X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Bella_Bella powiedział tylko że na noc i że po około tygodniu przestanę odczuwać efekty uboczne. Jak widzisz człowiek na błędach się uczy :)

Aniu jeśli masz takie złe samopoczucie po bromku to lepiej zapłacić więcej i mieć komfort przy zazywaniu. Ja narazie zostaje przy tej paskudzie

Ja Bromergon biorę już chyba 5msc, teraz już w dawce 1/2 tabletki co drugi dzień, żadnych skutków ubocznych już nie odczuwam , organizm się przyzwyczaił ;) i prolaktyna też już ładnie zbita :)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bejbe mnie lepiej biega się na czczo bo mnie kolki nie łapią. Zawsze jak latam.po południu to pierwsze 3 km to walka z kolkami

Ja dzisiaj pobiegłam nawet bardzo szybko po śniadaniu i mimo wszystko czułam się lepiej, niż przed :P Ale każdy organizm jest inny. Ważne aby się ruszać :D

Kim87 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Tuliska ja brałam CLO 2cykle w pierwszym niestety na prawym jajniku pęcherzyk przerósł i zrobiła się torbiel lewy owulke miał w 15albo 16dc ginka obstawiła na 16dc bardziej bo był widoczny płyn w zatoce
    Natomiast w drugim teraźniejszym cyklu też podobna sytuacja też na prawym torbil i stwierdzenie że do owulacji nie dojdzie a zobacz na mój wykres jak wygląda.
    Oglupiałam już sama.
    Zastrzyku jie miałam i ginekolog kazała zrobic przerwę bo pod rząd cykl za cyklem zrobił się torbiel.

Dokladnie tego samego sie boje, ale babka powiedziała że jeśli nie pęknie to w następnym cyklu da mi pregnyl... pożyjemy, zobaczymy...

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja myślę że nie ma co analizować, jeśli dzidzi się trafi, to będziesz podwójnie szczęśliwa, a też podczas przygotowań do ślubu przestaniesz ciągle myśleć o staraniach i może właśnie dzięki temu się uda :)
    Jedynym problemem może być, to, że niektóre dziewczyny bardzo źle się czują zwłaszcza na początku lub na samym końcu, lub jakbyś miała zalecenia od lekarza że musisz z jakichś powodów leżeć i się nie przemęczać. Ale to są raczej sporadyczne przypadki ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dokladnie tego samego sie boje, ale babka powiedziała że jeśli nie pęknie to w następnym cyklu da mi pregnyl... pożyjemy, zobaczymy...

Tulisia, na dwoje babka wróżyła. Jeśli teraz nie pęknie, to będziesz musiała jeszcze dłużej czekać, bo cykl się wydłuży, ale z drugiej strony, nie ma pewności że nie pęknie... Trudna sprawa.

Dziewczyny, czy orientujecie się czy na wywołanie @ luteinę trzeba brać 10 dni? Ja w tym cyklu brałam tylko 5 dni, od 22-26, przez badanie proga w 21 dc i zazwyczaj brałam 16-26. Może to przez to @ się spóźnia?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu mi na wywołanie kazała 2x dziennie dupka brać po 1 tabl. Nie wiem jaka jest różnica w stężeniu proga między luteina a duphastonem
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 14:47

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellus sama musisz być pewna czegoś, ale Ania dobrze mówi, my baby zbyt wiele analizujemy :) sama mam z tym ogromny problem ;) myślę, myślę i myślę i sama sobie problemy stwarzam.

Kochana najważniejsze ze sie kochacie a co ma przyjść to przyjdzie :) a glowa zajęta czymś innym potrafi zdziałać cuda <3

Bella_Bella lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Tulisia, na dwoje babka wróżyła. Jeśli teraz nie pęknie, to będziesz musiała jeszcze dłużej czekać, bo cykl się wydłuży, ale z drugiej strony, nie ma pewności że nie pęknie... Trudna sprawa.

Dziewczyny, czy orientujecie się czy na wywołanie @ luteinę trzeba brać 10 dni? Ja w tym cyklu brałam tylko 5 dni, od 22-26, przez badanie proga w 21 dc i zazwyczaj brałam 16-26. Może to przez to @ się spóźnia?

No tez właśnie Aniu, myślę tak samo... ja z najlatwiejszymi decyzjami mam ogromny problem a teraz to już wogole kłopot na miarę dziury ozonowej ;) ;) ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mi ginka mówiła ze gdybym zapomniała wziąć to żeby nie brać tej zapomnianej tabletki później tylko normalnie kolejna o tej godzinie co zwykle. Upominala mnie też żeby lepiej nie zapominać... Mam nadzieję że u Ciebie nie da to żadnych złych skutków ;)
    No to ups w takim razie.. Obudzilam sie o 6 i szybko wzielam ta pominieta.. Teraz musze poznym wieczorem wziac kolejna, juz nic innego nie wymysle..

Dziekuje :*

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Znalazłam sposób na efekty uboczne bromka. Przeczytałam że substancja czynna utrzymuje się w organizmie 8-12 h. Wzięłam go już wczoraj o 22 ( zwykle chodzę spać dużo później) wstałam dzisiaj o 10 i kompletnie żadnego bólu głowy, zwrotów głowy - NIC
    Jutro muszę wstać około 7 rano więc wezmę bromka około 21 i też powinno być ok :)
    Chetnie sprobuje Twojego sposobu :)

emidomi lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 6 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wisienka <3
    Coraz lepiej, dziękuję :* <3

Pojawił mi się ostatnio mały dylemat... Jesteśmy z Moim razem już ponad 8 lat, zaręczeni od 2 lat :) <3 Myślę, że już czas zacząć powoli odkładać $ i planować ślub ;) Wcześniej też o tym myśleliśmy ale zdecydowaliśmy najpierw kupić mieszkanie póki wkład własny był mniejszy. Teraz już je mamy i kończymy wykanczac :) No i wracamy myślą do ślubu... Mój chce wesele, nie wyobraża sobie skromnego przyjęcia dla najbliższych więc trochę przygotowań nas czeka. No i tu moje mały dylemat. Przez chwilę przeszła mi myśl czy może nie poczekać z maleństwem do ślubu i potem na spokojnie. Ale coraz częściej myślę, że moja ciąża i maleństwo w ewentualnym ślubie i weselu przeszkadzać mi przecież nie będzie. Nawet jeśli będę miała brzuszek, lub jeśli będzie dzidziuś już na świecie myślę, że nie wpłynie to na nasz wielki dzień. I chyba nie będę odkładać żadnego z tych wydarzeń. Zacznę powolutku planować ślub a jeśli w między czasie pojawi się maleństwo to będę najszczesliwsza na świecie. Czy dobrze robię? Mam nadzieję, że tak.
    Slub <3 jesli oboje tego chcecie to najlepszy pomysl :) same przygotowania beda pewnie mega ekscytujace :) Mysle, ze jesli bedziesz w ciazy i sie dobrze czula to nie ma przeszkod abys wziela wtedy slub :) albo juz jako mama :) a mysleliscie nad jakas data juz?

Bella_Bella lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Wisienka <3
    Coraz lepiej, dziękuję :* <3

Pojawił mi się ostatnio mały dylemat... Jesteśmy z Moim razem już ponad 8 lat, zaręczeni od 2 lat :) <3 Myślę, że już czas zacząć powoli odkładać $ i planować ślub ;) Wcześniej też o tym myśleliśmy ale zdecydowaliśmy najpierw kupić mieszkanie póki wkład własny był mniejszy. Teraz już je mamy i kończymy wykanczac :) No i wracamy myślą do ślubu... Mój chce wesele, nie wyobraża sobie skromnego przyjęcia dla najbliższych więc trochę przygotowań nas czeka. No i tu moje mały dylemat. Przez chwilę przeszła mi myśl czy może nie poczekać z maleństwem do ślubu i potem na spokojnie. Ale coraz częściej myślę, że moja ciąża i maleństwo w ewentualnym ślubie i weselu przeszkadzać mi przecież nie będzie. Nawet jeśli będę miała brzuszek, lub jeśli będzie dzidziuś już na świecie myślę, że nie wpłynie to na nasz wielki dzień. I chyba nie będę odkładać żadnego z tych wydarzeń. Zacznę powolutku planować ślub a jeśli w między czasie pojawi się maleństwo to będę najszczesliwsza na świecie. Czy dobrze robię? Mam nadzieję, że tak.
    Super pomysł. ŻYCIE nie kręci się tylko wokół starań. Nie zatrzymuj życia bo stracisz tylko czas. Zrób co ci serce podpowiada a ja jestem pewna że zajdziesz jeszcze latwiej gdy głowa skupi się na czymś innym ♡♡♡

Bella_Bella, Lubię_czekoladę, Violet146 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Katie31 Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki mam pytanie jak myślicie byłam ostatnio na monitoringu i ginka powiedziała ze pęcherzyk pękł na pytanie kiedy odpowiedziała ze mógł pęknąć wczoraj albo przedwczoraj. Pęcherzyk wyglądał jak sflaczałą piłka :) jak ona nie potrafiła powiedzieć kiedy dokładnie to tak samo przed wizyta mógł pęknąć. Po wizycie kochałam się z mężem. Zastanawiam się czy jest szansa na zapłodnienie?

31 lat, 6 cykl starań
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiliśmy 17 krokietow i 6l barszczu :D

Bella_Bella, smerfetkaaa, emidomi, Violet146, Kim87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • smerfetkaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    co Was tak mało dzisiaj :P

z góry przepraszam, że się powtarzam, ale.....
    Chciałam zapytać mamy małych aniołków, po jakim czasie dostałyście @?
    U mnie 5 tydzień po poronieniu, a na drugi dzień po poronieniu przestałam odczuwać objawy ciążowe tj wyczulony zapach i bolące piersi, itp.
    A propo piersi- zrobiły się małe, że można ich w staniku szukać i wcale nie bolą, tak jak pisza inne dziewczyny że piersi bolą czy przed w trakcie a także i po.
    Tydzień temu miałam objawy owulki i straszną ochotę na <3 i po tym dostałam plamień i 3 dni temu bóle miesiączkowe i lewy jajnik a od dzisiaj czuję się jakbym miała zaraz dostać @ i biegam do wc sprawdzać.
    nie wiem czy nie za wcześnie było na <3 i może przez to te plamienia i bóle. A może była owu jednak.

2138235ba598e0db425d19e51f8f9de4.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 19:16

28lat
    Mama aniołka 3.10.2016 (*)
    29.10.2017 (*)
    3 rok starań
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Bellus sama musisz być pewna czegoś, ale Ania dobrze mówi, my baby zbyt wiele analizujemy :) sama mam z tym ogromny problem ;) myślę, myślę i myślę i sama sobie problemy stwarzam.

Kochana najważniejsze ze sie kochacie a co ma przyjść to przyjdzie :) a glowa zajęta czymś innym potrafi zdziałać cuda <3

<3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Slub <3 jesli oboje tego chcecie to najlepszy pomysl :) same przygotowania beda pewnie mega ekscytujace :) Mysle, ze jesli bedziesz w ciazy i sie dobrze czula to nie ma przeszkod abys wziela wtedy slub :) albo juz jako mama :) a mysleliscie nad jakas data juz?

Nad datą jeszcze nie ale powoli wracamy w te tematy ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Super pomysł. ŻYCIE nie kręci się tylko wokół starań. Nie zatrzymuj życia bo stracisz tylko czas. Zrób co ci serce podpowiada a ja jestem pewna że zajdziesz jeszcze latwiej gdy głowa skupi się na czymś innym ♡♡♡

<3

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katie31 wrote:
    Cześć Dziewczynki mam pytanie jak myślicie byłam ostatnio na monitoringu i ginka powiedziała ze pęcherzyk pękł na pytanie kiedy odpowiedziała ze mógł pęknąć wczoraj albo przedwczoraj. Pęcherzyk wyglądał jak sflaczałą piłka :) jak ona nie potrafiła powiedzieć kiedy dokładnie to tak samo przed wizyta mógł pęknąć. Po wizycie kochałam się z mężem. Zastanawiam się czy jest szansa na zapłodnienie?

Jeśli powiedziała ze wczoraj lub przed wczoraj to nie mógł pęknąć w dniu wizyty, wtedy wszystko wygląda inaczej w środku. Ja miałam kiedyś podobny przypadek, poszłam na monitoring i lekarz wtedy powiedział że owulacja właśnie trwa, czyli zaczęło się chwilę przed wizytą. Jeśli pecherzyk wygladal jak sflaczaly to obstawiam dzień wcześniej. Plemniczki też potrzebują nie raz kilku godzin na dotarcie. Różnie może być ale nie nakręcałabym się niepotrzebnie ;)

Katie31 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Właśnie zrobiliśmy 17 krokietow i 6l barszczu :D

Wchodzę w to, powiedz tylko kiedy i gdzie :D

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 3535 3536 3537 3538 3539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ