Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja też ja też <3
    Witaj sąsiadko lodzianko ja obecnie w belgii ale HollyŁódź to moje rodzinne miasto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:51

Evelin lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jestem z Łodzi :) A Ty?

Strasznie mi się chce powietrza... :( Wczoraj miałam iść na długi spacer z psem (min 5 km) ale nie wyrobiłam się :( i mnie nosi.. :) ale widzę, że znasz ten stan :D

Bieżnia by była dla mnie spoko, gdyby najpierw puścili mi na siłce Na Wspólnej a potem Singielkę :D i do domu... :D

Biegasz bo musisz czy bo lubisz? :)
    Stolyca :D

Biegam bo lubie - tzn uzależniłam się już od tego. Raz na jakiś czas pobiegnę sobie w jakiś zawodach :D
    Jak nie ma pogody to zła jestem że musze iść na bieżnię - no ale jak mus to mus
    No i mam od wczoraj zakaz biegania po 16 po parku bo już ciemno i jakiś koleś gazem pieprzowym zaatakował jakiś chłopaczków więc mój B. mówi że rano biegać sobie mogę ale nie jak jest już ciemno. Więc przeprosić muszę się dziś z bieżnią :D
    Ja tv nie lubię oglądać jak biegam - wolę mieć słuchawki na uszach z ulubioną chill'outową muzyką i o niczym nie myśleć

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Witaj sąsiadko lodzianko ja obecnie w belgii ale HollyŁódź to moje rodzinne miasto
    No strasznie fajnie :)

A jak Ci w Belgii?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Stolyca :D

Biegam bo lubie - tzn uzależniłam się już od tego. Raz na jakiś czas pobiegnę sobie w jakiś zawodach :D
    Jak nie ma pogody to zła jestem że musze iść na bieżnię - no ale jak mus to mus
    No i mam od wczoraj zakaz biegania po 16 po parku bo już ciemno i jakiś koleś gazem pieprzowym zaatakował jakiś chłopaczków więc mój B. mówi że rano biegać sobie mogę ale nie jak jest już ciemno. Więc przeprosić muszę się dziś z bieżnią :D
    Ja tv nie lubię oglądać jak biegam - wolę mieć słuchawki na uszach z ulubioną chill'outową muzyką i o niczym nie myśleć
    O to jesteś zaawansowaną biegaczką!!Gratuluję i zazdroszczę.. Ja mam podczas biegania myśli samobójcze :D 4 piętra po schodach i zadyszka masakra.. Chcę to poprawić :)

Fajnie, że Twój mąż/ narzeczony/ partner? się o Ciebie martwi.. w sumie ma podstawy.. Teraz jak jest ciemno to też się boję sama łazić.. A mój pies jest tak bojowy, że ewentualnego napastnika by polizał i przytulił :D ...lipka!

Więcej biegałam w zeszłym roku i dwa lata temu, regularnie.. i podziwiam za chillową muzykę :) Mi najlepiej było jak ktoś mnie wkurzył, na słuchawkach coś ostrego i rekordy życiowe :D

Bieżni na siłce nie lubię ale w domu mi się marzy :) Choć i tak by pewnie stała.. Jak wszystko :P

Dzezabella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    No strasznie fajnie :)

A jak Ci w Belgii?
    Dobrze 4 lara juz tu jestem ;) jest lepiej niż w pl to na pewno

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ja mam jakąś fazę na nową piosenkę lady gagi ostatnio - perfect illusion. No chodzi mi po głowie ciągle ;)

Franca się zapowiedziała. Plamienia mam

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Dobrze 4 lara juz tu jestem ;) jest lepiej niż w pl to na pewno
    No w PL się tak dzieje, że niedługo trzeba będzie się właśnie spakować i szukać nowego miejsca zamieszkania :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    No w PL się tak dzieje, że niedługo trzeba będzie się właśnie spakować i szukać nowego miejsca zamieszkania :)
    Przerażona jestem na prawdę....

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    W ogóle to ja mam jakąś fazę na nową piosenkę lady gagi ostatnio - perfect illusion. No chodzi mi po głowie ciągle ;)

Franca się zapowiedziała. Plamienia mam

Przykro mi :/ :( :*

Powiedzcie, czy każdą @ przeżywacie na nowo? Czy już nie robi na Was wrażenia? Kiedyś potrafiłam się nawet poryczeć jak dostawałam.. A teraz.. Chyba przestałam wierzyć, że kiedykolwiek zajdę w ciążę.. Test ciążowy leży u mnie w szufladzie już chyba 4ty miesiąc.. i nie korzystam, bo wiem, że nic z tego.. tak czuję..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Powiedzcie, czy każdą @ przeżywacie na nowo? Czy już nie robi na Was wrażenia? Kiedyś potrafiłam się nawet poryczeć jak dostawałam.. A teraz.. Chyba przestałam wierzyć, że kiedykolwiek zajdę w ciążę.. Test ciążowy leży u mnie w szufladzie już chyba 4ty miesiąc.. i nie korzystam, bo wiem, że nic z tego.. tak czuję..
    ja niestety za każdym razem... Na początku nie było presji, więc nie przeżywałam aż tak bardzo, ale im więcej czasu mija tym bardziej się przejmuję :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem z rzeszowa i też pogoda paskudna... Wieje strasznie :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    O to jesteś zaawansowaną biegaczką!!Gratuluję i zazdroszczę.. Ja mam podczas biegania myśli samobójcze :D 4 piętra po schodach i zadyszka masakra.. Chcę to poprawić :)

Fajnie, że Twój mąż/ narzeczony/ partner? się o Ciebie martwi.. w sumie ma podstawy.. Teraz jak jest ciemno to też się boję sama łazić.. A mój pies jest tak bojowy, że ewentualnego napastnika by polizał i przytulił :D ...lipka!

Więcej biegałam w zeszłym roku i dwa lata temu, regularnie.. i podziwiam za chillową muzykę :) Mi najlepiej było jak ktoś mnie wkurzył, na słuchawkach coś ostrego i rekordy życiowe :D

Bieżni na siłce nie lubię ale w domu mi się marzy :) Choć i tak by pewnie stała.. Jak wszystko :P
    Nie tylko ja tu na forum biegam - Kimi i AniaŁ - pochwalcie się !
    Narzeczony :D No martwi się - ja jak zwykle uważam że nie potrzebnie - bo ja jestem bojowo zawsze nastawiona i uważam że mi to sie nigdy nic nie stanie :D
    Ja próbowałam z różną muzyką - ostra muzyka mnie raczej wqrzała - wole spokojniejsza :) - i jak już znalazłam takie długie dość przyjemne chillowe sety to tak zostały ze mną od jakiegoś czasu
    A Ty jak biegałaś to wracaj do biegania :D Endorfinki dadzą kopa :D

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Woesz mam.czasem chwile ze mam ochotę przestać się starac gdy @ przylazi. Teraz tak miałam szczególnie ze znów jakiś wybujały cykl miałam z ciazowymi objawami.
    Jednak nie można się poddawać ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak biegam mój dystans 10km. Na razie odpuszczam bo mam gila do pasa. Orbiego w domu mam to mykam godzinkę dziennie ;)nie to samo ale póki Gil nie zniknie to mogę zapomnieć o lesie

Pączek lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mużyli to ja mam raczej energiczne kawałki;)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    ja niestety za każdym razem... Na początku nie było presji, więc nie przeżywałam aż tak bardzo, ale im więcej czasu mija tym bardziej się przejmuję :/

W sumie jak się tak człowiek stara.. to jak ma się nie przejmować :/ przykro mi, że co miesiąc ten sam mocny zawód i ból.. :( Ja ostatnio odpuściłam ale od tego miesiąca znowu badania, suplementy, leki.. Więc pewnie jak @ przyjdzie to też będzie słabo.. Choć i tak wiem, że to niemożliwe..

W zeszłym roku byłam taką optymistką, że już sobie wyobrażałam jak rodzinie oświadczymy podczas Wigilii, że jesteśmy w ciąży :D ..teraz jak sobie o tym przypomnę to czuję się jak idiotka ;) No i wtedy przeżywałam strasznie.. kilka miesięcy.. potem mi się znudziło..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Tak tak biegam mój dystans 10km. Na razie odpuszczam bo mam gila do pasa. Orbiego w domu mam to mykam godzinkę dziennie ;)nie to samo ale póki Gil nie zniknie to mogę zapomnieć o lesie

Jesteście niesamowite..! Też ruszam tyłek, koniec wymówek!

Ćwiczyłam siłówkę swego czasu.. dość długo w sumie.. Ale lekarz zabronił.. Ponoć ostre treningi blokują owulację.. A bieganie jest ponoć idealne.. No jakie zdrowe :)

Pączek lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Jesteście niesamowite..! Też ruszam tyłek, koniec wymówek!

Ćwiczyłam siłówkę swego czasu.. dość długo w sumie.. Ale lekarz zabronił.. Ponoć ostre treningi blokują owulację.. A bieganie jest ponoć idealne.. No jakie zdrowe :)
    Pierwsze słyszę aby owu była blokowana przez ćwiczenia. To jak kobiety które zawodowo się tym zajmują zachodzą? Błagam przecież to one mają właśnie hardcorowe treningi. Jak pomachasz hantle na siłowni to raczej nic ci się nie stanie

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.się w nowym.cyklu oficjalnie

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Pierwsze słyszę aby owu była blokowana przez ćwiczenia. To jak kobiety które zawodowo się tym zajmują zachodzą? Błagam przecież to one mają właśnie hardcorowe treningi. Jak pomachasz hantle na siłowni to raczej nic ci się nie stanie
    Przy ciężkich ćwiczeniach ponoć jest wytwarzane dużo męskich hormonów i blokuje to owulację.. Lekarz mi zabronił się tak mordować na siłowni.. Tylko powtarzam.. Ja zrezygnowałam.. :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3503 3504 3505 3506 3507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ