X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    :D Chciałam jeszcze kupić termometr owulacyjny ale nie mieli :(

Ja za to ostatnio wszędzie widzę, nawet w rossmanie i super pharmie :)
    nikola2877 wrote:
    Jednak nie bliźniaki :) jedno jedno.

Pisałam wam ostatnio o mojej mamie... Niestety stracila maleństwo. :( nie potrafimy się jakos otrząsnąć po tym.

Gdzieś mi ta informacja umknęła, przykro mi... :(

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Pączuś ja tak miałam :-( do dupy stan, tak jakby nie miało się żadnej władzy nad swoimi nerwami... ja to miałam od tarczycy :-\
    Kurde ale ja nigdy tak nie miałam - a od wczoraj nerw bezpodstawny - tabsy mi tak namieszały ?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:

Pisałam wam ostatnio o mojej mamie... Niestety stracila maleństwo. :( nie potrafimy się jakos otrząsnąć po tym.

bardzo mi przykro :( :(

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:

Nikola bardzo mi przykro :-(

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Kurde ale ja nigdy tak nie miałam - a od wczoraj nerw bezpodstawny - tabsy mi tak namieszały ?

a bierzesz od razu całą dawkę? lekarz nie kazał Ci jakby przyzwyczajać organizmu? ja startowałam od 1/4 tabl. i super było. Z drugiej strony pewnie każdy też inaczej reaguje.

0b52cec6da.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola przykro mi bardzo :( taki to czasami Bóg jest niesprawiedliwy, najpierw daje, a później odbiera... Ale być może tam aniolkowi jest lepiej <3

8p3ovfxm8uset94e.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:

Ja znam takie uczucie i wiem że u mnie to tylko tarczyca. Ostatnio był dramat, tylko mi wyskoczyła niedoczynność, a Ty biorąc euthyrox mogłabyś się wprowadzić w nadczynność. Chociaż wątpię przy takiej dawce. A znowu z drugiej strony, dzięki temu że głupie 3 dni brałam wyższa dawkę już się czuje lepiej, więc to działa błyskawicznie. Kurczę ja nie chcę się mądrzyć, bo każdy jest inny, ja znam tylko mój przypadek, a i tak błądzę w tym wszystkim, jeśli będzie coraz gorzej, to chyba lepiej będzie jak się zbadasz.
    A który masz dc? Może to inny objaw?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 wrote:

Przykro mi :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    a bierzesz od razu całą dawkę? lekarz nie kazał Ci jakby przyzwyczajać organizmu? ja startowałam od 1/4 tabl. i super było. Z drugiej strony pewnie każdy też inaczej reaguje.
    tak 25 odrazu całą
    Ja sie zastanawiam czy przy moim lekkim ADHD nie zadziałalo to właśnie w ten sposób że nerwowa sie robie bo nie mam gdzie oddać energii która sie kumuluje to w złość idzie

• Pączek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja znam takie uczucie i wiem że u mnie to tylko tarczyca. Ostatnio był dramat, tylko mi wyskoczyła niedoczynność, a Ty biorąc euthyrox mogłabyś się wprowadzić w nadczynność. Chociaż wątpię przy takiej dawce. A znowu z drugiej strony, dzięki temu że głupie 3 dni brałam wyższa dawkę już się czuje lepiej, więc to działa błyskawicznie. Kurczę ja nie chcę się mądrzyć, bo każdy jest inny, ja znam tylko mój przypadek, a i tak błądzę w tym wszystkim, jeśli będzie coraz gorzej, to chyba lepiej będzie jak się zbadasz.
    A który masz dc? Może to inny objaw?
    19 dzien cyklu przy cyklach 26/27 dniowych
    narazie mysle ze sie poobserwuje troche - moze to przejściowe, moze moja skumulowana energia zamienia się w nerwowość bo nie ma ujścia bo nie biegam bo nie mam cholerka czasu. Np teraz poszłabym ale siedze w robocie jesczze, zakupy po drodze chce zrobic wiec juz na bieganie czasu nie ma a pewnie jak wróce do domu to bede padnięta jak mucha
    Mam paarcie na słodycze straszne
    wiecej objawów nie mam

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines <3

Nikola bardzo mi przykro:( to takie niesprawiedliwe:(

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    tak 25 odrazu całą
    Ja sie zastanawiam czy przy moim lekkim ADHD nie zadziałalo to właśnie w ten sposób że nerwowa sie robie bo nie mam gdzie oddać energii która sie kumuluje to w złość idzie

ze mnie też wulkan energii...Chociaż przy niedoczynności bywam ospała. Ja startowałam 4 dni na 1/4, potem 4 na 1/2 i dopiero całą, endo stwierdził, że uniknie się szoku ;) dawka niby niska, ale pomimo wszystko dla organizmu coś nowego.

Jak masz dużo energii to odstaw też słodycze... wiesz, jak działa cukier - jeszcze bardziej pobudza.

Pączek lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilitku, jak się czujesz? :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Lilitku, jak się czujesz? :*

dobrze, dziękuję :*

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko
    nie mogę znaleźć Twojego postu,a odnośnie farbowania, to jeśli farba jest bez amoniaku to chyba można w każdym trymestrze farbowaniem wlosy, bo chodzi o to by nie wdychać szkodliwych substancji czyli najbardziej Amoniaku. A jeśli masz obawy to się powstrzymaj do drugiego trymestru, bo wtedy najważniejsze organy dziecka są już ukształtowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 17:37

czarnulka24 lubi tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Czarnulko
    nie mogę znaleźć Twojego postu,a odnośnie farbowania, to jeśli farba jest bez amoniaku to chyba można w każdym trymestrze farbowaniem wlosy, bo chodzi o to by nie wdychać szkodliwych substancji czyli najbardziej Amoniaku. A jeśli masz obawy to się powstrzymaj do drugiego trymestru, bo wtedy najważniejsze organy dziecka są już ukształtowane.

oki dzięki ;) ja mam swoje ładne ciemne włosy ale jak ostatnio poroniłam i byłam trochę nie do życia to mnie każdy namawiał żeby iść coś dla siebie zrobić dla odmiany i zrobiłam sobie ombre bardzo ładnie mi w nim ale już minęło około pół roku włosy podcięłam i teraz to wygląda tak dziwnie hehe;/ a tak myślałam że zblizają się święta lece odwiedzić rodzinę więc bym sobie coś zrobiła

ale jak ma coś zaszkodzić to poczekam - dla dzidziusia wszystko ;)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ze mnie też wulkan energii...Chociaż przy niedoczynności bywam ospała. Ja startowałam 4 dni na 1/4, potem 4 na 1/2 i dopiero całą, endo stwierdził, że uniknie się szoku ;) dawka niby niska, ale pomimo wszystko dla organizmu coś nowego.

Jak masz dużo energii to odstaw też słodycze... wiesz, jak działa cukier - jeszcze bardziej pobudza.
    Ale mnie ciągnie do słodkiego - jak nie zjem to chora chodzę

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    oki dzięki ;) ja mam swoje ładne ciemne włosy ale jak ostatnio poroniłam i byłam trochę nie do życia to mnie każdy namawiał żeby iść coś dla siebie zrobić dla odmiany i zrobiłam sobie ombre bardzo ładnie mi w nim ale już minęło około pół roku włosy podcięłam i teraz to wygląda tak dziwnie hehe;/ a tak myślałam że zblizają się święta lece odwiedzić rodzinę więc bym sobie coś zrobiła

ale jak ma coś zaszkodzić to poczekam - dla dzidziusia wszystko ;)

Nie dziwię się, bo każda kobieta chce wyglądać pięknie :). Jeśli to będzie farbą bez amoniaku to nie powinna zaszkodzić, ale fryzjerem bądź lekarzem to ja nie jestem, więc nie mogę cię zapewnić W 100%, ale jak już wspominałam jeśli masz obawy to poczekaj do drugiego trymestru. Albo zapytaj wujka Google :)

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    19 dzien cyklu przy cyklach 26/27 dniowych
    narazie mysle ze sie poobserwuje troche - moze to przejściowe, moze moja skumulowana energia zamienia się w nerwowość bo nie ma ujścia bo nie biegam bo nie mam cholerka czasu. Np teraz poszłabym ale siedze w robocie jesczze, zakupy po drodze chce zrobic wiec juz na bieganie czasu nie ma a pewnie jak wróce do domu to bede padnięta jak mucha
    Mam paarcie na słodycze straszne
    wiecej objawów nie mam

Ale wiesz co jeszcze? Dzisiaj wszyscy chodzą wkur... mama do mnie dzwoniła, to mówiła że nie wie co ze sobą zrobić, mąż też i powiedział że u niego w pracy dzisiaj wszyscy jacyś tacy nadpobudliwi. Może to jednak bio niekorzystny ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ale mnie ciągnie do słodkiego - jak nie zjem to chora chodzę

Mnie niby ciągnie do słodkiego, ale jak coś zjem to czuję to przez kilka godzin i jest mi od tego niedobrze. Dziwne. Od wczoraj tak mam :/

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
‹‹ 3625 3626 3627 3628 3629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ