwyżej będę miała buty do siedzenia za miliony monet :D
    A co do pracy, robiłabym właściwie to samo co teraz, tylko trochę inaczej: pracuję na recepcji w hotelu, a rozmowa była na recepcję do siłowni w galerii handlowej - więc git, może sama zacznę ćwiczyć ;) No i nie ma nocek! :)

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    Hej dziewczyny. Plamienia niestety nie ustaly... Jadę dzis na 18:40 do gina po receptę na luteine i doopka. Modlę się żeby po tym przeszło. Kurcze myślałam że jak już się uda zajść w ciążę to z górki będzie... Niestety lekko nie jest czy jest ktoś, komu luteina lub dooopek pomógł przy plamieniu?
    U mnie niestety nie.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Nie, nie przyjęła w końcu, łaskawie dostałam 15% rabatu na kolejne zakupy - a sądziłam, że Ryłko to taka porządna firma... Najwyżej będę miała buty do siedzenia za miliony monet :D
    A co do pracy, robiłabym właściwie to samo co teraz, tylko trochę inaczej: pracuję na recepcji w hotelu, a rozmowa była na recepcję do siłowni w galerii handlowej - więc git, może sama zacznę ćwiczyć ;) No i nie ma nocek! :)
    Dziwne ze nie przyjęli
    Trzymam kciuki za zmiane pracy !

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PĄCZEK 10 km zrobiłam dzisiaj. Agonia bo chyba przetrenowalam w pon jedno więzadło woec moje czasy są masaktyczne. Ale jestem super szczęśliwa . Juhuhuu ;-D

Pączek, Bella_Bella lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    PĄCZEK 10 km zrobiłam dzisiaj. Agonia bo chyba przetrenowalam w pon jedno więzadło woec moje czasy są masaktyczne. Ale jestem super szczęśliwa . Juhuhuu ;-D
    10 !!! SUPER !!!
    Zrób sobie ze 2-3 dniowa przerwę zeby organizm mogl sie zregenerować
    Zjedz teraz jakies białeczko i bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 20:44

Kim87 lubi tę wiadomość

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie i piszecie. Może też nauczyłabym się biegać... A przynajmniej chodzić :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Tak piszecie i piszecie. Może też nauczyłabym się biegać... A przynajmniej chodzić :D
    Spróbuj :) moze Ci sie spodoba - jak nie to poszukaj innego sportu :)
    Ja zanim zaczęłam biegać to chodziłam na rozne zajęcia grupowe ale jakos zle sie na nich czułam
    Pozniej była faza na siłownie ale jak nikt do mnie nie podszedł i nie powiedział jak ćwiczyć i co robic to miałam wrazenie ze pol sali sie na mnie gapi i komentuje ze cos robie nie tak ale oczywiście nikt nie podchodzi i nie pomaga - zrezygnowałam
    Pozniej była przerwa - nic kompletnie nie robiłam az w sierpniu zeszłego roku kupiłam bilety na wakacje na luty i mowie sobie o nie....trzeba sie zabrać za siebie ! No i moj chłop mowi - spróbuj biegania bo to ćwiczenie aerobowe i dobrze wpływa na spalanie itp no i spróbowałam - i tak biegam sobie ponad rok ;)
    Wiec metoda prób i błędów - znajdziesz cos dla siebie :)) jezeli masz motywacje i chcesz cos zrobic to do dzieła !
    Aaaaa i sport pomaga przy staraniach :)) bieganie dotlenia i dostarcza duzo endorfin :)

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Ja po 2 letniej przerwie biegam 3 tydzień . Daje rade;) spróbuj

3jgxflw1867zd36k.png
  • anet90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisza to ja tu napisze... jutro powinnam dostać @ .w koncu jutro 30 dc. podbrzusze i krzyze pobolewają ... o dziwo zawsze 2 dni przed okresem brzuch mialam wzdęty a teraz nie ... szyjka raczej się nie obniżyła ... i wydaje mi się ,że zrobiła się bardziej miekka? rozpulchniona? niewiem juz sama. albo się tak wkfęcam . w każdym bądz razie samopoczucie mi się polepszylo ... mam cykle 30 dniowe. ostatnio trwal 36 i mysle ze przyczyna byla zmiana klimatu . czy to mozliwe ze teraz znowu by mi sie wydluzyl?no i mam uczucie ze jest tam mokro ale nie ma zbytnio sluzu . a jesli juz do przezroczysty lub bialy ale lepki .

f2w3rjjg2qu7b2qf.png

qq873e5ekqw6f851.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Spróbuj :) moze Ci sie spodoba - jak nie to poszukaj innego sportu :)
    Ja zanim zaczęłam biegać to chodziłam na rozne zajęcia grupowe ale jakos zle sie na nich czułam
    Pozniej była faza na siłownie ale jak nikt do mnie nie podszedł i nie powiedział jak ćwiczyć i co robic to miałam wrazenie ze pol sali sie na mnie gapi i komentuje ze cos robie nie tak ale oczywiście nikt nie podchodzi i nie pomaga - zrezygnowałam
    Pozniej była przerwa - nic kompletnie nie robiłam az w sierpniu zeszłego roku kupiłam bilety na wakacje na luty i mowie sobie o nie....trzeba sie zabrać za siebie ! No i moj chłop mowi - spróbuj biegania bo to ćwiczenie aerobowe i dobrze wpływa na spalanie itp no i spróbowałam - i tak biegam sobie ponad rok ;)
    Wiec metoda prób i błędów - znajdziesz cos dla siebie :)) jezeli masz motywacje i chcesz cos zrobic to do dzieła !
    Aaaaa i sport pomaga przy staraniach :)) bieganie dotlenia i dostarcza duzo endorfin :)

Jakiś czas temu też chodziłam na siłownię, ale potem moja praca skutecznie mnie z tego wykluczyła. To jest właśnie największy mankament, zwłaszcza, kiedy mam kilka nocek z rzędu :/ Na początek może zacznę przynajmniej chodzić żeby się rozruszać :) Co myślicie o tych słynnych 10 000 kroków dziennie?
    anet90 wrote:
    cisza to ja tu napisze... jutro powinnam dostać @ .w koncu jutro 30 dc. podbrzusze i krzyze pobolewają ... o dziwo zawsze 2 dni przed okresem brzuch mialam wzdęty a teraz nie ... szyjka raczej się nie obniżyła ... i wydaje mi się ,że zrobiła się bardziej miekka? rozpulchniona? niewiem juz sama. albo się tak wkfęcam . w każdym bądz razie samopoczucie mi się polepszylo ... mam cykle 30 dniowe. ostatnio trwal 36 i mysle ze przyczyna byla zmiana klimatu . czy to mozliwe ze teraz znowu by mi sie wydluzyl?no i mam uczucie ze jest tam mokro ale nie ma zbytnio sluzu . a jesli juz do przezroczysty lub bialy ale lepki .

Kochana, jeśli masz nieregularne cykle, to wszystko jest możliwe. Najlepiej zrób betaHCG z krwi, będziesz miała jasność :)

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Jakiś czas temu też chodziłam na siłownię, ale potem moja praca skutecznie mnie z tego wykluczyła. To jest właśnie największy mankament, zwłaszcza, kiedy mam kilka nocek z rzędu :/ Na początek może zacznę przynajmniej chodzić żeby się rozruszać :) Co myślicie o tych słynnych 10 000 kroków dziennie?
    To mysle ze bieganie albo tak jak piszesz - spacerowanie mozesz dopasowywać pod siebie - mozesz przed praca biegać/chodzic albo po :) jak Ci wygodniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 21:21

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    To mysle ze bieganie albo tak jak piszesz - spacerowanie mozesz dopasowywać pod siebie - mozesz przed praca biegać/chodzic albo po :) jak Ci wygodniej :)

Zacznę już teraz chociaż trochę chodzić, a z czasem może nawet nauczę się biegać ;) Muszę jeszcze mojego M. z kanapy ściągnąć, też mu się przyda :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Zacznę już teraz chociaż trochę chodzić, a z czasem może nawet nauczę się biegać ;) Muszę jeszcze mojego M. z kanapy ściągnąć, też mu się przyda :D
    Spacerujcie razem :) będziecie sie motywować :)

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Spacerujcie razem :) będziecie sie motywować :)
    Tak, Chef! ;)

Muszę się w końcu za niego wziąć (nawet bardziej niż za siebie ;) ) więc niech żyje w błogiej nieświadomości do środy, chyba, że badanie nasienia wyjdzie bardzo w porządku, to leciutko mu odpuszczę ;)

Pączek lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Super Kimi :-) Gratulacje! U nas taka tragiczna pogoda że nawet psa żal wypuszczać. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej, chociaż przez chwilę, żebym mogła na chwilę wyskoczyć. Ale super że razem biegamy, motywujecie mnie na maksa:-D

Dzezabella bardzo polecam. Też miałam bardzo długą przerwę od regularnego biegania, w tym roku to byłam może kilka razy, a wcześniej, zwłaszcza przed weselem biegałam bardzo regularnie, a zaczynałam od totalnego zera. Umierałam przy minucie biegu, ale było coraz lepiej i lepiej:-)

Pączek, Dzezabella lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie spróbuję, będziecie mnie najwyżej motywacyjnie kopać w pupę :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Chyba faktycznie spróbuję, będziecie mnie najwyżej motywacyjnie kopać w pupę :D
    Bedziemy bedziemy !

‹‹ 3401 3402 3403 3404 3405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ