Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje kochane jesteście! :*
jakos trzeba pogodzić się z tym wszystkim i jakos zyc..
Paczek. AniaŁ przed okresem jesteście ze ciągnie do słodkiego? Czy jakis maly znak?trzymam kciukasy!
Szaron a jak się czujesz?
Czy wie ktoras co u Naszej Kasi? -
Hej! Mam 25 lat, zaczęliśmy z mężem starania w lipcu. We wrześniu odwiedziłam moja ginekolog, bo o problemach z prolaktyna dowiedziałam się 2 lata temu, ale wtedy jeszcze o dziecku nie myśleliśmy więc o to nie zadbałam. Okazało się, że prolaktyna za wysoka - ok 31 (biore 1/2 tab bromergonu dziennie) a progesteron po owu za niski - 3.65 (luteina dopochwowa od 16dc do 25dc). Owulacje miałam. Wiec w październiku był 1 cykl starań przy pomocy leków, teraz drugi. Na razie się nie spinam, ale niecierpliwa się robię
mam nadzieje, że razem będzie nam łatwiej
pozdrawiam!
worldbyme, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
panka wrote:Hej! Mam 25 lat, zaczęliśmy z mężem starania w lipcu. We wrześniu odwiedziłam moja ginekolog, bo o problemach z prolaktyna dowiedziałam się 2 lata temu, ale wtedy jeszcze o dziecku nie myśleliśmy więc o to nie zadbałam. Okazało się, że prolaktyna za wysoka - ok 31 (biore 1/2 tab bromergonu dziennie) a progesteron po owu za niski - 3.65 (luteina dopochwowa od 16dc do 25dc). Owulacje miałam. Wiec w październiku był 1 cykl starań przy pomocy leków, teraz drugi. Na razie się nie spinam, ale niecierpliwa się robię
mam nadzieje, że razem będzie nam łatwiej
pozdrawiam!
pewnie, że łatwiej
Jak problem zdiagnozowany, to już pójdzie z górki
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AniaŁ123 wrote:Mówisz? Masz
Kiepska jakość zdjęcia. Kolor jest troszkę ciemniejszy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03c853f16184.jpgbardzo ładna!
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
a tak w ogóle, to witajcie
Dzisiaj wizyta po południu, więc co nieco się dowiem
jakoś mam przeczucia, że ten cykl znowu stracony, ale po usg będę mieć pewność co się dzieje z ciałkiem żółtym... takie doła złapałam ostatnio, że mogłabym sobie płakać za każdym razem, jak tylko sobie o wszystkim przypomnę... no ale to dobrze - w @ będzie może lżej
A tak w ogóle, po tych wieściach od koleżanki dzisiaj mi się śniło, że kupowałam testy ciążowe (bo przecież mam ostatni i trzeba się zaopatrzyć)a wczoraj, że zobaczyłam 2 kreski
to paaa, do póżniejAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
nikola2877 wrote:Dziekuje kochane jesteście! :*
jakos trzeba pogodzić się z tym wszystkim i jakos zyc..
Paczek. AniaŁ przed okresem jesteście ze ciągnie do słodkiego? Czy jakis maly znak?trzymam kciukasy!
Szaron a jak się czujesz?
Czy wie ktoras co u Naszej Kasi?tydzien przed
Ktora Kasia ? Kogo masz na myśli ? -
pola89 wrote:a tak w ogóle, to witajcie
jakoś mam przeczucia, że ten cykl znowu stracony, ale po usg będę mieć pewność co się dzieje z ciałkiem żółtym... takie doła złapałam ostatnio, że mogłabym sobie płakać za każdym razem, jak tylko sobie o wszystkim przypomnę... no ale to dobrze - w @ będzie może lżej
A tak w ogóle, po tych wieściach od koleżanki dzisiaj mi się śniło, że kupowałam testy ciążowe (bo przecież mam ostatni i trzeba się zaopatrzyć)a wczoraj, że zobaczyłam 2 kreski
to paaa, do póżniej
Trzymam kciuki za usgi za to aby test okazal sie proroczy
bo musial byc fantastyczny
Ja dzisiaj 31 dc, @ brak, test negatywny. Moze beta by wywolala @... No nie wiem... -
pola89 wrote:a tak w ogóle, to witajcie
to paaa, do póżniej
Wykres masz ładny a my trzymamy kciuki !!
Bedzie dobrze !!
❤️❤️❤️❤️❤️ -
AniaŁ123 wrote:Aaaa... przez tą kanapę zapomniałam się podzielić wrażeniami z wizyty u ginki
W sumie to nic nowego, żadnych sensacji. Badania niby ok, większość w normie, chociaż jakiś tam stosunek różnych hormonów mógłby wskazywać na policystyczne, ale znowu miałam robione usg przez wielu lekarzy i żaden nigdy niczego takiego nie zauważył, zawsze wszystko wyglądało czysto i wzorowo. Więc tutaj nie wiadomo.
Dostałam tylko dupka 2x1 na lichy progesteron. I na koniec, ale najważniejsze, muszę unormować tarczycę, bo ostatnio moje TSH niczym kolejka górska wznosi się i opada, przy tym cykle mi się rozregulowały. W każdym razie jak już unormuję tarczycę, to mam się do niej zgłosić, ale już poza luxmedem, zrobi mi monitoring, jak potwierdzi brak owu, to będzie mi coś dawać na wywołanie i monitorować. Poza tym dała mi skierowanie do poradni ginekologiczno-endokrynologicznej w klinice UJ, ale tam są straszne terminy. Jutro spróbuję tam zadzwonić.
To tyle, żadnych niespodzianek, ale to dobrze.
Tarczyca tylko łazi za nami jak smród po galotach - no ja mam wrazenie ze cukierki euthyroxowe bede brać i brać
Wlasnie szkoda ze w Lux nie ma monitoringu tylko prywatnie trzeba - a kasę w Lux nie mała sie płaci
Trzymam kciuki za UJ
❤️AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Hej Pola :*
Trzymam kciuki za usgi za to aby test okazal sie proroczy
bo musial byc fantastyczny
Ja dzisiaj 31 dc, @ brak, test negatywny. Moze beta by wywolala @... No nie wiem...
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Pączek wrote:A to wredna uparta @ !
Dzis wpadlam na pomysl inseminacji.. Podpytam o to we wtorek lekarzaWczesniej myslalam, ze chce tylko naturalnie zajsc ale teraz to mi juz wszystko jedno..
-
Pączek wrote:Dobry Dziewczynki
Piąteczek !!!! Weekendzik zaraz
Fajne uczucie !
Miłego dnia !!i to pewnie z @ albo co gorsza bez.. Do dupy to wszystko.. Caly weekend osobno.. W ndz pewnie pojdzie na silownie i spotkac sie z kumplami i mamy poniedzialek..
Paczek jaki planyszykuja sie jakies balety?
-
Lubię_czekoladę wrote:Swinia nie malpa
Dzis wpadlam na pomysl inseminacji.. Podpytam o to we wtorek lekarzaWczesniej myslalam, ze chce tylko naturalnie zajsc ale teraz to mi juz wszystko jedno..
Popytaj, popytaja może to sposób dla Was
i wcale nie uważam, że medyczna pomoc przy zajściu, to coś złego! Ważny efekt! Sama myślałam o tym i nawet mój K. o tym wspominał... Więc jeśli dalej nic z tego nie będzie, to niewykluczone, że sami o tym poważnie pomyślimy
30 lat
Lubię_czekoladę wrote:Swinia nie malpa
Ja wysłałam Ci wczoraj moja @ - moze dzis dojdzie
Czekoladowa a skad jestes ? Sorki ale nie pamietampytam pod katem lekarza i kliniki
-
Pączek wrote:Poluś nie załamuj sie i mysl pozytywnie !!! Nie mozesz z góry zakładać najgorszego
Wykres masz ładny a my trzymamy kciuki !!
Bedzie dobrze !!
❤️❤️❤️❤️❤️
A wykresy, to mam zawsze ładne, aż do małpy i guzik z tegodlatego myślę, że może być problem z drożnoscią... Moja mama miała niedrożne jajowody...
30 lat
Pączek wrote:No to świnia !
Ja wysłałam Ci wczoraj moja @ - moze dzis dojdzie
Czekoladowa a skad jestes ? Sorki ale nie pamietampytam pod katem lekarza i kliniki
jutro, ew w ndz
teraz juz jestem wymagajaca
Jestem z Lodzi i wybieram sie do Gamety -
Lubię_czekoladę wrote:Weekend a mi sie wyc chce.. Dzisiaj mam impreze ale tak sie zle czuje, ze nie chce pic i jade autem.. Jutro sobota, moj wychodzi i bede sama..
i to pewnie z @ albo co gorsza bez.. Do dupy to wszystko.. Caly weekend osobno.. W ndz pewnie pojdzie na silownie i spotkac sie z kumplami i mamy poniedzialek..
Paczek jaki planyszykuja sie jakies balety?
mogłybyśmy się spotkać i razem ponarzekać na cały świat
A tak serio, to głowa do góry! Nawet jak @ nie przyjedzie wtedy, co trzeba, to wizyta nie będzie zmarnowana, bo przecież masz wyniki badań i konsultacja będzie na ich podstawieAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:dzięki :* ale jakoś nie wierzę w to...
A wykresy, to mam zawsze ładne, aż do małpy i guzik z tegodlatego myślę, że może być problem z drożnoscią... Moja mama miała niedrożne jajowody...
jakies 400 postow temu
jeszcze nie dostalas skierowania? Forsuj lekarza a wszystko bedzie jasne
moze dzis dostaniesz?
-
pola89 wrote:No wredna małpa!
Popytaj, popytaja może to sposób dla Was
i wcale nie uważam, że medyczna pomoc przy zajściu, to coś złego! Ważny efekt! Sama myślałam o tym i nawet mój K. o tym wspominał... Więc jeśli dalej nic z tego nie będzie, to niewykluczone, że sami o tym poważnie pomyślimy