X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis przepis Eveliny chciałam wykorzystać i zonk. Bede czekać aż upewni mnie z jajami :D

zapachmalin lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aciaa wrote:
    Cześć dziewczyny pewnie wejde w temat ale Wy bardziej doświadczone ode mnie.
    Znaczne od początku.

Mam na imię Ola lat 24 i 3letnia córkę. Z partnerem staramy się o drugie dziecko dopiero teraz podjelismy decyzję ale ... W lipcu endokrynolog wyniki w normie ale goz na tarczycy. We wrześniu zaszlam w ciążę i 6pazdziernika miałam zabieg. 24grudnia dostałam pierwszą @ po 31 dniach drugą @ czyli 24 stycznia i do teraz cisza miesiączki nie mam. U ginekologa byłam wszystko ok jak to określił macica "piękna" śluz też ale nie da mi leków na wywołanie @ czyli hormonów bo mógłby tylko mi na mieszać w cyklach itp dlatego mam czekac. Dzisiaj u endokrynolog byłam i też wszystko ok guz się zmniejsza mam zrobić badania i jak wyniki będą dobre to będzie znaczyć że to nie jest związane z tarczyca bo mam ją zdrową oprócz tego guza. Moje pytanie czekać na ta miesiaczke czy da radę jakoś ją wywołać bez używania hormonów? Bo im dalej jej nie mam tym bardziej się martwie. Dodam że tabletek na tego guza tarczycy również nie bralam

Nie mam pojęcia co poradzić myślę, że trzeba jeszcze poczekać troszkę a jsk się nie pojawi to skonsultować wyniki z drugim endo i z drugim ginem. Tak ja bym zrobiła. Powiedziałabym co mnie martwi, oni są od tego żeby wszystko wyjaśnić i uspokoić :)

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja dzis przepis Eveliny chciałam wykorzystać i zonk. Bede czekać aż upewni mnie z jajami :D

Ale może faktycznie to jakieś super wege bio sro? Hahahaha :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zara jej priva napisze :D

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o której po córe na te zajęcia? Długo to trwa? :D

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 17do 18 ma angielski i zaraz po nim ma taekwondo do 19. W czwartki ma tak samo plus po taekwondo zajecia z poomsae z drugim trenerem do 19.45.
    A starsza córka na taniec akrobatyczny chodzi piatek 16-20 i sb 11-15

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 18:04

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka24 wrote:
    Hej dziewczyny juz jestem robilam wczesniej obiad.
    Testowalam dzisiaj tak jak pisalam i zobaczylam tylko jedna kreske:(
    Nawet zmierzylam dzisiaj rano temperature i wynosila 36,8. 14 miesiac staran i nic czekam teraz na okres i zapisuje sie do mojej pani ginekolog na nastepne badania.

Malutka też ściskam mocno i trzymam kciuki abyś się nie poddała bo zawsze warto walczyć o swoje szczęście..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Pani Magister się wyspała :)

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A ja sobie czekam w poczekalni ... Jeszcze jedna osoba przede mna. Z ciekawości poszłam do zabiegowego o betę zapytać :D 25zl i wynik na drugi dzień. W szpitalu u nas beta to 45zl i wynik po 15. Roznica niezła w cenie :O

A u mnie w laboratorium jest tak.. Beta jakościowo 15 a ilosciowo 30.. W szpitalu z kolei ilosciowo 22 i wynik w ten sam dzień.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A u mnie w laboratorium jest tak.. Beta jakościowo 15 a ilosciowo 30.. W szpitalu z kolei ilosciowo 22 i wynik w ten sam dzień.
    a co za roznica z tą jakościową i ilościową?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie robiłam. Za wcześnie jeszcze chyba. Wredna za 5dni ma byc dopiero

Nie no czekaj jeszcze.. Chyba nie chcesz powtórzyć mojego stresu.. Lepiej poczekać i być pewnym.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    o Pani Magister się wyspała :)

Ogólnie to już dawno ale dzieć przylazł i chciał się wtulić w cieplutka mamusię.. Jak miałam odmówić.. No jak..

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Nie no czekaj jeszcze.. Chyba nie chcesz powtórzyć mojego stresu.. Lepiej poczekać i być pewnym.
    tak myślę,że jeśli już było zagnieżdżenie i jak temp będzie ok to w piątek byłoby 5dni po zagnieżdżeniu i chyba wtedy beta by wyszła. W poniedziałek bym wynik odebrała i JEŚLI pyknie to zaraz bym betę powtórzyła

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    a co za roznica z tą jakościową i ilościową?

Jakościowo to dodania lub ujemna a ilosciowo to oblicza ile jest hormonu beta czyli to co ja robiłam.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    tak myślę,że jeśli już było zagnieżdżenie i jak temp będzie ok to w piątek byłoby 5dni po zagnieżdżeniu i chyba wtedy beta by wyszła. W poniedziałek bym wynik odebrała i JEŚLI pyknie to zaraz bym betę powtórzyła

No jaka mądra dziewczynka..

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Jakościowo to dodania lub ujemna a ilosciowo to oblicza ile jest hormonu beta czyli to co ja robiłam.
    u mnie w ośrodku jest napisane Betahcg-próba ciążowa to ni groma nie wiadomo jaka to jest

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak wyczerpująca informacja :D

Gizmo lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bułki są bez jaj :D odpisała Evelina

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak śluz mi się zmienił, hmm... Teraz mam rozciągliwo-wodno-kremowy :P Denerwujące to jest, że nie ma więcej opcji wyboru. Cholera teraz wie jaki dać śluz na ovu :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Nie ma jak wyczerpująca informacja :D
    jeszcze wszystkiego o mnie nie wiesz ;)

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ