X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niesamowicie niecierpliwym osobnikiem Duśka! :D I miałam trzy i trzy zrobiłam, niby coś tam widziałam na dwóch ale nie wierzę w to wcale, mój staruszek już się wkurza, że marnuje i marnuje zamiast poczekać skoro nic nie wyszło :D Łatwo się mówi, hahahaha. Więc postanowiłam zrobić 10,będziemy mieli prezenty na urodziny ^_^ (on 7 ja 13) jeśli do tego czasu @ nie przyjdzie. Dzisiaj miał być ale na razie cisza w eterze. A jak kupię już to obawiam się, że na dobrych chęciach się skończy :P

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Robiłam i łysy wyszedł..
    Ale myśląc logicznie jeśli czułość 25 to w poniedziałek powinien wyjść... Jutro poszukam 10..a ciekawe czy ovu by wyszedł..

Z tego co pamiętam to Sylwia owulacyjny test robiła i jej wyszedł (wieczorem) tylko nie pamiętam w którym dniu cyklu.

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedz,czyli zabieram sie do pracy jeszcze dzis :-)
    Tissaia wrote:
    to znaczy ze jestes juz po szczycie LH, i teraz ono spada. Jajo sie juz uwolnilo i pewnie wedruje jajowodem. Przydaloby sie jakies serduszkowanie :D

Ewelina
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina serduszkować to powinnyśmy dla przyjemności no i troszkę dla wiadomego celu a nie tak mechanicznie, tu, teraz, już. Przynajmniej tak jest teorii ale wiadomo realia od tego odbieają:?

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Waldi ten z Rossmana to PinkTEST Super czuły. Mam w domciu

Ja też mam domu pinktest, który czeka już od poprzedniego cyklu :D Ale w ty to już chyba nie będę taka cierpliwa :P i go wykorzystam :D

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc mamy ten sam problem :) Mnie mój ochrzania, że niepotrzebnie sie stresuje :P

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Ja też mam domu pinktest, który czeka już od poprzedniego cyklu :D Ale w ty to już chyba nie będę taka cierpliwa :P i go wykorzystam :D

No to mam te same..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu ja bym jeszcze z 10 spróbowała.

Widze ze tu mocno testowo i owulacyjnie, a ja sie chyba na moja nie doczekam ;)
    Jak narazie siedzi gdzies pod miotłą i nawet nosa nie wystawia. Mąż zaczął nocki więc pewnie teraz na hip hurra przyleci.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka;) wrote:
    Więc mamy ten sam problem :) Mnie mój ochrzania, że niepotrzebnie sie stresuje :P

A mnie ochrzanIa że siedzę na różowej stronie...

Wysłany: 4 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy wychodzily wczesniej pizytywne robilam rano i eieczorem ylko dzis rano byl nny od tego popoludniowego.
    Lago wrote:
    testy owulacyjne powinno robic sie po poludniu, a nie jak ciazowe z ranca wiec proponuje Ci przyjac ten poranny falszywy. Nie spotkalam sie jeszcze z przypadkiem, zeby poziom LH spadal tak szybko, aby w ciagu jednego dnia test wyszedl inny. Na ogol LH spada powoli i testy zaczynaja wychodzic negatywne kilka dni po piku. Zrob test jeszcze raz jutro po poludniu i nie pij na 2 godziny przed.
    Lek bez recepty mozna "uprosic" w aptece na tzn dowod. Wystarczy grzecznie powiedziec, ze przyjmuje sie ten lek regularnie i zwyczajnie go zabraklo, a lekarz dopiero jutro np. Robilam tak niedawno i dostalam lek, a mila Pani spisala dane z dowodu i nawet nie kazala recepty przynosic. No ale to oczywiscie nie w kazdej aptece, zalezy na kogo sie trafi

Ewelina
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No to mam te same..

A podobno pinktest taki czuły :/ ale kitują :/ Jutro zrób z pierwszego moczu i zobaczymy co wyjdzie :*

• zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie. I jeszcze spojrzy to to tak na ciebie krytycznym okiem i wyrok. Będzie dzidzuś albo jednak pudło :D Takiego mam znawcę w domu ^_^

• Tuliska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale te zwykle pinktesty maja od 25 mlU/ml. a na tym "super czułym" jest napisane niby od 10 ale jaka prawda??? nie mam pojęcia:)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

A cóż mu ta strona przeszkadza?? :) fajnie nam tu rożowo i ciepło :D

Margaretka89, Duśka;), WaldhauzerM lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    ale te zwykle pinktesty maja od 25 mlU/ml. a na tym "super czułym" jest napisane niby od 10 ale jaka prawda??? nie mam pojęcia:)

Też się właśnie zastanawiam bo na dwóch 25 wyszła mi bladziuteńka druga kreska, mini mini a na 10 wcale nic... Więc za cholerę nie mam pojęcia jak to z nimi jest.

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Mój też na początku nie był zachwycony, ale się już przyzwyczaił :P Śmieje się ze mnie że jestem uzależniona :D I nawet mi konto premium wykupił :D :D :D

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też właśnie, nie wiadomo w co wierzyć.... jedno jest pewne- panna @:/

8p3ovfxm8uset94e.png

Wysłany: 4 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez jest tylko tyle dni serduszkowania bylo ze steacilam jyz na to ochote .
    Tuliska wrote:
    Ewelina serduszkować to powinnyśmy dla przyjemności no i troszkę dla wiadomego celu a nie tak mechanicznie, tu, teraz, już. Przynajmniej tak jest teorii ale wiadomo realia od tego odbieają:?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 22:08

Ewelina
  • zapachmalin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyjaciółka nasza kochana... yh... mogłaby nas nie odwiedzać przez jakieś 10 miesięcy minimum :D ^_^

91patka91 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię rano zrobię..

A tak w ogóle witam nowe koleżanki. Cieszę się że jest nas więcej.
    Dzisiaj jestem tak wymięta i wypluta po szkoleniu z rewelacjami typu wzdęcia i plamienie.. 8 godzin na doopie ale się postarali.. Szkolenie darmowe i wyzerka darmowa typu obiad 2 dniowy ze schaboszczakiem na pół talerza... Dzień pełen wrażeń.. Za dużo jak dla mnie.. Jeszcze w drodze powrotnej awantura bo byłam na szkoleniu a siedziałam na różowej stronie...

‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ