X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    starać macie sie wtedy kiedy macie ochote, ale po dwoch krechach 3 razy staranniej hehe:) bo to podobno najlepszy czas
    Teraz na przykład nie stosowałam jeszcze testów a na podstawie wykresu wyszło że mam owulacje w weekend, staraliśmy sie mocno ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Poza tym jest jeszcze problem, bo z moim widujemy sie tylko w weekendy, w tygodniu pracuje 100 km od domu i nie opłaca mu sie wracac tylko na noc więc tam jest w tygodniu a weekendy mamy na starania. Ciężko tak jest ale nic nie zrobie, trzeba pracowac

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Nie badalam :/ wiele dziewczyn pisalo ze nigdy nie ma ciemnej krechy - myslalam ze tak po prostu moze byc...
    O czym moze poziom lh swiadczyc?
    no to właśnie ten hormon lh wykrywaja testy owulacyjne a wlasciwie jego szczyt. cytuje mądrzejszych:"Dzięki LH ściany macicy rozpulchniają się, umożliwiając zapłodnienie i zagnieżdżenie się komórki jajowej."
    mnie zawsze wychodza ok

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    :D Gizmo, daj potem znać, czy pomogło :) Jak nie to olej z wiesiołka :)
    jutro pójdę je zakupić :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    nic nie piłam, mam skróconą szyjkę macicy a to ona jest odpowiedzialna za śluz chyba. Śluzu na majtach czy wkładce nie zauważyłam u siebie ale podczas badania szyjki jest już zauważalny ;) no i ostatnie dni czuję wilgoć w pochwie to chyba dobry znak. Może organizm w końcu wraca do formy sprzed brania pigułek
    mi mój lekarz powiedział że mam tyłozgiecie macicy, wystraszylam sie ze to może utrudnic zajscie w ciąże ale on powiedział że nie ma powodów do obaw. Ale to chyba nie ma nic wspólnego ze śluzem

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A właśnie, ile czasu trzeba pic siemie żeby zoabzcyc rezultaty?

W zależności od organizmu u mnie już po tygodniu jakoś było widać różnicę, zaś u innych po 2-3 tyg. Należy być systematycznym :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    To jak nie masz śluzu to serdecznie polecam siemię lniane... Nie wiem, czy nawet nie poszłabym od razu z grubej rury i nie dodała też olej z wiesiołka. Oba produkty powinny dać naprawdę fajny śluz (pod względem ilościowym) :)
    Długie te cykle :(
    Ale słyszałam ze ten olej z wiesiołka to tylko do owulacji, później jego zażywanie grozi poronieniem...

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    jutro pójdę je zakupić :)

Tylko kup w ziarnach, nie bierz mielonego :)
    Ewentualnie jak chcesz pić mielone to zmiel go przed samym ugotowaniem. Wtedy nie jest w stanie stracić swoich cennych właściwości :)

Gizmo lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Teraz na przykład nie stosowałam jeszcze testów a na podstawie wykresu wyszło że mam owulacje w weekend, staraliśmy sie mocno ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Poza tym jest jeszcze problem, bo z moim widujemy sie tylko w weekendy, w tygodniu pracuje 100 km od domu i nie opłaca mu sie wracac tylko na noc więc tam jest w tygodniu a weekendy mamy na starania. Ciężko tak jest ale nic nie zrobie, trzeba pracowac
    no to jesteśmy w identycznej sytuacji kochana:) doskonale to znam:*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    no to właśnie ten hormon lh wykrywaja testy owulacyjne a wlasciwie jego szczyt. cytuje mądrzejszych:"Dzięki LH ściany macicy rozpulchniają się, umożliwiając zapłodnienie i zagnieżdżenie się komórki jajowej."
    mnie zawsze wychodza ok
    a w którym dc trzeba zrobić badanie lh?

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    W zależności od organizmu u mnie już po tygodniu jakoś było widać różnicę, zaś u innych po 2-3 tyg. Należy być systematycznym :)
    To zaczne juz jutro, ja strasznie niecierpliwa jestem i chciałabym widziec efekty od razu :D

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Ale słyszałam ze ten olej z wiesiołka to tylko do owulacji, później jego zażywanie grozi poronieniem...

Tak, dokładnie tak, Sama to przed chwilą napisałam :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    a w którym dc trzeba zrobić badanie lh?
    3-5 dzień cyklu z tego co mi gin teraz mowiL:)

Gizmo lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    3-5 dzień cyklu z tego co mi gin teraz mowiL:)
    i razem z fsh, bo chodzi glownie o stosunek miedzy nimi. ma byc 1:1. a ja mialam jeden przeszlo 2x wyzszy niż drugi ale zdyt pozno robilam bo w 10 dc i dlatego bede powtarzala

8p3ovfxm8uset94e.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    no to jesteśmy w identycznej sytuacji kochana:) doskonale to znam:*
    Tez widujecie sie tylko w weekendy? Cieżko jest sie tak starac, inaczej bysmy baraszkowali co drugi dzien i myślę ze by zaskoczyło a tak to lipa:( musze pilnowac kiedy mam owulację a narazie się ucze wszystkiego, 3 miesiące starań to mało jak to mówią. Biedna, wiem jak takie rozstania sa ciężkie, pewnie jest ci ciężko... Powiem Ci ze ja tez mam doły w tygodniu, czasami juz mam ochote odpuścić, sama siedzę i brakuje mi kogos dla kogo mogłabym sie poświęcić, dlatego chcemy maluszka:)

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    To zaczne juz jutro, ja strasznie niecierpliwa jestem i chciałabym widziec efekty od razu :D

Masz to samo co ja :P Niestety jestem w gorącej wodzie kąpana :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Tak, dokładnie tak, Sama to przed chwilą napisałam :)
    A jak mam problem z określenie kiedy mam owulacje? Bo ja nie potrafię tak z dokładnościa co do dnia okreslić...

myśka
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Masz to samo co ja :P Niestety jestem w gorącej wodzie kąpana :/
    Jak każda kobieta chyba :) A mój ciągle mówi żebym wyluzowała bo oszalec idzie :D

myśka
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko przeraza mnie to wszystko. Za nami dopiero 2 proby... Mysle ze jeszcze poprobujemy a tak szczegolowe badania zostawie na potem...

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Tez widujecie sie tylko w weekendy? Cieżko jest sie tak starac, inaczej bysmy baraszkowali co drugi dzien i myślę ze by zaskoczyło a tak to lipa:( musze pilnowac kiedy mam owulację a narazie się ucze wszystkiego, 3 miesiące starań to mało jak to mówią. Biedna, wiem jak takie rozstania sa ciężkie, pewnie jest ci ciężko... Powiem Ci ze ja tez mam doły w tygodniu, czasami juz mam ochote odpuścić, sama siedzę i brakuje mi kogos dla kogo mogłabym sie poświęcić, dlatego chcemy maluszka:)
    a ja dziś swojego oddelegowałam do pracy za granicą i co najmniej 2 miesiące go nie będzie :/ i jak sie starać?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A jak mam problem z określenie kiedy mam owulacje? Bo ja nie potrafię tak z dokładnościa co do dnia okreslić...

Dlatego z pomocą przyjdą Ci testy owu i śluz, który powinien się pojawić przy piciu siemienia :) Siemię lniane możesz pić przez cały rok, dosłownie, a wiesiołek do owulki i tak co miesiąc, tj: od 1 dnia okresu do owulki. No chyba, że zajdziesz w ciąże to już nie będziesz łykać wiesiołka, bo nie możesz poronić :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ