Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
mysia89 wrote:A nie wiecie jak to jest? Bo jeżeli dobrze rozumiem... Jak wzrasta poziom LH to na teście codziennie pojawia sie coraz grubsza droga kreska i w momencie owulacji jest najgrubsza i później jest juz coraz jasniejsza? Dobrze to rozumuje?
-
nick nieaktualny
-
Anula1986 wrote:Jakiś konkretnych badań nie robiliśmy
Jeżeli np. do 4 msc. nic Nam nie wyjdzie to oboje będziemy się badać
Póki co działamy, staramy się przy tym nie spinać. Mojemu to wychodzi, ale ze mną jest trochę gorzej
Chociaz wydaje mi się że narazie nie trafiliśmy po prostu w owulację, mam nieregularne cykle i ciężko jest trafic, teraz mierze temperaturę i obserwuje swoje ciało, a nad śluzem popracuję
-
Tuliska wrote:cześć mysiu:) troszku już tych testów rozpracowałam chociaż to nasz 4 cykl dopiero.niekoniecznie jest tak jak piszesz... ja jeden dzien miałam ciemniejsza kreska raz jaśniejszą. najważniejszą jest ta pierwsza równie ciemna albo ciemniejsza jak ta druga kontrolna. oznacza to wtedy ze owulacja wystąpi za 24-36 h. i ja przez kilka dni mam test pozytywny, nie jest tak ze od razu na drugi dzien kreska blednie:) mam nadzieje ze pomogłam
Kochane ja nigdy nie mam kreski testowej ciemniejszej niz kontrolna - zawsze mam ja bledsza... Nie wiem dlaczego.33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Tuliska wrote:cześć mysiu:) troszku już tych testów rozpracowałam chociaż to nasz 4 cykl dopiero.niekoniecznie jest tak jak piszesz... ja jeden dzien miałam ciemniejsza kreska raz jaśniejszą. najważniejszą jest ta pierwsza równie ciemna albo ciemniejsza jak ta druga kontrolna. oznacza to wtedy ze owulacja wystąpi za 24-36 h. i ja przez kilka dni mam test pozytywny, nie jest tak ze od razu na drugi dzien kreska blednie:) mam nadzieje ze pomogłam
-
mysia89 wrote:To tak samo jak u mnie, mój mówi zebym się nie spinała i dała troche na luz ale kobiety jak widac inaczej to przeżywają. Ja narazie planuje zrobic badania czy ze mna w porządku wszystko a jak bedzie w porządku to swojego wyślę
Chociaz wydaje mi się że narazie nie trafiliśmy po prostu w owulację, mam nieregularne cykle i ciężko jest trafic, teraz mierze temperaturę i obserwuje swoje ciało, a nad śluzem popracuję
No tak... jak się ma nieregularne cykle to potem owulka jest w różnym czasieA mniej więcej jakie masz te cykle? Od, do?
Ja myślę, że zakupienie testów owu jest dobrym pomysłem, bo to też pomoże Ci wytrybić kiedy nadejdzie owulacja
Wg mnie jest to pomocne
Tym bardziej jeśli śluz jest skąpy...
-
mysia89 wrote:No pomogłaś i to bardzo bo sama nie wiem teraz od czego zacząć z tymi testami:) To jak obie bedą identyczne to możemy zacząc starania?
-
Gizmo wrote:Nie jesteś sama z brakiem śluzu
ja tak poważnie to dopiero teraz w tym cyklu zaczęłam cokolwiek w majtach a właściwie w pochwie te śliskie cuś obserwować
-
Tuliska wrote:a badałąś sobie lh kiedys?
Nie badalamwiele dziewczyn pisalo ze nigdy nie ma ciemnej krechy - myslalam ze tak po prostu moze byc...
O czym moze poziom lh swiadczyc?33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
Anula1986 wrote:No tak... jak się ma nieregularne cykle to potem owulka jest w różnym czasie
A mniej więcej jakie masz te cykle? Od, do?
Ja myślę, że zakupienie testów owu jest dobrym pomysłem, bo to też pomoże Ci wytrybić kiedy nadejdzie owulacja
Wg mnie jest to pomocne
Tym bardziej jeśli śluz jest skąpy...
-
mysia89 wrote:a tez piłaś siemię? Ja praktycznie nie mam śluzu, narazie została mi tempka i testy owulacyjne
no i ostatnie dni czuję wilgoć w pochwie to chyba dobry znak. Może organizm w końcu wraca do formy sprzed brania pigułek
-
mysia89 wrote:śluzu prawie w ogóle nie mam. Moje cykle trwają od 33 do 35 dni ale bywa że i 40 dni. Długie sa strasznie a mi brakuje cierpliwości:( I tak ciężko po samej temperaturce wyznaczyc owulacje, tym bardziej ze u mnie ta temperatura dziwnie wzrasta, znaczy ze codziennie po jednej kreseczce i tak naprawde nie wiem kiedy mam ta owulacje dokładnie, dlatego pomyślałam o testach
To jak nie masz śluzu to serdecznie polecam siemię lniane... Nie wiem, czy nawet nie poszłabym od razu z grubej rury i nie dodała też olej z wiesiołka. Oba produkty powinny dać naprawdę fajny śluz (pod względem ilościowym)
Długie te cykle