X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Widzę tylko temperaturę z 13-14.10. Nic więcej.

Nie wiem czemu :(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Trzeba Cię budzić? :D

Idziesz do tego, do którego wcześniej chciałaś? Trzymam kciuki!
    Ja w środę idę do endokrynologa z tymi moimi najgorszymi na świecie wynikami tarczycy :/
    Nie nie - w środę mam 21 dzien cyklu wiec proga ide badać :D
    Gina nie wiem kiedy mam - musze poszukać - czasu nie miałam zeby portal pacjenta otwierać i szukać - pewnie dzis wieczorkiem zrobie jak wroce do domciu
    Narazie musze sie gdzies ulotnić na jakies 3h z domu :)

• Pączek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A ja właśnie wróciłam z biegów. Zrobiłam 8 km :D Dzisiaj nogi mnie w ogóle nie bolały, wydolnościowo też jeszcze luzzz, ale coś mnie kręgosłup lędźwiowy zaczął boleć, a mój kręgosłup to bardzo kapryśna bestia i nie chciałam go nadwyrężyć. Tak czy inaczej jestem bardzo szczęśliwa, zwłaszcza że nawet słoneczko wyszło :D
    A u mnie pochmurnie :( zimno :( leje :(
    Ja sie udaje chyba na spacer po centrum handlowym :D

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Nie nie - w środę mam 21 dzien cyklu wiec proga ide badać :D
    Gina nie wiem kiedy mam - musze poszukać - czasu nie miałam zeby portal pacjenta otwierać i szukać - pewnie dzis wieczorkiem zrobie jak wroce do domciu
    Narazie musze sie gdzies ulotnić na jakies 3h z domu :)

Mi 21dc wypada w piątek :D i też idę na progesteron.
    Ja lecę pod prysznic :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 22 października 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki tu spokój... na na na na....

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Jaki tu spokój... na na na na....
    Weekend bejbe zawsze tak jest :-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Mania84 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja ustosunkuje się do preparatów typu infolic... Piłam inofem, ok. 2-3 cykle. Był dla mnie najtańszym odpowiednikiem, za 60 saszetek płaciłam ok. 52 zł. Ovarin jest tańszy, ale wg zaleceń producenta...bierzesz 2 tabletki dziennie - więc opakowanie starcza na 1 miesiąc.

Zbadaj poziom progesteronu 6-8 dni po owulacji. Będziesz wiedzieć, jak sprawa wygląda. Dodatkowo, jak bierzesz duphaston, możesz zrobić to przyjmując ten specyfik, bo nie wpływa na poziom naturalnego progesteronu.

który to Twoj cs??

Tak na poważnie to 1 ponieważ wcz w śnie nie wiedziałam że mogę mieć coś nie tak z progestrogenem poza tym od 1.5 tygodnia plamie dlatego pojechałam do gina wcześniej porostu był mąż był czas owulacji no i się robiło mąż też nie zawsze jest bo pracuje w Niemczech tak więc 1 Cs, tak już z pomocą lekarza.

• Mania84 Koleżanka

Wysłany: 22 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Jeśli masz regularne cykle i gin wie kiedy masz owu to jak najbardziej ;) ja mam nieregularne sie muszę wiedziec kiedy owu żeby jej nie zahamować ;)

A może pomóc przy zagniezdzeniu <3

Cykle raczej regularne co 26-28 dni, powiem ze jestem zielona w tym wszystkim OVU jestok 14 dni przed miesiączka? ??
    Będę brala teraz duphoston od następnego cylu między 17- 27 hmm mam nadzieje ze się uda mam 32 lata i trochę czas mnie goni chciałabym rodzeństwo dla syna który ma 7 lat.

• Pączek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ja dzis grzeszę. Kupiłam sobie beze i wino :D
    Mam dzis samotny wieczor pod kołdra z serialami wiec dogadzam sobie :D

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Z porannego moczu nie robi się testów owu bo wtedy zawsze stężenie lh jest największe i test wychodzi mylnie pozytywny. Jak chcesz wyluzować to nie rób testów ;)
    Nigdy do konca sie nie przestaje o tym myslec..co do owulacji to nie miezre temp wiec nie wiem dokladnie kiedy mogla byc i czy juz byla..po sluzie stwierdzam ze chyba byla a dzisiaj mam jakies plamienia

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Z ja dzis grzeszę. Kupiłam sobie beze i wino :D
    Mam dzis samotny wieczor pod kołdra z serialami wiec dogadzam sobie :D
    Tez dzisiaj siedzisz sama?:-) ja tez:-)

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Tez dzisiaj siedzisz sama?:-) ja tez:-)
    Ja to sie cieszę ze sama siedze :)

• stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja to sie cieszę ze sama siedze :)
    Dlaczego?:-)
    dziewczyny czy wiecie mozecie mi pomoc? wlasnie przeczytalam posta dziewczyny ktora napisala ze gin kazal jej brac dupahston od 16 dc, ale kolezanka jej napiosala ze moze go zaczac brac dopiero jak owulacja jest wykryta bo inaczej moze zablokowac. nie wiem co mam teraz zrobic bo powinnam go zacac brac od dzisiaj...:-/

0d1yqqmzw64bbzm4.png

Wysłany: 22 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/edbc6e1d118f7ace7b77a7ea816e45dc

Bello moze teraz zobaczysz

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 22 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybywamy najpierw na koncert a potem do znajomych na noc, pobawia sie i dzieci i starzy :P

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    dziewczyny czy wiecie mozecie mi pomoc? wlasnie przeczytalam posta dziewczyny ktora napisala ze gin kazal jej brac dupahston od 16 dc, ale kolezanka jej napiosala ze moze go zaczac brac dopiero jak owulacja jest wykryta bo inaczej moze zablokowac. nie wiem co mam teraz zrobic bo powinnam go zacac brac od dzisiaj...:-/
    A bo moge na spokojnie swoje romansidła pooglądać :)
    Moge posiedzieć sobie w łazience 3h :) nakładając maseczki itp :)
    No dla mnie to chwila dla siebie :)

Bella_Bella, Kim87 lubią tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:

Ja również brałam po stwierdzonej owulacji, lekarz nie zalecał bez monitoringu bo owu miałam w różne dni i jakbym zaczęła brać przed owu to mogłabym ją właśnie zablokować. Każdy organizm jest inny, oczywiście może być tak, że nie zablokuje ale po co ryzykować a potem żałować? Chyba że jesteś pewna w którym dniu masz owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:55

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:

Teraz widzę Kochana, owulacja była :) Ale już się staracie? Czy to trzeba jakoś odczekać dwa cykle? Ja nie wiem czy chce już powrócić do starań...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania84 wrote:
    Cykle raczej regularne co 26-28 dni, powiem ze jestem zielona w tym wszystkim OVU jestok 14 dni przed miesiączka? ??
    Będę brala teraz duphoston od następnego cylu między 17- 27 hmm mam nadzieje ze się uda mam 32 lata i trochę czas mnie goni chciałabym rodzeństwo dla syna który ma 7 lat.
    Tak jak ktoś ma regularne cykle ale to zależy ile trwa twoja faza lutealna( od owu do @). Może od 10 do 16 dni. Gdy wzrośnie temperatura i wejdzie w fazę tych wyższych to masz do czynienia z fl. Wiesz ile ma zazwyczaj dni u ciebie?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Teraz widzę Kochana, owulacja była :) Ale już się staracie? Czy to trzeba jakoś odczekać dwa cykle? Ja nie wiem czy chce już powrócić do starań...
    Jak nie wiesz to znaczy ze nie jesteś kochana. Zacznijcie się starać jak w głowie będziesz gotowa

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3406 3407 3408 3409 3410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ