Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
eveli_na wrote:Jak masz dużo czasu to ja polecam całym sercem.
-
nie no szczeniora bym samego nie zostawiła. Co innego kot, ale te zyja swoim zyciem, natomiast dla dobrego ulozenia psa potrzebny jest trening behawioralny i odpowiednia socjalizacja.
Waldziu jak to mówi mój pediatra, katar to nie choroba -
eveli_na wrote:Heloł Antoś
Waaldziu nie wiem, moze potem poskrobie, musze sie troche zajac obiadem bo G pryzjedzie spac.
ana1122 a dla szczeniaka bedziesz miec czas w ciagu dnia? Bo zostawiony sam sobie maluch przez kilka godzin dziennie raczej nie bedzie zadowolony. -
Szczeniak na nadmiar energii wiadomo...zostawiamy sam sobie się wszystko co znajdzie na swojej drodze:) mój psiak ma już szacunkowo 13 lat a mój M mówi że jak nasze Tereska odejdzie za "tęczowy most" to żałoba bedzie półroczna... Ale ja wiem jedno następny pies będzie ze schroniska!
-
eveli_na wrote:nie no szczeniora bym samego nie zostawiła. Co innego kot, ale te zyja swoim zyciem, natomiast dla dobrego ulozenia psa potrzebny jest trening behawioralny i odpowiednia socjalizacja.
Waldziu jak to mówi mój pediatra, katar to nie choroba
ja moje sama wyszkoliłam ... uwierz że dobre serce wystarczy i kilka zasad które im wpoisz !Fabian Cyprian Tymuś -
ana1122 wrote:Ja pracuje codziennie po 8 godzin Ale moj mąż prawie całe dni W domu jest. Wychodzi nam że będzie siedział raz W tygodniu sam 8 godzin. Ale psa chyba można tego nauczyć? U nas W związku brakuje spontanicznej osoby. Bo niby chcemy Ale się boimy zdecydować I wszystko analizujemy po 3 razy zanim coś postanowimy...Fabian Cyprian Tymuś
-
WaldhauzerM wrote:Gizmo.. Kiedyś była taka bajka po angielsku.. I tam był taki Gizmo.. He he. Pierwsze skojarzenie..
-
eveli_na wrote:nie no szczeniora bym samego nie zostawiła. Co innego kot, ale te zyja swoim zyciem, natomiast dla dobrego ulozenia psa potrzebny jest trening behawioralny i odpowiednia socjalizacja.
Waldziu jak to mówi mój pediatra, katar to nie choroba
Wiem kochana. Ale nosek już wczoraj miał zawalony a dzisiaj już na full i kicha i wszystko..
A jutro do przedszkola no chyba że będzie gorzej..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
eveli_na wrote:Gaduaaa jakie teraz? o szczeniakach pisze helooołFabian Cyprian Tymuś
-
Gaduaaa wrote:ja bym wzięła.. tymbardziej że macie dziecko w domu.. dzieci zupełnie inaczej się wychowują jak żyja ze zwierzątkami..psami ...
-
Tuliska wrote:odpaliłam lapka bo do tel stracilam cierpliwość znam ludzi którzy psy wysyłali do psiego przedszkola:P i wierzcie niczego sie nie nauczyły hehe:P
jesli pies byl tam sam to mozna zapomniec ze sie czegos nauczy.
W socjalizacji chodzi o wychodzenie z psem do innych psób, kotów zwierząt i ludzi. Tak by pies nauczył się odpowiednio reagować na inne zwierzęta.
Trening behawioralny to nic innego jak odpowiednie reakcje człowieka na zachowanie psa czyt. niszczenie itepe. ogólnie szczenie sie samo nie wychowa jak i dzecko.