Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Luccecita wrote:Moj gin twierdzi,ze 1 tabl.dupka nie blokuje,ale. 2 na dobe juz tak.
Ale rozne sa teorie na ten temat
Czyli jak jeszcze nie mialam owulacji a mam 18dc i biore dupka 1 tabletke to mi nie zablokuje ale jak odstawie w 25dc to i tak i tak dostane @? -
Witam, zaczynamy starania o drugie dziecko, 1 cykl starań (dziś 23dc) miałam podejrzenie pco ale na szczęście gin wykluczył, mam mimo tego jeszcze hashi:)z pierwszą udało się bez problemu (zbijałam tylko 2 miesiące prolaktynę bromkiem). z młodą miałam problemy z przepływami urodziła się niedotleniona i mała. Teraz w końcu trafiłam na fajnego gina, który będzie mnie leczył w ciąży a wcześniejsi tylko mowili że mogło się tak trafić co nie znaczy że kolejna ciąża będzie taka sama. pozdrawiam Was!Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Witam, zaczynamy starania o drugie dziecko, 1 cykl starań (dziś 23dc) miałam podejrzenie pco ale na szczęście gin wykluczył, mam mimo tego jeszcze hashi:)z pierwszą udało się bez problemu (zbijałam tylko 2 miesiące prolaktynę bromkiem). z młodą miałam problemy z przepływami urodziła się niedotleniona i mała. Teraz w końcu trafiłam na fajnego gina, który będzie mnie leczył w ciąży a wcześniejsi tylko mowili że mogło się tak trafić co nie znaczy że kolejna ciąża będzie taka sama. pozdrawiam Was!
Witam się niedzielne. Ja dzisiaj skoro świt poszłam pobiegać. 10km na czczo. Była moc. Teraz odpoczywam. Buziaki kochaneEvelin, Lubię_czekoladę, AniaŁ123, Pączek, Bella_Bella, Dzezabella, Violet146 lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Lubię_czekoladę wrote:Rozumiem
Czyli jak jeszcze nie mialam owulacji a mam 18dc i biore dupka 1 tabletke to mi nie zablokuje ale jak odstawie w 25dc to i tak i tak dostane @?
I milego dnia :* -
Cześć dziewczyny
Znalazłam sposób na efekty uboczne bromka. Przeczytałam że substancja czynna utrzymuje się w organizmie 8-12 h. Wzięłam go już wczoraj o 22 ( zwykle chodzę spać dużo później) wstałam dzisiaj o 10 i kompletnie żadnego bólu głowy, zwrotów głowy - NIC
Jutro muszę wstać około 7 rano więc wezmę bromka około 21 i też powinno być okAniaŁ123, Evelin, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
nick nieaktualnyTuliska ja brałam CLO 2cykle w pierwszym niestety na prawym jajniku pęcherzyk przerósł i zrobiła się torbiel lewy owulke miał w 15albo 16dc ginka obstawiła na 16dc bardziej bo był widoczny płyn w zatoce
Natomiast w drugim teraźniejszym cyklu też podobna sytuacja też na prawym torbil i stwierdzenie że do owulacji nie dojdzie a zobacz na mój wykres jak wygląda.
Oglupiałam już sama.
Zastrzyku jie miałam i ginekolog kazała zrobic przerwę bo pod rząd cykl za cyklem zrobił się torbiel. -
Kimi Gratuluję :*
Tulisko sciskam mocno
Czarnulko trzymam kciuki!
Emi cieszę sie, ze znalazlas sposob
Czekoladko nie mam pojecia...
Justya witaj z nami, trzymam kciukiKim87, Evelin, emidomi, Lubię_czekoladę, czarnulka24 lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Kimi Gratuluję :*
Tulisko sciskam mocno
Czarnulko trzymam kciuki!
Emi cieszę sie, ze znalazlas sposob
Czekoladko nie mam pojecia...
Justya witaj z nami, trzymam kciukiLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Luccecita wrote:Moj gin twierdzi,ze 1 tabl.dupka nie blokuje,ale. 2 na dobe juz tak.
Ale rozne sa teorie na ten temat
Mój również uważa, że blokuje. I większość lekarzy tak mówi. W takim razie musi coś w tym być i ja bym nie ryzykowala.Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:I jeszcze mam jedno pytanko.. Wczoraj byla mala impreza i zapomnialam wziac tabletke duphastonu i wzielam ja rano o 6.. Czy to bardzo zle? Z gory dzieki za odpowiedz bo bardzo mnie to meczy..
I milego dnia :*
Mi ginka mówiła ze gdybym zapomniała wziąć to żeby nie brać tej zapomnianej tabletki później tylko normalnie kolejna o tej godzinie co zwykle. Upominala mnie też żeby lepiej nie zapominać... Mam nadzieję że u Ciebie nie da to żadnych złych skutkówLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
emidomi wrote:Cześć dziewczyny
Znalazłam sposób na efekty uboczne bromka. Przeczytałam że substancja czynna utrzymuje się w organizmie 8-12 h. Wzięłam go już wczoraj o 22 ( zwykle chodzę spać dużo później) wstałam dzisiaj o 10 i kompletnie żadnego bólu głowy, zwrotów głowy - NIC
Jutro muszę wstać około 7 rano więc wezmę bromka około 21 i też powinno być ok
Lekarz nie uprzedzal Cię o tym? Mi ma szczęście gin powiedziała że to tak wygląda, bo ja też późno chodzę spać i wstaje przed 6 czasem i muszę prowadzić auto. Jeśli bym na początku zażywania wzięła przed samym snem i po 7-8h miała prowadzić samochód to na pewno nie dałabym rady. Zresztą mi wtedy lekarz w ogóle zabronił prowadzić xD -
Dzień dobry
Kimi gratulacje! Ja Cię podziwiam, że biegasz przed śniadaniem. Ja nie byłabym w stanie przebiec 100 m na czczo
Mimo paskudnej pogody wybrałam się i zrobiłam 20 minutowego HITaCo prawda zrobiłam tylko coś trochę ponad 4 km, ale zmęczyłam się jak dzika
Czekoladka myślę, że pominięcie jednej dawki to nie zbrodnia i nic się nie stanie
Emidomi, trzeba sobie jakoś radzićJa swojego czasu gdy go brałam, to strasznie źle się czułam
Teraz pewnie znowu będę musiała zbijać prolaktynę, ale już raczej skuszę się na dostinex. Trudno, zapłacę...
Lubię_czekoladę, Evelin lubią tę wiadomość
-
Ja już mam dzisiaj 30dc
Głupi cykl znowu się przedłuża, mam nadzieję że nie tak jak ostatnio do 45 dni! Najgorsze jest to, że PMS zaczyna się normalnie, a później tak długo mnie trzyma. Coś moje hormony znowu wariują
Pewnie to tak głupia tarczyca...
Aha i żeby rozwiać wątpliwości, na 100% nic teraz nie będzie, progesteron nie postawia złudzeń -
AniaŁ123 wrote:Dzień dobry
Kimi gratulacje! Ja Cię podziwiam, że biegasz przed śniadaniem. Ja nie byłabym w stanie przebiec 100 m na czczo
Mimo paskudnej pogody wybrałam się i zrobiłam 20 minutowego HITaCo prawda zrobiłam tylko coś trochę ponad 4 km, ale zmęczyłam się jak dzika
Czekoladka myślę, że pominięcie jednej dawki to nie zbrodnia i nic się nie stanie
Emidomi, trzeba sobie jakoś radzićJa swojego czasu gdy go brałam, to strasznie źle się czułam
Teraz pewnie znowu będę musiała zbijać prolaktynę, ale już raczej skuszę się na dostinex. Trudno, zapłacę...
-
Cherry_Blossom wrote:Bellus, jak się czujesz?
Wisienka
Coraz lepiej, dziękuję :*
Pojawił mi się ostatnio mały dylemat... Jesteśmy z Moim razem już ponad 8 lat, zaręczeni od 2 latMyślę, że już czas zacząć powoli odkładać $ i planować ślub
Wcześniej też o tym myśleliśmy ale zdecydowaliśmy najpierw kupić mieszkanie póki wkład własny był mniejszy. Teraz już je mamy i kończymy wykanczac
No i wracamy myślą do ślubu... Mój chce wesele, nie wyobraża sobie skromnego przyjęcia dla najbliższych więc trochę przygotowań nas czeka. No i tu moje mały dylemat. Przez chwilę przeszła mi myśl czy może nie poczekać z maleństwem do ślubu i potem na spokojnie. Ale coraz częściej myślę, że moja ciąża i maleństwo w ewentualnym ślubie i weselu przeszkadzać mi przecież nie będzie. Nawet jeśli będę miała brzuszek, lub jeśli będzie dzidziuś już na świecie myślę, że nie wpłynie to na nasz wielki dzień. I chyba nie będę odkładać żadnego z tych wydarzeń. Zacznę powolutku planować ślub a jeśli w między czasie pojawi się maleństwo to będę najszczesliwsza na świecie. Czy dobrze robię? Mam nadzieję, że tak.
smerfetkaaa lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella powiedział tylko że na noc i że po około tygodniu przestanę odczuwać efekty uboczne. Jak widzisz człowiek na błędach się uczy
Aniu jeśli masz takie złe samopoczucie po bromku to lepiej zapłacić więcej i mieć komfort przy zazywaniu. Ja narazie zostaje przy tej paskudzie31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Bella_Bella wrote:Wisienka
Coraz lepiej, dziękuję :*
Pojawił mi się ostatnio mały dylemat... Jesteśmy z Moim razem już ponad 8 lat, zaręczeni od 2 latMyślę, że już czas zacząć powoli odkładać $ i planować ślub
Wcześniej też o tym myśleliśmy ale zdecydowaliśmy najpierw kupić mieszkanie póki wkład własny był mniejszy. Teraz już je mamy i kończymy wykanczac
No i wracamy myślą do ślubu... Mój chce wesele, nie wyobraża sobie skromnego przyjęcia dla najbliższych więc trochę przygotowań nas czeka. No i tu moje mały dylemat. Przez chwilę przeszła mi myśl czy może nie poczekać z maleństwem do ślubu i potem na spokojnie. Ale coraz częściej myślę, że moja ciąża i maleństwo w ewentualnym ślubie i weselu przeszkadzać mi przecież nie będzie. Nawet jeśli będę miała brzuszek, lub jeśli będzie dzidziuś już na świecie myślę, że nie wpłynie to na nasz wielki dzień. I chyba nie będę odkładać żadnego z tych wydarzeń. Zacznę powolutku planować ślub a jeśli w między czasie pojawi się maleństwo to będę najszczesliwsza na świecie. Czy dobrze robię? Mam nadzieję, że tak.
Ja myślę że to dobry pomysł. Zajmiesz myśli przygotowaniami do ślubua reszta sama przyjdzie po malutku
Bella_Bella lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne