X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    dzień dobry :)

pamiętajcie, że jak bierzecie Acard, a np. czeka się z zabiegami typu usunięcie zęba, itp. Należy wtedy odstawic lek na 14 dni, żeby nie doszło do nadmiernego krwawienia.
    Hej Kochana :*

Świetnie, że mówisz, bo właśnie mam zamiar usunąć tego zęba, bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam :/

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzisiaj dzień masakra :/ Wkurw od samego rana! Najpierw zaspaliśmy, więc szykowałam się na szybko.. wyglądam chujowo.. to raz. Dwa nie zrobiłam w domu śniadania, więc jem w pracy jajka z majonezem, więc zaczynam dzień od bomby kalorycznej :/ Trzy to, że wczoraj zrobiłam Staremu obiad na dzisiaj, on sobie naszykował, mnie ale reszty do lodówki nie schował, bo po co?? Przecież grunt to pierdolnąć i zostawić. Wrrr gryzę. Chciałam rano dokończyć sprzątanie, bo wczoraj nie miałam siły a muszę sprzątać na raty ze względu na napięty grafik ale oczywiście nie zrobiłam tego, bo zaspaliśmy. W nocy się budziłam co chwilę, bo trzeba zmierzyć temperaturę. Coś mi się ubzdurało, że już rano i tak co 1,5 h patrzyłam na telefon czy to już, więc nie wiem czy ten mój pomiar dzisiaj miarodajny. Zaraz jeszcze ktoś mnie pewnie w pracy wkurwi i będzie koniec. Wybuchnę.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ale mam dzisiaj dzień masakra :/ Wkurw od samego rana! Najpierw zaspaliśmy, więc szykowałam się na szybko.. wyglądam chujowo.. to raz. Dwa nie zrobiłam w domu śniadania, więc jem w pracy jajka z majonezem, więc zaczynam dzień od bomby kalorycznej :/ Trzy to, że wczoraj zrobiłam Staremu obiad na dzisiaj, on sobie naszykował, mnie ale reszty do lodówki nie schował, bo po co?? Przecież grunt to pierdolnąć i zostawić. Wrrr gryzę. Chciałam rano dokończyć sprzątanie, bo wczoraj nie miałam siły a muszę sprzątać na raty ze względu na napięty grafik ale oczywiście nie zrobiłam tego, bo zaspaliśmy. W nocy się budziłam co chwilę, bo trzeba zmierzyć temperaturę. Coś mi się ubzdurało, że już rano i tak co 1,5 h patrzyłam na telefon czy to już, więc nie wiem czy ten mój pomiar dzisiaj miarodajny. Zaraz jeszcze ktoś mnie pewnie w pracy wkurwi i będzie koniec. Wybuchnę.

Witaj w klubie, ja też zaspałam i tylko fluid,tusz i hejaaaa.....masakra do tego nakurwiający ból w lewym jajniku,rozdrażnienie,libido na poziomie -100 tysięcy a mój stary sie do mnie dowala jak by pipki nie widział nigdy :D Buaahaha i do tego lewa dolna ósemka mi wyłazi i mam rozpulchnione całe dziąsło :/

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej Kochana :*

Świetnie, że mówisz, bo właśnie mam zamiar usunąć tego zęba, bo nie wiem ile jeszcze wytrzymam :/

takiego zdania jest mój stomatolog i Teściowa lekarz :D ale wiadomo, zapytaj swojego, no i tez pytanie, jak dlugo bierzesz, ale o to na pewno Cię stomatolog zapyta ;)

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziktaaa wrote:
    Witaj w klubie, ja też zaspałam i tylko fluid,tusz i hejaaaa.....masakra do tego nakurwiający ból w lewym jajniku,rozdrażnienie,libido na poziomie -100 tysięcy a mój stary sie do mnie dowala jak by pipki nie widział nigdy :D Buaahaha i do tego lewa dolna ósemka mi wyłazi i mam rozpulchnione całe dziąsło :/
    Fak jea! Więc lecimy dziś na tym samym wózku.. Moje libido ostatnio w ogóle jest jakieś do dupy.. Ciężko mnie rozkręcić.. Znieczulica.. :/

No mi też ta pieprzona ósema idzie :/ Mi już pękło dziąsło, przez ostatnie 4 dni czułam krew w ustach :/ masakra..

Ja nienawidzę jak zasypiam, nie mieć ułożonych włosów. Mam dziś koka i mnie to wkurwia :D DŻIZAS :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    takiego zdania jest mój stomatolog i Teściowa lekarz :D ale wiadomo, zapytaj swojego, no i tez pytanie, jak dlugo bierzesz, ale o to na pewno Cię stomatolog zapyta ;)
    Dobrze, że zwróciłaś na to uwagę.. Co prawda biorę drugi dzień Acard. Ale wiesz.. Na zagnieżdżenie.. I teraz pojawia się dylemat na czym mi bardziej zależy. W tym wypadku chyba pomęczę się z tym zębem.. Chcę brać ten cykl, żeby zobaczyć jak będzie :)

A co u Ciebie Lilith? Jak tam Michaś? Wierci się? <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Gagarek Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy ;)
    na na pokrzepienie przesyłam Wam zapach waniliowych świeczek i aromatyczną kawę ;)

Mój wie, że Niedźwiadki w natarciu i jakoś niespecjalnie na serducha się zbiera.
    Do tego rozjechany organizm i śnieg za oknem. Brrrr

Udanego dnia!

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagarek wrote:
    Dziewuchy ;)
    na na pokrzepienie przesyłam Wam zapach waniliowych świeczek i aromatyczną kawę ;)

Mój wie, że Niedźwiadki w natarciu i jakoś niespecjalnie na serducha się zbiera.
    Do tego rozjechany organizm i śnieg za oknem. Brrrr

Udanego dnia!
    <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dobrze, że zwróciłaś na to uwagę.. Co prawda biorę drugi dzień Acard. Ale wiesz.. Na zagnieżdżenie.. I teraz pojawia się dylemat na czym mi bardziej zależy. W tym wypadku chyba pomęczę się z tym zębem.. Chcę brać ten cykl, żeby zobaczyć jak będzie :)

A co u Ciebie Lilith? Jak tam Michaś? Wierci się? <3

2 dni to nie jest tak źle :) nie powinno nic się stać :) Ósemki w stanie błogosławionym nikt Ci nie wyrwie, chociażby z racji faktu, iż przed wyrwaniem trzeba zrobić RTG, żeby ocenić korzenie. Idź może do dentysty i niech Cię objerzy :) Może nie trzba będzie rwać, tylko coś tam Ci podłubie. Lepiej zrobić to teraz, niż później ;)

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladka a przebiła się już ta ósemka?

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok :) Michaś to bardzo ruchliwe dziecko :D nie da się tego nie czuć, a na usg zadziwił swoją aktywnością nawet panią ginekolog :)

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super LILITH ;)

w ciąży też można wyrywać zęby, tylko najlepiej w II trymestrze ;)

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    super LILITH ;)

w ciąży też można wyrywać zęby, tylko najlepiej w II trymestrze ;)

można, ale cieżko o RTG... Evelina powinna miec wyrwaną 6 i lekarz się nie zgodził, a była w 2 trymestrze. Niby można brzuszek osłonić podczas prześwietlenia, ale chyba niektorzy się boją. Zabezpieczają ząbka i czekają na rozwiązanie. Wiadomo, zalezy, z czym się przychodzi

edit... poza tym, jak wiesz, że coś sie dzieje, to lepiej teraz. Bo w 1 trymetrze nikt Ci tego nie tknie, ani nie poratujesz się przeciwbólowymi. A zęby potrafią dać w kość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:20

0b52cec6da.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam brać acard ale jak owulacja byla wcześniej to 6dpo chyba już się nie opłaca zaczynać haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo, jak jest stan zapalny czy coś to lepiej usunąć, bo bakterie mogą być bardziej niebezpieczne dla dziecka niż sam zabieg. a jak można przeczekac, to czekają

sama niedawno usuwałam 2 ósemki, jedna nawet bez RTG, pani chirurg tylko spojrzała i w 5 sekund mi usunęła ;)

• emidomi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że tu burzowo dzisiaj :)
    Czekolada wiem co czujesz. Jak zaspie i nie odprawie wszystkich rytuałów piękności rano to później cały dzień czuje ze wyglądam jak kupa :)
    Co do zębów. Rób z tym porządek najszybciej jak się da. Nie ma nic gorszego niż ból zęba w momencie wczesnej ciąży kiedy nie można wziąć leku przeciwbólowego. Po drugie zepsute zeby tworzą stan zapalny w organizmie i nie służy on ani zajsciu w ciążę ani samej ciąży. Leczymy póki mamy na to czas :) ja właśnie kończę historię z dentysta. Został mi jeden ząb bo wypadło mi wypełnienie.
    Muszę zdarzyć zrobić przed ovu bo później to dopiero po @ pójdę

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    no wiadomo, jak jest stan zapalny czy coś to lepiej usunąć, bo bakterie mogą być bardziej niebezpieczne dla dziecka niż sam zabieg. a jak można przeczekac, to czekają

sama niedawno usuwałam 2 ósemki, jedna nawet bez RTG, pani chirurg tylko spojrzała i w 5 sekund mi usunęła ;)

Widać dentysta starej szkoły :) ci młodzi to nie zaczynają bez Rtg :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Ja też chciałam brać acard ale jak owulacja byla wcześniej to 6dpo chyba już się nie opłaca zaczynać haha

Życzę Ci żebyś już nie musiała zaczynać :)

31 lat,
    TSH 3,07
    Dwie córeczki <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:
    Widać dentysta starej szkoły :) ci młodzi to nie zaczynają bez Rtg :)

no, taka już w wieku emerytalnym :D
    ale to była górna ósemka, a one są łatwe do usuwania, no 5 sekunde to trwało

a później byłam z dolna i już zrobiła zdjecie RTG i usuwanie było dużo bardziej skomplikowane

w ogóle to w tej jednej miałam stan zapalny, więc się po cichu łudzę,że może ten stan zapalny utrudniał mi zajście w ciąże ?

emidomi lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    2 dni to nie jest tak źle :) nie powinno nic się stać :) Ósemki w stanie błogosławionym nikt Ci nie wyrwie, chociażby z racji faktu, iż przed wyrwaniem trzeba zrobić RTG, żeby ocenić korzenie. Idź może do dentysty i niech Cię objerzy :) Może nie trzba będzie rwać, tylko coś tam Ci podłubie. Lepiej zrobić to teraz, niż później ;)
    Kochana, mam stomatologów w rodzinie :) Wczoraj pół wieczoru z jednym rozmawiałam o tej mojej ósemce i powiedział, żebym rwała.. Szczególnie, że mi krzywo rośnie :/ Muszę tylko zrobić zdjęcie panoramę, żeby było wiadomo dokładnie jak idzie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 3878 3879 3880 3881 3882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ