X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Gizmo w niebie bym była gdybyś miała rację jesien.gif ale na nic się nie nastawiam, tek se to tłumaczę :D
    Staram się o tym nie myśleć, ale cholerka no ciężko jest :D
    chyba przeczucie Cię nie myli, że na jesieni liśćmi rzucać będziesz z radości :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    u mnie OF wyznaczył ze mam 32 dc a ja nigdy tak nie miałam zawsze 28 czasami 29 coś tu jest chyba nie tak
    a nie wpisałaś w ustawieniach cykli ich długości na 32?
    System wyznaczając @ bierze też pod uwagę średnią z ostatnich kilku cykli(chyba 4) ale nie jestem pewna

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    chyba przeczucie Cię nie myli, że na jesieni liśćmi rzucać będziesz z radości :D

Oj chciałabym serducha_1.gif

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisywałam na 28 i tak mi też wyznaczyło na początku tylko jak mi temp poszła do góry to przesuneło na 32 dc nigdy takiego nie miałam
    Gizmo wrote:
    a nie wpisałaś w ustawieniach cykli ich długości na 32?
    System wyznaczając @ bierze też pod uwagę średnią z ostatnich kilku cykli(chyba 4) ale nie jestem pewna

Ewelina
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek znika po 10 i wraca 13:45 i co? Efektem właśnie dobrnęłam do końca :D Ale ile się ciekawych rzeczy dowiedziałam :D Np trójkąty były :D itd :D I co to faza lutealna :D ! Serio się staję ekspertem :D Brawo ja! <3 Co robicie w oczekiwaniu na 15 i wiadomości? :D ^_^

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    wpisywałam na 28 i tak mi też wyznaczyło na początku tylko jak mi temp poszła do góry to przesuneło na 32 dc nigdy takiego nie miałam
    to pewnie dlatego, że owu na 18dc wyznaczona i system dodał 14dni fazy lutealnej

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Tak do Ciebie Pani Magister :)

Myślałam,że cos na temat mojej temp napiszesz i związanego z nią progesteronu. Ale jak Pani czekać każe to sługa musi :D

Bo wywód zrobię później z racji tego że teraz mam kilka rzeczy do zrobienia..

zapachmalin, Gizmo lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    to pewnie dlatego, że owu na 18dc wyznaczona i system dodał 14dni fazy lutealnej
    Mam takie pytanko - "14 dni fazy lutealnej", to taka norma? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:30

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Człowiek znika po 10 i wraca 13:45 i co? Efektem właśnie dobrnęłam do końca :D Ale ile się ciekawych rzeczy dowiedziałam :D Np trójkąty były :D itd :D I co to faza lutealna :D ! Serio się staję ekspertem :D Brawo ja! <3 Co robicie w oczekiwaniu na 15 i wiadomości? :D ^_^
    Ja po trosze chałupę ogarniam bo wygląda jak po przejściu tornado (Tii się tak pakował :D ) Za godzinkę mam wizytę u lek rodzinnego, potem córkę na taekwondo i angielski zawieźć i tak mi zleci do wieczora :)

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Mam takie pytanko - "14 dni fazy lutealnej", to taka norma? :)
    tak podobno Wielcy Uczeni wyliczyli średnią :D
    ale my kobietki mamy i krótsze i dłuższe te fazy

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    i co i co?

I fasolka fasolek lub fasolki mam..

zapachmalin, Ewelina17007, agatali lubią tę wiadomość

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    być może tak jest
    Gizmo wrote:

Ewelina
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja po trosze chałupę ogarniam bo wygląda jak po przejściu tornado (Tii się tak pakował :D ) Za godzinkę mam wizytę u lek rodzinnego, potem córkę na taekwondo i angielski zawieźć i tak mi zleci do wieczora :)

znam to znam :D Masakrones :D Ja czekam aż mi obiad dojdzie, chłopaki już głodne, czekam też na czwartek, bede wiedzieć w końcu dokładnie :) Ale @ póki co nie ma :) Myślę też powoli o większych porządkach na święta i kombinuję jak to poukładać w czasie. Nie mam pojęcia jak to ogarnąć wszystko :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeczytałam..

Chłopaków znaczy się pracowników zawiozłam do roboty.. Jedziemy i nagle jeden.. A to dzisiaj z nami pracujesz?? Buahahahahahaha.. Yyy nie no dzisiaj jeszcze nie...

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    znam to znam :D Masakrones :D Ja czekam aż mi obiad dojdzie, chłopaki już głodne, czekam też na czwartek, bede wiedzieć w końcu dokładnie :) Ale @ póki co nie ma :) Myślę też powoli o większych porządkach na święta i kombinuję jak to poukładać w czasie. Nie mam pojęcia jak to ogarnąć wszystko :D
    Daj spokój :D ja to nie wiem w co ręce włożyć tyle roboty mam. Wydział mieszkaniowy zaliczyć, urząd pracy, ustalić termin zabiegu w szpitalu, psa opodatkować... wszystko jeszcze w tym tygodniu MASAKRA !!!!

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No przeczytałam..

Chłopaków znaczy się pracowników zawiozłam do roboty.. Jedziemy i nagle jeden.. A to dzisiaj z nami pracujesz?? Buahahahahahaha.. Yyy nie no dzisiaj jeszcze nie...
    Mówisz jakbyś to Ty była ich szefową :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Mówisz jakbyś to Ty była ich szefową :D

Bo jestem żoną szefa..

Jak to mój teściu mawia.. Mam immunitet..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 14:46

zapachmalin, Gizmo lubią tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Daj spokój :D ja to nie wiem w co ręce włożyć tyle roboty mam. Wydział mieszkaniowy zaliczyć, urząd pracy, ustalić termin zabiegu w szpitalu, psa opodatkować... wszystko jeszcze w tym tygodniu MASAKRA !!!!

Nic mi nie mów :D Ja to już po prostu świra dostaje. Ile to jedna biedna kobieta może mieć na głowie :D No nic, walczyć będziemy :D Co nam pozostało :D

Waldi jeszcze przez jakieś 1,5 roku nie? :D Licząc z macierzyńskim 0.5 :D hahhaha

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Nic mi nie mów :D Ja to już po prostu świra dostaje. Ile to jedna biedna kobieta może mieć na głowie :D No nic, walczyć będziemy :D Co nam pozostało :D

Waldi jeszcze przez jakieś 1,5 roku nie? :D Licząc z macierzyńskim 0.5 :D hahhaha

No dokładnie.. Ktoś musi.

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się Antoś czuje? Już przeszedł katarek, czy dziś jeszcze w domku? :)

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ