Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMam na 17 termin @ ale zawsze tak mnie wysypuje tydzień przed i już wiem że się pojawi wredna, jeszcze 4 dni przed zaczyna się ból piersi a wtedy to ja robię się wredna i nie do zniesienia hehe. To do boju dziewczyno! 3mam kciuki oby się powiodło
Kasia1987 lubi tę wiadomość
-
Karolina2787 wrote:Miejmy nadzieję, że powiedzie Ci się z pomocą tego leku :)bo to chyba ten Clostibegyt dostaniesz tak jak pisało lub coś podobnego.
Ja niestety, widzę po sobie, że tym razem znów się nie udało trądzik mi powiedział...
Dzięki kochana za dobre słowo. Ale jak to wygląda w praktyce?? Czy to tylko lek czy monitorowanie też?? Pytam bo różnie piszą...
Kurcze przyjdzie czas że wszystkim nam się uda. Musi.Karolina2787 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyo.n.a. wrote:Qrtka,
nie wiem dlaczemu, ale ovufr. mi zmienił czerwone krechy z owulacji na przerywane... ;/
Teraz to już nic nie wiem
Wydaje mi sie ze powodem tej zmiany moze byc wystapienie u Ciebie sluzu plodnego dzis i wczoraj. Dlatego program "glupieje". -
nick nieaktualnyLek podaje się zazwyczaj od 5. do 9. dnia cyklu w dawce indywidualnie dobranej przez lekarza - 50-250 mg na dobę. W cyklu, podczas którego kobieta przyjmuje lek, wykonywane jest kontrolne badanie USG oraz ocena śluzu szyjkowego mające na celu ocenę rozwijającego się pęcherzyka oraz potwierdzenie wystąpienia owulacji. W pierwszym cyklu pojawia się ona u około 60-80% pacjentek, a współczynnik ciąż sięga około 30%. Po pół roku stosowania współczynnik ten sięga już 60%.
Z tego co wyczytałam. Piszą o tym jeszcze tutaj poczytaj, może coś więcej się dowiesz co pomoże https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/nieplodnosc/798-stymulacja-owulacji
Przytulam Cię i oby wszystko było dobrze a udać się uda! Inaczej być nie może -
Dokładnie, Tissaia ma rację- zmylił go śluz. Moim zdaniem 17 cd jak byk to było TO, nic się nie przejmuj. W ogóle to wygląda bardzo obiecująco! Trzymam kciuki!
Ja mam problem z jedną sprawą.. Przez współżycie nie da się jasno określic, jaki wystepowal śluz.. Boję sie, czy to nie sfałszuje wyników..33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Karolina2787 wrote:Lek podaje się zazwyczaj od 5. do 9. dnia cyklu w dawce indywidualnie dobranej przez lekarza - 50-250 mg na dobę. W cyklu, podczas którego kobieta przyjmuje lek, wykonywane jest kontrolne badanie USG oraz ocena śluzu szyjkowego mające na celu ocenę rozwijającego się pęcherzyka oraz potwierdzenie wystąpienia owulacji. W pierwszym cyklu pojawia się ona u około 60-80% pacjentek, a współczynnik ciąż sięga około 30%. Po pół roku stosowania współczynnik ten sięga już 60%.
Z tego co wyczytałam. Piszą o tym jeszcze tutaj poczytaj, może coś więcej się dowiesz co pomoże https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/nieplodnosc/798-stymulacja-owulacji
Przytulam Cię i oby wszystko było dobrze a udać się uda! Inaczej być nie może
Dziękuję za wyczerpująca odpowiedźKarolina2787 lubi tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyJa mam ten sam problem co Kasia odnosnie sluzu. Przez wspolzycie on zawsze zdaje sie byc wodnisty...
I mam do was pytanie dziewczynki. w jakich dniach najlepiej robic badania hormonow? LH, FSH, estradiol, prolaktyne, progesteron?
W roznych zrodlach sa rozne zalecenia i glupieje. A jak wam lekarze zalecali? -
Tissaia wrote:Wydaje mi sie ze powodem tej zmiany moze byc wystapienie u Ciebie sluzu plodnego dzis i wczoraj. Dlatego program "glupieje".
W zasadzie, to wczoraj miałam inaczej, ale dziś zmieniłam, bo dla mnie "suchy" to jest suchy albo brak. Więc teraz to nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ze to pozmieniałam
Chyba to "wywalę" i nie będę wpisywać, skoro nawet nie wiem jak go "zakwalifikować"..
A co do badań.. spróbuj sobie zerknąć kilka stron wcześniej, Dziewczyny tam pisały (ja niestety też nie pamiętam ;/)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:18
Karolina2787 lubi tę wiadomość
-
Tissaia wrote:Ja mam ten sam problem co Kasia odnosnie sluzu. Przez wspolzycie on zawsze zdaje sie byc wodnisty...
I mam do was pytanie dziewczynki. w jakich dniach najlepiej robic badania hormonow? LH, FSH, estradiol, prolaktyne, progesteron?
W roznych zrodlach sa rozne zalecenia i glupieje. A jak wam lekarze zalecali?
Progesteron 7 dni po ovu albo 7 dni przed @. Prolaktyne badałam w tym samym dniu. Co do reszty nie wiem.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Dokładnie- ja też wolałam wykasować z wykresu, jak nie byłam pewna...
To wszystko się miesza... Zapisywać śluz można jak nie ma współżycia, np w fazie po okresie a przed owulacją, kiedy czeka się i śledzi dokładnie wszystko, żeby wiedzieć na kiedy celowaćo.n.a., Karolina2787 lubią tę wiadomość
33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
O jaką, nie było mnie tu chwilkę, a tu tyyyyle postów i mnóstwo nowych osób. Witam WSZYSTKIE NOWE STARACZKI w naszym gronie
Po tym jak przyszła @, miałam chwilowe załamanie, zapite winkiem i właśnie zaczynamy powoli kolejne starania i mam nadzieję, że owocne. Choć nadal mnie trochę to tsh martwi..
martamarta, mam nadzieję, że o mnie pamiętasz. Czekam na wiadomości po jutrzejszej wizycie u endokrynologa.Gaduaaa lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyo.n.a. wrote:Wiecie co.... nie wiem, czy wytrzymam do czwartku.... Zobaczę rano na temp. i zdecyduję, czy wyjąć test........
Jutro test wyjąć możesz, ale w czwartek odpakuj
Troszkę żartuję sobie. Mam nadzieję że zakropkujesz na zielono!
Po dzisiejszych rozmowach na forum przemyslalam sprawę i jutro prywatnie lecę zrobić pierwszą serię badań poziomu hormonów
Jak coś się okaże nie tak to będzie można już poprawiać. A jak wyjdzie wszystko dobrze to przynajmniej lżej będzie i nie będę zatruwac głowy gdybaniem -
nick nieaktualnyO.n.a. Dokładnie tak jak mówisz za mało możliwości zapisywania, ja to mam czasem tak, że przed zapisaniem zastanawiam się jak zaznaczyć bo jak dla mnie to czasem i taki jest i taki ten śluz hehe tak jakby pół na pół jeśli wiecie o co mi chodzi
Kasia1987 ja tak samo dlatego wtedy daruje sobie zapis niestety. Mówię Wam, że u mnie to ten cały wykres wygląda jakbym nic nie robiła, bo się tak mieszam ale na szczęście mam kalendarzyk w tele i bardziej z tego korzystam.
Gaduaaa Witamy Cię serdecznie Jak długo się starasz?Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
o. n. a normalnie mama WIEEEELKĄ nadzieję, że zakropkujesz na zielono!! Wszystko wygląda baaaardzo obiecująco!
Tissaia, od jakich badań zaczynasz? Bo też mi to przez myśl przeszło. Jak nie wyjdzie w tym cyklu to profilaktycznie sama zrobię badania.
MIŁEGO DNIA DLA WSZYSTKICHpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test dziś o 7:00. Negatyw nic nie wypatrzę więcej, nawet pod mikroskopem:( Ale zdecydowałam się na to, bo dziś temp. znów wyższa. Zgłupiałam
Karolina2787 lubi tę wiadomość