Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie ja nie wyłapuję wcale tego rzekomego "dziubka"
No cóż, chyba będą mi musiały wystarczyć inne objawy... U mnie temp i śluz pokazują zgodnie owulację, ALE.. znów ale
Przeciez, jak się współżyje regularnie, to śluzu nie da się rozpoznać.. to wszystko wtedy jest zakłamane.. np. dziś zupełnie nie jestem w stanie sprawdzić, jaki jest właśnie przez współżycie:/33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
kozamonia wrote:martamarta leczycie się czy do lekarzy prifilaktycznie na badanie idziecie? Bo ostatnio mąż mi powiedział, żebyśmy się też zapisali do gina. Co by nam wszystko wytłumaczył. Ale w sumie mnie się wydaje, że jeszcze na to za wcześnie.
-
martamarta wrote:Dziewczyny dostałam @, szybko bo w 24 dc.
Może w następnym cyklu się uda. Najważniejsze żeby się nie poddawać.
martabmarta Witamy cię. Ja też jestem tu dopiero od paru dni, ale dziewczyny są tak miłe że bardzo łatwo jest się zaklimatyzować Co do szyjki, to jak pisałam wcześniej sama kiepsko sobie radze.
Pozdrawiam i życzę szybkiego zafasolkowaniamartamarta lubi tę wiadomość
-
martamarta wrote:Dziewczyny dostałam @, szybko bo w 24 dc.
Faktycznie, wyjątkowo wcześniej. Ehhh.. Wiec rozpoczynamy kolejny cykl starań. Z uśmiechem, bo inaczej się nie da
Zaintrygowałaś mnie trochę tą tarczycą, mówiąc, że powinno spaść poniżej 1 a sama masz powyżej 3. W zeszłym roku w sierpniu robiłam profilaktyczne badania i coś mi się przypomniało - kiedy nie mieliśmy w planach jeszcze fasolki - że chyba miałam dość wysoki wynik, ale lekarka rodzinna powiedziała, że mieszczą się w normie. Przeszukalam pół chaty i znalazłam te wyniki. Mam tam tarczyce 3,35.. Dziewczyny myślicie, że może to być powód problemu zajścia w ciążę tak w ogóle?? Teraz zaczął mi się drugi cykl, ale zastanawiam... Chyba zrobię sobie sama jeszcze raz badania.
A co do szyjki, to faktycznie ja też "nie czaje" tego tematu Skupiam się na systematycznym notowaniu tempki, bo pierwszy cykl to skupiła się na samej owu, a teraz dodam sobie temperaturę i mam nadzieję na zafasolkowanie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:35
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa badam szyjke od półtora cyklu i nic nie wiem nadal choć był moment ze wydawało mi się że juz to załapałam Najgorsze jest to że ta moja szyjka wędruje w ciągu dnia w górę i w dół i swoją twardość też zmienia... Chyba po prostu trzeba dużej wprawy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia może ty ze względu na swoją anatomie nie dosiegasz dziubka bo szyjka jest ogólnie wysoko położona. Ja mam macice przesunięta trochę na prawo i moja szyjka jest jakby zagieta lekko. Może spoboj trochę tam "poszukac" wzdłuż i wszerz moja szyjka jak jest twarda i zamknięta to trochę kojarzy mi się z czubeczkiem fiutka sorki że tak obrazowo opisuję ale może jakoś taki opis pomoże
Margaretka89 lubi tę wiadomość
-
Elina wrote:hey dziewczynki już jestem byłam w szpitalu bo tak mnie brzuch bolał mam torbiel krwotoczną ale sama się wchłonie i myślałam że już po tym cyklu ale lekarz powiedział że jak dobrze się staraliśmy to mogę być w ciąży.
Kurcze no to najlepszości życzę
co do testów ovu ostatnio kupiłam i na opakowaniu było napisane, żeby robić z pierwszego porannego oczu.
Zaczęłam dzisiaj a w zasadzie wczoraj plamić, temp sie utrzymuje. więc dalej nie wiem co dalej...31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
A ja dziś (już wczoraj:)) załatwiłam sobie lutkę, więc jestem spokojniejsza. Dzięki za radę. Jakoś wydawało mi się, że lekarz pierwszego kontaktu mi nie przepisze, a jednak
Wieczorem mnie dopadła mała zgaga, więc chyba zaliczę ją do wczesnych objawów.. (Przynajmniej tak bym chciała:) ).
Co do szyjki, to dla mnie też czarna magia. Nawet nie zaczęłam zaznaczać na wykresie. A te foty mi nie bardzo pomagają
No nic. Kładę się, żeby rano nie musieć zmieniać godziny mierzenia. Oby było nadal wysoko
Miłych snów o bobaskach WaszychWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 02:43