Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuliska wrote:starać macie sie wtedy kiedy macie ochote, ale po dwoch krechach 3 razy staranniej hehe:) bo to podobno najlepszy czas
-
Kasia1987 wrote:Nie badalam
wiele dziewczyn pisalo ze nigdy nie ma ciemnej krechy - myslalam ze tak po prostu moze byc...
O czym moze poziom lh swiadczyc?
mnie zawsze wychodza ok -
Gizmo wrote:nic nie piłam, mam skróconą szyjkę macicy a to ona jest odpowiedzialna za śluz chyba. Śluzu na majtach czy wkładce nie zauważyłam u siebie ale podczas badania szyjki jest już zauważalny
no i ostatnie dni czuję wilgoć w pochwie to chyba dobry znak. Może organizm w końcu wraca do formy sprzed brania pigułek
-
Anula1986 wrote:To jak nie masz śluzu to serdecznie polecam siemię lniane... Nie wiem, czy nawet nie poszłabym od razu z grubej rury i nie dodała też olej z wiesiołka. Oba produkty powinny dać naprawdę fajny śluz (pod względem ilościowym)
Długie te cykle -
mysia89 wrote:Teraz na przykład nie stosowałam jeszcze testów a na podstawie wykresu wyszło że mam owulacje w weekend, staraliśmy sie mocno ale nie wiem czy cos z tego wyjdzie... Poza tym jest jeszcze problem, bo z moim widujemy sie tylko w weekendy, w tygodniu pracuje 100 km od domu i nie opłaca mu sie wracac tylko na noc więc tam jest w tygodniu a weekendy mamy na starania. Ciężko tak jest ale nic nie zrobie, trzeba pracowac
-
Tuliska wrote:no to właśnie ten hormon lh wykrywaja testy owulacyjne a wlasciwie jego szczyt. cytuje mądrzejszych:"Dzięki LH ściany macicy rozpulchniają się, umożliwiając zapłodnienie i zagnieżdżenie się komórki jajowej."
mnie zawsze wychodza ok -
Tuliska wrote:no to jesteśmy w identycznej sytuacji kochana:) doskonale to znam:*
-
mysia89 wrote:Tez widujecie sie tylko w weekendy? Cieżko jest sie tak starac, inaczej bysmy baraszkowali co drugi dzien i myślę ze by zaskoczyło a tak to lipa:( musze pilnowac kiedy mam owulację a narazie się ucze wszystkiego, 3 miesiące starań to mało jak to mówią. Biedna, wiem jak takie rozstania sa ciężkie, pewnie jest ci ciężko... Powiem Ci ze ja tez mam doły w tygodniu, czasami juz mam ochote odpuścić, sama siedzę i brakuje mi kogos dla kogo mogłabym sie poświęcić, dlatego chcemy maluszka:)
i jak sie starać?
-
mysia89 wrote:A jak mam problem z określenie kiedy mam owulacje? Bo ja nie potrafię tak z dokładnościa co do dnia okreslić...
Dlatego z pomocą przyjdą Ci testy owu i śluz, który powinien się pojawić przy piciu siemieniaSiemię lniane możesz pić przez cały rok, dosłownie, a wiesiołek do owulki i tak co miesiąc, tj: od 1 dnia okresu do owulki. No chyba, że zajdziesz w ciąże to już nie będziesz łykać wiesiołka, bo nie możesz poronić