X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Moj gin twierdzi,ze 1 tabl.dupka nie blokuje,ale. 2 na dobe juz tak.
    Ale rozne sa teorie na ten temat :/
    Rozumiem :)

Czyli jak jeszcze nie mialam owulacji a mam 18dc i biore dupka 1 tabletke to mi nie zablokuje ale jak odstawie w 25dc to i tak i tak dostane @?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zaczynamy starania o drugie dziecko, 1 cykl starań (dziś 23dc) miałam podejrzenie pco ale na szczęście gin wykluczył, mam mimo tego jeszcze hashi:)z pierwszą udało się bez problemu (zbijałam tylko 2 miesiące prolaktynę bromkiem). z młodą miałam problemy z przepływami urodziła się niedotleniona i mała. Teraz w końcu trafiłam na fajnego gina, który będzie mnie leczył w ciąży a wcześniejsi tylko mowili że mogło się tak trafić co nie znaczy że kolejna ciąża będzie taka sama. pozdrawiam Was!:)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Witam, zaczynamy starania o drugie dziecko, 1 cykl starań (dziś 23dc) miałam podejrzenie pco ale na szczęście gin wykluczył, mam mimo tego jeszcze hashi:)z pierwszą udało się bez problemu (zbijałam tylko 2 miesiące prolaktynę bromkiem). z młodą miałam problemy z przepływami urodziła się niedotleniona i mała. Teraz w końcu trafiłam na fajnego gina, który będzie mnie leczył w ciąży a wcześniejsi tylko mowili że mogło się tak trafić co nie znaczy że kolejna ciąża będzie taka sama. pozdrawiam Was!:)
    Hej witaj trzymamy kciuki za ciebie ;)

Witam się niedzielne. Ja dzisiaj skoro świt poszłam pobiegać. 10km na czczo. Była moc. Teraz odpoczywam. Buziaki kochane

Evelin, Lubię_czekoladę, AniaŁ123, Pączek, Bella_Bella, Dzezabella, Violet146 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Rozumiem :)

Czyli jak jeszcze nie mialam owulacji a mam 18dc i biore dupka 1 tabletke to mi nie zablokuje ale jak odstawie w 25dc to i tak i tak dostane @?
    I jeszcze mam jedno pytanko.. Wczoraj byla mala impreza i zapomnialam wziac tabletke duphastonu i wzielam ja rano o 6.. Czy to bardzo zle? Z gory dzieki za odpowiedz bo bardzo mnie to meczy..

I milego dnia :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Znalazłam sposób na efekty uboczne bromka. Przeczytałam że substancja czynna utrzymuje się w organizmie 8-12 h. Wzięłam go już wczoraj o 22 ( zwykle chodzę spać dużo później) wstałam dzisiaj o 10 i kompletnie żadnego bólu głowy, zwrotów głowy - NIC
    Jutro muszę wstać około 7 rano więc wezmę bromka około 21 i też powinno być ok :)

AniaŁ123, Evelin, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska ja brałam CLO 2cykle w pierwszym niestety na prawym jajniku pęcherzyk przerósł i zrobiła się torbiel lewy owulke miał w 15albo 16dc ginka obstawiła na 16dc bardziej bo był widoczny płyn w zatoce
    Natomiast w drugim teraźniejszym cyklu też podobna sytuacja też na prawym torbil i stwierdzenie że do owulacji nie dojdzie a zobacz na mój wykres jak wygląda.
    Oglupiałam już sama.
    Zastrzyku jie miałam i ginekolog kazała zrobic przerwę bo pod rząd cykl za cyklem zrobił się torbiel.

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    388b4dbdb69c059cf32eda25409ead05.jpg

Pączek, Kim87, Evelin, AniaŁ123, Bella_Bella, emidomi, Dzezabella, Violet146 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)

Wysłany: 6 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi Gratuluję :*

Tulisko sciskam mocno :)

Czarnulko trzymam kciuki!

Emi cieszę sie, ze znalazlas sposob :)

Czekoladko nie mam pojecia...

Justya witaj z nami, trzymam kciuki <3

Kim87, Evelin, emidomi, Lubię_czekoladę, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kimi Gratuluję :*

Tulisko sciskam mocno :)

Czarnulko trzymam kciuki!

Emi cieszę sie, ze znalazlas sposob :)

Czekoladko nie mam pojecia...

Justya witaj z nami, trzymam kciuki <3
    Wisienko ;*;* <3 <3

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Moj gin twierdzi,ze 1 tabl.dupka nie blokuje,ale. 2 na dobe juz tak.
    Ale rozne sa teorie na ten temat :/

Mój również uważa, że blokuje. I większość lekarzy tak mówi. W takim razie musi coś w tym być i ja bym nie ryzykowala.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    I jeszcze mam jedno pytanko.. Wczoraj byla mala impreza i zapomnialam wziac tabletke duphastonu i wzielam ja rano o 6.. Czy to bardzo zle? Z gory dzieki za odpowiedz bo bardzo mnie to meczy..

I milego dnia :*

Mi ginka mówiła ze gdybym zapomniała wziąć to żeby nie brać tej zapomnianej tabletki później tylko normalnie kolejna o tej godzinie co zwykle. Upominala mnie też żeby lepiej nie zapominać... Mam nadzieję że u Ciebie nie da to żadnych złych skutków ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Znalazłam sposób na efekty uboczne bromka. Przeczytałam że substancja czynna utrzymuje się w organizmie 8-12 h. Wzięłam go już wczoraj o 22 ( zwykle chodzę spać dużo później) wstałam dzisiaj o 10 i kompletnie żadnego bólu głowy, zwrotów głowy - NIC
    Jutro muszę wstać około 7 rano więc wezmę bromka około 21 i też powinno być ok :)

Lekarz nie uprzedzal Cię o tym? Mi ma szczęście gin powiedziała że to tak wygląda, bo ja też późno chodzę spać i wstaje przed 6 czasem i muszę prowadzić auto. Jeśli bym na początku zażywania wzięła przed samym snem i po 7-8h miała prowadzić samochód to na pewno nie dałabym rady. Zresztą mi wtedy lekarz w ogóle zabronił prowadzić xD

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellus, jak się czujesz?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kimi gratulacje! Ja Cię podziwiam, że biegasz przed śniadaniem. Ja nie byłabym w stanie przebiec 100 m na czczo :P

Mimo paskudnej pogody wybrałam się i zrobiłam 20 minutowego HITa :) Co prawda zrobiłam tylko coś trochę ponad 4 km, ale zmęczyłam się jak dzika ;)

Czekoladka myślę, że pominięcie jednej dawki to nie zbrodnia i nic się nie stanie :)

Emidomi, trzeba sobie jakoś radzić :) Ja swojego czasu gdy go brałam, to strasznie źle się czułam :/ Teraz pewnie znowu będę musiała zbijać prolaktynę, ale już raczej skuszę się na dostinex. Trudno, zapłacę...

Lubię_czekoladę, Evelin lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dzisiaj 30dc :/ Głupi cykl znowu się przedłuża, mam nadzieję że nie tak jak ostatnio do 45 dni! Najgorsze jest to, że PMS zaczyna się normalnie, a później tak długo mnie trzyma. Coś moje hormony znowu wariują :( Pewnie to tak głupia tarczyca...

Aha i żeby rozwiać wątpliwości, na 100% nic teraz nie będzie, progesteron nie postawia złudzeń ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu tule mocno... <3 <3 <3 <3

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry :)

Kimi gratulacje! Ja Cię podziwiam, że biegasz przed śniadaniem. Ja nie byłabym w stanie przebiec 100 m na czczo :P

Mimo paskudnej pogody wybrałam się i zrobiłam 20 minutowego HITa :) Co prawda zrobiłam tylko coś trochę ponad 4 km, ale zmęczyłam się jak dzika ;)

Czekoladka myślę, że pominięcie jednej dawki to nie zbrodnia i nic się nie stanie :)

Emidomi, trzeba sobie jakoś radzić :) Ja swojego czasu gdy go brałam, to strasznie źle się czułam :/ Teraz pewnie znowu będę musiała zbijać prolaktynę, ale już raczej skuszę się na dostinex. Trudno, zapłacę...
    Bejbe mnie lepiej biega się na czczo bo mnie kolki nie łapią. Zawsze jak latam.po południu to pierwsze 3 km to walka z kolkami

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Bellus, jak się czujesz?

Wisienka <3
    Coraz lepiej, dziękuję :* <3

Pojawił mi się ostatnio mały dylemat... Jesteśmy z Moim razem już ponad 8 lat, zaręczeni od 2 lat :) <3 Myślę, że już czas zacząć powoli odkładać $ i planować ślub ;) Wcześniej też o tym myśleliśmy ale zdecydowaliśmy najpierw kupić mieszkanie póki wkład własny był mniejszy. Teraz już je mamy i kończymy wykanczac :) No i wracamy myślą do ślubu... Mój chce wesele, nie wyobraża sobie skromnego przyjęcia dla najbliższych więc trochę przygotowań nas czeka. No i tu moje mały dylemat. Przez chwilę przeszła mi myśl czy może nie poczekać z maleństwem do ślubu i potem na spokojnie. Ale coraz częściej myślę, że moja ciąża i maleństwo w ewentualnym ślubie i weselu przeszkadzać mi przecież nie będzie. Nawet jeśli będę miała brzuszek, lub jeśli będzie dzidziuś już na świecie myślę, że nie wpłynie to na nasz wielki dzień. I chyba nie będę odkładać żadnego z tych wydarzeń. Zacznę powolutku planować ślub a jeśli w między czasie pojawi się maleństwo to będę najszczesliwsza na świecie. Czy dobrze robię? Mam nadzieję, że tak.

smerfetkaaa lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella powiedział tylko że na noc i że po około tygodniu przestanę odczuwać efekty uboczne. Jak widzisz człowiek na błędach się uczy :)

Aniu jeśli masz takie złe samopoczucie po bromku to lepiej zapłacić więcej i mieć komfort przy zazywaniu. Ja narazie zostaje przy tej paskudzie

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wisienka <3
    Coraz lepiej, dziękuję :* <3

Pojawił mi się ostatnio mały dylemat... Jesteśmy z Moim razem już ponad 8 lat, zaręczeni od 2 lat :) <3 Myślę, że już czas zacząć powoli odkładać $ i planować ślub ;) Wcześniej też o tym myśleliśmy ale zdecydowaliśmy najpierw kupić mieszkanie póki wkład własny był mniejszy. Teraz już je mamy i kończymy wykanczac :) No i wracamy myślą do ślubu... Mój chce wesele, nie wyobraża sobie skromnego przyjęcia dla najbliższych więc trochę przygotowań nas czeka. No i tu moje mały dylemat. Przez chwilę przeszła mi myśl czy może nie poczekać z maleństwem do ślubu i potem na spokojnie. Ale coraz częściej myślę, że moja ciąża i maleństwo w ewentualnym ślubie i weselu przeszkadzać mi przecież nie będzie. Nawet jeśli będę miała brzuszek, lub jeśli będzie dzidziuś już na świecie myślę, że nie wpłynie to na nasz wielki dzień. I chyba nie będę odkładać żadnego z tych wydarzeń. Zacznę powolutku planować ślub a jeśli w między czasie pojawi się maleństwo to będę najszczesliwsza na świecie. Czy dobrze robię? Mam nadzieję, że tak.

Ja myślę że to dobry pomysł. Zajmiesz myśli przygotowaniami do ślubu :) a reszta sama przyjdzie po malutku <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
‹‹ 3534 3535 3536 3537 3538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ