X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ja go potafie nie miec 2 miechy ciągiem, żałuje że od razu nie wzieliśmy sie za drugie.
    Ale masz dzieciątko, a to dla nas marzenie :*

pola89, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz <3

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    ja go potafie nie miec 2 miechy ciągiem, żałuje że od razu nie wzieliśmy sie za drugie.

czasu nie cofniesz, a rozpamiętywanie, że mogło się zacząć wcześniej nic nie da ;) nikt nam nie obiecywał, że zachodzenie w ciążę to pstryknięcie palcami, nawet jeśli za 1 razem udało się od razu

moim zdaniem, nic tak nie uczy pokory, jak starania o dziecko

ile się przy tym człowiek napracuje, nażali, wypłacze, nastresuje to wie tylko on... można przeklinać los, patrząc na rodziny z problemami alko, widząc 4 dzieci w domu, a samemu starając się rok, 2 lata, 3 lata o PIERWSZE!

jak masz "problem" to nieobecność męża zawsze można wykorzystać na ich rozwiązanie ;)

Lubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKO daj znać <3 <3 <3 <3

Evelin lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    CZARNULKO daj znać <3 <3 <3 <3

Właśnie!

Evelin lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    czasu nie cofniesz, a rozpamiętywanie, że mogło się zacząć wcześniej nic nie da ;) nikt nam nie obiecywał, że zachodzenie w ciążę to pstryknięcie palcami, nawet jeśli za 1 razem udało się od razu

moim zdaniem, nic tak nie uczy pokory, jak starania o dziecko

ile się przy tym człowiek napracuje, nażali, wypłacze, nastresuje to wie tylko on... można przeklinać los, patrząc na rodziny z problemami alko, widząc 4 dzieci w domu, a samemu starając się rok, 2 lata, 3 lata o PIERWSZE!

jak masz "problem" to nieobecność męża zawsze można wykorzystać na ich rozwiązanie ;)

wiem kochane wiem :) wtedy człowiek docenia rzeczy mniej ważne...mam duże wsparcie męza i nawet powiedział że 8 grudnia po lekarzu a może owu mi wypadnie przyjedzie 350 km że nie zmarnować szansy :) i tego samego dnia bedzie wracał znów tyle km :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Piszę dopiero teraz,bo wczoraj miałam dzień wyrwany z życiorysu, rano w pracy, po południu na szkoleniu i w domu dopiero o 21, ale w międzyczasie zaliczyłam z koleżankami pizzerię, taki plus :D

Dziewczyny, nie znamy się za dobrze, póki co kojarzę tylko kilka nicków. Pozdrawiam wszystkie koleżanki te bardziej i mniej znane :)

Mam pytanie, pierwszy raz kupiłam testy owulacyjne, skończył mi się dziś okres, moje ostatnie cykle skróciły się do 26 dni więc na tym się opieram na razie. Wg ulotki testy powinnam zrobić 9 dnia od początku cyklu. Myślicie, że tak będzie dobrze czy zrobić wcześniej?

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    wiem kochane wiem :) wtedy człowiek docenia rzeczy mniej ważne...mam duże wsparcie męza i nawet powiedział że 8 grudnia po lekarzu a może owu mi wypadnie przyjedzie 350 km że nie zmarnować szansy :) i tego samego dnia bedzie wracał znów tyle km :)

super :) Szczęściu trzeba pomóc :)

Mąż jest kierowcą?

0b52cec6da.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Witajcie!

Piszę dopiero teraz,bo wczoraj miałam dzień wyrwany z życiorysu, rano w pracy, po południu na szkoleniu i w domu dopiero o 21, ale w międzyczasie zaliczyłam z koleżankami pizzerię, taki plus :D

Dziewczyny, nie znamy się za dobrze, póki co kojarzę tylko kilka nicków. Pozdrawiam wszystkie koleżanki te bardziej i mniej znane :)

Mam pytanie, pierwszy raz kupiłam testy owulacyjne, skończył mi się dziś okres, moje ostatnie cykle skróciły się do 26 dni więc na tym się opieram na razie. Wg ulotki testy powinnam zrobić 9 dnia od początku cyklu. Myślicie, że tak będzie dobrze czy zrobić wcześniej?

A wiesz kiedy mniej więcej miewasz owu?
    Myślę, że od 9 będzie ok. Ale możesz spróbować wcześniej zacząć jak czujesz, że wcześniej mogłoby się coś zacząć dziac chociaż ja robiłam wcześniej, bo byłam już niecierpliwa i na psinco mi to było hehe

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Witajcie!

ja miałam podobne cykle na początku starań i robiłam właśnie od 9 :)

0b52cec6da.png

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

<3

Ewi28 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    super :) Szczęściu trzeba pomóc :)

Mąż jest kierowcą?

pracuje w geofizyce toruń, szuka wszystkiego co się da :D :D, nie mam teraz złudnych nadzieji bo po razie wątpie żeby coś było ale musze być silna, w styczniu jedzie na niemcy i 2 miechy z głowy wiec od wiosny uszymy pełną parą :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    A wiesz kiedy mniej więcej miewasz owu?
    Myślę, że od 9 będzie ok. Ale możesz spróbować wcześniej zacząć jak czujesz, że wcześniej mogłoby się coś zacząć dziac chociaż ja robiłam wcześniej, bo byłam już niecierpliwa i na psinco mi to było hehe

Do tej pory miałam zawsze cykle 28 dniowe, kilka razy się zdarzyło, że 29 ale baaaardzo rzadko,zawsze jak w zegarku, do tego stopnia, że mogłam przewidzieć o której porze dnia dostanę @ A od 3 cykli coś się zmieniło i to akurat wtedy kiedy postanowiliśmy mieć 2 dziecko, taka złośliwość. We wrześniu miałam cykl 26 dni, potem 33, teraz znowu 26, ale zrzucam to na nadmiar pracy i stres. Dlatego właśnie poprzedni cykl "przegapiliśmy", bo wychodzi, że owulacja była wcześniej niż zawsze. No nic poczekam jeszcze ze dwa dni i spróbuję jeden test z ciekawości.

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • pestka1 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Taki mąż to skarb, przy tak wysokim poziomie determinacji bejbik gwarantowany! ;)

Ewi28 lubi tę wiadomość

cb7w3e3k5o2hfu1b.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Taki mąż to skarb, przy tak wysokim poziomie determinacji bejbik gwarantowany! ;)

musze hormony podreperowac bo sa tragiczne...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Eolinka Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jak moge wam pokazac wykres?

Eolinka
  • klaudiag Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Folikulotropina (FSH) 4,38 U/l
    Faza folikularna:
    Faza owulacyjna:
    Faza lutealna:
    Po menopauzie:
    3,5 - 12,5
    4,7 - 21,5
    1,7 - 7,7
    26,0 - 135,0
    czy któraś z was mi zinterpretuje badanie? wykonane 3 dnia cyklu

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiag wrote:
    Folikulotropina (FSH) 4,38 U/l
    Faza folikularna:
    Faza owulacyjna:
    Faza lutealna:
    Po menopauzie:
    3,5 - 12,5
    4,7 - 21,5
    1,7 - 7,7
    26,0 - 135,0
    czy któraś z was mi zinterpretuje badanie? wykonane 3 dnia cyklu
    Miescisz sie w normie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eolinka wrote:
    Hej jak moge wam pokazac wykres?
    Musisz go udostepnic na tablicy, pod wykresem jest taka opcja :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 29 listopada 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    musze hormony podreperowac bo sa tragiczne...
    A co lekarz na Twoje wyniki?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3726 3727 3728 3729 3730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ