X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaaa wrote:
    Dwóch chłopców :P

No to pozniej bedziesz miec przewalone ;d jak zaczną lobuzowac to glowa mala

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Canti:)

Daga tak mi przykro, ale jak to gizmo pisała pewnie do Ciebie dołączyły już nie dlugo:)
    mysia89 wrote:
    ja tez gdybym wiedziała że to takie trudne to bym juz dawno zaczęła się starać a tak to dupa, teraz człowiek żałuje że wcześniej nie pomyslał, ehh, życie jest jednak niesprawiedliwe:/
    Z mężem po ślubie jesteśmy prawie 3 lata, a że soba już 9. Czasami mialam przeblyski ze moze jednak dziecko, ale szybko mi to przechodzilo. Przykro się przyznać ale myślałam że tak jest nam lepiej. w koncu to maz ktory wiecznie mowil ze na dziecko jest za mlody jeszcze podjal decyzje a ja przez miesiac rozyrzesiona chodzilam bo mnie to przerazalo. Później sama tak się w to Z aangazowalam ze pilnuje się żeby tylko o ciąży dzieciach porodach testach i temperaturach ciągle nie opowiadać. A teraz to juz los figle płata... Ale wiecie co? Na ścianie w kuchni mam moje motto:
    "Marzenia nie spełniają się ot tak, w tym całą ich magia, że sa wyczekane!"

Kasia1987, daga_00 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi nie dobrze sie zrobiło przed chwila ;( za duzo chyba skittle

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• mysia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    To tak jak u nas .jeszcze sie nie staraliśmy i gumka nam pekla ale wtedy naszczescie okazało sie ze cykl prawdopodobnie bezowulacyjny. I za jakis miesiąc wróciłyśmy do rozmowy ;)
    A ja myslałam że to my tylko tak sponatnicznie podjeliśmy decyzje :) Ale my to od razu jak sie okazało że nic z tego to jakos tak smutno sie zrobiło i zapragnęłam dzieciatka i tu juz 3 cykle i nic :( Ale miejmy nadzieję że teraz sie uda:) Trzymam kciuki:)

myśka
    be29429a74764a3f49c23da492415aac.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    Bo najważniejsze to poznac przyczyne dlaczego nie wychodzi, ja tez z każdym dniem sie coraz więcej ucze i coraz więcej wiem, tu dziewczynki mi bardzo pomogły, od nich sie duzo dowiedziałam, razem wspolnymi siłami uda sie w końcu:) A od kiedy obserwujesz cykle?

To dopiero 3 cykl kiedy cokolwiek obserwuję.
    W 1 cyklu pospieszyłam się z serduszkowaniem- myśle, że owulka była później iedy już przestaliśmy się starać. W drugim wydaje mi się, że dobrze celowaliśmy, ale nie udało się po prostu (za to mój mąż był mega chory i osłabiony, więc może to wpłynęło).
    Ja uważam, ze to bardzo krótko, 2 próby więc wyluzowana jestem na maxa, wiem, że nam się uda jak nic :)
    Zrobiłam tylko zwykłe badania u gina, bo nie byłam 1,5 roku- więc dla spokoju sumienia, że jestem zdrowa i nie mam nadżerki, które wcześniej mnie nękały.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na razie tylko czytam posty ale to wspaniałe, że nie jestem sama z tymi wszystkimi emocjami, pytaniami...
    :)

Duśka;), Kasia1987, Gizmo, daga_00 lubią tę wiadomość

• mysia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Witamy Canti:)

Daga tak mi przykro, ale jak to gizmo pisała pewnie do Ciebie dołączyły już nie dlugo:)

Z mężem po ślubie jesteśmy prawie 3 lata, a że soba już 9. Czasami mialam przeblyski ze moze jednak dziecko, ale szybko mi to przechodzilo. Przykro się przyznać ale myślałam że tak jest nam lepiej. w koncu to maz ktory wiecznie mowil ze na dziecko jest za mlody jeszcze podjal decyzje a ja przez miesiac rozyrzesiona chodzilam bo mnie to przerazalo. Później sama tak się w to Z aangazowalam ze pilnuje się żeby tylko o ciąży dzieciach porodach testach i temperaturach ciągle nie opowiadać. A teraz to juz los figle płata... Ale wiecie co? Na ścianie w kuchni mam moje motto:
    "Marzenia nie spełniają się ot tak, w tym całą ich magia, że sa wyczekane!"
    ja kiedys w ogóle nie chciałam mieć dzieci, nie lubiłam dzieci az tu pach z dnia na dzien mi się zmieniło i teraz tak samo jak Ty musze sie pilnowac zeby nie gadac w kołko o tym. Ale ten Twój cytat podoba mi się, jakiż on prawdziwy:) A im ktoś dłużej czeka tym bardziej docenia to co ma później :)

Tuliska, Caro lubią tę wiadomość

myśka
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    To dopiero 3 cykl kiedy cokolwiek obserwuję.
    W 1 cyklu pospieszyłam się z serduszkowaniem- myśle, że owulka była później iedy już przestaliśmy się starać. W drugim wydaje mi się, że dobrze celowaliśmy, ale nie udało się po prostu (za to mój mąż był mega chory i osłabiony, więc może to wpłynęło).
    Ja uważam, ze to bardzo krótko, 2 próby więc wyluzowana jestem na maxa, wiem, że nam się uda jak nic :)
    Zrobiłam tylko zwykłe badania u gina, bo nie byłam 1,5 roku- więc dla spokoju sumienia, że jestem zdrowa i nie mam nadżerki, które wcześniej mnie nękały.
    ja nie byłam zrobić żadnych badan, może to bład? My tez chyba nie trafiliśmy poprostu bo jeszcze wtedy dokładnie nie umiałam odczytac wykresu a wydawało mi się że mam owulacje. A udostepnisz swój wykres? Jestem ciekawa jak u ciebie tempka wygląda...

myśka
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    ja kiedys w ogóle nie chciałam mieć dzieci, nie lubiłam dzieci az tu pach z dnia na dzien mi się zmieniło i teraz tak samo jak Ty musze sie pilnowac zeby nie gadac w kołko o tym. Ale ten Twój cytat podoba mi się, jakiż on prawdziwy:) A im ktoś dłużej czeka tym bardziej docenia to co ma później :)
    Świeta prawda :) i chyba nie tylko mężowie nasi mają z sobą coś wspólnego, my tez;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia89 wrote:
    ja nie byłam zrobić żadnych badan, może to bład? My tez chyba nie trafiliśmy poprostu bo jeszcze wtedy dokładnie nie umiałam odczytac wykresu a wydawało mi się że mam owulacje. A udostepnisz swój wykres? Jestem ciekawa jak u ciebie tempka wygląda...
    Ja mam nie zdiagnozowana nerwice natręctw hehe i dlatego większość badań porobilam, dla spokoju ducha;)

Gizmo lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam kochane. Idę sprzątać i tą kawę w końcu zrobić. Zadzwoniłam do Męża się wyżalić, pociesza mnie, że grunt to zachować spokój. Będę później, jak się obrobie z robotą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 12:13

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papa daga trzymaj sie:*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Świeta prawda :) i chyba nie tylko mężowie nasi mają z sobą coś wspólnego, my tez;)
    A wspólne problemy tak bardzo łączą, ciesze sie że tu trafiłam, i ze nie jestem sama, dobrze wiedziec że jest ktos kto mnie rozumie ;)

myśka
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze byłam nastawiona na rodzinę.. Chciałam niby na studia ale jak się o chorobie to postawiłam na rodzinę.. Po drugie studia to koszty a rodziców nie było stać na nie... Na pierwsze dziecko czekaliśmy 4 lata bardzo długie.. I zawsze chciałam by Antoś nie był sam ale z kasą było krucho.. Na jego potrzeby wystarczało.. 2 lata temu mąż otworzył firmę i już chciał 2 no ale ja się bałam o stabilizację finansową.. I rok czasu odkładałam to i żałuję.. Bo jak się zdecydowałam to 7 miesięcy walczyłam..

Ale warto walczyć.

Caro, Gizmo lubią tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mi powtarza, że dzieci nie są dla tych co chcą. I cała prawda na temat większości naszych przypadków.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • mysia89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ja mam nie zdiagnozowana nerwice natręctw hehe i dlatego większość badań porobilam, dla spokoju ducha;)
    ja tez planuje zrobic badania, ale to jak w tym cyklu się nie uda to pójde i sie przebadam, moze to ze mna jest cos nie tak.

myśka
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga do później kochana.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia tu wrzucam mój wykres.
    Jak widzisz nie miałam jeszcze skoku tempki- spodziewam się go jutro lub pojutrze -testy owulkowe wychodzą mi pozytywnie zwykle dzień, dwa przed skokiem temperatury. U mnie po owulacji temp jest minimum na 36.9, a zwykle 37.2.

Myślę, że nie możesz podchodzić tak, że coś jest z Tobą nie tak- przecież to dopiero początki staran :) mój ginekolog zalega sprawdzenie dopiero po 6 nieudanych próbach.

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

16uddqk34v2bfw3k.png

• Caro Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Caro ja mam to samo. W lutym pykło mi z moim R 10 wspólnych lat. Jesteśmy 1,5 roku po ślubie. Wcześniej baliśmy się wpadki, teraz boję się, żeby było... Kiedyś nie byłoby radości z dziecka- studiowaliśmy na 2 końcach polski, nie mieliśmy swojej kasy, kąta. Ale co najważniejsze (bo przeszkody ekonomiczne się pokona jak trzeba i rodzina pomoże) -wcześniej mój mąż nie był gotowy na dziecko. Panicznie nie chciał, bał się, czuł się za młody. Uważam, że zmuszanie faceta jest straszne i nie ma sensu, bo może wyjść na złe.. No i nie chciałabym, żeby był zły na mnie jakbym mu pokazała 2 krechy na teście. Teraz po ślubie wiele się zmieniło. Teraz czuje się gotowy i oboje teg pragniemy, więc czuję, że jest tak jak powinno. Uczciwie.

Kasia, u nas jest tak samo. Mój Małż też długo dojrzewał. Potrzebował czasu. Aż któregoś dnia stwierdził, że chciałby być tatą. Ehh.. A ja czasami teraz czuję się do d.. że nie mogę mu tego dać..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro,kochana.... To dopiero 3 cs! Damy im dzieci :)

Caro lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ