Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Luccecita wrote:Czekoladka a przebiła się już ta ósemka?
-
LILITH.P wrote:U nas wszystko ok Michaś to bardzo ruchliwe dziecko nie da się tego nie czuć, a na usg zadziwił swoją aktywnością nawet panią ginekolog
-
Luccecita wrote:no, taka już w wieku emerytalnym
ale to była górna ósemka, a one są łatwe do usuwania, no 5 sekunde to trwało
a później byłam z dolna i już zrobiła zdjecie RTG i usuwanie było dużo bardziej skomplikowane
w ogóle to w tej jednej miałam stan zapalny, więc się po cichu łudzę,że może ten stan zapalny utrudniał mi zajście w ciąże ?
Ale dobrze, że masz już te ósemki z głowy.. To dość uciążliwe -
emidomi wrote:O widzę że tu burzowo dzisiaj
Czekolada wiem co czujesz. Jak zaspie i nie odprawie wszystkich rytuałów piękności rano to później cały dzień czuje ze wyglądam jak kupa
Co do zębów. Rób z tym porządek najszybciej jak się da. Nie ma nic gorszego niż ból zęba w momencie wczesnej ciąży kiedy nie można wziąć leku przeciwbólowego. Po drugie zepsute zeby tworzą stan zapalny w organizmie i nie służy on ani zajsciu w ciążę ani samej ciąży. Leczymy póki mamy na to czas ja właśnie kończę historię z dentysta. Został mi jeden ząb bo wypadło mi wypełnienie.
Muszę zdarzyć zrobić przed ovu bo później to dopiero po @ pójdę
Ja mam ogólnie zdrowe zęby, od dziecka same plomby, nigdy dziur nie miałam.. Jedyny problem to nadwrażliwość i te ósemki.. Właśnie się próbuję dodzwonić do stomatologa, którego mam w pakiecie, da skierowanie na zdjęcie- przynajmniej będzie za darmo. Potem z polecenia mam iść do kogoś, kto wyrywa bezboleśnie też chyba jakoś po @ powinnam w razie czego, bo znieczulenie.. Czyli mam 2 tygodnie na ogarnięcie wszystkiego
Super, że kończysz z dentystą.. Z tego co zauważyłam to nie ma nic gorszego niż psujące się zęby Ludzie mają takie problemy.. A to miliony monet kosztuje
W ciąży się ponoć zęby psują.. -
marciaa wrote:Ja też chciałam brać acard ale jak owulacja byla wcześniej to 6dpo chyba już się nie opłaca zaczynać haha
-
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:Czekoladka jeszcze mam dwie- jedna na razie ładna,a druga tez nie końca wyrżnięta
tylko na usuwanie umów się koniecznie do dobrego chirurga!
a to dolna czy górna ?
głupie ósemy się człowiek namęczy -
nick nieaktualnyno. jak Cię boli to też od ręki nie wyrwą tylko pewnie najpierw dostaniesz antybiotyk i za tydzień kazą przyjść
nasłuchałam się trochę ostatnio historii o ósemkach u tego chirurga
ale sam zabieg nic strasznego, dostajesz znieczulenie i nic nie czuć, gorzej później, jak znieczulenie zejdzie. dolną miałam trudną, duzo dłubania, potem szycie zebodołu, antybiotyk, ketonal, sciąganie szwów
a górna 5 sekund zabieg, a później 1 ibuprom łyknełam i tyle,po bóluWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:37
-
Luccecita wrote:no. jak Cię boli to też od ręki nie wyrwą tylko pewnie najpierw dostaniesz antybiotyk i za tydzień kazą przyjść
nasłuchałam się trochę ostatnio historii o ósemkach u tego chirurga
ale sam zabieg nic strasznego, dostajesz znieczulenie i nic nie czuć, gorzej później, jak znieczulenie zejdzie. dolną miałam trudną, duzo dłubania, potem szycie zebodołu, antybiotyk, ketonal, sciąganie szwów
a górna 5 sekund zabieg, a później 1 ibuprom łyknełam i tyle,po bólu
właśnie się umówiłam do stomatologa na przyszłą środę mam nadzieję, że zleci.. wtedy też mogą mi wykonać rtg.. to będzie mój 23 dc.. to dobry pomysł?
To dobrze, że chociaż miałaś luzik z tą górną.. przykro mi, że z dolną się namęczyłaś -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki Czy po @ piersi moga dalej bolec? Bo @ skonczyla mi sie dwa dni temu a piersi strasznie mnie dalej bolą zawsze jak @ sie konczyla to piersi tez przestawaly bolecNadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki Czy po @ piersi moga dalej bolec? Bo @ skonczyla mi sie dwa dni temu a piersi strasznie mnie dalej bolą zawsze jak @ sie konczyla to piersi tez przestawaly bolec
-
Karolciaaa26 wrote:Hej dziewczynki Czy po @ piersi moga dalej bolec? Bo @ skonczyla mi sie dwa dni temu a piersi strasznie mnie dalej bolą zawsze jak @ sie konczyla to piersi tez przestawaly bolec
mnie zawsze przestaje boleć bliżej @ więc nie wiem...
a @ był jak zawsze? chodzi mi o obfitość itd? -
Czekoladka masz ty sile przebicia kobieto rob teraz porządek z zębami, bo potem miazga niektóre kobiety twierdza, ze wola rodzic, niż miec bolące zeby wiec wiesz poza tym potem nie weźmiesz noc przeciwbólowego, a nawet do leczenia jakbyś chciała ze znieczuleniem to tez nie mozna w ciazy, o RTG juz nie mówiąc. Wiec lepiej teraz o to zadbać.
Ale mnie kobieto rozwalilas tekstem, ze bez ułożonych włosów nie idziesz spac hahahaha Ja myslalam, ze bez ułożonych to do pracy sie nie wychodzi, a nie kładzie do lozka
Ja tez miałam ciężki dzien, jedno dziecko wymiotowało w przedszkolu drugie miało biegunkę i przyszło do przedszkola z tekstem: "prosze pani jestem chory na sraczke" szlag mnie trafia jak rodzic świadomie puszcza chore dziecko do przedszkola no ale to temat na inne dyskusje. Poza tym koniec semestru dyrektorka dowaliła papierkowej roboty, dzien babci o dziadka na 200 osob do ogarnięcia po prostu idzie sie pochlastać tępa żyletkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:51
-
pestka1 wrote:Czekoladka masz ty sile przebicia kobieto prób teraz porządek z zębami, bo potem miazga niektóre kobiety twierdza, ze wola rodzic, niż miec bolące zeby wiec wiesz poza tym potem nie weźmiesz noc przeciwbólowego, a nawet do leczenia jakbyś chciała ze znieczuleniem to tez nie mozna w ciazy, o RTG juz nie mówiąc. Wiec lepiej teraz o to zadbać.
Ale mnie kobieto zorzwalilas tekstem, ze bez ułożonych włosów nie idziesz spac hahahaha Ja myslalam, ze bez ułożonych to do pracy sie nie wychodzi, a nie kładzie do lozka
Ja tez miałam ciężki dzien, jedno dziecko wymiotowało w przedszkolu drugie miało biegunkę i przyszło do przedszkola z tekstem: "prosze pani jestem chory na sraczke" szlag mnie trafia jak rodzic świadomie puszcza chore dziecko do przedszkola no ale to temat na inne dyskusje. Poza tym koniec semestru dyrektorka dowaliła papierkowej roboty, dzien babci o dziadka na 200 osob do ogarnięcia po prostu idzie sie pochlastać tępa żyletka
Właśnie ja nie miewam problemów z zębami.. mam zdrowiutkie.. tylko ta pieprzona ósemka.. ale tak! muszę to ogarnąć jeszcze w tym cykklu
I to jest właśnie urok posiadania dzieci no nie mogę się doczekać, żeby tak się wkurwiać -
Lubię_czekoladę wrote:Karolcia, nigdy tak nie miałam.. A jak wyglądała @? Ile trwała? Była jak zazwyczaj?Nadzczynnosc tarczycy-Methimazole 2.5 mg
28 lat
8 lipiec transfer 3-dniowych 2-och zarodkow.
23 lipiec beta
Czekamy na cud♡♡ -
Lubię_czekoladę wrote:Ja napisałam, że nie chodzę spać bez ułożonych włosów?????????? ahahahahahahahahah aaaaahahhahahahahahhahahhahahahahhahahahhaha to chyba z marszu chodziło mi, że nienawidzę mieć nieułożonych ale wyszło
Właśnie ja nie miewam problemów z zębami.. mam zdrowiutkie.. tylko ta pieprzona ósemka.. ale tak! muszę to ogarnąć jeszcze w tym cykklu
I to jest właśnie urok posiadania dzieci no nie mogę się doczekać, żeby tak się wkurwiaćLubię_czekoladę wrote:Fak jea! Więc lecimy dziś na tym samym wózku.. Moje libido ostatnio w ogóle jest jakieś do dupy.. Ciężko mnie rozkręcić.. Znieczulica..
No mi też ta pieprzona ósema idzie Mi już pękło dziąsło, przez ostatnie 4 dni czułam krew w ustach masakra..
Ja nienawidzę jak zasypiam, nie mieć ułożonych włosów. Mam dziś koka i mnie to wkurwia DŻIZAS
KURDE PESTKA JAK ZASYPIAM DO PRACY CZUBIE -
nick nieaktualny