Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymnie gin kiedyś mówił,że na początku zarodek jest jakoś tam chroniony, odżywia się ciałkiem żółtym, większośc kobiet przecież dowiaduje się o ciąży po terminie @...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 14:06
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Na prawdę? Nie marzniesz? Ja nie bardzo przepadam za mrozem
Tzn jak jest zima taka, że jest śnieg i słoneczko a nie błoto i śnieg z deszczem to też uwielbiam
Ale i tak zawsze mi zimno
Marzne, ale nie przeszkadza mi toLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:A w którym dniu cyklu odstawiasz dupka? Ja też biorę.. Odstawiam 25 dc, to nie za wcześnie na test? A Ty?
W każdym cyklu masz owulacje w tym samym dniu? Bo dupka bierzesz przez 10 dni po owu. Czyli jeśli odstawiasz 25dc to wypada ze owu masz w każdym cyklu 14dc?? -
Madera2000 wrote:Jeszcze nie bo poprzedni lekarz nie mial chyba pojecia o leczeniu kobiet po poronieniach. Teraz mam nowego i juz ma plan. Przed ciaza zbijamy prolaktyne. Przy staraniach acard i witaminki. W ciazy acard clexane 0,4 i moze cos jeszcze zobaczymy.
Mam do Was pytanie. Musze kupic Dostinex 8 tabletek. W jednej aptece to koszt 362zl a w drugiej 160zl. Jak to mozliwe, spotkalysxie sie z tym? Moze po prostu podrozalo a to jeszcze stara cena i po niej sprzedaja?
Dostinex jest bardzo drogi. Nie wiem skąd ta różnica... Może przepakowywany? Albo jakaś inna dawka? -
MalaHD wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa
Chętnie pospamuję
Pytanie do tych które nie chcą by ktoś wiedział o staraniach zajścia w ciążę co mówicie na imprezach? Dla mnie temat sam w sobie jest drażliwy, nie mam ochoty z nikim się tym dzielić ale nigdy nie stroniłam od alkoholu i jak nagle powiem nie to obawiam się głupich żartów w sensie "w ciąży jesteś czy co". Nie pijecie wcale czy po prostu wypijacie 1 piwko i tyle?
Do owulacji pijemy, po owulacji nie pijemy wcale, gdy przyjdzie @ pijemy ile się da xDViolet146, emidomi lubią tę wiadomość
-
mata wrote:zrobiłam test w poniedziałek 7.11,wynik negatywny,zrobić 10.11? czy może już na bete lecieć? czas mnie nagli bo muszę inne badania zrobić np RTG.a @ ni widu ni słychu,tyle że podbrzusze boli,raz mocniej,raz mniej....ehhhhh
Jeśli spieszy Ci się z rtg to najlepiej zrób bete z krwi dla pewności. -
Bella_Bella wrote:W każdym cyklu masz owulacje w tym samym dniu? Bo dupka bierzesz przez 10 dni po owu. Czyli jeśli odstawiasz 25dc to wypada ze owu masz w każdym cyklu 14dc??
Nie mam pojęcia kiedy mam owulacje.. powiedziała, że to nie ma znaczenia.. mierzę temp i sprawdzam szyjkę dopiero od wczoraj...
-
Lubię_czekoladę wrote:Nie... Lekarka kazała mi brać 16-25 dc i tyle.. i tak brałam
Nie mam pojęcia kiedy mam owulacje.. powiedziała, że to nie ma znaczenia.. mierzę temp i sprawdzam szyjkę dopiero od wczoraj...
Duphaston może blokować owu. Nie u każdego ale się zdarza. -
Bella_Bella wrote:Duphaston może blokować owu. Nie u każdego ale się zdarza.
No i w przyszłym tyg już pełne monitorowanie cyklu poprzez mierzenie temp, szyjki oraz w miarę możliwości śluzu..Mam nadzieję też, że mnie wezmą na monitoring czy owulacja występuje...
-
Kim87 wrote:Kochanie wywolywalas mnie wczoraj. Coś ważnego to było kochanie? Przwpraszaj ale mialam urwanie głowy ostatnio
Jeśli to ja to tylko niuniu sprawdzałam czy żyjeszViolet cię szukała
Kim87 lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Lubię_czekoladę wrote:Polcia, odnosze nieodparte wrazenie, ze siedzisz po nocach
praca czy insomnia?
o 6 zaczynam, a o 5:30 wychodzę z domu
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
A w ogóle to szkolenie było z oceny sensorycznej, więc opiłam się wszystkiego
aż teraz mi niedobrze
a głowa mi pęka od różnych zapachów...
Trochę Was nadrobiłamAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Lubię_czekoladę wrote:No właśnie jesteś już kolejną dziewczyną, która mi o tym pisze.. Idę 19.11 do Kliniki leczenia niepłodności i mam nadzieję, że się mną odpowiednio zajmą...
No i w przyszłym tyg już pełne monitorowanie cyklu poprzez mierzenie temp, szyjki oraz w miarę możliwości śluzu..Mam nadzieję też, że mnie wezmą na monitoring czy owulacja występuje...
Na pewno odpowiednio się Wami zajmą, trzymam kciukiLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie. Dzisiaj mam 26 dzień po zabiegu. Od kilku dni mierze temperature i jest podwyższona. Czy to możliwe, że po zabiegu owulacja normalnie wystąpiła a ja tego nie zauważyłam bo nie mierzylam temperatury ani nie myślałam o tym? Może być tak, że to stąd ta podwyższona temperatura teraz? Jest taka jak w drugiej fazie miewalam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 17:12
-
Hej
Poczytuję sobie Was od kilku dni, aż wreszcie uznałam, że chyba czas się udzielić
Mam 24 lata i na początku cyklu (16.10) uznaliśmy z narzeczonym, że można by powoli rozpocząć starania. Zrobiłam podstawowe badania, zakupiłam witaminy dla "staraczek" - i jestem
Lubię_czekoladę, Bella_Bella, Mayes lubią tę wiadomość