Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaŁ123 wrote:Takie życie
Z nałogiem nie wygrasz
U mnie dobrzeDzisiaj od rana dowiedziałam się że dostanę podwyżkę od grudnia
Co prawda tylko 200 zł, ale i tak się cieszę
Trochę mnie męczą hormony, cykl znowu się wydłuża, nerwy mnie noszą, ale czuję się ogólnie dobrze
Mam nowych lekarzy, z którymi widzę się w przyszłym tygodniu, więc pewnie już dowiem się jakichś konkretów. Zwłaszcza jestem ciekawa ginki, co na podstawie moich wszystkich wyników wywnioskuje, czy będzie mnie leczyć sama, czy gdzieś mnie skieruje. Mimo tego, że specjalizuje się w niepłodności, to jest świadoma tego, że w pewnych przypadkach ktoś będzie mi mógł lepiej pomóc. A nie tak jak do tej pory, łażenie przez ponad pół roku bez celu
Wizyty u endo też się nie mogę doczekać, bo czuję że tarczyca daje mi w kość, ale jeszcze tylko tydzień
Widzę że Ty się dobrze czujeszSkoro masz siły i chęci do sprzątania
Super!
Poza tym co słychać?
To koniecznie pisz jeśli czegoś się dowiesz.. :* mam nadzieję że samych dobrych wiadomości :* pierwszą jest podwyżka, będzie tego więcej:*
A ja co? Hmm..
Remont..remont.. tzn ten tydz mam wolny, bo zakładają wate na sufit żeby ocieplić A ponoć to bardzo drapie, ale po 11listopada znów zaczynam sprzątać
Czuje sie oki. Dziś pierwsze zakupy robimy jak A wróci z pracy
Teraz siedze i was podczytuje :*AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Cześć dziewczyny jestem tu nowa
Chętnie pospamuję
Pytanie do tych które nie chcą by ktoś wiedział o staraniach zajścia w ciążę co mówicie na imprezach? Dla mnie temat sam w sobie jest drażliwy, nie mam ochoty z nikim się tym dzielić ale nigdy nie stroniłam od alkoholu i jak nagle powiem nie to obawiam się głupich żartów w sensie "w ciąży jesteś czy co". Nie pijecie wcale czy po prostu wypijacie 1 piwko i tyle?
Ja dzień przed pozytywnym testem owu wypilam całe wino, było to na Eurobyło ze mną grubo ale w ten sposób nie myślałam o staraniach, wg wtedy nie myślałam hehe :p
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Bella_Bella wrote:Ja bym poczekala z testem do 10.11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 13:25
-
Hehe Evelin całe wino dla mnie to nie wyczyn, dlatego też obawiam się o reakcje znajomych na "jedno piwko". Wszyscy natomiast wiedzą, że mam problemy hormonalne więc planuję mówić, że mam mocniejsze leki i dlatego nie piję
Moje ogromne gratulacje! Życzę nudnej ciąży
Mata ja bym leciała na betę, a który to dzień po owulce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 13:33
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Aniu gratuluję podwyżki! świetna wiadomość
U mnie niestety nie najlepiej...
Jestem stymulowana już gonadotropinami bez większych efektów (pęcherzyki słabo rosną, endometrium katastrofa). Dziś idę na monit się dowiedzieć czy w ogóle pękł. Mąż ma tetratozoospermie więc ogólnie szanse mamy nikłe.
Jestem zmęczona, normalni ludzie nie mają pojęcia o wielkości pęcherzyków, endometrium, ilości i jakości plemników, twardości szyjki macicy itp. Wizja ciąży zawładnęła moim życiem, szperam cały czas w necie, co 2 dni chodzę do ginekologa, wydaję fortunę na wizyty, na leki, codziennie ryczę, czuję się beznadziejna. Generalnie moja psychika się poddaje. Nikomu nie powiedziałam, nie mam nawet komu się wyżalićBo mąż zaraz będzie miał mnie dosyć. Jak żyć
Mała jak długo się staracie? Kochana jedynym sposobem to jest wrzucić na luz i może właśnie korzystać z tego czasu, a nie odmawiać sobie wszystkich przyjemności i tylko myśleć o staraniach i lekarzach.Evelin, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
Evelin wrote:To koniecznie pisz jeśli czegoś się dowiesz.. :* mam nadzieję że samych dobrych wiadomości :* pierwszą jest podwyżka, będzie tego więcej
:*
A ja co? Hmm..
Remont..remont.. tzn ten tydz mam wolny, bo zakładają wate na sufit żeby ocieplić A ponoć to bardzo drapie, ale po 11listopada znów zaczynam sprzątać
Czuje sie oki. Dziś pierwsze zakupy robimy jak A wróci z pracy
Teraz siedze i was podczytuje :*
Ahhh te remontyZ jednej strony cieszy na maksa, a z drugiej strony jak to już tak się przeciąga to potrafi być męczące
Ale jak się widzi postępy, to cały wysiłek wynagradza.
A Wy robicie tylko pokój dla dziecka czy ogólny remont? Gdzieś mi chyba umknęły te informacje.Evelin lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Hehe Evelin całe wino dla mnie to nie wyczyn, dlatego też obawiam się o reakcje znajomych na "jedno piwko". Wszyscy natomiast wiedzą, że mam problemy hormonalne więc planuję mówić, że mam mocniejsze leki
Mata ja bym leciała na betę, a który to dzień po owulce?
Ja to napisalam w zartobliwy sposób :* Nie przejmuj sie innymi , miałam podobnie tez sie przejmowalam co np w pracy powiedzą, ale to moje życie i jestem zdania że jeśli ktoś jest gotowy na założenie rodziny to nie powinno to nikogo interesować..
Głowa do góry :*Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Ahhh te remonty
Z jednej strony cieszy na maksa, a z drugiej strony jak to już tak się przeciąga to potrafi być męczące
Ale jak się widzi postępy, to cały wysiłek wynagradza.
A Wy robicie tylko pokój dla dziecka czy ogólny remont? Gdzieś mi chyba umknęły te informacje.
Anula, całą górę.. od zera..
Narazie mamy podział pokoi i sufit będzie robiony bo poddasze jest po skosie, pokaże foty
Dużo przed nami :*AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Nie zabezpieczamy się od 3 lat ale z moimi wynikami hormonów wiedzieliśmy, że ciąży z tego nie będzie, choć wiele razy słyszałam o ciąży praktycznie niemożliwej więc i tak miałam nadzieję
W czerwcu wzięliśmy ślub i tak na poważnie zaczęliśmy się leczyć, to dopiero mój drugi cykl stymulowany pewnie dlatego taj wariuję
Mam nadzieję, że mi przejdzie
-
Dzieki Evelin za przekazanie wiesci:) ja wciąż brudze. Ale teraz to brudzenie a nie żywa krew. Ciagle jest zagrozenie i za szybko mnie nie puszcza ale to ze zobaczylam Dzidziusia, dodalo mi mocy:)
Lubię_czekoladę, Evelin, AniaŁ123, Pączek, Parsleyek, Violet146, smerfetkaaa, Dzezabella lubią tę wiadomość
MalaHD wrote:Nie zabezpieczamy się od 3 lat ale z moimi wynikami hormonów wiedzieliśmy, że ciąży z tego nie będzie, choć wiele razy słyszałam o ciąży praktycznie niemożliwej więc i tak miałam nadzieję
W czerwcu wzięliśmy ślub i tak na poważnie zaczęliśmy się leczyć, to dopiero mój drugi cykl stymulowany pewnie dlatego taj wariuję
Rozumiem co musisz czuć :*
Nie powinno być takich sytyacji..
Bede Ci kibicować :* -
19Biedroneczka91 wrote:Dzieki Evelin za przekazanie wiesci:) ja wciąż brudze. Ale teraz to brudzenie a nie żywa krew. Ciagle jest zagrozenie i za szybko mnie nie puszcza ale to ze zobaczylam Dzidziusia, dodalo mi mocy:)
Uwierz że ciągle myślę o Was19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość
-
Evelin wrote:Anula, całą górę.. od zera..
Narazie mamy podział pokoi i sufit będzie robiony bo poddasze jest po skosie, pokaże foty
Dużo przed nami :*
O to gruboCzekam na zdjęcia
Evelin lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Nie zabezpieczamy się od 3 lat ale z moimi wynikami hormonów wiedzieliśmy, że ciąży z tego nie będzie, choć wiele razy słyszałam o ciąży praktycznie niemożliwej więc i tak miałam nadzieję
Kochana my też od ponad 2 lat się nie zabezpieczamy, a na poważnie staramy się, lub myślimy o tym od 8 cykli. Na początku też tak jak Ty bardzo świrowałam, myślałam tylko o tym, to był mój jedyny cel w życiu, na szczęście z czasem zdystansowałam się do tematu i teraz czekam cierpliwie. Też mam problemy hormonalne, głównie z tarczycą, nie miewam w ogóle owulacji, ale wierzę że się uda. Muszę się tylko dobrze ustawić i pyknie -
19Biedroneczka91 wrote:Dzieki Evelin za przekazanie wiesci:) ja wciąż brudze. Ale teraz to brudzenie a nie żywa krew. Ciagle jest zagrozenie i za szybko mnie nie puszcza ale to ze zobaczylam Dzidziusia, dodalo mi mocy:)
Bardzo się cieszę że już jest lepiej!!! Spokojnie wzmacniaj siły, dochodź do siebie i nigdzie się nie spiesz. Niech się Wami dobrze tam zajmąEvelin, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny