Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:piękne jajo to i piękny groszek
a dzisiaj dobrze wczoraj cały dzień mdłości i nie tylko... człowiek się naczyta o tym, że 2 trymestr to już spokój od takich atrakcji, a to po prostu indywidualna sprawa
dzisiaj walczę z ubraniami, naczyniami; część idzie do nowego mieszkania, część wraca do Bydgoszczy... taka przeprowadzka przed nowym rokiemAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyCześć. Przywitam sie i tutaj
Byłam tu z wami jak staralismy się o Arturka- dziś ma prawie 17 miesięcy i właśnie podjeliśmy decyzję o staraniu się nad kolejnym bobasem
Nie ma parcia, za pierwszym razem długo czekaliśmy więc i teraz uzbrajam się w cierpliwość i nie nakręcam sięLubię_czekoladę, emidomi, Bella_Bella lubią tę wiadomość
-
Zgredek wrote:Cześć. Przywitam sie i tutaj
Byłam tu z wami jak staralismy się o Arturka- dziś ma prawie 17 miesięcy i właśnie podjeliśmy decyzję o staraniu się nad kolejnym bobasem
Nie ma parcia, za pierwszym razem długo czekaliśmy więc i teraz uzbrajam się w cierpliwość i nie nakręcam sięZgredek lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Nic się nie dzieje, a tu nagle...
Czekolada! -
LILITH.P wrote:piękne jajo to i piękny groszek
a dzisiaj dobrze wczoraj cały dzień mdłości i nie tylko... człowiek się naczyta o tym, że 2 trymestr to już spokój od takich atrakcji, a to po prostu indywidualna sprawa
dzisiaj walczę z ubraniami, naczyniami; część idzie do nowego mieszkania, część wraca do Bydgoszczy... taka przeprowadzka przed nowym rokiem
Oby oby
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5419b8036737.jpg
To Kochana, mam nadzieję, że dolegliwości do świąt przejdą, bo tam zapaszki i inne atrakcje
Masz co robić, widzę Dużo Ci zostało? Uwielbiam przeprowadzki Nowe miejsca -
Zgredek wrote:Cześć. Przywitam sie i tutaj
Nie ma parcia, za pierwszym razem długo czekaliśmy więc i teraz uzbrajam się w cierpliwość i nie nakręcam się
Ile się staraliście o Arturka?
Trzymam kciuki za szybką ciążęZgredek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Hej Zgredku
Ile się staraliście o Arturka?
Trzymam kciuki za szybką ciążę
O Artka staraliśmy się rok a wcześniej straciliśmy jednego aniołka....
Teraz tak spontanicznie podjęlismy decyzję, że w sumie to może juz odstawie tabsy i zobaczymy co będzie -
Zgredek wrote:O Artka staraliśmy się rok a wcześniej straciliśmy jednego aniołka....
Teraz tak spontanicznie podjęlismy decyzję, że w sumie to może juz odstawie tabsy i zobaczymy co będzie
Przykro mi i gratuluje synka :*
Po tabletkach ponoć nie trzeba długo czekaćZgredek lubi tę wiadomość
-
Witam
Czekolada trzymam kciuki za piękne jaj
Lili dobrze zaczynasz nowy rok w nowym mieszkaniu to tak jak nowy etap
Odebrałam dzisiaj wyniki wydaje mi się że nie są złe , a Wy co sądzicie ? Pani w laboratorium zwróciła uwage na tsh . Badanie robione w 30 dc bez lekówLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:
dzięki Welonka
Co do wyników to wiem, że prolaktynę, LH i FSH powinno się robić mniej więcej w 3dc.. Na ftkach i tsh się nie znam.. tarczyca to dla mnie czarna masa..
Andro i Testo masz okWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:33
-
Lubię_czekoladę wrote:dzięki Welonka
Co do wyników to wiem, że prolaktynę, LH i FSH powinno się robić mniej więcej w 3dc.. Na ftkach i tsh się nie znam.. tarczyca to dla mnie czarna masa..
Andro i Testo masz ok
czyli co wyniki mogą być nieprawidłowe? do lekarza trafiłam 29dc , kazał mi zrobić wszystkie badania od razu i dopiero zacząć brać tabletki na wywołanie @ ponieważ miałam dużo pęcherzyków. -
welonka wrote:czyli co wyniki mogą być nieprawidłowe? do lekarza trafiłam 29dc , kazał mi zrobić wszystkie badania od razu i dopiero zacząć brać tabletki na wywołanie @ ponieważ miałam dużo pęcherzyków.
-
Lubię_czekoladę wrote:Mówił coś o PCOS? A nie zlecał Ci AMH? Bo to też dość ważne badanie.. Kiedy idziesz do niego z wynikami?
wiesz co to była moja pierwsza wizyta u tego lekarza , nic mi nie mówił o PCOS , o takim badaniu nie wspominał , był zdziwiony że poprzedni lekarz leczył mi dwa lata progesteron a nie zrobił podstawowych badań hormonów.
Kiedyś pytałam mojego poprzedniego lekarza właśnie o PCOS bo podejrzewałam bo nie mam regularnych miesiączek ,często na usg wychodzą mi liczne pęcherzyki, mam bolesne miesiączki , ale lekarz stwierdził że nie mam.
Z wynikami ide w środę do lekarza,podczas tej pierwszej wizyty powiedział mi żebym nie odkładała ciąży na później tylko jak najszybciej zaszła.
Czekoladka załamałabym się jak by okazało się że do tego wszystkiego mam jeszcze pcos -
welonka wrote:wiesz co to była moja pierwsza wizyta u tego lekarza , nic mi nie mówił o PCOS , o takim badaniu nie wspominał , był zdziwiony że poprzedni lekarz leczył mi dwa lata progesteron a nie zrobił podstawowych badań hormonów.
Kiedyś pytałam mojego poprzedniego lekarza właśnie o PCOS bo podejrzewałam bo nie mam regularnych miesiączek ,często na usg wychodzą mi liczne pęcherzyki, mam bolesne miesiączki , ale lekarz stwierdził że nie mam.
Z wynikami ide w środę do lekarza,podczas tej pierwszej wizyty powiedział mi żebym nie odkładała ciąży na później tylko jak najszybciej zaszła.
Czekoladka załamałabym się jak by okazało się że do tego wszystkiego mam jeszcze pcos
Ja się nauczyłam, że nie ma co się diagnozować samemu, bo to tylko niepotrzebny stres a te wszystkie wyniki są od siebie tak zależne, że można błędnie coś zinterpretować
Leczyli Cię na proga ale jak? Masz krótką lutealną? Nie pamiętam, może pisałaś Welonka, może dodaj sobie krótki opis w stopce, będzie łatwiej zapamiętać -
LILITH.P wrote:z prolaktyną to też jest tak, że najwyższy poziom przy cyklach 28dniowych osiąga 21 dc... czyli tak mniej więcej 7 dni po owulacji
ja mam cykle 28 dniowe tylko jak przyjmuję tabletki , zawsze robiłam tylko progesteron wiec nie znam sie
Czyli najlepiej jak bym wszystkie badania powtórzyła w odpowiednich dniach cyklu ?
-
welonka wrote:ja mam cykle 28 dniowe tylko jak przyjmuję tabletki , zawsze robiłam tylko progesteron wiec nie znam sie
Czyli najlepiej jak bym wszystkie badania powtórzyła w odpowiednich dniach cyklu ?
lh, fsh warto zrobić w pierwszych dniach cyklu, najlepiej 3-4, prolaktynę w sumie też możesz zrobić
nikt z nas lekarzem nie jest, zawsze odnosimy się do swoich doświadczeń
przy pcos jest też podwyższony testosteron, u Ciebie wydaje się być ok, ale kluczowe jest tutaj usg... pytanie, czy masz dominujący pęcherzyk i czy dochodzi do owulacji - niski poziom progesteronu może temu niejako zaprzeczać, ale chyba sam progesteron to nie wszystko - trzeba by było postymulować nieco jajniki
tsh mogłoby być niższe... ale tutaj co endo, to opinia, jeden uważa wartość 2,5 za ok, drugi chce poniżej 2... -
wvmvw wrote:Kobitki podpowiecie mi jak tu wrzucic zdjecie? Odebralam wyniki i chcialam zebyscie pomogly mi je zinterpretowac.
jasne
https://zapodaj.net/
potem NA FORUM, wybierasz rozmiar miniaturki i klikasz zapodaj, wstawiasz link tutaj -
https://naforum.zapodaj.net/9171f15e65b9.jpg.html
Lilith dziekuje
No wiec czekam na wasze opinie. Jest to wymaz z pochwy bo lekarz zapodal mi caly plik badan i wydaje mi sie ze cos tu nie gra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 12:57