X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niesamowicie niecierpliwym osobnikiem Duśka! :D I miałam trzy i trzy zrobiłam, niby coś tam widziałam na dwóch ale nie wierzę w to wcale, mój staruszek już się wkurza, że marnuje i marnuje zamiast poczekać skoro nic nie wyszło :D Łatwo się mówi, hahahaha. Więc postanowiłam zrobić 10,będziemy mieli prezenty na urodziny ^_^ (on 7 ja 13) jeśli do tego czasu @ nie przyjdzie. Dzisiaj miał być ale na razie cisza w eterze. A jak kupię już to obawiam się, że na dobrych chęciach się skończy :P

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Robiłam i łysy wyszedł..
    Ale myśląc logicznie jeśli czułość 25 to w poniedziałek powinien wyjść... Jutro poszukam 10..a ciekawe czy ovu by wyszedł..

Z tego co pamiętam to Sylwia owulacyjny test robiła i jej wyszedł (wieczorem) tylko nie pamiętam w którym dniu cyklu.

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz,czyli zabieram sie do pracy jeszcze dzis :-)
    Tissaia wrote:
    to znaczy ze jestes juz po szczycie LH, i teraz ono spada. Jajo sie juz uwolnilo i pewnie wedruje jajowodem. Przydaloby sie jakies serduszkowanie :D

Ewelina
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina serduszkować to powinnyśmy dla przyjemności no i troszkę dla wiadomego celu a nie tak mechanicznie, tu, teraz, już. Przynajmniej tak jest teorii ale wiadomo realia od tego odbieają:?

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Waldi ten z Rossmana to PinkTEST Super czuły. Mam w domciu

Ja też mam domu pinktest, który czeka już od poprzedniego cyklu :D Ale w ty to już chyba nie będę taka cierpliwa :P i go wykorzystam :D

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc mamy ten sam problem :) Mnie mój ochrzania, że niepotrzebnie sie stresuje :P

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja też mam domu pinktest, który czeka już od poprzedniego cyklu :D Ale w ty to już chyba nie będę taka cierpliwa :P i go wykorzystam :D

No to mam te same..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu ja bym jeszcze z 10 spróbowała.

Widze ze tu mocno testowo i owulacyjnie, a ja sie chyba na moja nie doczekam ;)
    Jak narazie siedzi gdzies pod miotłą i nawet nosa nie wystawia. Mąż zaczął nocki więc pewnie teraz na hip hurra przyleci.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Więc mamy ten sam problem :) Mnie mój ochrzania, że niepotrzebnie sie stresuje :P

A mnie ochrzanIa że siedzę na różowej stronie...

Wysłany: 4 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy wychodzily wczesniej pizytywne robilam rano i eieczorem ylko dzis rano byl nny od tego popoludniowego.
    Lago wrote:
    testy owulacyjne powinno robic sie po poludniu, a nie jak ciazowe z ranca wiec proponuje Ci przyjac ten poranny falszywy. Nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem, zeby poziom LH spadal tak szybko, aby w ciagu jednego dnia test wyszedl inny. Na ogol LH spada powoli i testy zaczynaja wychodzic negatywne kilka dni po piku. Zrob test jeszcze raz jutro po poludniu i nie pij na 2 godziny przed.
    Lek bez recepty mozna "uprosic" w aptece na tzn dowod. Wystarczy grzecznie powiedziec, ze przyjmuje sie ten lek regularnie i zwyczajnie go zabraklo, a lekarz dopiero jutro np. Robilam tak niedawno i dostalam lek, a mila Pani spisala dane z dowodu i nawet nie kazala recepty przynosic. No ale to oczywiscie nie w kazdej aptece, zalezy na kogo sie trafi

Ewelina
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No to mam te same..

A podobno pinktest taki czuły :/ ale kitują :/ Jutro zrób z pierwszego moczu i zobaczymy co wyjdzie :*

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. I jeszcze spojrzy to to tak na ciebie krytycznym okiem i wyrok. Będzie dzidzuś albo jednak pudło :D Takiego mam znawcę w domu ^_^

• Tuliska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te zwykle pinktesty maja od 25 mlU/ml. a na tym "super czułym" jest napisane niby od 10 ale jaka prawda??? nie mam pojęcia:)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

A cóż mu ta strona przeszkadza?? :) fajnie nam tu rożowo i ciepło :D

Margaretka89, Duśka;), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    ale te zwykle pinktesty maja od 25 mlU/ml. a na tym "super czułym" jest napisane niby od 10 ale jaka prawda??? nie mam pojęcia:)

Też się właśnie zastanawiam bo na dwóch 25 wyszła mi bladziuteńka druga kreska, mini mini a na 10 wcale nic... Więc za cholerę nie mam pojęcia jak to z nimi jest.

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Mój też na początku nie był zachwycony, ale się już przyzwyczaił :P Śmieje się ze mnie że jestem uzależniona :D I nawet mi konto premium wykupił :D :D :D

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też właśnie, nie wiadomo w co wierzyć.... jedno jest pewne- panna @:/

8p3ovfxm8uset94e.png

Wysłany: 4 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez jest tylko tyle dni serduszkowania bylo ze steacilam jyz na to ochote .
    Tuliska wrote:
    Ewelina serduszkować to powinnyśmy dla przyjemności no i troszkę dla wiadomego celu a nie tak mechanicznie, tu, teraz, już. Przynajmniej tak jest teorii ale wiadomo realia od tego odbieają:?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:08

Ewelina
  • zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjaciółka nasza kochana... yh... mogłaby nas nie odwiedzać przez jakieś 10 miesięcy minimum :D ^_^

91patka91 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię rano zrobię..

A tak w ogóle witam nowe koleżanki. Cieszę się że jest nas więcej.
    Dzisiaj jestem tak wymięta i wypluta po szkoleniu z rewelacjami typu wzdęcia i plamienie.. 8 godzin na doopie ale się postarali.. Szkolenie darmowe i wyzerka darmowa typu obiad 2 dniowy ze schaboszczakiem na pół talerza... Dzień pełen wrażeń.. Za dużo jak dla mnie.. Jeszcze w drodze powrotnej awantura bo byłam na szkoleniu a siedziałam na różowej stronie...

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ