X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Hej :)
    Ja odstawiłam dupka 5 dni temu i nie czuję nawet się na okres. Test negatywny i nie wiem co się tak pomieszalo.
    czasami się chyba tak zdarza, że mimo duphastonu cykl się przedłuża... a w jakich dniach bierzesz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    hej Madera2000 a Ty brałaś może zestaw clexane + acard ?

Jeszcze nie bo poprzedni lekarz nie mial chyba pojecia o leczeniu kobiet po poronieniach. Teraz mam nowego i juz ma plan. Przed ciaza zbijamy prolaktyne. Przy staraniach acard i witaminki. W ciazy acard clexane 0,4 i moze cos jeszcze zobaczymy.

Mam do Was pytanie. Musze kupic Dostinex 8 tabletek. W jednej aptece to koszt 362zl a w drugiej 160zl. Jak to mozliwe, spotkalysxie sie z tym? Moze po prostu podrozalo a to jeszcze stara cena i po niej sprzedaja?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    Jeszcze nie bo poprzedni lekarz nie mial chyba pojecia o leczeniu kobiet po poronieniach. Teraz mam nowego i juz ma plan. Przed ciaza zbijamy prolaktyne. Przy staraniach acard i witaminki. W ciazy acard clexane 0,4 i moze cos jeszcze zobaczymy.

Mam do Was pytanie. Musze kupic Dostinex 8 tabletek. W jednej aptece to koszt 362zl a w drugiej 160zl. Jak to mozliwe, spotkalysxie sie z tym? Moze po prostu podrozalo a to jeszcze stara cena i po niej sprzedaja?
    Ceny kosmiczne....

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie od rana nawał pracy i nie miałam nawet czasu nawet się przywitać z rana.

Co do śniadanek, to ja akurat mam takie szczęście, że z mężem wychodzimy o jednej porze i codziennie jemy razem :) W ogóle jedziemy w jednym kierunku, więc jak nie jadę na rowerze, to podwozi mnie pod samo biuro. Super układ. Tylko ja wracam po 15, a on po 19 :/

Dzisiaj rano było u mnie +2 st.C i słoneczko więc pojechałam na rowerku i nic nie musiałam skrobać :P

Miłego dnia <3

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:

To całkiem możliwe, najniższe ceny są w dużych sieciówkach, w Krakowie znalazłam chyba w Aptece Hygieia za 140 zł, ale trzeba chodzić i pytać. Dawniej ten lek kosztował właśnie ponad 300 zł, a teraz już hurtownie powinny sprzedawać taniej. Tak mi lekarz powiedział. Też raczej dostanę teraz dostinex, bo bromka nie jestem w stanie znieść :/ Była tutaj kiedyś dziewczyna która to brała i bardzo go zachwalała, zero efektów ubocznych. Niestety ta cena w porównaniu do bromka powala :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    czasami się chyba tak zdarza, że mimo duphastonu cykl się przedłuża... a w jakich dniach bierzesz?
    Brałam od 20 dc. Test owulacyjny wyszedł pozytywny w 18 dc. Dlatego tak późno. W tym cyklu będę chodzić na monitoring :)

f2w39jcgync8jov1.png

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Dzień dobry :) U mnie od rana nawał pracy i nie miałam nawet czasu nawet się przywitać z rana.

Co do śniadanek, to ja akurat mam takie szczęście, że z mężem wychodzimy o jednej porze i codziennie jemy razem :) W ogóle jedziemy w jednym kierunku, więc jak nie jadę na rowerze, to podwozi mnie pod samo biuro. Super układ. Tylko ja wracam po 15, a on po 19 :/

Dzisiaj rano było u mnie +2 st.C i słoneczko więc pojechałam na rowerku i nic nie musiałam skrobać :P

Miłego dnia <3
    To macie super, Kochana :) Receptę na udany związek to jak najwięcej czasu razem i magia w codziennym życiu :) A moim zdaniem wspólne posiłki to bardzo dużo :)

Pocieszę Cię, mój czasami wraca 22... zależy jak mu się praca poukłada..

Zazdroszczę Ci tego rowerku :) Ile masz do pracy?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    no o ile do 2 trymestru się ciążą utrzyma ;/ okres świąteczny i początkiem stycznia będę siedzieć jak na szpilkach bo będzie mniej więcej ten okres w którym mojemu dzidziusiowi serduszko stawało ... jak do początku stycznia nic się nie stanie to już będę miała jakąś nadzieję że w końcu może się uda ..choć nigdy oczywiście nie mam pewności ale choć będę miała promyczek nadziei ;*

Czarnulka będzie dobrze <3 Nie martw się. Trzeba mieć nadzieję. Bardzo mocno trzymam kciuki <3 Do stycznia szybko zleci, a później jeszcze kilka miesięcy i będziesz miała zdrowe Dzidzi :*

Evelin lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    To macie super, Kochana :) Receptę na udany związek to jak najwięcej czasu razem i magia w codziennym życiu :) A moim zdaniem wspólne posiłki to bardzo dużo :)

Pocieszę Cię, mój czasami wraca 22... zależy jak mu się praca poukłada..

Zazdroszczę Ci tego rowerku :) Ile masz do pracy?

Tylko jakieś 3-3,5 km, więc bliziutko :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa :-) Chętnie pospamuję :)

Pytanie do tych które nie chcą by ktoś wiedział o staraniach zajścia w ciążę co mówicie na imprezach? Dla mnie temat sam w sobie jest drażliwy, nie mam ochoty z nikim się tym dzielić ale nigdy nie stroniłam od alkoholu i jak nagle powiem nie to obawiam się głupich żartów w sensie "w ciąży jesteś czy co". Nie pijecie wcale czy po prostu wypijacie 1 piwko i tyle?

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Brałam od 20 dc. Test owulacyjny wyszedł pozytywny w 18 dc. Dlatego tak późno. W tym cyklu będę chodzić na monitoring :)

Rozumiem :) Czydli masz długie cykle :)

A może coś jest na rzeczy w tym cyklu ;)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Pytanie do tych które nie chcą by ktoś wiedział o staraniach zajścia w ciążę co mówicie na imprezach? Dla mnie temat sam w sobie jest drażliwy, nie mam ochoty z nikim się tym dzielić ale nigdy nie stroniłam od alkoholu i jak nagle powiem nie to obawiam się głupich żartów w sensie "w ciąży jesteś czy co". Nie pijecie wcale czy po prostu wypijacie 1 piwko i tyle?

Ja nie chcę by ktoś wiedział.. ale jakoś też nie stronię specjalnie od alkoholu.. może źle robię może nie ale nie popadam w paranoje :)

AniaŁ123, Parsleyek, Pączek lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Witaj Mala :) Zapraszamy na pogaduchy :)
    Ja przez pewien czas nie piłam, a teraz znowu piję ;) Oczywiście bez szaleństw, ale winko albo jakiegoś drina chętnie wypiję.

Evelin, Pączek lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja nie chcę by ktoś wiedział.. ale jakoś też nie stronię specjalnie od alkoholu.. może źle robię może nie ale nie popadam w paranoje :)
    Ja też nie popadam w paranoje z alkoholem - pije wtedy kiedy mam ochotę

Lubię_czekoladę, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Witaj Mala :) Zapraszamy na pogaduchy :)
    Ja przez pewien czas nie piłam, a teraz znowu piję ;) Oczywiście bez szaleństw, ale winko albo jakiegoś drina chętnie wypiję.

Anula, śmieszne to zabrzmiało :)
    " przez pewien czas nie piłam" :P
    Co u Ciebie malutka? :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :*
    Podglądam Was zza krzaków bo zabrałam się za pisanie mojej pracy :/ kiepsko mi to idzie ale ważne że w ogóle do tego siadłam ;)
    studenci poprosili o przeniesienie czwartkowych zajęć więc jako dobra pani mgr poszłam im na rękę :D Wprawdzie poszłam sobie na rękę bo nie muszę już myśleć co dla nich przygotować i mogę zająć się innymi rzeczami, ale o tym już nie muszą wiedzieć :P

Jak świeci słońce to mam jakąś lepszą mobilizację więc wracam w krzaki ;) buźki

p.s alko też pije jak przyjdzie ochota, bo kurde przecież trzeba jakoś normalnie żyć! :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Anula, śmieszne to zabrzmiało :)
    " przez pewien czas nie piłam" :P
    Co u Ciebie malutka? :*

Takie życie :P Z nałogiem nie wygrasz :D

U mnie dobrze :) Dzisiaj od rana dowiedziałam się że dostanę podwyżkę od grudnia :) Co prawda tylko 200 zł, ale i tak się cieszę :D
    Trochę mnie męczą hormony, cykl znowu się wydłuża, nerwy mnie noszą, ale czuję się ogólnie dobrze B)
    Mam nowych lekarzy, z którymi widzę się w przyszłym tygodniu, więc pewnie już dowiem się jakichś konkretów. Zwłaszcza jestem ciekawa ginki, co na podstawie moich wszystkich wyników wywnioskuje, czy będzie mnie leczyć sama, czy gdzieś mnie skieruje. Mimo tego, że specjalizuje się w niepłodności, to jest świadoma tego, że w pewnych przypadkach ktoś będzie mi mógł lepiej pomóc. A nie tak jak do tej pory, łażenie przez ponad pół roku bez celu :/

Wizyty u endo też się nie mogę doczekać, bo czuję że tarczyca daje mi w kość, ale jeszcze tylko tydzień :D

Widzę że Ty się dobrze czujesz <3 Skoro masz siły i chęci do sprzątania :) Super!
    Poza tym co słychać?

Evelin, Dzezabella lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Ja pije normalnie. Póki w ciążę nie zajde to pozwalam siebie. Życie nie kręci się wokół starań. W mc w którym zaszłam piłam normalnie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluję podwyżki! świetna wiadomość :)

U mnie niestety nie najlepiej...

Jestem stymulowana już gonadotropinami bez większych efektów (pęcherzyki słabo rosną, endometrium katastrofa). Dziś idę na monit się dowiedzieć czy w ogóle pękł. Mąż ma tetratozoospermie więc ogólnie szanse mamy nikłe.

Jestem zmęczona, normalni ludzie nie mają pojęcia o wielkości pęcherzyków, endometrium, ilości i jakości plemników, twardości szyjki macicy itp. Wizja ciąży zawładnęła moim życiem, szperam cały czas w necie, co 2 dni chodzę do ginekologa, wydaję fortunę na wizyty, na leki, codziennie ryczę, czuję się beznadziejna. Generalnie moja psychika się poddaje. Nikomu nie powiedziałam, nie mam nawet komu się wyżalić :( Bo mąż zaraz będzie miał mnie dosyć. Jak żyć :(

klz9jw4z5xllyqdn.png

Wysłany: 8 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Aniu gratuluję podwyżki! świetna wiadomość :)

U mnie niestety nie najlepiej...

Jestem stymulowana już gonadotropinami bez większych efektów (pęcherzyki słabo rosną, endometrium katastrofa). Dziś idę na monit się dowiedzieć czy w ogóle pękł. Mąż ma tetratozoospermie więc ogólnie szanse mamy nikłe.

Jestem zmęczona, normalni ludzie nie mają pojęcia o wielkości pęcherzyków, endometrium, ilości i jakości plemników, twardości szyjki macicy itp. Wizja ciąży zawładnęła moim życiem, szperam cały czas w necie, co 2 dni chodzę do ginekologa, wydaję fortunę na wizyty, na leki, codziennie ryczę, czuję się beznadziejna. Generalnie moja psychika się poddaje. Nikomu nie powiedziałam, nie mam nawet komu się wyżalić :( Bo mąż zaraz będzie miał mnie dosyć. Jak żyć :(
    Mala od tego jestesmy my :) Zaraz Ci bedzie lepiej :)

Tu się walczy a nie poddaje :) Wszystko przed Wami :) Szanse są zawsze a plemniki ponoć łatwo podregulować (u nas lipa z ruchliwością- walczymy).

Też bywałam swego czasu co chwile u lekarza, czasem juz w tajemnicy przed moim, potem odpuscilam i od tego miesiaca zaczynam od nowa :)

Nie trac nadziei :* Bedzie dobrze!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3554 3555 3556 3557 3558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ