X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dzioszki wiecie co?
    Mam w pracy taką kulkę która odpowiada na pytania;) No i pytam się głupiej "to ja jestem w tej ciazuni czy nie?
    No i co???
    Nawet kulka kurna we mnie nie wierzy hehe ;)
    Odpowiedź "no"... chociaz zależy jak ja traktować, po polskiemu czy po angielskiemu;)

Tuliska no pytanie... no to no!!! No!!! :D

Tuliska lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    I lekarz mówił ze nie chce mnie martwić alw może oznaczać koniec ciazy do 2 tyg

Czarnulka Kochana :( Mam ogromną nadzieję że jednak będzie dobrze <3 Wierzę w to mocno!!! Musi być dobrze!!!!!!!!!!!!!!!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko napewno bedzie wszystko dobrze, ściskam cię mocno.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka nie przyjmuje tego do wiadomości i już! :( kiedy masz kolejną wizytę?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Przepraszam, że się nie odzywam... Nawet Was nie czytam. Nie potrafię w tej chwili cieszyć się Waszymi ciążami i nadziejami... Nie jestem w stanie czytać o Waszych objawach i pozytywnych testach... Każdy dzień jest dla mnie coraz gorszy... Każda kobieta w ciąży i każdy śliczny bobas wywołuje te same uczucia i łzy... Nie potrafię zrozumieć tego co się stało... Chyba nigdy nie pogodze się z tym, że odebrano mi moj mały Cud... Wszystko wywołuje łzy... Może kiedyś do Was wrócę... Może kiedyś będzie lepiej... Ale nigdy nie zapomnę...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Cześć. Przepraszam, że się nie odzywam... Nawet Was nie czytam. Nie potrafię w tej chwili cieszyć się Waszymi ciążami i nadziejami... Nie jestem w stanie czytać o Waszych objawach i pozytywnych testach... Każdy dzień jest dla mnie coraz gorszy... Każda kobieta w ciąży i każdy śliczny bobas wywołuje te same uczucia i łzy... Nie potrafię zrozumieć tego co się stało... Chyba nigdy nie pogodze się z tym, że odebrano mi moj mały Cud... Wszystko wywołuje łzy... Może kiedyś do Was wrócę... Może kiedyś będzie lepiej... Ale nigdy nie zapomnę...
    Bella kochana, nawet żadna z nas która tego nie przeszła nie jest w stanie sobie wyobrazić co czujesz :( coż tu powiedzieć, trzymaj się kochana, ja wierzę, że przyjdzie taki dzień gdzie zafasolkujesz i wszystko będzie dobrze. Musi się udać, zobaczysz....
    Tymczasem trzymaj się cieplutko i jak będzie Ci bardzo bardzo bardzo źle i będziesz chciała się podzielić z kimś zmartwieniami, ulżyc sobie to wracaj do nas słonko <3

35 lat, 2 ciąża
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Kochana <3 Będzie lepiej, przyjdzie taki dzień, że będzie Ci lżej :* Kochana tęsknię, ale rozumiem, że potrzebujesz się od tego odciąć. Myślami jestem z Tobą <3 Jeśli kiedykolwiek najdzie Cię ochota aby się wirtualnie wykrzyczeć to dawaj śmiało! Jesteśmy tutaj <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Bella, wlasnie chodzi o to, ze nie ma tu zadnych ciaz.. Nadzieje jakies sa, faktycznie.. Ale zafasolkowanych dziewczyn jest tu garstka.. A nawet mniej.. Ale wiesz co one robia? Wspieraja nas.. Trzymaja kciuki..

Masz ciezka sytuacje.. Jest mi bardzo przykro, ze Tobie sie to przytrafilo.. Wiem, ze na pewno niemilosiernie Cie to boli.. Moze warto z kims o tym porozmawiac? Stawic temu czolo? Nie mam nic zlego na mysli, sama kiedys z takiej pomocy korzystalam, gdy bylam w totalnej rozsypce i zycie wydawalo mi sie bezsensu.. Pomysl o tym :* nie wolno Ci sie poddac.. Nie doprowadz do depresji, bardzo Cie prosze.. Nie daj sie!!

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella <3 <3 <3

Wierzę, że pewnego dnia wstanie dla Was Słońce, które osuszy Twoje łzy, da nadzieję i uśmierzy delikatnie ból. To oczywiste, że nigdy nie zapomnisz, zawsze będziesz pamiętać <3

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    Czarnulka nie przyjmuje tego do wiadomości i już! :( kiedy masz kolejną wizytę?
    w poniedziałek ;/

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć powiecie mi czy jest możliwość zaznaczenia samemu dzień owulacji ? wiem kiedy był po monitoringu... a nie wiem jak to zrobić, a ovu mi wariuje w moim wykresie

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    w poniedziałek ;/

trzymam kciuki!

to może, ale nie musi się zdarzyć!

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia2903 wrote:
    Cześć powiecie mi czy jest możliwość zaznaczenia samemu dzień owulacji ? wiem kiedy był po monitoringu... a nie wiem jak to zrobić, a ovu mi wariuje w moim wykresie
    Jest opcja w drugiej zakladce chyba testy.. I mozna zaznaczyc :) dokladnie: monitor owulacji

kasia2903 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jestem tu nowa i w sumie nie wiem od czego zacząć. Może na początek informacje ogólne. Mam już cudownego synka lat 3 i rozpoczęliśmy z mężem starania o rodzeństwo ;) Myślałam, że szybko zaskoczy jak za pierwszym razem, dziś dostałam @ więc jednak nie. Co prawda minął dopiero pierwszy cykl naszych strań i może nie powinnam się wypowiadać, ale jakoś tak przykro mi się zrobiło, bo podświadomie wmawiałam sobie, że to już :( Podejrzewam, że przegapiłam owulację, bo ostatnio miesiączki mi się rozjechały i cykle jakieś nieregularne. Mam ostatnio bardzo dużo pracy i stresu więc pewnie dlatego okres przyszedł za szybko. Pozdrawiam wszystkie starające się, trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 19:48

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    w poniedziałek ;/

Czarnulko mam nadzieję że to tylko zły scenariusz który się nie spełni. Że będzie szczęśliwe zakończenie! Wspieram Cię mocno!!! <3

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella dziś o Tobie myślałam... <3 ogólnie panuje jakiś listopadowo jesienny dół i mam nadzieję że i Ty za chwilę się podniesiesz. Wracaj do nas jak będziesz gotowa i pamiętaj że jesteśmy :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wrocilam do was z pytaniem. Wlasnie niedawno soboe usiadlam i poczulam bol w lewej piersi ( jestrm w 13 dc) i dotknelam a przy sutku pod skora duzy guz bolacy . Co to moze byc??? Ktoras miala z was cos takiego. Teraz mnie boli nawet jak nie dotykam

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Bellus <3 <3 <3 <3 <3 żadne słowa nie ukoja twojego serca. Życzę Ci siły ;*;*

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jestem tu nowa i w sumie nie wiem od czego zacząć. Może na początek informacje ogólne. Mam już cudownego synka lat 3 i rozpoczęliśmy z mężem starania o rodzeństwo ;) Myślałam, że szybko zaskoczy jak za pierwszym razem, dziś dostałam @ więc jednak nie. Co prawda minął dopiero pierwszy cykl naszych strań i może nie powinnam się wypowiadać, ale jakoś tak przykro mi się zrobiło, bo podświadomie wmawiałam sobie, że to już :( Podejrzewam, że przegapiłam owulację, bo ostatnio miesiączki mi się rozjechały i cykle jakieś nieregularne. Mam ostatnio bardzo dużo pracy i stresu więc pewnie dlatego okres przyszedł za szybko. Pozdrawiam wszystkie starające się, trzymam kciuki!

Siema kochana. No.przykro ze tym razem się nie udało. Spokojnie jak jest jedno to będzie drugie . Trzymam kciuki

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    Cześć dziewczyny. Wrocilam do was z pytaniem. Wlasnie niedawno soboe usiadlam i poczulam bol w lewej piersi ( jestrm w 13 dc) i dotknelam a przy sutku pod skora duzy guz bolacy . Co to moze byc??? Ktoras miala z was cos takiego. Teraz mnie boli nawet jak nie dotykam
    Kochana z tym do lekarza. Brzmi poważnie szczególnie ze boli

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3693 3694 3695 3696 3697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ