X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/9171f15e65b9.jpg.html

No wiec czekam. Jest to wymaz z pochwy bo lekarz zapodal mi caly plik badan i wydaje mi sie ze cos tu nie gra...

na tym totalnie się nie znam :(

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/9171f15e65b9.jpg.html
    Lilith dziekuje :-)
    No wiec czekam na wasze opinie. Jest to wymaz z pochwy bo lekarz zapodal mi caly plik badan i wydaje mi sie ze cos tu nie gra...
    Też się zbytnio nie znam ale wydaje mi się, że jest ok.. masz wynik ujemny, więc git :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    ja mam cykle 28 dniowe tylko jak przyjmuję tabletki , zawsze robiłam tylko progesteron wiec nie znam sie :(
    Czyli najlepiej jak bym wszystkie badania powtórzyła w odpowiednich dniach cyklu ?

No mi kazali robić w odpowiednich dniach cyklu ale wiesz, nie ma co się stresować :) Wydaje mi się, że lekarz wie co robi :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Tak myślałam, że diagnozujecie PCOS bo pisałaś o tych pęcherzykach :) Ale jak nie masz to ekstra :) Ciekawe co Ci powie lekarz :) A to ginekolog czy ginekolog- endokrynolog? Daj znać od razu po wizycie :)

Ja się nauczyłam, że nie ma co się diagnozować samemu, bo to tylko niepotrzebny stres a te wszystkie wyniki są od siebie tak zależne, że można błędnie coś zinterpretować :)

Leczyli Cię na proga ale jak? Masz krótką lutealną? Nie pamiętam, może pisałaś :( Welonka, może dodaj sobie krótki opis w stopce, będzie łatwiej zapamiętać :)

Moje leczenie przez dwa lata wyglądało tak przyjmowałam progesteron np3-4cykle koljny cykl nie przyjmowałam leków i badałam progesteron i tak przez 2 lata .Mój poprzedni lekarz stwierdził że nie mam pcos ale stwierdził to bez robienia dokładniejszych badań. Na pytanie dlaczego mam taki progesteron co jest przyczyną usłyszałam ze taka moja uroda. zmieniłam lekarza bo nie widziałam poprawy nie proponował innego leczenia ani nie kierował na żadne badania. Nowy lekarz skierował mnie na te badania ,mówił że mogę mieć cykle bezowulacyjne przez ten progesteron, zobaczę co powie Mi teraz .

age.png
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( ja tez zielona. Pani w labolatorium mnie olala a lekarz dopiero w lutym :-(

ex2bi09kelfb8snq.png

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Moje leczenie przez dwa lata wyglądało tak przyjmowałam progesteron np3-4cykle koljny cykl nie przyjmowałam leków i badałam progesteron i tak przez 2 lata .Mój poprzedni lekarz stwierdził że nie mam pcos ale stwierdził to bez robienia dokładniejszych badań. Na pytanie dlaczego mam taki progesteron co jest przyczyną usłyszałam ze taka moja uroda. zmieniłam lekarza bo nie widziałam poprawy nie proponował innego leczenia ani nie kierował na żadne badania. Nowy lekarz skierował mnie na te badania ,mówił że mogę mieć cykle bezowulacyjne przez ten progesteron, zobaczę co powie Mi teraz .
    Welonka, myślę, że teraz wiele się wyjaśni ;) Dawaj znać w środę :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka sama nie wiem co mi jest , wiem że mam dwie macice i niski progesteron ale gdzie leży przyczyna nie wiem:(
    Mam taką nadzieje ze w koncu cos wyjaśni sie i nie bede musiała znowu zmieniać lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 13:21

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie ma co się nakręcać trzeba być dobrej myśli :)
    ale wpadłam miałam schowane prezenty na szafie za miśkiem , siostrzenica bawiła sie w pokoju i ten misek spadł i od razu z pytaniami co to za prezenty , skąd sie tam wzięły dla kogo itp. jakoś wyszłam z tego powiedziałam ze są to zwykłe pudełka ozdobione na różne dokumenty , drobiazgi, dałam batona i zapomniała :D

Lubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Czekoladka sama nie wiem co mi jest , wiem że mam dwie macice i niski progesteron ale gdzie leży przyczyna nie wiem:(
    Mam taką nadzieje ze w koncu cos wyjaśni sie i nie bede musiała znowu zmieniać lekarza.
    Kochana, badania to już duży krok :) Musisz uzbroić się w cierpliwość :)

welonka lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    ale nie ma co się nakręcać trzeba być dobrej myśli :)
    ale wpadłam miałam schowane prezenty na szafie za miśkiem , siostrzenica bawiła sie w pokoju i ten misek spadł i od razu z pytaniami co to za prezenty , skąd sie tam wzięły dla kogo itp. jakoś wyszłam z tego powiedziałam ze są to zwykłe pudełka ozdobione na różne dokumenty , drobiazgi, dałam batona i zapomniała :D
    Haha na dzieci trzeba uważać :D :D :D Dobrze, że wybrnęłaś :P

welonka lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    Kochana, bez stresu :) Moim zdaniem jest ok :) A na pewno jakby nie było ok to już byś o tym wiedziała :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka1 wrote:
    Ja tak samo, po prostu czuję. Tak jak w pierwszej ciąży wiedziałam, że jestem w ciąży chociaż się o nią nie starałam i dwa dni po terminie miesiączki momentalnie wyszły dwie grube krechy.

Kochana Serdecznie Ci gratuluję :)

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:

Ja też miałam prawie identyczne wyniki. Tylko ja miałam ogólny posiew bez ukierunkowania na drozdzaki czy inne bakterie. Też mi wyszedł ujemnie. Gin powiedział że jest ok

wvmvw lubi tę wiadomość

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Emidomi, Kochana, jak Twoja ciąża? Dobrze przechodzisz :D <3

Bardzo dobrze :) dziękuję. To już siódmy dzień :)

Lubię_czekoladę, pola89 lubią tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    piękne jajo to i piękny groszek :D

a dzisiaj dobrze :) wczoraj cały dzień mdłości i nie tylko... człowiek się naczyta o tym, że 2 trymestr to już spokój od takich atrakcji, a to po prostu indywidualna sprawa

dzisiaj walczę z ubraniami, naczyniami; część idzie do nowego mieszkania, część wraca do Bydgoszczy... taka przeprowadzka przed nowym rokiem :D

Ja lubię przeprowadzki :) ale dopiero jak już wszystko jest wypakowane, poukładane i można się cieszyć nowym mieszkaniem.

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Ja też miałam prawie identyczne wyniki. Tylko ja miałam ogólny posiew bez ukierunkowania na drozdzaki czy inne bakterie. Też mi wyszedł ujemnie. Gin powiedział że jest ok
    O dziekuje :-) chociaz trochę mi ułożyło. Chociaż w sumie to juz chciałabym wiedzieć co jest nie tak. A jeszcze tyle badań przed nami. Robimy profil hormonalny, nadamy hormony tarczycowe, androgeny, badanie nasienia, rezerwy jaknikowe. Chciałabym cos znaleźć i wiedzieć na czym stoimy. Pozdrawiam Was

Lubię_czekoladę, emidomi, welonka lubią tę wiadomość

ex2bi09kelfb8snq.png

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Bardzo dobrze :) dziękuję. To już siódmy dzień :)
    <3 :D

emidomi lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    O dziekuje :-) chociaz trochę mi ułożyło. Chociaż w sumie to juz chciałabym wiedzieć co jest nie tak. A jeszcze tyle badań przed nami. Robimy profil hormonalny, nadamy hormony tarczycowe, androgeny, badanie nasienia, rezerwy jaknikowe. Chciałabym cos znaleźć i wiedzieć na czym stoimy. Pozdrawiam Was

Powodzenia <3
    Ja mam jeszcze na wyniku badania posiewu z pochwy napisane że są bakterie kwasu mlekowego - w formie kolonizacji. To też dobrze bo utrzymują optymalne pH pochwy.

wvmvw lubi tę wiadomość

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • wvmvw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Powodzenia <3
    Ja mam jeszcze na wyniku badania posiewu z pochwy napisane że są bakterie kwasu mlekowego - w formie kolonizacji. To też dobrze bo utrzymują optymalne pH pochwy.
    No ja bede wiedziec dokladnie co i jak dopiero w lutym. Strasznie dlugo musze czekac na kolejne wizyty po 2 miesiace ale niestety za wizyte u najlepszego lekarza w miescie trzeba czekac az tyle. Ale akurat do tego czasu zbierzemy wszystkie wyniki. Jak dlugo wazny jest taki profil hormonalny? Ten wykonam przelom grudnia stycznia jak pojde w lutym do lekarza to bedzie aktualny nie myle sie?

ex2bi09kelfb8snq.png

Wysłany: 19 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wvmvw wrote:
    No ja bede wiedziec dokladnie co i jak dopiero w lutym. Strasznie dlugo musze czekac na kolejne wizyty po 2 miesiace ale niestety za wizyte u najlepszego lekarza w miescie trzeba czekac az tyle. Ale akurat do tego czasu zbierzemy wszystkie wyniki. Jak dlugo wazny jest taki profil hormonalny? Ten wykonam przelom grudnia stycznia jak pojde w lutym do lekarza to bedzie aktualny nie myle sie?
    Tak, aktualny :)

wvmvw lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3820 3821 3822 3823 3824 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ