X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    A nie wiecie jak to jest? Bo jeżeli dobrze rozumiem... Jak wzrasta poziom LH to na teście codziennie pojawia sie coraz grubsza droga kreska i w momencie owulacji jest najgrubsza i później jest juz coraz jasniejsza? Dobrze to rozumuje?
    cześć mysiu:) troszku już tych testów rozpracowałam chociaż to nasz 4 cykl dopiero.niekoniecznie jest tak jak piszesz... ja jeden dzien miałam ciemniejsza kreska raz jaśniejszą. najważniejszą jest ta pierwsza równie ciemna albo ciemniejsza jak ta druga kontrolna. oznacza to wtedy ze owulacja wystąpi za 24-36 h. i ja przez kilka dni mam test pozytywny, nie jest tak ze od razu na drugi dzien kreska blednie:) mam nadzieje ze pomogłam

8p3ovfxm8uset94e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka masz rację :) ja leniuch więc sama rozumiesz :P na łatwiznę poszłam, ale można ;)

• Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info :* wynika z tego ze i w jednej i w drugiej formie warto dziada jesc/pic ;)

Karolina2787, Gizmo lubią tę wiadomość

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Jakiś konkretnych badań nie robiliśmy :) Jeżeli np. do 4 msc. nic Nam nie wyjdzie to oboje będziemy się badać :) Póki co działamy, staramy się przy tym nie spinać. Mojemu to wychodzi, ale ze mną jest trochę gorzej :D
    To tak samo jak u mnie, mój mówi zebym się nie spinała i dała troche na luz ale kobiety jak widac inaczej to przeżywają. Ja narazie planuje zrobic badania czy ze mna w porządku wszystko a jak bedzie w porządku to swojego wyślę :) Chociaz wydaje mi się że narazie nie trafiliśmy po prostu w owulację, mam nieregularne cykle i ciężko jest trafic, teraz mierze temperaturę i obserwuje swoje ciało, a nad śluzem popracuję:)

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Anula1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki,

Oczywiście możecie też mieszać, jeden kubek wypić i 1 łyżkę dodać do jogurtu, granoli... Ale jezeli komuś faktycznie wyłącznie zalezy na poprawieniu śluzu radzę gotować i wypić :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    cześć mysiu:) troszku już tych testów rozpracowałam chociaż to nasz 4 cykl dopiero.niekoniecznie jest tak jak piszesz... ja jeden dzien miałam ciemniejsza kreska raz jaśniejszą. najważniejszą jest ta pierwsza równie ciemna albo ciemniejsza jak ta druga kontrolna. oznacza to wtedy ze owulacja wystąpi za 24-36 h. i ja przez kilka dni mam test pozytywny, nie jest tak ze od razu na drugi dzien kreska blednie:) mam nadzieje ze pomogłam

Kochane ja nigdy nie mam kreski testowej ciemniejszej niz kontrolna - zawsze mam ja bledsza... Nie wiem dlaczego.

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    1 łyżka stołowa :)
    a płaska czy z czubem? :D

Margaretka89 lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    No pomogłaś i to bardzo bo sama nie wiem teraz od czego zacząć z tymi testami:) To jak obie bedą identyczne to możemy zacząc starania?

myśka
  • Tuliska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Kochane ja nigdy nie mam kreski testowej ciemniejszej niz kontrolna - zawsze mam ja bledsza... Nie wiem dlaczego.
    a badałąś sobie lh kiedys?

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    To tak samo jak u mnie, mój mówi zebym się nie spinała i dała troche na luz ale kobiety jak widac inaczej to przeżywają. Ja narazie planuje zrobic badania czy ze mna w porządku wszystko a jak bedzie w porządku to swojego wyślę :) Chociaz wydaje mi się że narazie nie trafiliśmy po prostu w owulację, mam nieregularne cykle i ciężko jest trafic, teraz mierze temperaturę i obserwuje swoje ciało, a nad śluzem popracuję:)

No tak... jak się ma nieregularne cykle to potem owulka jest w różnym czasie :/ A mniej więcej jakie masz te cykle? Od, do? :) Ja myślę, że zakupienie testów owu jest dobrym pomysłem, bo to też pomoże Ci wytrybić kiedy nadejdzie owulacja :) Wg mnie jest to pomocne :) Tym bardziej jeśli śluz jest skąpy...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    a płaska czy z czubem? :D

Dawaj czuba :D

Gizmo lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    No pomogłaś i to bardzo bo sama nie wiem teraz od czego zacząć z tymi testami:) To jak obie bedą identyczne to możemy zacząc starania?
    starać macie sie wtedy kiedy macie ochote, ale po dwoch krechach 3 razy staranniej hehe:) bo to podobno najlepszy czas

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dawaj czuba :D
    0elvis.gif

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Nie jesteś sama z brakiem śluzu :) ja tak poważnie to dopiero teraz w tym cyklu zaczęłam cokolwiek w majtach a właściwie w pochwie te śliskie cuś obserwować :)
    a tez piłaś siemię? Ja praktycznie nie mam śluzu, narazie została mi tempka i testy owulacyjne :)

myśka
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    a badałąś sobie lh kiedys?

Nie badalam :/ wiele dziewczyn pisalo ze nigdy nie ma ciemnej krechy - myslalam ze tak po prostu moze byc...
    O czym moze poziom lh swiadczyc?

16uddqk34v2bfw3k.png

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    No tak... jak się ma nieregularne cykle to potem owulka jest w różnym czasie :/ A mniej więcej jakie masz te cykle? Od, do? :) Ja myślę, że zakupienie testów owu jest dobrym pomysłem, bo to też pomoże Ci wytrybić kiedy nadejdzie owulacja :) Wg mnie jest to pomocne :) Tym bardziej jeśli śluz jest skąpy...
    śluzu prawie w ogóle nie mam. Moje cykle trwają od 33 do 35 dni ale bywa że i 40 dni. Długie sa strasznie a mi brakuje cierpliwości:( I tak ciężko po samej temperaturce wyznaczyc owulacje, tym bardziej ze u mnie ta temperatura dziwnie wzrasta, znaczy ze codziennie po jednej kreseczce i tak naprawde nie wiem kiedy mam ta owulacje dokładnie, dlatego pomyślałam o testach

myśka
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    0elvis.gif

:D Gizmo, daj potem znać, czy pomogło :) Jak nie to olej z wiesiołka :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, ile czasu trzeba pic siemie żeby zoabzcyc rezultaty?

Gizmo lubi tę wiadomość

myśka
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    a tez piłaś siemię? Ja praktycznie nie mam śluzu, narazie została mi tempka i testy owulacyjne :)
    nic nie piłam, mam skróconą szyjkę macicy a to ona jest odpowiedzialna za śluz chyba. Śluzu na majtach czy wkładce nie zauważyłam u siebie ale podczas badania szyjki jest już zauważalny ;) no i ostatnie dni czuję wilgoć w pochwie to chyba dobry znak. Może organizm w końcu wraca do formy sprzed brania pigułek

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    śluzu prawie w ogóle nie mam. Moje cykle trwają od 33 do 35 dni ale bywa że i 40 dni. Długie sa strasznie a mi brakuje cierpliwości:( I tak ciężko po samej temperaturce wyznaczyc owulacje, tym bardziej ze u mnie ta temperatura dziwnie wzrasta, znaczy ze codziennie po jednej kreseczce i tak naprawde nie wiem kiedy mam ta owulacje dokładnie, dlatego pomyślałam o testach

To jak nie masz śluzu to serdecznie polecam siemię lniane... Nie wiem, czy nawet nie poszłabym od razu z grubej rury i nie dodała też olej z wiesiołka. Oba produkty powinny dać naprawdę fajny śluz (pod względem ilościowym) :)
    Długie te cykle :(

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ