Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Tynastka wrote:Hej
Poczytuję sobie Was od kilku dni, aż wreszcie uznałam, że chyba czas się udzielić
Mam 24 lata i na początku cyklu (16.10) uznaliśmy z narzeczonym, że można by powoli rozpocząć starania. Zrobiłam podstawowe badania, zakupiłam witaminy dla "staraczek" - i jestem
Witaj
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Czesc
oj dziewczyny.. Ale trafilam na babe endokrynolog.. Z laska mi wypisywala skierowanie na badania.. Prawie na mnie sie tam darla.. Masakra
no ale wymusilam wszystkie tarczycowe, oprocz testosteronu i androstendionu.. Bo zapomnialam
a potem poszlam do mojego gina i mam skierowanie na prolaktyne z obciazeniem i progesteron.. Progesteron zrobie teraz, zeby zobaczyc czy byla owulacja a prolaktyne chyba 3dc trzeba
to tez machne
lh, fsh i amh tez na poczatku nie? Bo garczycowe to chyba nie ma znaczenia?
No i ten moj gin mi odradzil isc do tej ginekolog do ktorej sie umowilam z kliniki leczenia nieplodnosci i polecil mi kogos innego.. Juz sie zapisalamwybieramy sie 22.11
musze do tej pory miec wszystkie badania
moze cos wymysli genialnego.. Mam nadzieje, ze nie od razy inseminacje czy in vitro.. Bo chcialabym zajsc naruralnie.. Ale zobaczymy
-
Witam wszystkie kobitki
Trzymaj się biedroneczka :*
Bella I Cherry wy macie wysokie temperatury A ja mam niskie.
Może to głupie, poradzcie ale dalej nie mam @ I wiem że jeszcze jest czas ale myślę żeby zrobić test na weekend A W następnym tygodniu @ nie przyjdzie idę do gina.28lat
Mama aniołka 3.10.2016 (*)
29.10.2017 (*)
3 rok starań -
kochane beta zrobiona w 28 dniu cyklu wyszła 225 .. zła czy dobra?
Dzezabella lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Poczytuję sobie Was od kilku dni, aż wreszcie uznałam, że chyba czas się udzielić
Mam 24 lata i na początku cyklu (16.10) uznaliśmy z narzeczonym, że można by powoli rozpocząć starania. Zrobiłam podstawowe badania, zakupiłam witaminy dla "staraczek" - i jestem
Witam -
czarnulka24 wrote:kochane beta zrobiona w 28 dniu cyklu wyszła 225 .. zła czy dobra?
dobra
ale jak dziewczyny piszą, warto sprawdzić, czy dobrze przyrasta po 48h, choć zapewne u Ciebie się tego nie praktykuje
masz privczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
ZapraszamyLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Ale tu dzis cisza
Mykam spac, Wam zycze slodkich snow :** i owocnej pracy tym pracujacym
P.s. Dopiszcie mnie prosze do testujacych na 13.11bedzie to moj 26 dc, dzien po odstawieniu dupka
to tak dla towarzystwa
Dzezabella lubi tę wiadomość
-
Hej :*
Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale noc w pracy będzie długa, więc się nie spieszę. Do rana dam radę
Wczoraj nie miałam siły pisać, spałam prawie 18h, chyba ze stresu.
Pytałyście, o wyniki Mojego, oto one:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62183038aae8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39722d8a3e3d.jpg
Moje wszystkie były w normie, poza nienormalnie niskim progiem (zawsze poniżej 1, niezależnie od dc)
Po ponad miesiącu z euthyroxem 25 ponowiłam badanie tarczycy.
Było:
TSH - 3,75 (5dc) i 5,015 (18dc)
FT3 - 3,25 (10dc)
FT4 - 0,91 (10dc)
Jest: (w 6dc)
TSH - 2,721
FT3 - 3,51
FT4 - 0,96
W domu nadal ciężka atmosfera, Michał stracił totalnie ochotę na, czuje się bezużyteczny i ciągle powtarza, że strzela ślepakami, nic do niego nie dociera, już nie wiem co mam robić.
-
MalaHD wrote:A u mnie d.pa
owulka była ale endo 5 mm więc mogę zapomnieć, że coś się tam zagniezdzi... mam nie brać w tym cyklu nic na wywołanie @ Mam wywoływane od ponad 3 lat aż sama jestem ciekawa czy przyjdzie
Co jest u Ciebie powodem tego, że @ nie przychodzi naturalnie? -
heej
ja znowu z rana
Ale po dzisiejszym pomiarze temp jestem niezadowolonazawsze 14 dnia miałam już delikatny skok i w następnych 3 dniach temp rosła sobie ładnie. Natomiast w tym cyklu, o ile wczorajszą temperaturę można zaliczyć już do wyższych (zawsze mniej więcej takie miałam w 14 dc), o tyle dzisiejsza temperatura już w ogóle jest nie taka
spadła
chociaż objawy z 13 i 14 dc wydawały się obiecujące... albo mi się wyjątkowo owulka przesunęła, albo szykuje się cykl bezowulacyjny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 04:28
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dzezabella wrote:Hej :*
Jeszcze Was nie nadrobiłam, ale noc w pracy będzie długa, więc się nie spieszę. Do rana dam radę
Wczoraj nie miałam siły pisać, spałam prawie 18h, chyba ze stresu.
Pytałyście, o wyniki Mojego, oto one:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62183038aae8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39722d8a3e3d.jpg
Moje wszystkie były w normie, poza nienormalnie niskim progiem (zawsze poniżej 1, niezależnie od dc)
Po ponad miesiącu z euthyroxem 25 ponowiłam badanie tarczycy.
Było:
TSH - 3,75 (5dc) i 5,015 (18dc)
FT3 - 3,25 (10dc)
FT4 - 0,91 (10dc)
Jest: (w 6dc)
TSH - 2,721
FT3 - 3,51
FT4 - 0,96
W domu nadal ciężka atmosfera, Michał stracił totalnie ochotę na, czuje się bezużyteczny i ciągle powtarza, że strzela ślepakami, nic do niego nie dociera, już nie wiem co mam robić.
wiecie jaki jest powód, to bardzo ważne! Teraz trzeba spiąć poślady i walczyć o lepsze wyniki
wiele da się poprawić!
A na swojego nie masz jakichś sposobów? może pomóż mu się jakoś odprężyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 04:32
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Kochana, pewnie musi sobie to sam przetrawić... jak już mu się to uda, to musicie działać
wiecie jaki jest powód, to bardzo ważne! Teraz trzeba spiąć poślady i walczyć o lepsze wyniki
wiele da się poprawić!
A na swojego nie masz jakichś sposobów? może pomóż mu się jakoś odprężyć...
Poczekam jeszcze chwilę i zacznę z nim rozmawiać, sporo w nocy czytałam, więc spróbuję jakoś mu tę wiedzę wtłoczyć do głowy
A co Wy myślicie o jego wynikach? Znacie przypadki o gorszych i naturalnej ciąży?
BTW, co sądzicie o wyborach w USA?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 04:45
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość