X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    starać macie sie wtedy kiedy macie ochote, ale po dwoch krechach 3 razy staranniej hehe:) bo to podobno najlepszy czas
    Teraz na przykład nie stosowałam jeszcze testów a na podstawie wykresu wyszło że mam owulacje w weekend, staraliśmy sie mocno ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Poza tym jest jeszcze problem, bo z moim widujemy sie tylko w weekendy, w tygodniu pracuje 100 km od domu i nie opłaca mu sie wracac tylko na noc więc tam jest w tygodniu a weekendy mamy na starania. Ciężko tak jest ale nic nie zrobie, trzeba pracowac

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Nie badalam :/ wiele dziewczyn pisalo ze nigdy nie ma ciemnej krechy - myslalam ze tak po prostu moze byc...
    O czym moze poziom lh swiadczyc?
    no to właśnie ten hormon lh wykrywaja testy owulacyjne a wlasciwie jego szczyt. cytuje mądrzejszych:"Dzięki LH ściany macicy rozpulchniają się, umożliwiając zapłodnienie i zagnieżdżenie się komórki jajowej."
    mnie zawsze wychodza ok

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    :D Gizmo, daj potem znać, czy pomogło :) Jak nie to olej z wiesiołka :)
    jutro pójdę je zakupić :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    nic nie piłam, mam skróconą szyjkę macicy a to ona jest odpowiedzialna za śluz chyba. Śluzu na majtach czy wkładce nie zauważyłam u siebie ale podczas badania szyjki jest już zauważalny ;) no i ostatnie dni czuję wilgoć w pochwie to chyba dobry znak. Może organizm w końcu wraca do formy sprzed brania pigułek
    mi mój lekarz powiedział że mam tyłozgiecie macicy, wystraszylam sie ze to może utrudnic zajscie w ciąże ale on powiedział że nie ma powodów do obaw. Ale to chyba nie ma nic wspólnego ze śluzem

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A właśnie, ile czasu trzeba pic siemie żeby zoabzcyc rezultaty?

W zależności od organizmu u mnie już po tygodniu jakoś było widać różnicę, zaś u innych po 2-3 tyg. Należy być systematycznym :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    To jak nie masz śluzu to serdecznie polecam siemię lniane... Nie wiem, czy nawet nie poszłabym od razu z grubej rury i nie dodała też olej z wiesiołka. Oba produkty powinny dać naprawdę fajny śluz (pod względem ilościowym) :)
    Długie te cykle :(
    Ale słyszałam ze ten olej z wiesiołka to tylko do owulacji, później jego zażywanie grozi poronieniem...

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    jutro pójdę je zakupić :)

Tylko kup w ziarnach, nie bierz mielonego :)
    Ewentualnie jak chcesz pić mielone to zmiel go przed samym ugotowaniem. Wtedy nie jest w stanie stracić swoich cennych właściwości :)

Gizmo lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Teraz na przykład nie stosowałam jeszcze testów a na podstawie wykresu wyszło że mam owulacje w weekend, staraliśmy sie mocno ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Poza tym jest jeszcze problem, bo z moim widujemy sie tylko w weekendy, w tygodniu pracuje 100 km od domu i nie opłaca mu sie wracac tylko na noc więc tam jest w tygodniu a weekendy mamy na starania. Ciężko tak jest ale nic nie zrobie, trzeba pracowac
    no to jesteśmy w identycznej sytuacji kochana:) doskonale to znam:*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    no to właśnie ten hormon lh wykrywaja testy owulacyjne a wlasciwie jego szczyt. cytuje mądrzejszych:"Dzięki LH ściany macicy rozpulchniają się, umożliwiając zapłodnienie i zagnieżdżenie się komórki jajowej."
    mnie zawsze wychodza ok
    a w którym dc trzeba zrobić badanie lh?

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    W zależności od organizmu u mnie już po tygodniu jakoś było widać różnicę, zaś u innych po 2-3 tyg. Należy być systematycznym :)
    To zaczne juz jutro, ja strasznie niecierpliwa jestem i chciałabym widziec efekty od razu :D

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Ale słyszałam ze ten olej z wiesiołka to tylko do owulacji, później jego zażywanie grozi poronieniem...

Tak, dokładnie tak, Sama to przed chwilą napisałam :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    a w którym dc trzeba zrobić badanie lh?
    3-5 dzień cyklu z tego co mi gin teraz mowiL:)

Gizmo lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    3-5 dzień cyklu z tego co mi gin teraz mowiL:)
    i razem z fsh, bo chodzi glownie o stosunek miedzy nimi. ma byc 1:1. a ja mialam jeden przeszlo 2x wyzszy niż drugi ale zdyt pozno robilam bo w 10 dc i dlatego bede powtarzala

8p3ovfxm8uset94e.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    no to jesteśmy w identycznej sytuacji kochana:) doskonale to znam:*
    Tez widujecie sie tylko w weekendy? Cieżko jest sie tak starac, inaczej bysmy baraszkowali co drugi dzien i myślę ze by zaskoczyło a tak to lipa:( musze pilnowac kiedy mam owulację a narazie się ucze wszystkiego, 3 miesiące starań to mało jak to mówią. Biedna, wiem jak takie rozstania sa ciężkie, pewnie jest ci ciężko... Powiem Ci ze ja tez mam doły w tygodniu, czasami juz mam ochote odpuścić, sama siedzę i brakuje mi kogos dla kogo mogłabym sie poświęcić, dlatego chcemy maluszka:)

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    To zaczne juz jutro, ja strasznie niecierpliwa jestem i chciałabym widziec efekty od razu :D

Masz to samo co ja :P Niestety jestem w gorącej wodzie kąpana :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Tak, dokładnie tak, Sama to przed chwilą napisałam :)
    A jak mam problem z określenie kiedy mam owulacje? Bo ja nie potrafię tak z dokładnościa co do dnia okreslić...

myśka
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Masz to samo co ja :P Niestety jestem w gorącej wodzie kąpana :/
    Jak każda kobieta chyba :) A mój ciągle mówi żebym wyluzowała bo oszalec idzie :D

myśka
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko przeraza mnie to wszystko. Za nami dopiero 2 proby... Mysle ze jeszcze poprobujemy a tak szczegolowe badania zostawie na potem...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Tez widujecie sie tylko w weekendy? Cieżko jest sie tak starac, inaczej bysmy baraszkowali co drugi dzien i myślę ze by zaskoczyło a tak to lipa:( musze pilnowac kiedy mam owulację a narazie się ucze wszystkiego, 3 miesiące starań to mało jak to mówią. Biedna, wiem jak takie rozstania sa ciężkie, pewnie jest ci ciężko... Powiem Ci ze ja tez mam doły w tygodniu, czasami juz mam ochote odpuścić, sama siedzę i brakuje mi kogos dla kogo mogłabym sie poświęcić, dlatego chcemy maluszka:)
    a ja dziś swojego oddelegowałam do pracy za granicą i co najmniej 2 miesiące go nie będzie :/ i jak sie starać?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A jak mam problem z określenie kiedy mam owulacje? Bo ja nie potrafię tak z dokładnościa co do dnia okreslić...

Dlatego z pomocą przyjdą Ci testy owu i śluz, który powinien się pojawić przy piciu siemienia :) Siemię lniane możesz pić przez cały rok, dosłownie, a wiesiołek do owulki i tak co miesiąc, tj: od 1 dnia okresu do owulki. No chyba, że zajdziesz w ciąże to już nie będziesz łykać wiesiołka, bo nie możesz poronić :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ