Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
wvmvw wrote:https://naforum.zapodaj.net/9171f15e65b9.jpg.html
No wiec czekam. Jest to wymaz z pochwy bo lekarz zapodal mi caly plik badan i wydaje mi sie ze cos tu nie gra...
na tym totalnie się nie znam -
wvmvw wrote:https://naforum.zapodaj.net/9171f15e65b9.jpg.html
Lilith dziekuje
No wiec czekam na wasze opinie. Jest to wymaz z pochwy bo lekarz zapodal mi caly plik badan i wydaje mi sie ze cos tu nie gra... -
welonka wrote:ja mam cykle 28 dniowe tylko jak przyjmuję tabletki , zawsze robiłam tylko progesteron wiec nie znam sie
Czyli najlepiej jak bym wszystkie badania powtórzyła w odpowiednich dniach cyklu ?
No mi kazali robić w odpowiednich dniach cyklu ale wiesz, nie ma co się stresować Wydaje mi się, że lekarz wie co robi -
Lubię_czekoladę wrote:Tak myślałam, że diagnozujecie PCOS bo pisałaś o tych pęcherzykach Ale jak nie masz to ekstra Ciekawe co Ci powie lekarz A to ginekolog czy ginekolog- endokrynolog? Daj znać od razu po wizycie
Ja się nauczyłam, że nie ma co się diagnozować samemu, bo to tylko niepotrzebny stres a te wszystkie wyniki są od siebie tak zależne, że można błędnie coś zinterpretować
Leczyli Cię na proga ale jak? Masz krótką lutealną? Nie pamiętam, może pisałaś Welonka, może dodaj sobie krótki opis w stopce, będzie łatwiej zapamiętać
Moje leczenie przez dwa lata wyglądało tak przyjmowałam progesteron np3-4cykle koljny cykl nie przyjmowałam leków i badałam progesteron i tak przez 2 lata .Mój poprzedni lekarz stwierdził że nie mam pcos ale stwierdził to bez robienia dokładniejszych badań. Na pytanie dlaczego mam taki progesteron co jest przyczyną usłyszałam ze taka moja uroda. zmieniłam lekarza bo nie widziałam poprawy nie proponował innego leczenia ani nie kierował na żadne badania. Nowy lekarz skierował mnie na te badania ,mówił że mogę mieć cykle bezowulacyjne przez ten progesteron, zobaczę co powie Mi teraz . -
welonka wrote:Moje leczenie przez dwa lata wyglądało tak przyjmowałam progesteron np3-4cykle koljny cykl nie przyjmowałam leków i badałam progesteron i tak przez 2 lata .Mój poprzedni lekarz stwierdził że nie mam pcos ale stwierdził to bez robienia dokładniejszych badań. Na pytanie dlaczego mam taki progesteron co jest przyczyną usłyszałam ze taka moja uroda. zmieniłam lekarza bo nie widziałam poprawy nie proponował innego leczenia ani nie kierował na żadne badania. Nowy lekarz skierował mnie na te badania ,mówił że mogę mieć cykle bezowulacyjne przez ten progesteron, zobaczę co powie Mi teraz .
-
Czekoladka sama nie wiem co mi jest , wiem że mam dwie macice i niski progesteron ale gdzie leży przyczyna nie wiem:(
Mam taką nadzieje ze w koncu cos wyjaśni sie i nie bede musiała znowu zmieniać lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 13:21
-
ale nie ma co się nakręcać trzeba być dobrej myśli
ale wpadłam miałam schowane prezenty na szafie za miśkiem , siostrzenica bawiła sie w pokoju i ten misek spadł i od razu z pytaniami co to za prezenty , skąd sie tam wzięły dla kogo itp. jakoś wyszłam z tego powiedziałam ze są to zwykłe pudełka ozdobione na różne dokumenty , drobiazgi, dałam batona i zapomniałaLubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Czekoladka sama nie wiem co mi jest , wiem że mam dwie macice i niski progesteron ale gdzie leży przyczyna nie wiem:(
Mam taką nadzieje ze w koncu cos wyjaśni sie i nie bede musiała znowu zmieniać lekarza.welonka lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:ale nie ma co się nakręcać trzeba być dobrej myśli
ale wpadłam miałam schowane prezenty na szafie za miśkiem , siostrzenica bawiła sie w pokoju i ten misek spadł i od razu z pytaniami co to za prezenty , skąd sie tam wzięły dla kogo itp. jakoś wyszłam z tego powiedziałam ze są to zwykłe pudełka ozdobione na różne dokumenty , drobiazgi, dałam batona i zapomniaławelonka lubi tę wiadomość
-
wvmvw wrote:ja tez zielona. Pani w labolatorium mnie olala a lekarz dopiero w lutym
-
wvmvw wrote:ja tez zielona. Pani w labolatorium mnie olala a lekarz dopiero w lutym
Ja też miałam prawie identyczne wyniki. Tylko ja miałam ogólny posiew bez ukierunkowania na drozdzaki czy inne bakterie. Też mi wyszedł ujemnie. Gin powiedział że jest okwvmvw lubi tę wiadomość
31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Lubię_czekoladę wrote:Emidomi, Kochana, jak Twoja ciąża? Dobrze przechodzisz
Bardzo dobrze dziękuję. To już siódmy dzieńLubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
LILITH.P wrote:piękne jajo to i piękny groszek
a dzisiaj dobrze wczoraj cały dzień mdłości i nie tylko... człowiek się naczyta o tym, że 2 trymestr to już spokój od takich atrakcji, a to po prostu indywidualna sprawa
dzisiaj walczę z ubraniami, naczyniami; część idzie do nowego mieszkania, część wraca do Bydgoszczy... taka przeprowadzka przed nowym rokiem
Ja lubię przeprowadzki ale dopiero jak już wszystko jest wypakowane, poukładane i można się cieszyć nowym mieszkaniem.
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Ja też miałam prawie identyczne wyniki. Tylko ja miałam ogólny posiew bez ukierunkowania na drozdzaki czy inne bakterie. Też mi wyszedł ujemnie. Gin powiedział że jest ok
Lubię_czekoladę, emidomi, welonka lubią tę wiadomość
-
wvmvw wrote:O dziekuje chociaz trochę mi ułożyło. Chociaż w sumie to juz chciałabym wiedzieć co jest nie tak. A jeszcze tyle badań przed nami. Robimy profil hormonalny, nadamy hormony tarczycowe, androgeny, badanie nasienia, rezerwy jaknikowe. Chciałabym cos znaleźć i wiedzieć na czym stoimy. Pozdrawiam Was
Powodzenia
Ja mam jeszcze na wyniku badania posiewu z pochwy napisane że są bakterie kwasu mlekowego - w formie kolonizacji. To też dobrze bo utrzymują optymalne pH pochwy.wvmvw lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
emidomi wrote:Powodzenia
Ja mam jeszcze na wyniku badania posiewu z pochwy napisane że są bakterie kwasu mlekowego - w formie kolonizacji. To też dobrze bo utrzymują optymalne pH pochwy. -
wvmvw wrote:No ja bede wiedziec dokladnie co i jak dopiero w lutym. Strasznie dlugo musze czekac na kolejne wizyty po 2 miesiace ale niestety za wizyte u najlepszego lekarza w miescie trzeba czekac az tyle. Ale akurat do tego czasu zbierzemy wszystkie wyniki. Jak dlugo wazny jest taki profil hormonalny? Ten wykonam przelom grudnia stycznia jak pojde w lutym do lekarza to bedzie aktualny nie myle sie?
wvmvw lubi tę wiadomość