Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Pączek wrote:Z ja dzis grzeszę. Kupiłam sobie beze i wino
Mam dzis samotny wieczor pod kołdra z serialami wiec dogadzam sobieAniaŁ123 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
ewa231 wrote:Dziewczyny pytanie mam. Zastanawiam się jak się przyjmuje luteine dopochwowo to jak jest ze współżyciem. Ja biorę dwa razy dziennie mam tego krwiaka i zastanawiam się czy możemy z mężem serduszkowac czy nie.
ja bym się wstrzymała... przynajmniej do momentu, gdy pojawi się serduszko -
ewa231 wrote:Dziewczyny pytanie mam. Zastanawiam się jak się przyjmuje luteine dopochwowo to jak jest ze współżyciem. Ja biorę dwa razy dziennie mam tego krwiaka i zastanawiam się czy możemy z mężem serduszkowac czy nie.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Pączek wrote:Ja sie tak obżarłam ze teraz zdycham
trzy rolki sushi, ciasto bezowe - umieramMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
ewa231 wrote:Dziewczyny pytanie mam. Zastanawiam się jak się przyjmuje luteine dopochwowo to jak jest ze współżyciem. Ja biorę dwa razy dziennie mam tego krwiaka i zastanawiam się czy możemy z mężem serduszkowac czy nie.
Przy krwiaku i plamieniu nie można współżyć Kochana. -
Ja jak się dowiedziałam ze mam krwiaka to kazali leżeć. Na następnej kontroli wyszło że zanika więc w kolejnym tygodniu pozwoliłam sobie na dłuższe siedzenie, zmywanie naczyń czy ugotowanie szybkiego obiadu. Niestety na kolejnej wizycie okazało się że krwiak się znowu powiększył i znowu reżim łóżkowy. Nie życzę Ci takich przygód ale uważaj na siebie i bądź ostrożna, ten czas jest najważniejszy dla maleństwa.
-
stokrotka666 wrote:Dlaczego?
dziewczyny czy wiecie mozecie mi pomoc? wlasnie przeczytalam posta dziewczyny ktora napisala ze gin kazal jej brac dupahston od 16 dc, ale kolezanka jej napiosala ze moze go zaczac brac dopiero jak owulacja jest wykryta bo inaczej moze zablokowac. nie wiem co mam teraz zrobic bo powinnam go zacac brac od dzisiaj...
Kochana, mnie też gin kazał brać od 16dc 2x1 tabletka, uzasadniając, że w takiej dawce nie hamuje owulacji. Prawdopodobieństwo zahamowania występuje przyjmując dawkę co najmniej 30mg progesteronu.Violet146 lubi tę wiadomość
-
Witajcie,
Staramy się o dziecko od pół roku i nic. Bylam u endokrynologa zlecił badanie progesteronu i tsh ktore wyszlo w normie na usg tez bylo po owulacji, ale niestetyw ciazy nie jestem. Teraz cykl sie wydluza, ale testy wychodza negatywnie. Macie moze namiary na jakiegoś dobrego lekarza w Warszawie. Nie chce jeszcze isc do kliniki niepłodności w Warszawie. Chcielibyśmy się pożądnie przebadać i ja i mąż. Chyba jeszcze nie trafiłam na wlaściwego fachowca.
Pączek lubi tę wiadomość
starania od wrzesień 2016 r.
Aniołek maj 2017 r. (8t2dz) -
MyszkaMałaSp.zoo wrote:Witajcie,
Staramy się o dziecko od pół roku i nic. Bylam u endokrynologa zlecił badanie progesteronu i tsh ktore wyszlo w normie na usg tez bylo po owulacji, ale niestetyw ciazy nie jestem. Teraz cykl sie wydluza, ale testy wychodza negatywnie. Macie moze namiary na jakiegoś dobrego lekarza w Warszawie. Nie chce jeszcze isc do kliniki niepłodności w Warszawie. Chcielibyśmy się pożądnie przebadać i ja i mąż. Chyba jeszcze nie trafiłam na wlaściwego fachowca.
Niech chłop się przebada. Nasienie i usg jąder czy nie ma żylaków. Do tego witaminy typu Salfazin. Ty też powinnaś brać wit dla staraczek. Co do badań TSh może w normie a robiłaś FT3 i ft4? Prolaktyna może szwankuje?
Niestety w sprawie fachowca nie pomogę. Daleko mi do WawyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
MyszkaMałaSp.zoo wrote:Witajcie,
Mialas robione tak jak Kim pisze ft4 i ft3 ? Usg tarczycy było ? Prolaktyna ?
Ja jestem z Warszawy mam namiar na super lekarza ale do Pani doktor idzie sie z pełna lista zrobionych badań - jak masz jakis pakiet luxmed czy cos innego to polecam najpierw porobić badania wszystko co sie da z pakietu a pozniej do niej. Ona tania nie jest - jedna wizyta 300 zł a jak okarze sie ze cos masz nie porobione to zleci Ci co trzeba i wrócisz z wynikami. Oczywiście to nie problem tyle ze jak ma sie jakis pakiet to lepiej porobić na pakiecie wszystko co mozna a pozniej do niej
Jak bedziesz zainteresowana to napisz na prv i dam Ci namiarWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 22:25
-
Kim87 wrote:Oj tam raz w tyg jak zgrzeszysz to nic się nie sranie
Ja teraz siedząc w pracy grzeszę kubełkiem KFC...takie odreagowanie na sobotni, samotny wieczór w pracy...Kim87 lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Ewuś ale plamienie masz stwierdzone z powodu krwiaka czy progesteronu?
-
ewa231 wrote:Kochana nic nie mam stwierdzone twierdzi ze z ciąża jest wszystko ok i tyle. Morfologie i mocz mam zrobić na 9.11 bo wtedy mam wizytę... Mam nadzieje ze jakos dotrwamMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
ewa231 wrote:Kochana nic nie mam stwierdzone twierdzi ze z ciąża jest wszystko ok i tyle. Morfologie i mocz mam zrobić na 9.11 bo wtedy mam wizytę... Mam nadzieje ze jakos dotrwam
Jestem takiego samego zdania co Kimi. Ja też najpierw poszłam do lekarza, który "olał" moje plamienie więc od razu umowilam się do innego.Kim87 lubi tę wiadomość