Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, a ja chyba do Was powrócę byłam dziś u ginki i 7tc i 2dzien a zarodka nadal nie widać, pęcherzyk ciążowy 23mm, pęcherzyk żółtkowy 12mm(podobno za duży). Mam przyjśc na wizyte 7.08 chyba że dostane krwawienia to dała mi skierowanie do szpitala. Nie ukrywam że nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej. Nie wyobrazam sobie zabiegu w szpitalu, po prostu nie wyobrażam. Nie wiem moze mam TSH za duże, zawsze miałam w normie, a ostatnio z 8miesiecy nie sprawdzałam. Moze tego to wina. Chciałam bardzo byc w ciązy bo muszę miec 2 dzieci, a mam 35 lat i zegar biologiczny tyka. W drugą ciąże zaszłam totalnie na luzie, bez żadnych sprawdzeń, kontroli itp. Po prostu na luzie, o ciąży w ogóle ale to w ogóle nie myślac. Proszę dziewczyny powiedzcie może miała któraś z Was taką sytuacje, że w 7tc nie było widac zarodka a potem jednak był, nie wiem czy nadal łudzic sie nadzieją czy nie. Błagam o pomoc35 lat, 2 ciąża
-
magnolia82222 wrote:Hej dziewczyny, a ja chyba do Was powrócę byłam dziś u ginki i 7tc i 2dzien a zarodka nadal nie widać, pęcherzyk ciążowy 23mm, pęcherzyk żółtkowy 12mm(podobno za duży). Mam przyjśc na wizyte 7.08 chyba że dostane krwawienia to dała mi skierowanie do szpitala. Nie ukrywam że nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej. Nie wyobrazam sobie zabiegu w szpitalu, po prostu nie wyobrażam. Nie wiem moze mam TSH za duże, zawsze miałam w normie, a ostatnio z 8miesiecy nie sprawdzałam. Moze tego to wina. Chciałam bardzo byc w ciązy bo muszę miec 2 dzieci, a mam 35 lat i zegar biologiczny tyka. W drugą ciąże zaszłam totalnie na luzie, bez żadnych sprawdzeń, kontroli itp. Po prostu na luzie, o ciąży w ogóle ale to w ogóle nie myślac. Proszę dziewczyny powiedzcie może miała któraś z Was taką sytuacje, że w 7tc nie było widac zarodka a potem jednak był, nie wiem czy nadal łudzic sie nadzieją czy nie. Błagam o pomoc
-
Caro wrote:Hej Dziewczyny :**
Zuziak po pierwsze gratuluję
Ja na niedoczynność leczyłam się już przed ciążą, a wynik TSH z betą był 2,3 (przed leczeniem 5,6). Ogólnie biorę Letrox 125mg. W Twoim przypadku myślę, że wszystko zależy od decyzji gina. Kiedy planujesz pierwszą wizytę? Możesz też sama umówić się do endo na konsultacje.
Coco55 gratuluję córeczki:*
No i u Was już połowa! Super!
Czekoladka widzę, że macie teraz cykl naturalny. A kiedy planujecie kolejne podejście do ivf?
Emidomi dokładnie z tą prl jest tak jak piszesz. Wszystko zależy od jednostki. Ja też brałam Bromergon jakiś czas z zalecenia endo, a gin po jakimś czasie kazał odstawić. No i mimo wszystko sama prl nie zaburzała mojej owulacji.
Póki co nie wpadam w zakupowe szaleństwo- w zasadzie nie kupiłam praktyznie nic .
Myślę o Was praktycznie każdego dnia. Ja też ciągle myślę, czy wszystko będzie ok...
Zuziak - grtulacje ! Dbaj o siebie i odpoczywaj Niebawem pewnie doświadczysz "uroków" pierwszego trymestru
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
magnolia82222 moja przyjaciółka miała problemy z pojawieniem się zarodka, nie pamiętam już szczegółowo co do tygodni, ale pamiętam jaki to był stres i skołowanie... ale, pojawił się!, mimo początkowych plamień i wszystkich problemów rozwija się dobrze, jest już w 6 miesiącu. Trzymam za Ciebie kciuki! I życzę dużo siły! :* :*
magnolia82222 lubi tę wiadomość
10 cs szczęśliwy
-
Caro wrote:Hej Dziewczyny :**
Zuziak po pierwsze gratuluję
Ja na niedoczynność leczyłam się już przed ciążą, a wynik TSH z betą był 2,3 (przed leczeniem 5,6). Ogólnie biorę Letrox 125mg. W Twoim przypadku myślę, że wszystko zależy od decyzji gina. Kiedy planujesz pierwszą wizytę? Możesz też sama umówić się do endo na konsultacje.
Coco55 gratuluję córeczki:*
No i u Was już połowa! Super!
Czekoladka widzę, że macie teraz cykl naturalny. A kiedy planujecie kolejne podejście do ivf?
Emidomi dokładnie z tą prl jest tak jak piszesz. Wszystko zależy od jednostki. Ja też brałam Bromergon jakiś czas z zalecenia endo, a gin po jakimś czasie kazał odstawić. No i mimo wszystko sama prl nie zaburzała mojej owulacji.
My 2.08 idziemy na wizytę do innego lekarza. Chcemy zapłodnić komórki, które nam zostały. Mamy zamrożonych 6 komórek. Zobaczymymysia09, Caro, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Paula_30 wrote:Dziewczynki wynki amh 12,4 to tragedia?
Tu znalazłam artykuł ze lepiej ze wysoki niż niski...poprostu musisz podjąć leczenie farmakologiczne:)
http://m.wylecz.to/pl/badania/badania-laboratoryjne/hormon-anty-mullerowski-amh-badanie.html
•Prawidłowy wynik oznaczenia hormonu kobiety w okresie rozrodczym powinien mieścić się w granicach 1,0–3,0 ng/ml.
•U kobiet, które osiągnęły już okres menopauzy hormon będzie niewykrywalny, albo jego poziom nie będzie przekraczał wartości 1,0ng/ml (niski poziom AMH).
•W przypadku kiedy wartości hormonu przekraczają 3,0ng/ml, mówi się o wysokim poziomie AMH.
Podleczysz sie troche i będzie dobrze:* Trzymam kciuki!
Paula_30 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ale tu cichutko na wątku. Dawniej nie weszło się jeden dzień i ciężko było cokolwiek nadrobić.
Ja melduję że byłam w piątek na usg 23+2 moje maluszki ważą po 740 i 691 gramów
Ogólnie wszystko było by ok gdyby nie moja szyjka skróciła się do 1.9cm ale od razu założono mi pessar który już mam około 1.5 tygodnia. No a druga rzecz to non stop kontrolę usg co 10 max 14dni czy nie występuje zespół podkradania. . Mam nadzieje że uda mi się dotrwać do tego magicznego 36-37 tygodnia27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
marciaa wrote:Hej. Przyszłam po przerwie. Pamięta mnie jeszcze tu ktoś ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lubię_czekoladę wrote:Hej Caro Co u Ciebie? Już Ci się suwaczek tak daleko posunął Czas leci
My 2.08 idziemy na wizytę do innego lekarza. Chcemy zapłodnić komórki, które nam zostały. Mamy zamrożonych 6 komórek. Zobaczymy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Emidomi co u Ciebie ? Na jakim jestes etapie? Owulka ?testowanie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Emidomi co u Ciebie ? Na jakim jestes etapie? Owulka ?testowanie?
Przed owulacja. Jutro 12 dc , owulacja około 14-15 dc31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
czarnulka24 wrote:Cześć dziewczyny ale tu cichutko na wątku. Dawniej nie weszło się jeden dzień i ciężko było cokolwiek nadrobić.
Ja melduję że byłam w piątek na usg 23+2 moje maluszki ważą po 740 i 691 gramów
Ogólnie wszystko było by ok gdyby nie moja szyjka skróciła się do 1.9cm ale od razu założono mi pessar który już mam około 1.5 tygodnia. No a druga rzecz to non stop kontrolę usg co 10 max 14dni czy nie występuje zespół podkradania. . Mam nadzieje że uda mi się dotrwać do tego magicznego 36-37 tygodnia
Rosną te twoje szkraby
czarnulka24 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
magnolia82222 wrote:Hej dziewczyny, a ja chyba do Was powrócę byłam dziś u ginki i 7tc i 2dzien a zarodka nadal nie widać, pęcherzyk ciążowy 23mm, pęcherzyk żółtkowy 12mm(podobno za duży). Mam przyjśc na wizyte 7.08 chyba że dostane krwawienia to dała mi skierowanie do szpitala. Nie ukrywam że nie jestem w najlepszej kondycji psychicznej. Nie wyobrazam sobie zabiegu w szpitalu, po prostu nie wyobrażam. Nie wiem moze mam TSH za duże, zawsze miałam w normie, a ostatnio z 8miesiecy nie sprawdzałam. Moze tego to wina. Chciałam bardzo byc w ciązy bo muszę miec 2 dzieci, a mam 35 lat i zegar biologiczny tyka. W drugą ciąże zaszłam totalnie na luzie, bez żadnych sprawdzeń, kontroli itp. Po prostu na luzie, o ciąży w ogóle ale to w ogóle nie myślac. Proszę dziewczyny powiedzcie może miała któraś z Was taką sytuacje, że w 7tc nie było widac zarodka a potem jednak był, nie wiem czy nadal łudzic sie nadzieją czy nie. Błagam o pomoc
Trzeba być dobrej myśli. Może ciąża jest kilka dni młodsza niz zakłada lekarz ? Zobaczysz niedługo zarodek się pojawi
magnolia82222 lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
Lubię_czekoladę wrote:Hej Caro Co u Ciebie? Już Ci się suwaczek tak daleko posunął Czas leci
My 2.08 idziemy na wizytę do innego lekarza. Chcemy zapłodnić komórki, które nam zostały. Mamy zamrożonych 6 komórek. Zobaczymy
Trzymam kciuki :-*Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
31 lat,
TSH 3,07
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne