Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
LILITH.P wrote:dzień dobry
pamiętajcie, że jak bierzecie Acard, a np. czeka się z zabiegami typu usunięcie zęba, itp. Należy wtedy odstawic lek na 14 dni, żeby nie doszło do nadmiernego krwawienia.
Świetnie, że mówisz, bo właśnie mam zamiar usunąć tego zęba, bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam -
Ale mam dzisiaj dzień masakra Wkurw od samego rana! Najpierw zaspaliśmy, więc szykowałam się na szybko.. wyglądam chujowo.. to raz. Dwa nie zrobiłam w domu śniadania, więc jem w pracy jajka z majonezem, więc zaczynam dzień od bomby kalorycznej Trzy to, że wczoraj zrobiłam Staremu obiad na dzisiaj, on sobie naszykował, mnie ale reszty do lodówki nie schował, bo po co?? Przecież grunt to pierdolnąć i zostawić. Wrrr gryzę. Chciałam rano dokończyć sprzątanie, bo wczoraj nie miałam siły a muszę sprzątać na raty ze względu na napięty grafik ale oczywiście nie zrobiłam tego, bo zaspaliśmy. W nocy się budziłam co chwilę, bo trzeba zmierzyć temperaturę. Coś mi się ubzdurało, że już rano i tak co 1,5 h patrzyłam na telefon czy to już, więc nie wiem czy ten mój pomiar dzisiaj miarodajny. Zaraz jeszcze ktoś mnie pewnie w pracy wkurwi i będzie koniec. Wybuchnę.
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Ale mam dzisiaj dzień masakra Wkurw od samego rana! Najpierw zaspaliśmy, więc szykowałam się na szybko.. wyglądam chujowo.. to raz. Dwa nie zrobiłam w domu śniadania, więc jem w pracy jajka z majonezem, więc zaczynam dzień od bomby kalorycznej Trzy to, że wczoraj zrobiłam Staremu obiad na dzisiaj, on sobie naszykował, mnie ale reszty do lodówki nie schował, bo po co?? Przecież grunt to pierdolnąć i zostawić. Wrrr gryzę. Chciałam rano dokończyć sprzątanie, bo wczoraj nie miałam siły a muszę sprzątać na raty ze względu na napięty grafik ale oczywiście nie zrobiłam tego, bo zaspaliśmy. W nocy się budziłam co chwilę, bo trzeba zmierzyć temperaturę. Coś mi się ubzdurało, że już rano i tak co 1,5 h patrzyłam na telefon czy to już, więc nie wiem czy ten mój pomiar dzisiaj miarodajny. Zaraz jeszcze ktoś mnie pewnie w pracy wkurwi i będzie koniec. Wybuchnę.
Witaj w klubie, ja też zaspałam i tylko fluid,tusz i hejaaaa.....masakra do tego nakurwiający ból w lewym jajniku,rozdrażnienie,libido na poziomie -100 tysięcy a mój stary sie do mnie dowala jak by pipki nie widział nigdy Buaahaha i do tego lewa dolna ósemka mi wyłazi i mam rozpulchnione całe dziąsłoLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Hej Kochana :*
Świetnie, że mówisz, bo właśnie mam zamiar usunąć tego zęba, bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam
takiego zdania jest mój stomatolog i Teściowa lekarz ale wiadomo, zapytaj swojego, no i tez pytanie, jak dlugo bierzesz, ale o to na pewno Cię stomatolog zapyta -
cziktaaa wrote:Witaj w klubie, ja też zaspałam i tylko fluid,tusz i hejaaaa.....masakra do tego nakurwiający ból w lewym jajniku,rozdrażnienie,libido na poziomie -100 tysięcy a mój stary sie do mnie dowala jak by pipki nie widział nigdy Buaahaha i do tego lewa dolna ósemka mi wyłazi i mam rozpulchnione całe dziąsło
No mi też ta pieprzona ósema idzie Mi już pękło dziąsło, przez ostatnie 4 dni czułam krew w ustach masakra..
Ja nienawidzę jak zasypiam, nie mieć ułożonych włosów. Mam dziś koka i mnie to wkurwia DŻIZAS -
LILITH.P wrote:takiego zdania jest mój stomatolog i Teściowa lekarz ale wiadomo, zapytaj swojego, no i tez pytanie, jak dlugo bierzesz, ale o to na pewno Cię stomatolog zapyta
A co u Ciebie Lilith? Jak tam Michaś? Wierci się? -
Dziewuchy
na na pokrzepienie przesyłam Wam zapach waniliowych świeczek i aromatyczną kawę
Mój wie, że Niedźwiadki w natarciu i jakoś niespecjalnie na serducha się zbiera.
Do tego rozjechany organizm i śnieg za oknem. Brrrr
Udanego dnia!Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Gagarek wrote:Dziewuchy
na na pokrzepienie przesyłam Wam zapach waniliowych świeczek i aromatyczną kawę
Mój wie, że Niedźwiadki w natarciu i jakoś niespecjalnie na serducha się zbiera.
Do tego rozjechany organizm i śnieg za oknem. Brrrr
Udanego dnia! -
Lubię_czekoladę wrote:Dobrze, że zwróciłaś na to uwagę.. Co prawda biorę drugi dzień Acard. Ale wiesz.. Na zagnieżdżenie.. I teraz pojawia się dylemat na czym mi bardziej zależy. W tym wypadku chyba pomęczę się z tym zębem.. Chcę brać ten cykl, żeby zobaczyć jak będzie
A co u Ciebie Lilith? Jak tam Michaś? Wierci się?
2 dni to nie jest tak źle nie powinno nic się stać Ósemki w stanie błogosławionym nikt Ci nie wyrwie, chociażby z racji faktu, iż przed wyrwaniem trzeba zrobić RTG, żeby ocenić korzenie. Idź może do dentysty i niech Cię objerzy Może nie trzba będzie rwać, tylko coś tam Ci podłubie. Lepiej zrobić to teraz, niż później -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:super LILITH
w ciąży też można wyrywać zęby, tylko najlepiej w II trymestrze
można, ale cieżko o RTG... Evelina powinna miec wyrwaną 6 i lekarz się nie zgodził, a była w 2 trymestrze. Niby można brzuszek osłonić podczas prześwietlenia, ale chyba niektorzy się boją. Zabezpieczają ząbka i czekają na rozwiązanie. Wiadomo, zalezy, z czym się przychodzi
edit... poza tym, jak wiesz, że coś sie dzieje, to lepiej teraz. Bo w 1 trymetrze nikt Ci tego nie tknie, ani nie poratujesz się przeciwbólowymi. A zęby potrafią dać w kośćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:20
-
nick nieaktualnyno wiadomo, jak jest stan zapalny czy coś to lepiej usunąć, bo bakterie mogą być bardziej niebezpieczne dla dziecka niż sam zabieg. a jak można przeczekac, to czekają
sama niedawno usuwałam 2 ósemki, jedna nawet bez RTG, pani chirurg tylko spojrzała i w 5 sekund mi usunęłaLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
O widzę że tu burzowo dzisiaj
Czekolada wiem co czujesz. Jak zaspie i nie odprawie wszystkich rytuałów piękności rano to później cały dzień czuje ze wyglądam jak kupa
Co do zębów. Rób z tym porządek najszybciej jak się da. Nie ma nic gorszego niż ból zęba w momencie wczesnej ciąży kiedy nie można wziąć leku przeciwbólowego. Po drugie zepsute zeby tworzą stan zapalny w organizmie i nie służy on ani zajsciu w ciążę ani samej ciąży. Leczymy póki mamy na to czas ja właśnie kończę historię z dentysta. Został mi jeden ząb bo wypadło mi wypełnienie.
Muszę zdarzyć zrobić przed ovu bo później to dopiero po @ pójdę31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Luccecita wrote:no wiadomo, jak jest stan zapalny czy coś to lepiej usunąć, bo bakterie mogą być bardziej niebezpieczne dla dziecka niż sam zabieg. a jak można przeczekac, to czekają
sama niedawno usuwałam 2 ósemki, jedna nawet bez RTG, pani chirurg tylko spojrzała i w 5 sekund mi usunęła
Widać dentysta starej szkoły ci młodzi to nie zaczynają bez Rtg31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
marciaa wrote:Ja też chciałam brać acard ale jak owulacja byla wcześniej to 6dpo chyba już się nie opłaca zaczynać haha
Życzę Ci żebyś już nie musiała zaczynać31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
nick nieaktualnyemidomi wrote:Widać dentysta starej szkoły ci młodzi to nie zaczynają bez Rtg
no, taka już w wieku emerytalnym
ale to była górna ósemka, a one są łatwe do usuwania, no 5 sekunde to trwało
a później byłam z dolna i już zrobiła zdjecie RTG i usuwanie było dużo bardziej skomplikowane
w ogóle to w tej jednej miałam stan zapalny, więc się po cichu łudzę,że może ten stan zapalny utrudniał mi zajście w ciąże ?emidomi lubi tę wiadomość
-
LILITH.P wrote:2 dni to nie jest tak źle nie powinno nic się stać Ósemki w stanie błogosławionym nikt Ci nie wyrwie, chociażby z racji faktu, iż przed wyrwaniem trzeba zrobić RTG, żeby ocenić korzenie. Idź może do dentysty i niech Cię objerzy Może nie trzba będzie rwać, tylko coś tam Ci podłubie. Lepiej zrobić to teraz, niż później