X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) dziękuję za miłe powitanie i przyjęcie :)
    My staramy się od września 2015 ... nie jest jeszcze tak żle i bez większego ciśnienia bo mamy już 2 synków, marzymy o córeczce :)
    Dziś mam 34 dc @ miał być w niedzielę mam takie 30dniowe... więc się spóżnia... temp cały czas powyżej 37... sobie skacze jeden dzień 37.1 drugi 37.0 ale nie niżej.. więc może są jakieś szanse? test robiłam i oczywiście negatywny.. ale łudzę się tym że może słabo czuły test i za szybko robiony :D
    Pozdrawiam :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 3mam kciuki oby jednak test był zepsuty a następny wyszedł już pozytywnie :D Powodzenia :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dość ważne dla mnie jest wiedzieć szybko.. bo choruję na Hashimoto...no i mam dość ciężką pracę fizyczną w fabryce.. więc chciałabym wiedzieć na prawdę szybko.. pewnie dlatego też fisiuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.n.a. wiem jak to jest z ta niepewnością, korci Cię tak że czasem aż się wariuję i zrobi się ten test. Miałam tak samo ;) ale nie smutaj jeszcze może się zmienić :)

Gaduaaa rozumiem Cie doskonale :) my wszystkie fisiujemy na tym punkcie ;) mam nadzieję, że Ci się powiedzie.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa witam cię. Kiedy robiłaś test? Może warto już go powtórzyć, w szczególności że powinnaś wiedzieć jak najszybciej.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robiłam w sobotę po południu... więc jeszcze przed spodziewanym terminem @ ... no i robiłam wczoraj :( czyli 2 dni po spodziewanym @...
    ale... mieszkam w Irlandii.. no i nie znam się za bardzo na tych testach tutaj.. który jaką ma czułość.. i ten kupiłam sobie w sklepie za 2 euro ;) i jak potem doczytałam jego powinno się robić 7 dni po terminie @...
    więc heheh jeszcze mam nadzieję

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znając mnie sobie wmawiam - wiem heh bo jakby miało coś wyjść to by pewnie wyszło bez względu na czułość :(

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.n.a. wrote:
    :( Jednak nie wytrzymałam i zrobiłam test dziś o 7:00. Negatyw :( nic nie wypatrzę więcej, nawet pod mikroskopem:( Ale zdecydowałam się na to, bo dziś temp. znów wyższa. Zgłupiałam :( :( :(

Nie trać nadziei, twój wykres wygląda naprawdę dobrze. Ja przy pierwszej ciąży robiłam test tydzień po terminie @ i ledwo było widać drugą kreskę. Więc masz jeszcze szanse. Trzymam mocno kciuki i się nie poddawaj <3

Gaduaa może to wszystko przez te testy irlandckie :D Irlandki może nie są tak niecierpliwe jak my :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 08:22

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to całkiem możliwe Margaretka :D Oni tutaj tak jakby nie mieli problemów z płodnością haha
    dość dziwna jest różnica cenowa... w sklepie za 2 euro tak jak piszę.. test 2 euro.. a w aptece 10euro...
    więc może w tej różnicy pies jest pogrzebany ;)

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D Może ten za 10 euro wykrywa już dzień od zapłodnienia :D

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah nie wiem... pierwszy raz testuję w Irl...
    nawet na Bete nie możesz sobie iść od tak ...

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na następnym razem jak będziesz w polsce to sobie kup testów na zapas :D
    Jak na razie chyba będziesz musiała czekać, a to czekanie najgorsze. Ale z nami szybko czas leci :D

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa jasne, że wszystkie robimy sobie nadzieje i się łudzimy i zwykle niestety to jedynie nadzieja, ale moja koleżanka naprawdę zrobiła kilka testów, które nic nie wykazały, a jest obecnie w 6 miesiącu :) Powiedziała mi po tym jedno- nigdy nie rób testów przed spodziewanym terminem @, bo szkoda pieniędzy na to ;)
    Ja kupiłam sobie dwie wielkie paczki- jedną z testami owulacyjnymi (30 zł za ok 30 testów) i jedną z ciążowymi (10 testów jakoś też pod 30 zł)- to się bardziej opłaca, szczególnie dla tych niecierpliwych albo tych które mają nieregularne.

Ja jestem świeżo po owulce- teraz to się dopiero niecierpliwość zaczyna :)
    Współżycie dokładnie we wszystkie dni kiedy trzeba było- teraz mam schiza, że może raz dziennie to za dużo?:P

Gaduaaa, Karolina2787 lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) mam nadzieję że będzie miło !

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 a gdzie ty te zestawy kupujesz?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Może ten za 10 euro wykrywa już dzień od zapłodnienia :D "

hahahhaa dziewczyny, jak tak jest, to ja go chcę :D

Margaretka89 lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ja je kupuję na Allegro.
    To są takie zwykłe testy paskowe- wątpiłam początkowo w ich jakość, ale powiem Wam, że działają bez zarzutu- robię cały czas owulacyjne, bo mam bardzo nieregularne cykle i testy potwierdzają za każdym razem moje inne objawy i zgodne są z tempką i owufr, więc ok.
    Jeśli chodzi o ciążowe, to postanowiłam, że jeśli na takim paskowym będzie cień kreski albo będę niepewna, to wtedy dopiero kupię porządny test w aptece.

28 lat, 3 cs

16uddqk34v2bfw3k.png

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    "Może ten za 10 euro wykrywa już dzień od zapłodnienia :D "

hahahhaa dziewczyny, jak tak jest, to ja go chcę :D

To musimy się uśmiechnąć do gaduaaa może nam prześle :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 to się widzę zaopatrzyłaś dokładnie :D ja dziś idę po mace i zaczynam brać

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jakby zobaczył tyle testów, jakbym zamówiła, to by na zawał zszedł :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ